Dog.bg Форуми : Бигъл

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (251 Страници) +
  • « Първа
  • 208
  • 209
  • 210
  • 211
  • 212
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Бигъл

#4181 Потребителят е офлайн   desi4ok Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 03 October 2010 - 09:39 PM

.

#4182 Потребителят е офлайн   BeagleFAn Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 04 October 2010 - 08:56 AM

Здравейте , добре дошли на всички нови членове от последното ми включване !
Имате страхотни малки сладури :) Просто са уникаллни !
Включвам се да ви поканя в Фейс Бук групата посветена на Бигъла - http://www.facebook....05461809&ref=ts
Тук видях страхотни снимки на мъниците , просто невероятни :wub: , но не бих посмяла да ги добавя просто тъка в галерията на страницата, за това ще се радвам ако по своя преценка качите каквото искате към галерията на страницата и почерпите с нещо сладко всички участници в групата !
Поздрави :ae_085:

#4183 Потребителят е офлайн   (archy) Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 October 2010 - 03:17 PM

Здравейте!
Мой познат си търси кученце от доста време и общо взето се е спрял на бигъл. До колкото знам в България няма развъдници, но може и да греша. Колко пъти му казвах да не купува от борси, зоомагазини, ферми или кучнца плод на междусъседско развъждане, но знам ли дали изобщо ме е чул... Та искам да питам има ли развъдници в Бг и очакват ли се кученца? Твърди, че е намерил развъдник в София и че ще имат малки, но не са му представили родословие, а само паспорт на майката, за мен това са поредните търговци на кучета. :dry:

#4184 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 October 2010 - 03:46 PM

Показване на мнениетоfildi, в 02 October 2010 - 08:31 PM, написа:

А ние днес имахме рожден ден - правим 3 годинки! :dog:

С малко закъснение,но честит рожден ден!!! Здраве и весели игри :dog:
За тортата-браво на готвача,личи си че много се е харесала :md_064:

#4185 Потребителят е офлайн   vano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 October 2010 - 07:19 PM

Показване на мнението(archy), в 04 October 2010 - 03:22 PM, написа:

Здравейте!
Мой познат си търси кученце от доста време и общо взето се е спрял на бигъл. До колкото знам в България няма развъдници, но може и да греша. Колко пъти му казвах да не купува от борси, зоомагазини, ферми или кучнца плод на междусъседско развъждане, но знам ли дали изобщо ме е чул... Та искам да питам има ли развъдници в Бг и очакват ли се кученца? Твърди, че е намерил развъдник в София и че ще имат малки, но не са му представили родословие, а само паспорт на майката, за мен това са поредните търговци на кучета. :dry:

В България има 3 регистрирани развъдника за бигли. Но дали в някой има кученца не знам. Има и още няколко човека които имат родословни женски, но дали са ги заплодили нямам идея.

Нека се обади на председателката на клуба. Телефона вече е актуален.

Цитат

Председател на клуба:
г-жа Дияна Анева
+359 (0) 885 507699

и ще му обяснят дали има малки някъде.

А относно малки само с паспорт, значи че няма да имат родословие.
User's Signature

www.bgdogs.net

Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен.
Алберт Айнщайн

#4186 Потребителят е офлайн   (archy) Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 October 2010 - 07:23 PM

Мерси много за инфото. Ще му пратя тел. за връзка и се надявам да се сдобие с истинско бигълче. :ae_085:

#4187 Потребителят е офлайн   Lоra Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 October 2010 - 10:09 AM

Как се казват тези регистрирани развъдници за Бигли ?
Имат ли страница както чуждите ?
User's Signature

Качена снимка
Да си обичан е прекрасно, но да обичаш е велико !

#4188 Потребителят е офлайн   vano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 October 2010 - 11:19 AM

Показване на мнениетоLоra, в 05 October 2010 - 10:14 AM, написа:

Как се казват тези регистрирани развъдници за Бигли ?
Имат ли страница както чуждите ?

BACKTALK OF JOANA (the)
DIVAL88
STOYANOV & RUSEV

Странички си нямат или поне аз не знам да имат.
User's Signature

www.bgdogs.net

Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен.
Алберт Айнщайн

#4189 Потребителят е офлайн   Luu Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 05 October 2010 - 06:13 PM

Дън дън =)

Аз мога да ви отговоря за развъдниците, ако още не сте звъняли. До края на тази година нищо не се планира, въобще и за след това не се планират кучила, но от януари нататък може за по-късно да има идеи, не знам. Съветите са им или от чужди развъдници, където най-евтините оферти са 800-1000 евро, или по ловни форуми, където има хора, които си развъждат хубави кучета и си ги гледат както трябва, или по надеждни частни лица, като трябва да се следи за това какъв е самия развъдчик, отношението му към животните, дали ще ти даде да ги видиш още докато са бебета, да ги следиш, да ти дава съвети, да се интересува от развитието и така нататък =).

Казвам тези нещата, защото всеки в началото основно си задава тези въпроси - откъде, приблизително на каква цена.

Успех на всички бъдещи стопани ^^
User's Signature

Sleep late, have fun, get wild, drink whisky and drive fast on empty streets with nothing in mind except falling in love and not getting arrested.

#4190 Потребителят е офлайн   Lоra Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 October 2010 - 08:10 PM

Luu Благодаря :)

Моя приятелка си е взела мъник от един датски развъдник за 500 евро , не знам спрямо както вървят скъпо ли е евтино ли е ...
Но от развъдника са и дали и легълце ( много сладурско ) купички за вода и храна , както и чувалче храна , някаква книжка с информация както и документирани скачката плюс развитието на майката , там договори между стопаните на майката и бащата както и за покупоко продажбата ясно ,но развъдника предоставя и документи от изследване на майката преди и по време на бременността .
Развъдника поема ваксините на малкото до 3 годишна възраст , разбира се ако стопанина пожелае да се обади , казват при кой ветеринар тук в България и му плащат по банков път ...
Поема,а също и всички здравни манипулации до 3 г. които могат да се наложат .
Но чакат кученца чак февруари евентуално :( :)
User's Signature

Качена снимка

#4191 Потребителят е офлайн   vano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 October 2010 - 10:22 PM

Цитат

където най-евтините оферти са 800-1000 евро

Това не е много истина. В Сърбия има родословни бигли за по 200-400 евра, в Чехия и Словакия също е пълно с бигли за около 400 -600 евра. 800-1000 евра са вече от доста реномирани родители.

Ето ви списък с развъдници:
http://bgdogforum.co...msg8508#msg8508

А иначе отношението на много от чуждите развъдници е точно както го описва Lоra. Хората не продават кученцата само за да върви търговията, а се интересуват за тях и след това. За истинският развъдчик кученцето е като дете.
User's Signature

www.bgdogs.net

Алберт Айнщайн

#4192 Потребителят е офлайн   Luu Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 05 October 2010 - 10:28 PM

Показване на мнениетоvano, в 05 October 2010 - 10:27 PM, написа:

Цитат

където най-евтините оферти са 800-1000 евро

Това не е много истина. В Сърбия има родословни бигли за по 200-400 евра, в Чехия и Словакия също е пълно с бигли за около 400 -600 евра. 800-1000 евра са вече от доста реномирани родители.

Ето ви списък с развъдници:
http://bgdogforum.co...msg8508#msg8508

А иначе отношението на много от чуждите развъдници е точно както го описва Lоra. Хората не продават кученцата само за да върви търговията, а се интересуват за тях и след това. За истинският развъдчик кученцето е като дете.

Аз не се поясних, те най-евтините са точно по 200-300 евро, но когато стане въпрос за транспортта идват другите разходи - ~ 100 eвро е транспортната кутия и ~300 eвро транспорта до България. Аз общо взето най-вече със словашки и един немски развъдник се свързах, които ми отговориха по-сериозно и имаха кучила когато търсех =). То най-хубаво си е ако може стопанина да си го вземе, но всеки има времето за разходка до Словакия, а и това са разходи пак. Затова условно казвам :P
User's Signature

Sleep late, have fun, get wild, drink whisky and drive fast on empty streets with nothing in mind except falling in love and not getting arrested.

#4193 Потребителят е офлайн   vano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 October 2010 - 10:40 PM

Показване на мнениетоLuu, в 05 October 2010 - 10:33 PM, написа:

Аз не се поясних, те най-евтините са точно по 200-300 евро, но когато стане въпрос за транспортта идват другите разходи - ~ 100 eвро е транспортната кутия и ~300 eвро транспорта до България. Аз общо взето най-вече със словашки и един немски развъдник се свързах, които ми отговориха по-сериозно и имаха кучила когато търсех =). То най-хубаво си е ако може стопанина да си го вземе, но всеки има времето за разходка до Словакия, а и това са разходи пак. Затова условно казвам :P

Разбира се че е така, но без внасяне на родословни бигли от чужбина породата няма как да се развива успешно. Бигълът е една от най-разпространените породи кучета в света, но не и в България. В България има много бигли, но много малко са родословни.За да се развива една порода трябва повече хора да се занимават с нея. Истината е че в момента в Бг серизно с породата се занимават 2-3 човека, а това е нищожно малко. Миналата година е може би първата от основаването на клуба в която имаше цели две или три клубни кучила. Тази година незнам дали има и едно. Догодина може би ще има, но няма как да очакваме от 3 развъдника и няколко човека да се произведат достатъчно родословни бигли в България. Другия проблем е и цената на родословните и изобилието от обяви за неродословни бигли на цена 150 до 400 лв.
User's Signature

www.bgdogs.net

Алберт Айнщайн

#4194 Потребителят е офлайн   vano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 October 2010 - 10:43 PM

Айде да пусна малко днешни снимки на Джингата, че темата стана много сериозна :)

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка
User's Signature

www.bgdogs.net

Алберт Айнщайн

#4195 Потребителят е офлайн   Luu Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 05 October 2010 - 11:58 PM

Цитат

Разбира се че е така, но без внасяне на родословни бигли от чужбина породата няма как да се развива успешно. Бигълът е една от най-разпространените породи кучета в света, но не и в България. В България има много бигли, но много малко са родословни.За да се развива една порода трябва повече хора да се занимават с нея. Истината е че в момента в Бг серизно с породата се занимават 2-3 човека, а това е нищожно малко. Миналата година е може би първата от основаването на клуба в която имаше цели две или три клубни кучила. Тази година незнам дали има и едно. Догодина може би ще има, но няма как да очакваме от 3 развъдника и няколко човека да се произведат достатъчно родословни бигли в България. Другия проблем е и цената на родословните и изобилието от обяви за неродословни бигли на цена 150 до 400 лв.

Това си е така за развиването на тази чудесна порода в България. Ама то проблема освен в плъзналите навсякъде оферти за неродословни, е и в това, че това за което е пригоден бигъла - лов, масово ловджиите в България предпочитат българските породи.
И другото идва от това, че дори и да има такива родословни бигъли, малко са стопаните, които биха се занимавали с развъдна дейност сериозно. Аз лично познавам два бигъла, с родословия, от Сърбия, развъдника непрекъснато ги кара поне на състезания да ходят.... но.... това си остава все пак избор на собственика.

Иначе стига по тази тема вярно, да се надяваме да се оправят нещата в тези насоки. Джингата много радва на последната снимка, усеща се динамиката :P
Аз почти се отказах Скай да го снимам в действие. Ужасно трудно е да го уловиш тоя дзвер :D
User's Signature

#4196 Потребителят е офлайн   vano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 October 2010 - 09:19 AM

Не се отказвай. Трабва задължително да имаш снимка "хеликоптер" :ab_041:

Качена снимка
User's Signature

www.bgdogs.net

Алберт Айнщайн

#4197 Потребителят е офлайн   vano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 October 2010 - 09:22 AM

Тук се правим не джак ръсел териер :ab_041:

Качена снимка
User's Signature

www.bgdogs.net

Алберт Айнщайн

#4198 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 October 2010 - 09:30 AM

vano каква ти е тарифата да те наема за фотограф? :md_064: как го хващаш "в полет" не знам :smile:

#4199 Потребителят е офлайн   vano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 October 2010 - 06:48 PM

Показване на мнениетоЛола, в 06 October 2010 - 09:35 AM, написа:

vano каква ти е тарифата да те наема за фотограф? :md_064: как го хващаш "в полет" не знам :smile:

Случайност. Цъкам нон стоп и после току виж излязла някоя ценна :)

ей най тези лети най-добре

Качена снимка

Качена снимка
User's Signature

www.bgdogs.net

Алберт Айнщайн

#4200 Потребителят е офлайн   Lоra Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 October 2010 - 09:24 PM

vano страхотни снимки :)
Хора да ви попитам , разгледах стандарта на породата и видях различните цветови комбинации ,като цяло биглите са трицветни и двуцветни , но трицветните са да не кажа 3 , 4 вида в зависимост от комбинацията :) Има ли киноложки термин да се обясни тази разцветка ( на петна с бяло а не плътно , като и е на Вано ) ??

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

• (251 Страници) +
  • « Първа
  • 208
  • 209
  • 210
  • 211
  • 212
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни