viksyn, в 09 March 2012 - 09:36 AM, написа:
Няма как да спрат да продават кученца по зоомагазините. Пък защо да не си вземем куче от зоомагазин, ние ще го обичаме, ако е болно, ще го излекуваме. Представете си че тези малки мили очички попаднат при човек, който реши, че не му се занимава да го лекува и кученцето недай си Боже почине. Какво като е от зоомагазин, не е смеска между куче и заек. Лично аз подарих едно бигълче от зоомагазин на приятели и сега като се срещаме, не виждам разлика между него, моят бигъл, вашите бигли. Просто е без родословие. Моята сладурка пък я взехме на скромната цена от 250 лв. от хора, които внасят кученца /ние не искахме да взимаме така кученце, но в последствие решихме/. Тя не е по-малко бигъл. Много се радвам че я взехме ние, защото спасихме едно кученце да попадне на улицата или при хора, които не им се грижи много много. Откъдето взехме нашата имаше и друг бигъл, който видяхме в последствие, също не е по-малко бигъл и е наистина много чаровна. Не знам защо и толкова държите на родословието. Ако не водите кучето по изложби и не го използвате да развъждате и да продавате после, а сте си го взели за да ви радва и да се обичате взаимно, не виждам смисъл от това родословие. Тези кучета не ги взимате да ходите и да се хвалите наляво надясно с тях и да изкарвате пари. Взимате ги за да ги обичате и да се грижите за тях. Докато търсихме съм разговаряла с мнооого развъдници в Англия, Унгария, Словакия и т.н. Откъде ли не исках снимки и разпитвах. В англия най-евтиното, което намерих, беше 1500 евро. Предполагам това е защото тате и мама са много известни и това ще го имам на документ. Обаче като вашето куче, което сте взели от този развъдник, ще кажа че е много хубав и сладък, а изобщо няма да разбера, че това е толкова родословно, че му дължим поклон. Колко мъжки бигли, които са родословни, са ни питали дали като я пускаме да има бебета, ще може той да е таткото. Не я взимаме за да я разплодим, да разпродадем бебетата да припечелим някой лев и да се фукаме с нея. Не ни трябва родословие, няма да си го закича на челото и да се разхождам с него.
Утре ще кача нейни снимки, да видим ако не бях споменала моята каква е и откъде е, дали ще различите че тя е без родословие или че е по-малко бигъл от вашите.
Не го приемайте все едно се заяждам или нещо подобно, просто изразявам мнението си. Наистина не съм искала да обидя който и да е.
Защо не погледнете из между клетките ,там има и родители на Вашето куче

.Спрете да говорите глупости за които не знаете нищо , всичко което внасят тук внасят от тези ФЕРМИ които нямат нищо общо с развъдници,да там цената е по скъпа но поне знаеш какво взимаш ,за това и в това филмче самите словаци казват че трябва да се купува само от регистриран развъдник.Лично бях в Словакия и видях как от соц.краварници направили ферми ,вътре където бяха крави сложили преградни мрежи и наблъскали над сто кучета ,по средата на краварника имаше котел на дърва на които им вариха свински кожи ,изпаднах в ужас които няма да забравя НИКОГА !!!!!!!!!!!! А уж ме заведоха там да видя как развъждат кучета в Словакия ,хора ,това е пълна трагедия ,краварник с изпочупени прозорци и кучета на мръсни дървени скари върху бетон ,пълна мизерия.

От там Ви дошло кучето ,с какво ще ми се хвалите тук,марш в краварник,от където сте пръкнали!!!!!!!!!!!!!!!!!
http://www.youtube.c...player_embedded