Бигъл
Публикувано: 04 October 2010 - 08:56 AM
Имате страхотни малки сладури :) Просто са уникаллни !
Включвам се да ви поканя в Фейс Бук групата посветена на Бигъла - http://www.facebook....05461809&ref=ts
Тук видях страхотни снимки на мъниците , просто невероятни

Поздрави

Публикувано: 04 October 2010 - 03:17 PM
Мой познат си търси кученце от доста време и общо взето се е спрял на бигъл. До колкото знам в България няма развъдници, но може и да греша. Колко пъти му казвах да не купува от борси, зоомагазини, ферми или кучнца плод на междусъседско развъждане, но знам ли дали изобщо ме е чул... Та искам да питам има ли развъдници в Бг и очакват ли се кученца? Твърди, че е намерил развъдник в София и че ще имат малки, но не са му представили родословие, а само паспорт на майката, за мен това са поредните търговци на кучета.

Публикувано: 04 October 2010 - 07:19 PM
(archy), в 04 October 2010 - 03:22 PM, написа:
Мой познат си търси кученце от доста време и общо взето се е спрял на бигъл. До колкото знам в България няма развъдници, но може и да греша. Колко пъти му казвах да не купува от борси, зоомагазини, ферми или кучнца плод на междусъседско развъждане, но знам ли дали изобщо ме е чул... Та искам да питам има ли развъдници в Бг и очакват ли се кученца? Твърди, че е намерил развъдник в София и че ще имат малки, но не са му представили родословие, а само паспорт на майката, за мен това са поредните търговци на кучета.

В България има 3 регистрирани развъдника за бигли. Но дали в някой има кученца не знам. Има и още няколко човека които имат родословни женски, но дали са ги заплодили нямам идея.
Нека се обади на председателката на клуба. Телефона вече е актуален.
Цитат
г-жа Дияна Анева
+359 (0) 885 507699
и ще му обяснят дали има малки някъде.
А относно малки само с паспорт, значи че няма да имат родословие.

www.bgdogs.net
Алберт Айнщайн
Публикувано: 05 October 2010 - 11:19 AM
Lоra, в 05 October 2010 - 10:14 AM, написа:
Имат ли страница както чуждите ?
BACKTALK OF JOANA (the)
DIVAL88
STOYANOV & RUSEV
Странички си нямат или поне аз не знам да имат.

www.bgdogs.net
Алберт Айнщайн
Публикувано: 05 October 2010 - 06:13 PM
Аз мога да ви отговоря за развъдниците, ако още не сте звъняли. До края на тази година нищо не се планира, въобще и за след това не се планират кучила, но от януари нататък може за по-късно да има идеи, не знам. Съветите са им или от чужди развъдници, където най-евтините оферти са 800-1000 евро, или по ловни форуми, където има хора, които си развъждат хубави кучета и си ги гледат както трябва, или по надеждни частни лица, като трябва да се следи за това какъв е самия развъдчик, отношението му към животните, дали ще ти даде да ги видиш още докато са бебета, да ги следиш, да ти дава съвети, да се интересува от развитието и така нататък =).
Казвам тези нещата, защото всеки в началото основно си задава тези въпроси - откъде, приблизително на каква цена.
Успех на всички бъдещи стопани ^^

Sleep late, have fun, get wild, drink whisky and drive fast on empty streets with nothing in mind except falling in love and not getting arrested.
Публикувано: 05 October 2010 - 08:10 PM
Моя приятелка си е взела мъник от един датски развъдник за 500 евро , не знам спрямо както вървят скъпо ли е евтино ли е ...
Но от развъдника са и дали и легълце ( много сладурско ) купички за вода и храна , както и чувалче храна , някаква книжка с информация както и документирани скачката плюс развитието на майката , там договори между стопаните на майката и бащата както и за покупоко продажбата ясно ,но развъдника предоставя и документи от изследване на майката преди и по време на бременността .
Развъдника поема ваксините на малкото до 3 годишна възраст , разбира се ако стопанина пожелае да се обади , казват при кой ветеринар тук в България и му плащат по банков път ...
Поема,а също и всички здравни манипулации до 3 г. които могат да се наложат .
Но чакат кученца чак февруари евентуално :( :)

Да си обичан е прекрасно, но да обичаш е велико !
Публикувано: 05 October 2010 - 10:22 PM
Цитат
Това не е много истина. В Сърбия има родословни бигли за по 200-400 евра, в Чехия и Словакия също е пълно с бигли за около 400 -600 евра. 800-1000 евра са вече от доста реномирани родители.
Ето ви списък с развъдници:
http://bgdogforum.co...msg8508#msg8508
А иначе отношението на много от чуждите развъдници е точно както го описва Lоra. Хората не продават кученцата само за да върви търговията, а се интересуват за тях и след това. За истинският развъдчик кученцето е като дете.

www.bgdogs.net
Алберт Айнщайн
Публикувано: 05 October 2010 - 10:28 PM
vano, в 05 October 2010 - 10:27 PM, написа:
Цитат
Това не е много истина. В Сърбия има родословни бигли за по 200-400 евра, в Чехия и Словакия също е пълно с бигли за около 400 -600 евра. 800-1000 евра са вече от доста реномирани родители.
Ето ви списък с развъдници:
http://bgdogforum.co...msg8508#msg8508
А иначе отношението на много от чуждите развъдници е точно както го описва Lоra. Хората не продават кученцата само за да върви търговията, а се интересуват за тях и след това. За истинският развъдчик кученцето е като дете.
Аз не се поясних, те най-евтините са точно по 200-300 евро, но когато стане въпрос за транспортта идват другите разходи - ~ 100 eвро е транспортната кутия и ~300 eвро транспорта до България. Аз общо взето най-вече със словашки и един немски развъдник се свързах, които ми отговориха по-сериозно и имаха кучила когато търсех =). То най-хубаво си е ако може стопанина да си го вземе, но всеки има времето за разходка до Словакия, а и това са разходи пак. Затова условно казвам :P

Sleep late, have fun, get wild, drink whisky and drive fast on empty streets with nothing in mind except falling in love and not getting arrested.
Публикувано: 05 October 2010 - 10:40 PM
Luu, в 05 October 2010 - 10:33 PM, написа:
Разбира се че е така, но без внасяне на родословни бигли от чужбина породата няма как да се развива успешно. Бигълът е една от най-разпространените породи кучета в света, но не и в България. В България има много бигли, но много малко са родословни.За да се развива една порода трябва повече хора да се занимават с нея. Истината е че в момента в Бг серизно с породата се занимават 2-3 човека, а това е нищожно малко. Миналата година е може би първата от основаването на клуба в която имаше цели две или три клубни кучила. Тази година незнам дали има и едно. Догодина може би ще има, но няма как да очакваме от 3 развъдника и няколко човека да се произведат достатъчно родословни бигли в България. Другия проблем е и цената на родословните и изобилието от обяви за неродословни бигли на цена 150 до 400 лв.

www.bgdogs.net
Алберт Айнщайн
Публикувано: 05 October 2010 - 10:43 PM

www.bgdogs.net
Алберт Айнщайн
Публикувано: 05 October 2010 - 11:58 PM
Цитат
Това си е така за развиването на тази чудесна порода в България. Ама то проблема освен в плъзналите навсякъде оферти за неродословни, е и в това, че това за което е пригоден бигъла - лов, масово ловджиите в България предпочитат българските породи.
И другото идва от това, че дори и да има такива родословни бигъли, малко са стопаните, които биха се занимавали с развъдна дейност сериозно. Аз лично познавам два бигъла, с родословия, от Сърбия, развъдника непрекъснато ги кара поне на състезания да ходят.... но.... това си остава все пак избор на собственика.
Иначе стига по тази тема вярно, да се надяваме да се оправят нещата в тези насоки. Джингата много радва на последната снимка, усеща се динамиката :P
Аз почти се отказах Скай да го снимам в действие. Ужасно трудно е да го уловиш тоя дзвер :D

Публикувано: 06 October 2010 - 09:19 AM

www.bgdogs.net
Алберт Айнщайн
Публикувано: 06 October 2010 - 09:22 AM

www.bgdogs.net
Алберт Айнщайн
Публикувано: 06 October 2010 - 06:48 PM
Лола, в 06 October 2010 - 09:35 AM, написа:

Случайност. Цъкам нон стоп и после току виж излязла някоя ценна :)
ей най тези лети най-добре

www.bgdogs.net
Алберт Айнщайн
Публикувано: 07 October 2010 - 09:24 PM
Хора да ви попитам , разгледах стандарта на породата и видях различните цветови комбинации ,като цяло биглите са трицветни и двуцветни , но трицветните са да не кажа 3 , 4 вида в зависимост от комбинацията :) Има ли киноложки термин да се обясни тази разцветка ( на петна с бяло а не плътно , като и е на Вано ) ??

Да си обичан е прекрасно, но да обичаш е велико !