Dog.bg Форуми : Бигъл

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (251 Страници) +
  • « Първа
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Бигъл

#361 Потребителят е офлайн   4afi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
Публикувано: 11 March 2006 - 08:41 PM

Мечтая да ме гледа с влажен поглед и да си проси ядене----прави ма рошава доде умера точно какво му се яде на моя пинчер.Зааааавиждам ви b)

#362 Потребителят е офлайн   adk Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 March 2006 - 08:59 PM

еееех...значи си имаш едно малко злоядо калпазанче вкъщи r)
пробвай с лакомствата Фролик, но не му давай повече от 1-2 на ден, защото после няма да иска да яде друго.
кучетата ги обожават, но някъде четох че на Запад напълно отричали тези бисквитки, защото имали много химия.
другия вариант е месценце /телещко например- сварено и без подправки/, морковчета...пробвайте. сега какво яде? r)
d) d)

#363 Потребителят е офлайн   paneta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 March 2006 - 09:03 PM

Цитат

Ммм дам , вярно е че не сме тук за да се караме r) . Не се обиждам Панета , просто питам по кой стандарт си чел че са по едри , понеже аз четох в нета че трябва тези които са 15 инча да тежат не повече от 16 килограма . Може и да не е вярна информацията , ама нали за това питам .
По въпроса с изказването на Алюр , се подразних от думичката "тъпо" иначе всички сте много готини .
Между другото на Оззи му стана много дебела опашката изведнъж.
Аз не знам дали съм ви казвала , но много скоро ще го оперират за да му махнат аналните жлези . Има големи проблеми с тях . Лекарката казва че операцията е тежка но после бързо се въстановява, ама аз съм много преитеснена . Освен това трябвало да се оперира и едното око , понеже едната ципа е възпалена и не може да се излекува . Абе какво да ви кажа , ако съм знаела колко много ще изстрада това животинче , ужасна работа .
Надявам се до лятото вече всичко де е наред .

Поздрави на всички
Нели и Оззи

Здрасти Ози, Нели,

не съм много наясно с размерите и стандартите. Някъде бях чел за 2 - ама дали са размера или вида, ще те излъжа. май това което казват преди това е до размерите.

Иначе съм чувал, че за аналните жлези - се изстискват първо и второ, получавали се от неправилно хранене и малко разходки.
Ама какав е твоя случай не знам.
На Фреди само вднъж му се налагаше да му изстискват жлезите, ама не беше нищо страшно.
Толкова с моя опит.
А за бигълите - 2 размера или 2 вида, ще те излъжа. Май Фредката е от по-едрите.

Иначе Ози е супер. И той е май от по-едрите. Чувал съм на по-малките да им викат "елизабет бигъл".

Но май ти си чела повече по този ?. Ние Фреди просто го взехме, да ни е дружка.
Чао!
Фреди, Панета и семейство.
1super

#364 Потребителят е офлайн   ozzi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 March 2006 - 10:40 PM

Цитат

r) така е , права си- много е трудно да им се устоява на малките сладури като те погледант едно такова тъжноооо angelpik .
Тайра даже като иска да й дам нещо, а аз се правя че не й обръщам внимание, започва да ме лае и да ме подсеща l)
и ние поспряхме с глезотиите - то не бяха бисквитки, кокалчета от кожа, фролик и не знам какво още b) сега по-рядко ги яде, дори се опитваме да наложим режима ядене 2 пъти на ден, ама е малко трудно.
Ози яде ли зеленчуци? защото Тайра обожава морковчета, зеле, краставици, ябълки, киви...всичко w)
не знам дали е калорично, чувала съм че в малки количества плодовете и зеленчуците са полезни за кучето /без банани/.
вие какво похапвате? r)

Оххх какво да ти кажа , тои Ози няма нещо което да не иска да яде . Аз понеже имам и два папагала и всяка сутрин им режа различни заленчуци , нещо като саладка им правя. Та Ози всяка сутрин седи под клетките и чака нещо да изпадне dribble . Просто е всеяден , няма нещо което да не иска да яде. Последната изцепка беше че му дадох да опита брюкселско зеле и разбира се , на него много му хареса 1super .
User's Signature

Dushko dobrodushko

#365 Потребителят е офлайн   ozzi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 March 2006 - 10:44 PM

Цитат

Цитат

Ммм дам , вярно е че не сме тук за да се караме  r)  . Не се обиждам Панета , просто питам по кой стандарт си чел че са по едри , понеже аз четох в нета че трябва тези които са 15 инча да тежат не повече от 16 килограма . Може и да не е вярна информацията , ама нали за това питам .
По въпроса с изказването на Алюр , се подразних от думичката "тъпо" иначе всички сте много готини .
Между другото на Оззи му стана много дебела опашката изведнъж.
Аз не знам дали съм ви казвала , но много скоро ще го оперират за да му махнат аналните жлези . Има големи проблеми с тях . Лекарката казва че операцията е тежка но после бързо се въстановява, ама аз съм много преитеснена . Освен това трябвало да се оперира и едното око , понеже едната ципа е възпалена и не може да се излекува . Абе какво да ви кажа , ако съм знаела колко много ще изстрада това животинче , ужасна работа .
Надявам се до лятото вече всичко де е наред .

Поздрави на всички
Нели и Оззи

Здрасти Ози, Нели,

не съм много наясно с размерите и стандартите. Някъде бях чел за 2 - ама дали са размера или вида, ще те излъжа. май това което казват преди това е до размерите.

Иначе съм чувал, че за аналните жлези - се изстискват първо и второ, получавали се от неправилно хранене и малко разходки.
Ама какав е твоя случай не знам.
На Фреди само вднъж му се налагаше да му изстискват жлезите, ама не беше нищо страшно.
Толкова с моя опит.
А за бигълите - 2 размера или 2 вида, ще те излъжа. Май Фредката е от по-едрите.

Иначе Ози е супер. И той е май от по-едрите. Чувал съм на по-малките да им викат "елизабет бигъл".

Но май ти си чела повече по този ?. Ние Фреди просто го взехме, да ни е дружка.
Чао!
Фреди, Панета и семейство.
1super

Здрасти Панета ,
за аналните жлези да ти обясня, при Озко от много ранна възраст има проблем, понеже има страшно много секрет и съответно направо започва да се стича по ануса му , а не искам да ти кажа как мирише. И това нещо може да се оправи само с тяхното премахване .

Поздрави
User's Signature

Dushko dobrodushko

#366 Потребителят е офлайн   bigi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 March 2006 - 03:07 AM

Хей , здравейте l) днес малко ни нямаше! Но е то ни пак в кюпа
l)
Биги е капризна , ама папа- май наистина ще се разорим с това пилешко филе - днес яде цял ден и непрекъснато се моли за още нещичко dribble , а любимото ядене след филенцето е намазана филия със саламче и кашкавал и то поизпеченка на скарата dribble , ако не е направен сандвича и се опитам да и дам само съставките - не ги ще.
Абе капризни сме до немай къде bl) , но иначе трупаме коремче, а какви бомби само събирам .....ужасия!
Дано Озко бързо се оправи след намесата на докторите. Стискаме му палци.
А утре сигурно ще ходим на ваксина.
Нещо да ви питам- малката като се наспи и стане куцука със едното задно краче , а после се оправя- Какво може да е?
Поздрави и много целувки от нас.
Ние се опитваме да ги настигнем тези сладури по килца l) l) l)

Прикачени файлове

User's Signature

Качена снимка[br] Поздрав най-сърдечен Драги ми Смехурко!!!

#367 Потребителят е офлайн   ozzi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 March 2006 - 09:32 AM

Това е супер че малката си хапва добре , няма значение какво , важното е че си хапва. 1super . За крачето не се притеснявай , Оззи и той понякога така накуцва и после се оправя. Не знам на какво се дължи , можеби си притискат крачето докато спят. днес тук вали ужасно и Ози не можахме да го разходим както трябва , и сега е полудял в кущи , овършава всичко bl) .
Лошото е че ще вали още два дена s) , не знам какво ще правим , ако не е разходен е като див петел b) .

Поздрави
Нели и Оззи
User's Signature

Dushko dobrodushko

#368 Потребителят е офлайн   paneta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 March 2006 - 10:21 AM

Ало групата, здравейте, Нели, Ози, Ани, Биги,

браво на жените първо. Ама глезене пада, ама нека, заслужи си го малката, само после не знам как ще я отучиш. Ама нали е здрава.
Озко, ох дано се оправи всичко. Знам, че е много неприятно. дано всичко се оправи. Добре е, че са здрави кучета и лесно им минава всичко.
Да Ви разкажа една интересна работа: моята съпруга да земе да мести разни снимки на Фреди на компа и хоп, част от тях се загубили. И реве по телефона, къде ми е Фредката... Голям смах падна после, щото вчера му направи поне 20 снимки, за да има и да не го изпусне.
Ха, такива ми ти работи.
Ози, независимо от времето, мисля, че трябва да го разхождате. Аз и преди малко се върнах с Фреди, целите в кал. Ама не знам, Вие си следите тези неща и знаете най-добре. Аз поне за Фреди гледам да е минимум 1 час, сутрин и вечер на вън.
Но всяко куче си е отделно, както и хората между другото.
поздрави. Приятна почивка. 1super

#369 Потребителят е офлайн   ozzi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 March 2006 - 11:09 AM

Панета разходи го мъжа ми днес ама само за половин час, ама аз да ти кажа едно на ръка че е мокро и вали ами тои самичък се прибира . Още от малък не обича да е на мокро , не знам защо така . Иначе като го купя не протестира , можеби понеже водата е топла и му е приятно l) . Иначе като не вали го разхождаме по 2.5 часа на ден , сутрин 1 час , на обед половин час и вечерта пак 1 час. Аз се притеснявам че като е такова времето трябва да го къпя след всяка разходка , а знам че за биглите не е хубаво да е толкова често къпането. Докторката казва че един път в месеца е нормално . Както и да е , довечера няма да се разминем само с малка разходка super best .
За снимките при нас се получи същото , без да искаме сме изтрили снимките му като бебе , и просто бяхме в траур n) , обаче днес му направих ножи които еи сегичка ще ви покажа l)
User's Signature

Dushko dobrodushko

#370 Потребителят е офлайн   ozzi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 March 2006 - 11:34 AM

Ето го шишко l)
Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка
User's Signature

Dushko dobrodushko

#371 Потребителят е офлайн   allure Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 March 2006 - 12:31 PM

Ози е много хубав. голямо сладур4е. Наистина си личи , че на едното оченце има нещо s) Горкото създание. Стискаме му палци да се оправи.Иначе Рей спи по същия начин вирнал крака b) Аз пък да ви кажа днес съм много горда от това, че направих едно добро дело. Купих на два броя кучовци в подлеза на Плиска на две места по 100 гр. соленки. Изядоха си ги от сърце, а минувачите ме гледаха странно... NNN
User's Signature

allure&Jack Ray

#372 Потребителят е офлайн   adk Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 March 2006 - 12:50 PM

поздрави на всички сладки бигли w) w) w)
новите снимки на Озко също са страхотни, много е чаровен r) d)
как сте - Биги, Ози, Фреди? l)
вярно, времето е лошо, но настроението трябва да ни е на 6! 1super
Тайра също не обича да се разхожда като вали навън, мрази да й е мокро и студено и като види кал - сяда и не ще да мръдне повече. госпожица и половина! angelpik
затова за следващите 2 дни препоръчваме интензивен курс на домашни упражения- хвърляне на кокал в коридора, дърпане на въженце /играчка, чехъл.../, качване и скачане от леглото, ръфане на възглавници и късане на вестници на малки парченца l)
за победителите- нека има и награда cheers
поздрави на всички ви и много усмивки в дъждовния ден от нас с Тайрислава victoryVVV
d) d) d)

#373 Потребителят е офлайн   Punky Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 March 2006 - 05:47 PM

уууххх че сладур! w) в момент пиша и ям хмм данон активиа и познаите кои е до мене и цвърка да му дам..ам няма защото цял ден е много лош сутринта се заех да рисувам а оня хърка на кревата..по едно време тубичката със синио я няма и докато се осетя това...това диване се направило на пикасо ...а платното беше светлия килим във хола...то не беше едно бърсане, мазане бе ужас сега 6те трябва да перем килима...и понеже това не му беше достатъчно взе че ме издебна когато бях на четри крака да мия и ми захапа крачола..дрърна рязко и прас в следващата секунда търчах по полу гол дирник с един чехъл в ръка n) нагъл бигъл! ;) dribble
относно аналните жлези, и тоз мои хубостник имаше проблеми и сядаше д се "пързаля " по килима кто оставяше една воня...абе не беше гледка но след време се оправи и сега периодично го водим да му ги изтискват Озко изглежд много чаровен напомня ми на едно детско друпи то ми беше любимото и въпреки че породата маи не беше бигъл самият Друпи беше голям сладур b)
User's Signature

Beauty always comes with Dark Thoughts!

#374 Потребителят е офлайн   ozzi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 March 2006 - 02:20 PM

Цитат

Ози е много хубав. голямо сладур4е. Наистина си личи , че на едното оченце има нещо s) Горкото създание. Стискаме му палци да се оправи.Иначе Рей спи по същия начин вирнал крака b) Аз пък да ви кажа днес съм много горда от това, че направих едно добро дело. Купих на два броя кучовци в подлеза на Плиска на две места по 100 гр. соленки. Изядоха си ги от сърце, а минувачите ме гледаха странно... NNN

Гледат те странно защото много малко хора биха направили такъв жест.Аз също много пъти съм давала на кучета каквото имам под ръка , я закуска я нещо друго .
Така че бравос за постъпката ти victoryVVV 1super , само така .
User's Signature

Dushko dobrodushko

#375 Потребителят е офлайн   bigi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 March 2006 - 02:49 PM

Браво и от нас!!! bravoS bravoS bravoS
User's Signature

#376 Потребителят е офлайн   bigi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 March 2006 - 03:03 PM

А сега да ви питам-
След около месец заминаваме за Германия- Какви документи са необходими за Биги?
User's Signature

#377 Потребителят е офлайн   Vabank Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 March 2006 - 03:50 PM

1. Тест за бяс - прави се 1 месец след поставянето на ваксината за бяс (най-малко) и самото му правене отнема около 2 до 3 седмици, струва около 250 лв.
2. Сертификат за здравословно състояние за износ - това се издава на базата на теста за бяс, струва малко по-малко от 6 лв. и се прави за половин ден b)
3. Потвърждение от германска страна, че бигълът не им влиза в списъка с "опасни" и "забранени" породи.
Казано с други думи, няма как за 1 месец да се справите с теста и да вземете Биги с вас s)
Ще трябва да помислите за поотсрочване на пътуването или за подходящ хотел.. например у bushkata...
User's Signature

Качена снимка Почивайте в мир, мили ангели!

#378 Потребителят е офлайн   paneta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 March 2006 - 03:53 PM

Здравейте Ани, Биги,

най-първо може да се свържеш с Германското посолство и да питаш за нужните документи.
Второ - в София зад Исул, в партера на един дълъг блок е един офис на незнам какво за ветеринарно беше. Аз на Фреди от там му изкарах документ за излизане в чужбина.
За съжаление нямам телефон, но лесно ще го намериш. Там се минава на преглед и си получаваш документ.

Много важно е да питаш, защото това е държава от ЕС, дали ще се налага карантина за малката. В някои страни е ужасно, чувал съм, че в Англия ги държат 6 месеца и чак след това може да го вземеш.

Питай също така и в Син кръст, където си я водила, за да те упътят за кой кабинет и къде може да получиш тапия за излизане на кучето в чужбина, а също така и какви такси се плащат.

"Ти ще се връщаш ли?" - по познатата фраза на Тодор Колев от един филм.
One way ticket?

Da sta viwi i sdrawi i gospod da e s Was.
Paneta, Fredy and Family 1super

#379 Потребителят е офлайн   bigi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 March 2006 - 04:37 PM

Лееееле, вече се стреснах от писанията на Vabank! Никога няма да замина без Биги!
Та аз не съм се разделяла с нея дори за минута.
Панета, ще отида до там дано не отнеме наистина толко дълго време за тези документи. А по въпроса за връщането- То се знае! Всеки българин се връща рано или късно- малко е смешно , но от вън България не изглежда толкова ужасна, но само от вън l)
поздрави от нас
User's Signature

#380 Потребителят е офлайн   paneta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 March 2006 - 06:07 PM

Биги, ВаБанк е прав.
Горе-долу и аз съм чувал тези неща.

Поздрави и късмет. И никакво ходене без нея!!!!!!!!!
Ти си знаеш, за да не ти даваме ЗАПОВЕД!!!!
l)

• (251 Страници) +
  • « Първа
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема