Бигъл
Публикувано: 16 July 2011 - 09:47 PM
@vano
много се радвам, наистина адски много се радвам да видя новия сайт, и не просто да го видя направен, а и да видя заплануваните кучила. Много ме зарадва тази новина. Яд ме е, че и ние нямахме такава възможност, но всичко с времето си.
Ние малко се позагубихме. Скай стана на 11 месеца, минава бебешката възраст. Сравнително послушен порасна, понякога обаче ината му надделява. Има ужасно много фенове. Но въпроса дали това е кучето от Хъш Пъпис започва да ми омръзва, наистина. В нашия парк се забеляза още едно ново бебенце, женско, и още един голям мъжки, което прави общо 8 бигъла!!! Все повече се разпространяват, което много ме радва, особено факта, че стопаните са предимно млади и енергични семейства, с достатъчно търпение за тях. Нямам търпение да ми се освободи малко свободно време и да се поразходим из София с дивака. Още не сме ходили нито на кучешката, нито в южния, нито борисова, никъде, циклим си в западна София и това е. Ние сме чипирани, регистрирани, всичко ни е тип топ с документите да се похваля

Хора, бъдещи собственици, слушайте vano за развъдниците, четете, питайте до последно, за да са ви минимални грижите после! :)
И последно, има ли достатъчно ентусиазирани бигъл собственици, да организираме някаква среща?

И малко снимки, стари и нови от нас ^^
Когато историята ни още започваше:

и любимия игнорантен поглед (често ще го срещате)

и стигаме до Скай миналата седмица, в Западния (не ходете там, последния път се прибрахме с 10 кърлежа, зимата е чук иначе.)

Хоп!

И ловец съм и рибар съм 8-)

Sleep late, have fun, get wild, drink whisky and drive fast on empty streets with nothing in mind except falling in love and not getting arrested.
Публикувано: 18 July 2011 - 10:47 PM
Поздрави :)
Публикувано: 22 July 2011 - 12:11 PM
За София:
24-ти юли, от 17:00 часа
София, Ритуална зала - предполагам има се в предвид в кв. Лагера
За Варна
24-ти юли, от 17 часа
Варна, полянката до Зоопарка
За Пловдив
24-ти юли, от 17 часа
Пловдив, на младежкия хълм, поляната зад ресторант Central Park

Sleep late, have fun, get wild, drink whisky and drive fast on empty streets with nothing in mind except falling in love and not getting arrested.
Публикувано: 26 July 2011 - 10:29 AM
Искам да пожелая честит 1-ви рожден ден на Скай ^^

Публикувано: 26 July 2011 - 12:42 PM
Да ти е жив и здрав и още дълги години да те радва!

www.bgdogs.net
Алберт Айнщайн
Публикувано: 30 July 2011 - 09:06 PM
Наясно сме, че купуването от зоомагазин или по случайна обява е опасно.
От друга страна, да купуваме елитни кученца от някой от развъдниците, препоръчани от БККБ, също не ни е нужно. Скъпо ще ни е, а няма да тренираме куче за лов, нито да го водим на изложби и включваме в програма за разплод. Просто ни е нужен домашен любимец със симпатичен вид и характер.
Някакви съвети къде да търсим? Предварително благодаря.
Публикувано: 01 August 2011 - 03:02 AM
Публикувано: 01 August 2011 - 08:08 AM
boxer_s6, в 01 August 2011 - 03:02 AM, написа:
От страна на бигълчето едва ли ще имаш проблеми. Биглите са доста социални и си съжителстват добре както с хората, така и с други кучета. Виж за другото ти куче не знам колко е социализирано и дали ще приеме "натрапник" на територията си

www.bgdogs.net
Алберт Айнщайн
Публикувано: 01 August 2011 - 08:14 AM
KaiserNick, в 30 July 2011 - 09:06 PM, написа:
Наясно сме, че купуването от зоомагазин или по случайна обява е опасно.
От друга страна, да купуваме елитни кученца от някой от развъдниците, препоръчани от БККБ, също не ни е нужно. Скъпо ще ни е, а няма да тренираме куче за лов, нито да го водим на изложби и включваме в програма за разплод. Просто ни е нужен домашен любимец със симпатичен вид и характер.
Някакви съвети къде да търсим? Предварително благодаря.
Ако искате наистина бигъл, то единственото място, където да търсите е развъдник за породата. Много често в дадено кучило се раждат бигълчета, които са т.н. клас "домашен любимец". Това са истински бигли, чиито качества не са толкова добри, че да участват в развъдната програма на породата, но са си здрави и породисти кученца. Те обикновено се дават от развъдчиците на доста по-ниска цена или се подаряват. Много от съвествните развъдчици дори ги кастрират преди да ги дадат. Така, като гледам написаното от вас, вие търсите точно такова куче.
Във всички останали варианти за намиране на кученце (ако този, който ви предлагам не ви устройва) е по-добре да си осиновите такова от някой приют. Със сигурност там има кученца, приличащи на бигъл.

www.bgdogs.net
Алберт Айнщайн
Публикувано: 01 August 2011 - 02:45 PM
Как сте, страшно много се радвам , че открих този сайт :) :) :) Аз също си имам малко мини бигълче на четири месеца , много е сладка- казва се Зара. Направо да си я изпапкаш. Като бонбонче е :) Аз съм от Варна , взехме си я от един развъдник анималбг :) Продадоха ни я на двойна цена, уж нямало да расте много и била много здрава и тем подобни, а беше много болна – имаше проблем с пикучния мехур, със сърцето и имаше раничка а вратлето, лекарите казаха , че е безнадежно и, че трябва да я върнем, но прекалено бях привързаа към нея и казах, болна здрава, ще я задържим, колкото и да струва лечението, тогава ветеринарят ни каза, че има 50% да се излекува и 50% да не се. Въпреки това си я задържахме, грижим се за нея, обичкаме си я и вмомента всички проблеми са премахнати и Зарито е едно здраво и неописуемо сладко и игриво кученце, но понеже е зодия овен и е бигъл - изяжда всичко, което и попадне на улицата :)[/size]
Публикувано: 01 August 2011 - 03:32 PM
RaLcHi, в 01 August 2011 - 02:45 PM, написа:
Как сте, страшно много се радвам , че открих този сайт :) :) :) Аз също си имам малко мини бигълче на четири месеца , много е сладка- казва се Зара. Направо да си я изпапкаш. Като бонбонче е :) Аз съм от Варна , взехме си я от един развъдник анималбг :) Продадоха ни я на двойна цена, уж нямало да расте много и била много здрава и тем подобни, а беше много болна – имаше проблем с пикучния мехур, със сърцето и имаше раничка а вратлето, лекарите казаха , че е безнадежно и, че трябва да я върнем, но прекалено бях привързаа към нея и казах, болна здрава, ще я задържим, колкото и да струва лечението, тогава ветеринарят ни каза, че има 50% да се излекува и 50% да не се. Въпреки това си я задържахме, грижим се за нея, обичкаме си я и вмомента всички проблеми са премахнати и Зарито е едно здраво и неописуемо сладко и игриво кученце, но понеже е зодия овен и е бигъл - изяжда всичко, което и попадне на улицата :)
Най-важното е че кученцето е добре.
Тея (не искам да им казвам името) не са развъдник - нека знаят хората - тея са просто едни търгаши на кученца. За последния месец вие сте третите, които са се опарили от въпросния "развъдник".
А това, че Зара яде всичко не е от зодията - то си е присъщо за всички бигли :)

www.bgdogs.net
Алберт Айнщайн
Публикувано: 02 August 2011 - 09:09 PM
skiv4o, в 02 August 2011 - 01:22 PM, написа:
За какво са ви тези малки. Я вижте какъв красавец си имате.

www.bgdogs.net
Алберт Айнщайн
Публикувано: 02 August 2011 - 09:32 PM