Бигъл
Публикувано: 14 March 2006 - 03:18 PM
Озко изведнъж взе много да слушка , можеби понеже расте . Вече няма проблеми да го пускаме да се разхожда без да е на повод. Като го извикаме и веднага пристига d) . Това е супер .
Днес си разпечатах на хартия статията която беше на началната страница на дог.бг , за възпитанието на кучето . Смятам да понауча Оззи на това онова 1super . Например не знае командата "Редом" и "Място" които са много важни при живеене в града . Като пресичаме улицата и той ако не го дръпна си пресича без да му пука че може да го смачка кола . То това е ясно защото милия не знае че може да му се случи b) , та затова искам да го науча да стой на място като се налага .
По въпроса с пътуването ти с Биги , мисля че трябва да е ригистрирана и да и плащаш данък на Биги , за да може да ти издадат такъв документ . Поне така съм чувала де r) , иначе е нелегална , като всички нас r) . Може и да греша разбира се .
Поздрави
Нели и Оззи

Dushko dobrodushko
Публикувано: 14 March 2006 - 06:43 PM
ние малко се позагубихме в последните дни ouu
Виждам,че съм пропуснала доста.Ние вече сме добре и сме си на вилата.
Биги сега за да изнесеш куче трябва да има вграден чип във вратлето ако не се лъжа cl)
Публикувано: 14 March 2006 - 09:33 PM

allure&Jack Ray
Публикувано: 15 March 2006 - 09:12 PM

Dushko dobrodushko
Публикувано: 15 March 2006 - 09:45 PM
Миналата нощ ходихме до вет в Младост , адски се уплаших - на Биги от дупето и излизаше слуз и миришеше адски . Слава Богу отхвърлиха вероятността за аналните жлези, явно е било хранителна реакция. bl)
Но днес сме добре отново и утре или в близките дни мислим да направим прословутата трета ваксина и да почнем да търчим да уреждаме документи за заминаването.
Всъщност се свързах с Г-н Димитров в Германия - той е основал немско-българския приют в Добрич за закрила на животните- дано той може да ни помогне за преминаването в Германия , пък там да правим всички тези неща които се изискват. Тази вечер той ми се обади , но се разбрахме да се чеум допълнително. Стискайте полци да успеем да ги уредим тези документи по-бързо , щото трябва да пътуваме до месец.
Много ви поздравяваме и целуваме с Биги
Публикувано: 16 March 2006 - 10:39 AM
разбира се, че ще стискаме палци. Дано всичко мине - ОК.
И като отидеш там, да пишеш как сте с Бигинцето.
Мисля, че тя там още по-добре ще се оправи. То ние се оправяме като отидем в Германия, та Биги ли?
Късмет и здраве.
Поздрави, Фреди, Панета и Семейство.
Публикувано: 17 March 2006 - 03:10 PM
ако не се лъжа миналата седмица каза, че ще ходиш на мача Левски-Удинезе.
Ако си била, много те моля автентично да предадеш настроението преди, по и след мача.
Ако не, здраве.
как сте с кучето? ваксини, документи, цвай гугуткен!!! и т.н.?
пиши, щото вие май сте душата на бигълите.
поздрави, Фреди, Панета и Семейство.
Само ЛЕВСКИ, ОЛЕ!
Публикувано: 17 March 2006 - 08:17 PM
Цитат
И нашето семейство реши да се присъедини към клуба на Бигълите. Взехме решението в началото на седмицата и сега си търсим малко, сладко, женско Бигълче.
Можете ли да ни помогнете noмогнете?
Здравей чо - чи.
Аз също в момента си търся малък бигъл. Обожавам тази порода, имах прекрасен, много красив бигъл, който почина пред 3 месеца (катастрофа). Рядвам се, че и вие харесвате биглите.
Мога да ти кажа за какво да внимаваш (от опит). Най-важното е - в никакъв случай не купувай куче от магазин. Купих първият ми бигъл от магазин и той имаше страхотни здравословни проблеми. Той се оправи и живяхме щастливо няколко години, и след като той почина, от емоционални съображения, си купих малко женско бигълче от магазин. Въпреки че изглеждаше съвсем здраво, то се разболя и почина за една седмица от парвовироза. Малкото уж беше ваксинирано срещу това! За съжаление за кученцата в магазините не се полагат добри грижи. Обикновено те са внесени незаконно и паспортите и ваксините им не са истински. Разбрах, че има много подобни случаи.
Трябва много да се внимава и с фирмите, които внасят всякакви породи кучета. Например в "Сокай" имаше малко бигълче на 2 месеца, внесено от Унгария, без всякакъв паспорт и ваксина. Това не е редно! Подобно е положението в повечето фирми.
Най-добре е кученцето да е поне на два месеца, да има паспорт с поне една ваксина, (с лепенка и подпис на лекаря в паспорта, както и печат на клиниката, в която кучето е ваксинирано). Само тогава можете да сте сигурни, че наистина му е бита ваксина. Кученцето трябва да е обезпаразитено за вътрешни паразити и то поне три дни преди да го вземете.
Затова най-добре се посъветвайте с проверен ветеринар, който да ви избере кученце, евентуално да го види, него и паспорта му.
В България няма клуб на биглите, нито регистрирани развъдници. Има ловджии, които гледат бигли и понякога имат малки. Те знаят как да се грижат за кученцата, а и ако го вземете оттях можете да видите майката и бащата.
Не искам да ви плаша с всичките тези приказки за болести, а само да ви предпазя. Желая ви да си намерите най-жизнената, здрава и красива бигълка и да ви носи много радост d)
Имате ли опит с тази порода? Ако мога да помогна с някаква информация, пишете ми!
Публикувано: 17 March 2006 - 10:18 PM
Супер!- Ще бъдем повече бигъли super best
Браво чоко ан! bravoS
Аз също ти казвам - не се взимайте от магазин - виж при нас какво става s).
Дано някой ти предложи хубаво здраво бигълче.
Ние пътуваме другата седмица до Германия и мога да погледна и там , но предполагам че цените ще са доста различни. За всеки случай ще проверя и веднага ще пиша.
Пръска ми се сърцето от мъка, че трябва Биги да остане тук , но след 1 месец ще дойда специално да си я взема. Утре ще говоря с докторите да направят всичко необходимо -всичките ни документи и ваксини да бъдат готови до тогава. А малката ще остане при брат ми за това време. Още от преди седмица го инструктирам подробно.
Поздрави от нас
Публикувано: 17 March 2006 - 11:12 PM

allure&Jack Ray
Публикувано: 18 March 2006 - 03:28 PM
Цитат
И нашето семейство реши да се присъедини към клуба на Бигълите. Взехме решението в началото на седмицата и сега си търсим малко, сладко, женско Бигълче. nok
Можете ли да ни помогнете noмогнете?
Здравейте,
Вчера говорих с Мик - те живеят в Германия и ако желаете може да се намери бигълче с родословие или без - няма да бъде проблем - ако кученцето е без родословие съответно и цената му е горе - долу колкото е тук в зоо магазините- поне лично аз платих за Биги близо 700 лв. Но моля ви пишете и ако искате ще задействаме нещата. Единственото условие е да сте сигурни , че ще се грижите за кученцето и ще го обичате.
Ако решите , че искате да вземете от Германия- аз ще се връщам след около 5 седмици и ще ви го донеса лично.
Поздрави Ани и Биги
Прикачени файлове
-
beagle.JPG (25.32K)
Брой сваляния: 205
Публикувано: 18 March 2006 - 04:02 PM
Цитат
Благодаря r)
Ей Готин, здрасти. Точно защото си нов, не може да разбереш, че темата за мача е точно за бигъли, защото БИГИ е нашата супер фенка - справка - няколко сними преди това.
Така, че споко. Не е футболен коментар. 1super
Иначе за покупка на бигъли: ето и един телефон от мен:
човека се казва Георги Христозов, от Асеновград
мобилен (разбира се ако не е сменен): 0888/612311 - за бигъл;
чао и поздрави на всички пътуващи в чужбина. Ще ни липсвате.
Фреди, Панета и Семейство.
п.п. поне от време на време пишета как сте - нищо, че не сте бигъли. Нали готин. l)
Публикувано: 18 March 2006 - 05:14 PM
Прикачени файлове
-
PIC00667.JPG (89.76K)
Брой сваляния: 243
Публикувано: 18 March 2006 - 06:00 PM
Ето ви една снимка с пожеланието един ден това да сте вие!

Публикувано: 18 March 2006 - 06:15 PM
Цените са за родословно са около 600 евро,а за такова без около 300 евро!
Ако нямате възможност да закупите родословно защо не си поделите парите примерно 2 ма души за едно ка4ествено ку4енце с родословие и така малко по малко да се завъдят добри ку4ета с родословие?
Това е само предложение!
Ако се решите говорете с Биги и ще намерим ку4енце!
Публикувано: 19 March 2006 - 02:31 AM
Ако има кандидати,ку4енцето е в моя близост и може 4рез Биги да пристигне в България!
My Webpage
Публикувано: 19 March 2006 - 03:23 AM
Прикачени файлове
-
5464904.jpg (43.38K)
Брой сваляния: 267