Dog.bg Форуми : Бигъл

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (251 Страници) +
  • « Първа
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Бигъл

#421 Потребителят е офлайн   cho_chi Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 26 March 2006 - 06:27 PM

Здравейте всички Бигита,

Много благодаря за съветите, които получих от вас. Ние до сега сме си нямали куче и всичко, което кажете ще е от полза. Спряхме се на Бигъл, защото е по-малко куче, а в същото време си е истинско. Апартаментът ни е много малък, така че внимаваме при избора - да е удобно и за нас и за кучето.

Може ли да ми кажете, след като Бигълите са с къс косъм, козината много ли им пада /често ли си я сменат/ и ако я решиме редовно, това ще ни спаси ли от косми навсякъде из къщата?

Поздрави,
nok

#422 Потребителят е офлайн   allure Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 March 2006 - 10:03 PM

здравейте, вси4ки,
преди малко се върнахме от вилата в Рибарица. Кучо направо е гроги след двудневно тичане b) и игри из целия двор. Проучи всяко местенце из двора и го маркира подобаващо. Веднага щом пристигнахме се хвърли в буйната река зад двора и ми изкара акъла понеже се понесе като листо s) Все пак излезе най-накрая и хукна да се тръска... b) b) b) За първи път в живота си видя коне, патки, гъски, кокошки и т.н. и беше голям купон да го наблюдава човек отстрани. Надяваме се другата седмица времето отново да е хубаво, за да идем пак. Поздрави от нас и честито на татко Фреди. cheers
По повод горното питане искам да дам мнение, че бигълът е много лудо животно и ще ви направи на смешни с маймунджулъците си. На фона на буйния му характер мисля, 4е въпросът за козината и притесненията свързани с евентуално скубане са направо смешни r) Заредете се с търпение ако искате да гледате бигъл. Възпитанието му е истинско предизвикателство.
Поздрави от нас с Рей
User's Signature

allure&Jack Ray

#423 Потребителят е офлайн   marianikolova Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 27 March 2006 - 10:04 AM

Здравейте!

След една седмица взимам моят малък бигъл, вече нямам търпение r)

Относно отглеждането на бигъл напълно подкрепям мнението на allure. Биглите са МНОГО енергични животни, имат нужда от много движение. Наистина трябва да се заредите с търпение и да имате много време за разходки - бигълът трябва да тича поне по два часа на ден. Колкото повече движение му осигурявате, толкова по-малко бели ще прави вкъщи.

#424 Потребителят е офлайн   paneta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 March 2006 - 11:39 AM

Здравейте Бигъли, здравейте приятели,

много се радвам за Вас, че сте добре и кучетата също.
Фреди също е добре, но:

за съжаление всичките малки кученца са умряли. Най-вероятно поради лоша грижа, на майката и хората, които са я гледали. Макар че, не е важно каква е причината и кой е виновен. Важно е, че се родиха ОК и татко Фреди си е свършил добре работата, но все пак...
Малко тъжно... s)

Нищо живота продължава и кучетата са здрави.
Ако някоя женска търси мъжкар... то Фреди е на линия. 50% поне работата е завършена.
Поздрави, Панета, Фреди и семейство.

#425 Потребителят е офлайн   marianikolova Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 27 March 2006 - 03:18 PM

Много тъжно за малките s)

#426 Потребителят е офлайн   kayo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 March 2006 - 10:35 PM

Цитат

Фреди също е добре, но:

за съжаление всичките малки кученца са умряли. Най-вероятно поради лоша грижа, на майката и хората, които са я гледали. Макар че, не е важно каква е причината и кой е виновен. Важно е, че се родиха ОК и татко Фреди си е свършил добре работата, но все пак...
Малко тъжно... s)

Ако някоя женска търси мъжкар... то Фреди е на линия. 50% поне работата е завършена.

Мале Фреди ужастно!Значи ето това много ме дразни-при раждането може да умре едно или две кученца,но всичките bl) cry2 до сега на нас никога не ни се е услчвало!Съжалявам Фреди (love)
Относно въпросът по-горе козината е най-малкия продбем, за който можете да се притеснявате.Най-важното са разходките- когато Джина беше в София при нас се редувахме-сутрин 1 час разходка,на обед 30 мин. разходка и вечер 1 час някъде.Много са лакуми.Прибирай обувките когато кученцето е малко...........
User's Signature

Beagle
[br]БЪЛГАРСКИ КИНОЛОЖКИ КЛУБ БИГЪЛ - bkkbeagle@gmail.com

#427 Потребителят е офлайн   paneta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 March 2006 - 10:43 AM

Благодаря Ви Приятели!!!!

#428 Потребителят е офлайн   bigi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 March 2006 - 03:41 PM

hei zdraveite - sajaliavam 4e pi6a na latiniza no sam v Germania - Izvinete me!

Freadi mnogo sajaliavam za kutretata- natajih se

Pozdravi na vsi4ki vi w) w) w)
User's Signature

Качена снимка[br] Поздрав най-сърдечен Драги ми Смехурко!!!

#429 Потребителят е офлайн   kayo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 March 2006 - 09:20 AM

Как сте там в Германия?Кога се връщате?Бигито с вас ли е?
User's Signature

Beagle
[br]БЪЛГАРСКИ КИНОЛОЖКИ КЛУБ БИГЪЛ - bkkbeagle@gmail.com

#430 Потребителят е офлайн   bigi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 March 2006 - 07:26 PM

Мили приятели - Здравейте w) w) w)
аз отново съм в България - вчера пристигнах b)
Бигито е много много d) dribble dribble Добре и щурее и вече по описания прилича на БИГЪЛ angelpik
Аз ще се постарая да остана докато не са готови документите , но s) може пак да се наложи да я оставя при брат ми за известно време.
Много Много ЦЕЛУВКИ ОТ МЕН И БИГИ w) w) w)
User's Signature

#431 Потребителят е офлайн   mik Икона

• Breeding for Quality,NOT Quantity
  • PipPipPip

Публикувано: 31 March 2006 - 10:17 PM

Цитат

Фреди също е добре, но:

Малко тъжно... s)

Съжелявам за малките,но твърдението,че грешката не е в бащата е грешно!
Защото то може да е именно в него и това се доказва само с изследване на сперма,което и бих ви посъветвала да сторите!
Ако нивото на жизнени сперматозойди е ниско или не се запложда кучката или малките се раждат недъгави или умират малко след това поради слаба имунна система като цяло,недоразвити органи и т.н.
За да ви е мир душата му направете едно изследване,съмнявам се да излезне над 50 лева и така ще сте сигурни ,че проблема не е у вашето куче.
До колкото следя тази тема разбрах,че то е без родословие т.е. прилича на Бигъл,но не бихме могли да твърдим това за него след като няма нужните документи.Няма да се очудя ако той самият е плод на случайна връзка(което показва факта,4е няма родословие),а именно от връзки между кучета чийто стопани нямат нужните познания се получава често така.
Все пак успех!

#432 Потребителят е офлайн   mik Икона

• PipPipPip

Публикувано: 31 March 2006 - 10:18 PM

Цитат

Мили приятели - Здравейте w)  w)  w)
Бигито е много много d)  dribble  dribble Добре и щурее и вече по описания прилича на БИГЪЛ angelpik
Аз ще се постарая да остана докато не са готови документите , но  s) може пак да се наложи да я оставя при брат ми за известно време.
Много Много ЦЕЛУВКИ ОТ МЕН И БИГИ  w)  w)  w)

Здравей!

Ще се радвам скоро да те видя на линия,надявам се всичко при вас да е ОК cheers
Пиши когато намериш време w)

#433 Потребителят е офлайн   Poli Икона

• Dreamer
  • PipPipPip

Публикувано: 01 April 2006 - 08:27 AM

Цитат

Мили приятели - Здравейте w) w) w)
Бигито е много много d) dribble dribble Добре и щурее и вече по описания прилича на БИГЪЛ angelpik
Аз ще се постарая да остана докато не са готови документите , но s) може пак да се наложи да я оставя при брат ми за известно време.
Много Много ЦЕЛУВКИ ОТ МЕН И БИГИ w) w) w)

Добре дошла в България cheers cheers cheers
User's Signature

Качена снимка
Бъдещето принадлежи на тези , които вярват в красотата на мечтите си ...!

#434 Потребителят е офлайн   bigi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 April 2006 - 11:16 PM

Благодаря !!! w) w) w)

Моята малка сладуранка е толкова добре , че вече не се удържа d) търчи нагоре надолу и само вири носле l)

Ама типичен бигъл cheers
Вече даже имаме каишчица и следващата седмица ще организираме първата публична изява victoryVVV
User's Signature

#435 Потребителят е офлайн   Punky Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 April 2006 - 10:14 AM

здравеите и от мене отново victoryVVV
не бях писала от много време поради многоброините изпити и премеждия , но сега имам време да си почина малко l) Крис щурее и разнася един мои шал , след малко пак ще се гониме
времето е страхотно вчера даже видях един биигълски сладур в Борисовата така че планирам скоро да разходя там малко Крис , които вчера успя да се изкъпе сред блатото в Южния l)
много целувки на малката Биги тя как понесе пътуването?
User's Signature

Beauty always comes with Dark Thoughts!

#436 Потребителят е офлайн   allure Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 April 2006 - 08:01 PM

слушай, мик, не искам да се конфронтирам с никого в този форум, но ми прави впечатление, че всичките ти изказвания са адски остри....Как можеш да твърдиш, че на човека кучето "приличало " на бигъл. Та то си е бигъл мама му стара. Моят куч също няма документи за родословие, въпреки че баща му е шампион на Унгария и майката е породиста. Това не означава, че няма да стане баща някой ден заради такива вманиачени като тебе дето не смее човек да им каже нещо, щото все много знаят. Върви се изказвай по проблемите на твоята порода, щото яко се дразня. Един -два пъти си влезла в темата "бигъл" и то с такива нападки. Не ти подхожда, бе девойко... fow
User's Signature

allure&Jack Ray

#437 Потребителят е офлайн   mik Икона

• PipPipPip

Публикувано: 02 April 2006 - 08:35 PM

Грешиш ужасно,не съм се изказвала в този форум гръбо спрямо никой!
Единствените по остри постинги са отправени към теб и именно сега ще ти обясня защо.
Първо защото спомагаш размножаването на кучета с неясен пройзход,а за такова се смята всяко едно без родословие!
С това допринасяш за 'разводняване' на породата,защото всеки който не работи по правилниците предложени от клуба на дадена порода е един жалък търгаш!!!
Не може без да имаш информация за генетиката и породността да размножаваш жалки същества които наричаш Бигли и след време ще има още повече ревящи по тези форуми.

Ако обичта ти към породата и кучето в частност е истинска ти ще се сдобиеш с качествени и родословни кучета,ще регистрираш развъдник което не означава,4е трябва да имаш много кучета,достатъчни са само 2 дори...и ще работиш по общо приетите правилници които до голяма степен гарантират здрави и красиви расови кучета.

Всичко останало,а именно това което се опитваш да правиш е търговия,в момента породата е сравнително модерна и скъпа и всеки иска да сложи някое левче в джоба.

Ако действително обичаш породата,а не желаеш да правиш пари от кученца пак ще развъждаш с родословни и качествени кучета и би могла да подаряваш малките,но аз си мисля,че си обикновенна търговка на кучета...което не е по-добре от зоомагазините!

#438 Потребителят е офлайн   allure Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 April 2006 - 09:13 PM

Цитат

Грешиш ужасно,не съм се изказвала в този форум гръбо спрямо никой!
Единствените по остри постинги са отправени към теб и именно сега ще ти обясня защо.
Първо защото спомагаш размножаването на кучета с неясен пройзход,а за такова се смята всяко едно без родословие!
С това допринасяш за 'разводняване' на породата,защото всеки който не работи по правилниците предложени от клуба на дадена порода е един жалък търгаш!!!
Не може без да имаш информация за генетиката и породността да размножаваш жалки същества които наричаш Бигли и след време ще има още повече ревящи по тези форуми.

Ако обичта ти към породата и кучето в частност е истинска ти ще се сдобиеш с качествени и родословни кучета,ще регистрираш развъдник което не означава,4е трябва да имаш много кучета,достатъчни са само 2 дори...и ще работиш по общо приетите правилници които до голяма степен гарантират здрави и красиви расови кучета.

Всичко останало,а именно това което се опитваш да правиш е търговия,в момента породата е сравнително модерна и скъпа и всеки иска да сложи някое левче в джоба.

Ако действително обичаш породата,а не желаеш да правиш пари от кученца пак ще развъждаш с родословни и качествени кучета и би могла да подаряваш малките,но аз си мисля,че си обикновенна търговка на кучета...което не е по-добре от зоомагазините!

как реши, че съм търговка на кучета и спомагам за развъждането на кучета без родословие?!Ти наистина си мега зле. b) На всичкото отгоре ме причисли им категорията "жълт търгаш" ...Кеф на буци! Не съм се смяла така отдавна b) Аз съм просто един притежател на бигъл и не съм си взела куче от тази порода, защото видиш ли било модерно. Добре , 4е ми каза, че не знаех. Просто смятам, че тази порода кучета има определени достойнства и мога да отгледам прекрасно един неин представител. И не знам защо си решила, че искам кучето ми създаде поколение, за да си сложа някой лев в джоба. Нямам проблеми с финансите, но всъщност защо ли ти обяснявам bravoS
User's Signature

allure&Jack Ray

#439 Потребителят е офлайн   mik Икона

• PipPipPip

Публикувано: 02 April 2006 - 09:18 PM

А,каква е причината да искаш кучето ти да създава поколение?
Да не би да е изключително ценен за породата екземпляр?
Или се е доказал като подобрител на породните качества?
Каква е реалната причина,защото на мен това"защото малките са сладки" не ми се струва реална причина!

#440 Потребителят е офлайн   allure Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 April 2006 - 09:28 PM

Да ти кажа честно мисля , че е доста ценен екземпляр след като направих няколко консултации, а затова дали ще подобри породните качества съм оптимист...
Моята мисъл беше друга. Забелязала съм, че си права за нещата , които казваш, но начинът, по който ги поднасяш е меко казано НЕкрасив. Предполагам как се чувства собственикът на Фреди за това, че бебетата са починали. Възможно е и вината да е във Фреди, възможно е и кучето да не е родословно, но недей го напада по този начин в такъв момент и не вади веднага запаса от тежки думи. Всички стрелци сте такива спонтанни и леко избухливи, така че ви разбирам, но не може вечно да ви оправдаваме. Бъди здрава! ;)
User's Signature

allure&Jack Ray

• (251 Страници) +
  • « Първа
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема