viksyn, в 12 March 2012 - 09:30 AM, написа:
И знам какво е думата живот. Моят бигъл е жив, другият бигъл е жив. Въпрос на "късмет", колкото и тъжно да звучи, и до хора. Зависи колко те е грижа за кучето и до каква степен си готов да отделиш средства да го излекуваш.
Правилно, да. Знам за какво е родословието. Обаче лабрадора, който е на сестра ми, го взеха за МНОГО ВИСОКА цена, от МНОГО ЕЛИТЕН развъдник, с родословие на не знам си кой там, много важно. Сега кучето не може да има кучило, защото има наследствена болест. Има какви ли още не здравословни проблеми. Така че виждам доколко е важно родословието. Мен лично не ме интересува.
И моля, само не ми обеснявайте кой колко разбира. Достатъчно съм проучила нещата. Знам, че е по правилно да си вземеш куче от хубав развъдник, просто казвам че и другите, отглеждани в онези ужасни ферми, държани в клетки с други болни кученца, не са по-малко кучета, не ги прави по-малко достойни за живот и за любовта на едни добри стопани.
Мойто лично мнение е следното, всеки е свободен и може да си купи каквото и от където си пожелае. Само после не трябва да се жалва на всеослушание и да търси някакво съжаление за собствената си грешка. Толкоз от мене и желая на всеки които си е купил без значение от къде малко кученце, то да му е живо и здраво и да го радва дълги години след това!