Dog.bg Форуми : Бигъл

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (251 Страници) +
  • « Първа
  • 233
  • 234
  • 235
  • 236
  • 237
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Бигъл

#4681 Потребителят е офлайн   vano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 09 March 2012 - 09:35 AM

Показване на мнениетоКлауди, в 08 March 2012 - 09:58 PM, написа:

Да , но в другите държави са много смесени от английски и американски тип . И нещо не мога да се ориентирам , те май развъдчиците не правят разлика ....
За вас кои са хубави мъжки от тези развъдници ? Ще се опитам да засека кога ще ги пускат на скачка или дали има в момента акучила се женска от тях . :smile: И ще посоча майката тука , ако се добера до тази информация . :smile:

Развъдчиците не правят разлика, зашото така официално няма. Просто американските бигли се вписват идеално в стандарта на породата в останалия свят, с изключение на клещовидната захапка, която е допустима в Америка, но не и в Европа.

В момента са модерни американския тип бигли, защото са по дребни, по компактни и повече се харесват на съдиите по изложбите. Това според мен ще унищожи породата, като гонче и ще я превърне в игривка, но какво да се прави. Манията по изложби и произвеждането на идеално в екстериор куче унищожава работните породи с много бързи темпове, и бъгъла не е подминат от тази мода.

Влезте в контакт с развъдник, в който биглите ви харесват и питайте за плановете им за тази година. В добрите развъдници за кученце се записват предварително.
User's Signature

www.bgdogs.net

Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен.
Алберт Айнщайн

#4682 Потребителят е офлайн   Liubopitka Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 09 March 2012 - 11:27 AM

Здравейте, стана дума за куче от магазин ...
Виждала съм страшни чаровници, купени от магазин. НО, от разговорите ми с потенциални нови стопани в нашия развъдник, за три месеца вече чух три разказа за бебета, които са умрели на 5-тия ден след покупката от магазина. Не става дума за родословия, за документи и хартиики, става дума за живот!

Да се върнем на темата за ново куче от определен тип и от кой развъдник? В Европа има развъдници с много хубави кучета, които и по тип и кръв са от английски произход. Гледайте снимки от много и различни развъдници, за да натрупате визуално впечатление и окото да свикне да вижда разликите. Кучетата от Англия ще са доста по-скъпи. И когато нещо ви впечатли, ние сме готови да си кажем мнението или да помагаме с информация.+
Много е хубав момента, когато си търсиш куче и избираш :dog:

#4683 Потребителят е офлайн   viksyn Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 March 2012 - 11:36 AM

Няма как да спрат да продават кученца по зоомагазините. Пък защо да не си вземем куче от зоомагазин, ние ще го обичаме, ако е болно, ще го излекуваме. Представете си че тези малки мили очички попаднат при човек, който реши, че не му се занимава да го лекува и кученцето недай си Боже почине. Какво като е от зоомагазин, не е смеска между куче и заек. Лично аз подарих едно бигълче от зоомагазин на приятели и сега като се срещаме, не виждам разлика между него, моят бигъл, вашите бигли. Просто е без родословие. Моята сладурка пък я взехме на скромната цена от 250 лв. от хора, които внасят кученца /ние не искахме да взимаме така кученце, но в последствие решихме/. Тя не е по-малко бигъл. Много се радвам че я взехме ние, защото спасихме едно кученце да попадне на улицата или при хора, които не им се грижи много много. Откъдето взехме нашата имаше и друг бигъл, който видяхме в последствие, също не е по-малко бигъл и е наистина много чаровна. Не знам защо и толкова държите на родословието. Ако не водите кучето по изложби и не го използвате да развъждате и да продавате после, а сте си го взели за да ви радва и да се обичате взаимно, не виждам смисъл от това родословие. Тези кучета не ги взимате да ходите и да се хвалите наляво надясно с тях и да изкарвате пари. Взимате ги за да ги обичате и да се грижите за тях. Докато търсихме съм разговаряла с мнооого развъдници в Англия, Унгария, Словакия и т.н. Откъде ли не исках снимки и разпитвах. В англия най-евтиното, което намерих, беше 1500 евро. Предполагам това е защото тате и мама са много известни и това ще го имам на документ. Обаче като вашето куче, което сте взели от този развъдник, ще кажа че е много хубав и сладък, а изобщо няма да разбера, че това е толкова родословно, че му дължим поклон. Колко мъжки бигли, които са родословни, са ни питали дали като я пускаме да има бебета, ще може той да е таткото. Не я взимаме за да я разплодим, да разпродадем бебетата да припечелим някой лев и да се фукаме с нея. Не ни трябва родословие, няма да си го закича на челото и да се разхождам с него.
Утре ще кача нейни снимки, да видим ако не бях споменала моята каква е и откъде е, дали ще различите че тя е без родословие или че е по-малко бигъл от вашите.
Не го приемайте все едно се заяждам или нещо подобно, просто изразявам мнението си. Наистина не съм искала да обидя който и да е.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#4684 Потребителят е офлайн   Liubopitka Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 09 March 2012 - 02:31 PM

Кое от моето изказване не разбрахте, viksyn ?

" ... са умрели на 5-тия ден след покупката от магазина. Не става дума за родословия, за документи и хартиики, става дума за живот! ...."
Кое не разбрахте, думата "умрели" или думата "живот" ???

#4685 Потребителят е офлайн   TORMENTOR Икона

• First Duke of Tormentor
  • PipPipPip

Публикувано: 09 March 2012 - 05:16 PM

Показване на мнениетоvano, в 08 March 2012 - 09:37 AM, написа:

Показване на мнениетоTORMENTOR, в 08 March 2012 - 05:12 AM, написа:

Дано приемете още членове в клуба и да се увеличът родословните бигли в България!

Това за ИВК-то малко ме притесни, ама вие си знаете все пак какво приемате и защо ви е то...

Въобще не трябва да те притеснява. Той няма да бъде задължителен. Но все пак бигълът е ловна порода, а в клуба има и ловци. Те определено ще искат да заплождат кучета, ако не с ловни, то поне с такива с вродени ловни заложби. Именно за тях се прави този изпит. Просто в много страни вече е така - има си ловни бигли, които си минават работни изпитания и шоу линии, където се набляга само на екстериор. Ние като клуб сме длъжни да осигурим условия на всички, пък кой какво ще гледа и на какво ще запложда си преценява сам. :)

И не се много назландисвай, а попълвай молбата за членство :) Виждам, че тези дългоушковци пак са ти влезли под кожата :)

Ако не е задължителен изпит за влизане в разплод да, ама инак да се задължава всяко куче да го минава за да може чак след това да стигне правото си за разплод ми с евижда глупост. И то го казвам щото вече в няколко клуба виждам до къде я докарват като слагат препядствие след препядсвие през членовете и кучетата им. Накрая не правят нищо друго, освен да ограничът и без това бедната си база от клубни и родословни животинки... :ea_103:
User's Signature

"TORMENTOR" Kennel . 7500 Silistra (BULGARIA) . +359.887.798.427

Качена снимка

#4686 Потребителят е офлайн   TORMENTOR Икона

• PipPipPip

Публикувано: 09 March 2012 - 05:31 PM

Ch.Lanbur's Cafe Macchiato

Иване, ей такива червендалести бигита с размити седла също ми харесват... :wub:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#4687 Потребителят е офлайн   allure Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 March 2012 - 05:31 PM

viksyn, аз избягвам да съм многословна и затова ще кажа само накратко следното: Моето куче също е без родословие и при положение, че нямам намерение да го водя на изложби и да създава поколение, си имам един прекрасен бигъл, който обичаме, и който както казваш ти, не е по-малко бигъл. Идеята на родословието е, че то е гаранция за добър ген на животното, оттук и липса на проблеми с поведението му, болести и т.н. Аз при моето неродословно куче забелязвам много големи проблеми с характера по отношение на агресия и т.н. и смея да твърдя, че причината не е в нас и в неумението ни да му надвием и да го възпитаме, тъй като сме положили неимоверни усилия. Отделно сега се появиха проблеми с артрит и сме на лекарства до живот, въпреки че сме само на 6г., което също би могло да бъде проблем на селексията. Друг е въпросът, че в България малко хора могат да си позволят да извадят 1500 евро например за един такъв бигъл. Аз съм живяла в Англия и съм свидетел как се гледат кучета там, при какви условия и какво е отношението на хората към кучетата като цяло. В този смисъл направо си е грехота да доведеш едно такова куче в нашата скапана държава. Въпреки огромната ми любов към кучетата си мисля, че след това ми куче второ няма да взимам. В България си е мъка - множество собственици-простаци с пуснати хапещи кучета, които не могат да контролират, мръсотия от непочистване след кучето, липса на места, където да го пуснеш да тича, забрана да качваш кучето в градския транспорт или да влезнеш с него в магазина и т.н.....
User's Signature

allure&Jack Ray

#4688 Потребителят е офлайн   svetamops Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 March 2012 - 05:36 PM

Показване на мнениетоviksyn, в 09 March 2012 - 09:36 AM, написа:

Няма как да спрат да продават кученца по зоомагазините. Пък защо да не си вземем куче от зоомагазин, ние ще го обичаме, ако е болно, ще го излекуваме. Представете си че тези малки мили очички попаднат при човек, който реши, че не му се занимава да го лекува и кученцето недай си Боже почине. Какво като е от зоомагазин, не е смеска между куче и заек. Лично аз подарих едно бигълче от зоомагазин на приятели и сега като се срещаме, не виждам разлика между него, моят бигъл, вашите бигли. Просто е без родословие. Моята сладурка пък я взехме на скромната цена от 250 лв. от хора, които внасят кученца /ние не искахме да взимаме така кученце, но в последствие решихме/. Тя не е по-малко бигъл. Много се радвам че я взехме ние, защото спасихме едно кученце да попадне на улицата или при хора, които не им се грижи много много. Откъдето взехме нашата имаше и друг бигъл, който видяхме в последствие, също не е по-малко бигъл и е наистина много чаровна. Не знам защо и толкова държите на родословието. Ако не водите кучето по изложби и не го използвате да развъждате и да продавате после, а сте си го взели за да ви радва и да се обичате взаимно, не виждам смисъл от това родословие. Тези кучета не ги взимате да ходите и да се хвалите наляво надясно с тях и да изкарвате пари. Взимате ги за да ги обичате и да се грижите за тях. Докато търсихме съм разговаряла с мнооого развъдници в Англия, Унгария, Словакия и т.н. Откъде ли не исках снимки и разпитвах. В англия най-евтиното, което намерих, беше 1500 евро. Предполагам това е защото тате и мама са много известни и това ще го имам на документ. Обаче като вашето куче, което сте взели от този развъдник, ще кажа че е много хубав и сладък, а изобщо няма да разбера, че това е толкова родословно, че му дължим поклон. Колко мъжки бигли, които са родословни, са ни питали дали като я пускаме да има бебета, ще може той да е таткото. Не я взимаме за да я разплодим, да разпродадем бебетата да припечелим някой лев и да се фукаме с нея. Не ни трябва родословие, няма да си го закича на челото и да се разхождам с него.
Утре ще кача нейни снимки, да видим ако не бях споменала моята каква е и откъде е, дали ще различите че тя е без родословие или че е по-малко бигъл от вашите.
Не го приемайте все едно се заяждам или нещо подобно, просто изразявам мнението си. Наистина не съм искала да обидя който и да е.

Защо не погледнете из между клетките ,там има и родители на Вашето куче:zz_020:.Спрете да говорите глупости за които не знаете нищо , всичко което внасят тук внасят от тези ФЕРМИ които нямат нищо общо с развъдници,да там цената е по скъпа но поне знаеш какво взимаш ,за това и в това филмче самите словаци казват че трябва да се купува само от регистриран развъдник.Лично бях в Словакия и видях как от соц.краварници направили ферми ,вътре където бяха крави сложили преградни мрежи и наблъскали над сто кучета ,по средата на краварника имаше котел на дърва на които им вариха свински кожи ,изпаднах в ужас които няма да забравя НИКОГА !!!!!!!!!!!! А уж ме заведоха там да видя как развъждат кучета в Словакия ,хора ,това е пълна трагедия ,краварник с изпочупени прозорци и кучета на мръсни дървени скари върху бетон ,пълна мизерия.:zz_020:От там Ви дошло кучето ,с какво ще ми се хвалите тук,марш в краварник,от където сте пръкнали!!!!!!!!!!!!!!!!!:zz_020:

http://www.youtube.c...player_embedded
User's Signature

Качена снимка

www.bullgary.com
www.kingonaleash.com

#4689 Потребителят е офлайн   Мърфи Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 March 2012 - 09:02 PM

:ud_009::ab_041:

Отдавна не съм влизала тук да ви чета, но ние станахме вече доста мързеливи и няма с нищо какво да се похвалим!
Единствено, Мърфи се сецна в големия сняг от търчането в преспите тип делфин, та бяхме 4 дена на инжекции, милия как пищеше само, явно си боли, но вече се оправи и... пак сме си по старому - през деня спи през цялото време, на разходка се оживява, но не е както преди, все пак е на 5,5 години вече - улегнал е!

#4690 Потребителят е офлайн   vano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 March 2012 - 11:41 PM

Показване на мнениетоTORMENTOR, в 09 March 2012 - 05:16 PM, написа:

Показване на мнениетоvano, в 08 March 2012 - 09:37 AM, написа:

Показване на мнениетоTORMENTOR, в 08 March 2012 - 05:12 AM, написа:

Дано приемете още членове в клуба и да се увеличът родословните бигли в България!

Това за ИВК-то малко ме притесни, ама вие си знаете все пак какво приемате и защо ви е то...

Въобще не трябва да те притеснява. Той няма да бъде задължителен. Но все пак бигълът е ловна порода, а в клуба има и ловци. Те определено ще искат да заплождат кучета, ако не с ловни, то поне с такива с вродени ловни заложби. Именно за тях се прави този изпит. Просто в много страни вече е така - има си ловни бигли, които си минават работни изпитания и шоу линии, където се набляга само на екстериор. Ние като клуб сме длъжни да осигурим условия на всички, пък кой какво ще гледа и на какво ще запложда си преценява сам. :)

И не се много назландисвай, а попълвай молбата за членство :) Виждам, че тези дългоушковци пак са ти влезли под кожата :)

Ако не е задължителен изпит за влизане в разплод да, ама инак да се задължава всяко куче да го минава за да може чак след това да стигне правото си за разплод ми с евижда глупост. И то го казвам щото вече в няколко клуба виждам до къде я докарват като слагат препядствие след препядсвие през членовете и кучетата им. Накрая не правят нищо друго, освен да ограничът и без това бедната си база от клубни и родословни животинки... :ea_103:

Наявам се че в нашия клуб мислим с главите си :)
User's Signature

www.bgdogs.net

Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен.
Алберт Айнщайн

#4691 Потребителят е офлайн   TORMENTOR Икона

• PipPipPip

Публикувано: 10 March 2012 - 03:58 PM

Надявам се че си ми схванал намека за кои клубове става реч? :md_064:

Иначе я кажи какво мислиш за тази грозница, става ли за взимане? :dh_188:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#4692 Потребителят е офлайн   vano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 March 2012 - 04:54 PM

Показване на мнениетоTORMENTOR, в 10 March 2012 - 03:58 PM, написа:

Надявам се че си ми схванал намека за кои клубове става реч? :md_064:

Иначе я кажи какво мислиш за тази грозница, става ли за взимане? :dh_188:

Колко е голямо това куче. Главата ми харесва, но от снимката не мога да преценя в тялото как е. Изглежда с къса шия на тази снимка. Ако имаш други пусни да я видим.
User's Signature

www.bgdogs.net

Алберт Айнщайн

#4693 Потребителят е офлайн   TORMENTOR Икона

• PipPipPip

Публикувано: 10 March 2012 - 05:17 PM

Май е вече на девет месеца или сега ще стане на толкова...

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#4694 Потребителят е офлайн   vano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 March 2012 - 08:06 PM

Показване на мнениетоTORMENTOR, в 10 March 2012 - 05:17 PM, написа:

А с родословието как е. Има ли интересни бигли в него?
User's Signature

www.bgdogs.net

Алберт Айнщайн

#4695 Потребителят е офлайн   TORMENTOR Икона

• PipPipPip

Публикувано: 12 March 2012 - 12:17 AM

Показване на мнениетоvano, в 11 March 2012 - 08:06 PM, написа:

Ей този и е татко, същия дето е баща и на онази застаряваща лелка в Словакия! :)

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#4696 Потребителят е офлайн   TORMENTOR Икона

• PipPipPip

Публикувано: 12 March 2012 - 12:29 AM

Crufts 2012 Results - Beagle :ba_025:

Judge: Mrs. M.HUNT

BEST OF BREED - Ch.IRL TIMAMSO TANISHA
BEST PUPPY - DAVRICARD BUTTERCUP
DOG CHALLENGE CERTIFICATE - SERENAKER FOXTROT
BITCH CHALLENGE CERTIFICATE - Ch.IRL TIMAMSO TANISHA
RESERVE DOG CHALLENGE CERTIFICATE - Gr.Ch.AUST DROBAY GRACEFUL TRIUMPH (IMP AUS)
RESERVE BITCH CHALLENGE CERTIFICATE - RAIMEX ROWANBERRY JW

Classes

Veteran - Dog
Entries: 11 Abs: 1
1st CH NEDLAW SALAMANDER
2nd CH BEDEWAY ARTFUL JW
3rd CH DONAY ZEUS
Res RIVERSONG ANDROMEDA AT BORERST
VHC REDCAP FIRST KNIGHT AT KELSEVA (MRS K NASH)

Special Puppy - Dog
Entries: 9 Abs: 1
1st LANESEND CARROO
2nd FALLOWFIELD LANCE
3rd SERENAKER OTHELLO
Res TIMAMSO PTARMIGAN
VHC ANNAVAH ORBIT

Special Junior - Dog
Entries: 7 Abs: 0
1st ANNAVAH PROFESSOR
2nd KELSEVA GREATEST DAY
3rd DUFOSEE CROSBY
Res FRANJEAN AYRTON SENNA [ATC AM00677POL]
VHC EMORLEN XCALIBUR

Yearling - Dog
Entries: 11 Abs: 0
1st DUFOSEE XANTO AT BELLVALLEY
2nd BEAUREIN KIWI CONNECTION BY
3rd BARTERHOUND GARRISON
Res ROSSUT TIPSTER
VHC NEWLIN FLINT JW

Graduate - Dog
Entries: 10 Abs: 0
1st BJORNHAGEN LEMON VERBENA
2nd BRUADAIR LAG AN RATA JW SHCM
3rd BUTTEROW NORSEMAN
Res DIALYNNE NUMERO UNO
VHC BARTERHOUND GARRISON

Post Graduate - Dog
Entries: 19 Abs: 2
1st RHICONICH KYLE
2nd CHATOYANT BRENNUS
3rd BJORNHAGEN LEMON VERBENA
Res FALLOWFIELD ROYAL RICHARD
VHC DONAY SPECIAL DELIVERY

Mid Limit - Dog
Entries: 10 Abs: 0
1st DAPPERDAWG FORBIDDEN ISLE AT BENRUADH
2nd BRIGAM JACK THE LAD
3rd DUFOSEE IKEA
Res JANLEES HARVEST HOME
VHC ANNAVAH KEEPER

Limit - Dog
Entries: 14 Abs: 1
1st SERENAKER FOXTROT
2nd STORMPASTURE HOLIMOLI
3rd GOLDBELLES SNOWY AT VIRACOCHA
Res SEMERU GADABOUT TO REDCAP SHCM (IMP AUS)
VHC SIMELDAKA VERDALA MASTER SHCM

Open - Dog
Entries: 20 Abs: 2
1st AUST GR CH DROBAY GRACEFUL TRIUMPH (IMP AUS)
2nd CH SERENAKER TRIAL BY MAGIC
3rd SH CH BAYARD GARRICK OF RAMSAYVILLE
Res INT/DAN/GERM CH MEIER`S COLLECTION COSTOM ROOD KING [ATC AG00850DNK]
VHC CH BAYARD GRAFTER

Good Citizen Dog Scheme - Dog
Entries: 7 Abs: 0
1st CHATOYANT BRENNUS
2nd SIMELDAKA MOSTA LAD
3rd AUST CH BRIALEY BOY FROM OZ FOR LANESEND (IMP AUST)
Res NEWLIN ANCHOR CHIEF AW(B) SHCM
VHC SPRINGHOLME STRIKER SHCM
User's Signature

Качена снимка

#4697 Потребителят е офлайн   TORMENTOR Икона

• PipPipPip

Публикувано: 12 March 2012 - 12:35 AM

Veteran - Bitch
Entries: 14 Abs: 3
1st CH BARTERHOUND WHISPER JW
2nd ORCHIDVALE ANGELICA OF BRESKAR SHCM
3rd CH SEEVAD HIGH FASHION SHCM
Res SABINHAY FAIRMAID
VHC SUMMER LILY

Special Puppy - Bitch
Entries: 14 Abs: 1
1st DAVRICARD BUTTERCUP
2nd NEWLIN HATTIE
3rd DUFOSEE DEVONA BY NEDLAW
Res ARDVRECK ISMELIA
VHC ROWSPRINGS HIGH CLASS LADY

Special Junior - Bitch
Entries: 9 Abs: 1
1st DUFOSEE BIANCA
2nd DIALYNNE LETITA
3rd ANNAVAH GINNY
Res ROWSPRINGS HIGH CLASS LADY
VHC COACHBARN CASTOR

Yearling - Bitch
Entries: 19 Abs: 5
1st JULEMARK SCARLET AT REDCAP
2nd SERENAKER MEMPHIS BELLE
3rd BAYARD NEVER AGAIN
Res BAYARD NEVER AGAIN
VHC HAYAPARK COWSLIP
HC LINKENLEES LEANDRA

Graduate - Bitch
Entries: 22 Abs: 1
1st VALSACRE VISTA JW
2nd EMORLEN ULTRAVIOLET
3rd TROOPERSWAY TALLULAH
Res DUFOSEE VALENTINA
VHC SUMMERLILY SECRET SERVICE

Post Graduate - Bitch
Entries: 16 Abs: 0
1st BARTERHOUND ROSEBUD AT MADIKA JW SHCM
2nd VALSACRE ECHO JW
3rd BARRVALE KRAFTY OF COACHBARN
Res JARROWLEY CALICO
VHC NEWDAWN SONNET FOR REDCAP

Mid Limit - Bitch
Entries: 20 Abs: 3
1st DIALYNNE BUCKS FIZZ
2nd NEWLIN CHALICE AT MOLESEND JW
3rd BARTERHOUND RAZZLE
Res DUFOSEE MADAME
VHC REDCAP OUT OF THE ASHES TO KELSEVA JW

Limit - Bitch
Entries: 12 Abs: 1
1st RAIMEX ROWANBERRY JW
2nd DIALYNNE ALL SPICE FOR EMORLEN
3rd SABINHAY CHICORY
Res TIMAMSO MAGNOLIA
VHC BOMBINI THE PRETTIEST STAR

Open - Bitch
Entries: 17 Abs: 1
1st IR CH TIMAMSO TANISHA
2nd CH JULEMARK HUSSY
3rd CH BAYARD MAKE AMENDS
Res SERENAKER HEY JUDE
VHC CH DAVRICARD MATILDA

Good Citizen Dog Scheme - Bitch
Entries: 8 Abs: 0
1st BARTERHOUND ROSEBUD AT MADIKA JW SHCM
2nd BOMBINI THE PRETTIEST STAR
3rd INSCHWOOD CHAFFINCH FOR KENTOAST
Res WINTER PANSY
VHC BARRVALE FOLLY
User's Signature

Качена снимка

#4698 Потребителят е офлайн   Liubopitka Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 12 March 2012 - 08:55 AM

Показване на мнениетоTORMENTOR, в 10 March 2012 - 04:17 PM, написа:

Може би защото е подрастваща, но и на двете снимки ми се вижда ниска и дълга, ниска - не пречи, но за тази височина е дълга - поне по мое виждане.

#4699 Потребителят е офлайн   vano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 March 2012 - 08:56 AM

Показване на мнениетоTORMENTOR, в 12 March 2012 - 12:17 AM, написа:

Показване на мнениетоvano, в 11 March 2012 - 08:06 PM, написа:

Ей този и е татко, същия дето е баща и на онази застаряваща лелка в Словакия! :)

Bo-Bo Randavica :)

Качена снимка
User's Signature

www.bgdogs.net

Алберт Айнщайн

#4700 Потребителят е офлайн   viksyn Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 March 2012 - 09:30 AM

Еми добре, нападайте ме. Само да питам, тези кученца които ги внасят, ще ги оставим да умрат защото нямат родословие ли? Нито моето куче, нито другия бигъл, който взехме от магазина, имат някакви проблеми. Нито здравословни, нито с агресия, нито нищо.
И знам какво е думата живот. Моят бигъл е жив, другият бигъл е жив. Въпрос на "късмет", колкото и тъжно да звучи, и до хора. Зависи колко те е грижа за кучето и до каква степен си готов да отделиш средства да го излекуваш.
Правилно, да. Знам за какво е родословието. Обаче лабрадора, който е на сестра ми, го взеха за МНОГО ВИСОКА цена, от МНОГО ЕЛИТЕН развъдник, с родословие на не знам си кой там, много важно. Сега кучето не може да има кучило, защото има наследствена болест. Има какви ли още не здравословни проблеми. Така че виждам доколко е важно родословието. Мен лично не ме интересува.
И моля, само не ми обеснявайте кой колко разбира. Достатъчно съм проучила нещата. Знам, че е по правилно да си вземеш куче от хубав развъдник, просто казвам че и другите, отглеждани в онези ужасни ферми, държани в клетки с други болни кученца, не са по-малко кучета, не ги прави по-малко достойни за живот и за любовта на едни добри стопани.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

• (251 Страници) +
  • « Първа
  • 233
  • 234
  • 235
  • 236
  • 237
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема