Dog.bg Форуми : Бигъл

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (251 Страници) +
  • « Първа
  • 234
  • 235
  • 236
  • 237
  • 238
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Бигъл

#4701 Потребителят е офлайн   TORMENTOR Икона

• First Duke of Tormentor
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 12 March 2012 - 02:53 PM

Показване на мнениетоviksyn, в 12 March 2012 - 09:30 AM, написа:

Еми добре, нападайте ме. Само да питам, тези кученца които ги внасят, ще ги оставим да умрат защото нямат родословие ли? Нито моето куче, нито другия бигъл, който взехме от магазина, имат някакви проблеми. Нито здравословни, нито с агресия, нито нищо.
И знам какво е думата живот. Моят бигъл е жив, другият бигъл е жив. Въпрос на "късмет", колкото и тъжно да звучи, и до хора. Зависи колко те е грижа за кучето и до каква степен си готов да отделиш средства да го излекуваш.
Правилно, да. Знам за какво е родословието. Обаче лабрадора, който е на сестра ми, го взеха за МНОГО ВИСОКА цена, от МНОГО ЕЛИТЕН развъдник, с родословие на не знам си кой там, много важно. Сега кучето не може да има кучило, защото има наследствена болест. Има какви ли още не здравословни проблеми. Така че виждам доколко е важно родословието. Мен лично не ме интересува.
И моля, само не ми обеснявайте кой колко разбира. Достатъчно съм проучила нещата. Знам, че е по правилно да си вземеш куче от хубав развъдник, просто казвам че и другите, отглеждани в онези ужасни ферми, държани в клетки с други болни кученца, не са по-малко кучета, не ги прави по-малко достойни за живот и за любовта на едни добри стопани.

Мойто лично мнение е следното, всеки е свободен и може да си купи каквото и от където си пожелае. Само после не трябва да се жалва на всеослушание и да търси някакво съжаление за собствената си грешка. Толкоз от мене и желая на всеки които си е купил без значение от къде малко кученце, то да му е живо и здраво и да го радва дълги години след това! :ba_025:
User's Signature

"TORMENTOR" Kennel . 7500 Silistra (BULGARIA) . +359.887.798.427

Качена снимка

#4702 Потребителят е офлайн   viksyn Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 March 2012 - 03:06 PM

Аз не се жалвам, аз съм един от най-щастливите собственици на бигъл. Много си я обичам, тя много ни обича. И аз пожелавам същото. Дано кученцето, незаависимо откъде е купено, да е живо и здраво, много обичано и да носи само хубави моменти.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#4703 Потребителят е офлайн   TORMENTOR Икона

• PipPipPip

Публикувано: 12 March 2012 - 03:06 PM

Показване на мнениетоLiubopitka, в 12 March 2012 - 08:55 AM, написа:

Показване на мнениетоTORMENTOR, в 10 March 2012 - 04:17 PM, написа:

Май е вече на девет месеца или сега ще стане на толкова...

Може би защото е подрастваща, но и на двете снимки ми се вижда ниска и дълга, ниска - не пречи, но за тази височина е дълга - поне по мое виждане.

Наистина изглежда издължена, ама ще го отчетен на това че е кучка.
А пък след някой ден като отида да я видя на живо и ако ми хареса като
нищо може да стане българка и да хапва каисии на сянка през идущото лято! :ab_041:

Показване на мнениетоvano, в 12 March 2012 - 08:56 AM, написа:

Показване на мнениетоTORMENTOR, в 12 March 2012 - 12:17 AM, написа:

Показване на мнениетоvano, в 11 March 2012 - 08:06 PM, написа:

А с родословието как е. Има ли интересни бигли в него?

Ей този и е татко, същия дето е баща и на онази застаряваща лелка в Словакия! :)

Bo-Bo Randavica :)
https://lh6.googleus...1072854-big.jpg

За това ме кеши да се бъзикаме с тебе Иване, имаш набито око и бързо усещаш на къде бият нещата. Точно така, баща на онази застаряващата лелка и на тази девет месечната сега е Int.Boo-Boo Randavica. В момента той си живее в Рума при моя стар приятел Желько Лозич. А пък таз кучица е пак в Рума, при едно друго момче. Майка и е развъждане на Ерделян (Прогар-а) и има почти същото родословие като Венто. Тия дни ще преценя какво да бъде... :md_064:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#4704 Потребителят е офлайн   TORMENTOR Икона

• PipPipPip

Публикувано: 12 March 2012 - 09:12 PM

Crufts 2012 - Best of Breed (BOB) - Ch.IRL Timamso Tanisha :smile:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#4705 Потребителят е офлайн   vano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 March 2012 - 08:35 AM

Показване на мнениетоTORMENTOR, в 12 March 2012 - 09:12 PM, написа:

От измитите, каквито ти харесваш :)
User's Signature

www.bgdogs.net

Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен.
Алберт Айнщайн

#4706 Потребителят е офлайн   TORMENTOR Икона

• PipPipPip

Публикувано: 13 March 2012 - 03:59 PM

Показване на мнениетоvano, в 13 March 2012 - 08:35 AM, написа:

Не е достатъчно изпрано, трябвало е поне още веднъж да го
минат през пералнята и да не му остане грам черничко по гърбът! :ab_041:
User's Signature

Качена снимка

#4707 Потребителят е офлайн   vano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 March 2012 - 04:52 PM

Показване на мнениетоTORMENTOR, в 13 March 2012 - 03:59 PM, написа:

Показване на мнениетоvano, в 13 March 2012 - 08:35 AM, написа:

Не е достатъчно изпрано, трябвало е поне още веднъж да го
минат през пералнята и да не му остане грам черничко по гърбът! :ab_041:

След 1-2 години тамън ще го докара :)
User's Signature

www.bgdogs.net

Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен.
Алберт Айнщайн

#4708 Потребителят е офлайн   TORMENTOR Икона

• PipPipPip

Публикувано: 18 March 2012 - 05:11 PM

Малко стари снимки от английска специалка, просто за да си
плакнем очите и да бутаме темичката напред, че изостава нещо... :tb_195:

DOGS
CC - Calikes' Ch.UK Newlin Bailiff JW Sh CM
Res.CC - Peach's Rossut Zulu of Pakowhai JW Sh CM
Best Puppy Dog - Hunt & Norris' Shercroft Flinders

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#4709 Потребителят е офлайн   TORMENTOR Икона

• PipPipPip

Публикувано: 18 March 2012 - 05:15 PM

BITCHES
CC - Spavin's Ch.UK Dialynne Minx
Res.CC - Bradley & Burgess' Ch.UK Dufosee Orient Star
Best Puppy Bitch - Jackson's Bayard Make Amends

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#4710 Потребителят е офлайн   TORMENTOR Икона

• PipPipPip

Публикувано: 18 March 2012 - 05:20 PM

N&MCBC Championship Show Results (Saturday, 28th August 2010)

Best in Show - Spavin's Ch.UK Dialynne Minx
Reserve Best in Show - Calikes' Ch.UK Newlin Bailiff JW Sh CM
Best Puppy in Show - Hunt & Norris' Shercroft Flinders
Best Veteran in Show - Hunt's Ch.IRL & Ch.UK Bondlea Fable JW

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#4711 Потребителят е офлайн   vano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 March 2012 - 09:06 AM

Показване на мнениетоTORMENTOR, в 18 March 2012 - 05:11 PM, написа:

Малко стари снимки от английска специалка, просто за да си
плакнем очите и да бутаме темичката напред, че изостава нещо... :tb_195:

...

А и да видим насоките на развитие на тази порода. Все пак е английска и е добре да поглеждаме какво правят в родината и.
User's Signature

www.bgdogs.net

Алберт Айнщайн

#4712 Потребителят е офлайн   Жорж Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Interests:Електроника, Риболов, Природа и Животни

Публикувано: 19 March 2012 - 07:28 PM

Здравейте! Влюбих се в породата Бигъл, но нямам възможност да си закупя, такова кученце. Ако има хора с добра воля и нецелящи печалба от бигълчета, ще се радвам, да се сдобия с женски, може и мъжки бигъл. Мога да покрия ценеата на паспорта,ваксини и транспорта. Аз съм от Пловдив. На 21 години съм и си търся най-добрия приятел на човека, а за мен това е кучето, от порода Бигъл! Ще се грижа отлично за него с много разходки, грижи, социални контакти и всичко, което зависи от мен, ще го има!

#4713 Потребителят е офлайн   pinkdog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 March 2012 - 10:47 PM

Аз лично никога не съм разбирала хората,които хем нямат възможност да си купят куче,хем имат претенции за порода.Ничщо лично Жорж,но породата няма нищо общо с това,че кучето е най-добрият приятел на човека.Със същия успех,ще те дари с любов и някое куче,което си няма порода и има нужда от теб.Моят съвет е да си осиновиш куче от приют,като съобразиш размера му с твоите финансови възможности и да си го отгледаш така както би гледал и бигъл,а на свой ред гаранция,че то ще е най-добрият ти приятел :ae_085:

#4714 Потребителят е офлайн   Жорж Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 20 March 2012 - 07:56 AM

Съгласен съм с pinkdog , че независимо от породата, кучето може да ти е приятел. Аз толкова си харесах тази порода, че си искам такова. Съгласен съм, да давам пари за храна,аксесоари, ваксини и тн, , но за покупката на кученцето, не че не искам, но не мога. Ако ми се сбъдне желанието и се сдобия с Бигълче, бих върнал жеста неколкократно.

#4715 Потребителят е офлайн   Dzveru Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 March 2012 - 09:03 AM

Човек който не може да си позволи необходимата сума за кутре по-добре да не си взима куче!
Храна , аксесоари , ваксини и случайно кучето се разболи и разходите достигнат цената на кутрето.Тогава какво правим?Изхвърляме кучето?Айде нема нужда.
Нямам бигълчета нито развъждам кучета , но ако имах не бих ги дал на такъв човек.
User's Signature

Машина ... не човек ... бензин ... не кръв ... двигател ... а не сърце ... !!! "Газ до края и душата в рая"

#4716 Потребителят е офлайн   Жорж Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 20 March 2012 - 09:26 AM

Хейтърите явно са навсякъде.
Точно това се опитвам да обясня, че бих си дал парите за неотложните разходи, а не да дам 200-300 лева и да се чудя после, ако се разболее кученцето, какво да правя. Не знам защо пишете такива постове, при положение, че се обезсмислят от по-горните и се пълни темата със спам. Ако искате да помогнете-ок, ако ли не, не сте длъжни да пишете.

#4717 Потребителят е офлайн   owl Икона

• Adopt! - Don't buy!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 20 March 2012 - 10:14 AM

Всъщност точно затова е форумът :smile: ти пускаш тема и хората я коментират, нали. И са прави! Сумата за купуване на кученце ще ти е най-малкия разход, ако ще го гледаш подобаващо и ще му осигуряваш всичко нужно. Малко са хората, които подаряват "маркови" кученца... по-добре се разгледай по приютите или в раздел Без дом, макар, че щом тръгваш по този начин...

User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#4718 Потребителят е офлайн   allure Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 March 2012 - 10:40 AM

Здравей Жорж,

Аз съм собственик на бигъл. Честно да ти кажа (съвсем добронамерено) не виждам кой ще ти подари бигъл. Освен ако нямаш някой много близък роднина или приятел не ми се струва реалистично някой непознат просто ей така да ти подари. Аз когато купих моя сладур бях на 25 и си спомням, че въпреки че имах сериозна работа и доходи взех пари назаем, за да си купя Рей. След това връщах заема доста време. Само за инфо да ти кажа, че от събота насам сме дали близо 200лв. по Рей. Махахме му зъбен камък (сега свети като холивудска звезда:-)))), правихме му рентгенови снимки, защото накуцва с единия крак и се оказа, че има тендовагинит, хапчета против обезпаразитяване му взехме, отделно 4кг. храна за 40лв. Наскоро му сменихме повода за близо 50лв., предстои външно обезпаразитяване всеки месец в пролетно-летния период , което е 20-30лв. на месец, отделно му даваме добавка Бомазил по 2 хапчета на ден, а 100хапчета са 65лв. Казвам ти това, за да сметнеш разходите, които вървят по кучето. Искам да ти кажа още, че ние обожаваме кучето си и го гледаме като бебе, но когато аз го взех живеех сама, не бях семейна. Когато исках да ида на почивка го оставях на баща ми, който го гледаше. Винаги след работа бързах като самолет да се прибера възможно най-бързо, за да го изведа, защото нашите казваха, че който си е взел куче ще си го гледа. В този смисъл забравих какво е това след работа да се разходиш и размотаеш из града и да седнеш на по бира с приятели. Все си гледах часовника...Отделно след като се омъжих не можем и да си помислим с мъжа ми да се качим в петък вечер на колата и да духнем нанякъде, защото няма кой да гледа кучето. Баща ми е възрастен вече, болят го краката, кучето го влачи... Преди да поемем ангажимент за Великден или за море правим сметка отсега кой ще го гледа (единствената опция е баща ми, но са нужни хиляди уговорки). Помисли си добре, младите хора сме импулсивни. Аз съдя по себе си и виждам, че преди да се заинати човек да направи нещо на всяка цена трябва да претегли плюсовете и минусите. За миг не съжалявам, че имаме Рей, но понякога на човек му се иска да помисли и за себе си, а когато имаш куче, не можеш просто да го зарежеш, то ти е като дете и го взимаш за 10-15 години!

С най-добри чувства,
Ралица
User's Signature

allure&Jack Ray

#4719 Потребителят е офлайн   Жорж Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 20 March 2012 - 10:49 AM

Не искам да ме разбирате погрешно, ще си гледам кученцето. Просто парите, които евентуално бих дал за закупуване, искам да отидат за самото отглеждане, на кученцето. Естествено с 200 лева няма да се изгледа куче,но ако имам 200 лева и си купя куче, а после изнемогвам, ами ако се и разболее... Затова си търся нещо по-достъпно и имайки на ум, тези разходи и моите възможности. Искам да обясня, че не е гаранция, когато си купиш куче, че ще го гледаш по-добре от подареното. Казах, че не държа да е за 0 лева (куче не се подарява) ами ако има паспорт,ваксини и транспорта, ще ги поема аз, а и бих върнал жеста и услужил на някой като мен моментално,щом имам възможност.
Ралица, благодаря ти за полезната информация, относно разходите. Разходките не мисля, че ще са проблем, аз съм студент и имам по 2 часа лекции на ден. Също съм и нещо като турист(бушкрафтър) обичам природата и разходките, та мисля, че такива няма да му липсват. Опцията, за да не остава само е да го взимам с мен, а не е проблем и да го оставя при моята приятелка. Техните без туй си гледа хъски и чау-чау.

#4720 Потребителят е офлайн   allure Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 March 2012 - 11:04 AM

Показване на мнениетоЖорж, в 20 March 2012 - 08:49 AM, написа:

Не искам да ме разбирате погрешно, ще си гледам кученцето. Просто парите, които евентуално бих дал за закупуване, искам да отидат за самото отглеждане, на кученцето. Естествено с 200 лева няма да се изгледа куче,но ако имам 200 лева и си купя куче, а после изнемогвам, ами ако се и разболее... Затова си търся нещо по-достъпно и имайки на ум, тези разходи и моите възможности. Искам да обясня, че не е гаранция, когато си купиш куче, че ще го гледаш по-добре от подареното. Казах, че не държа да е за 0 лева (куче не се подарява) ами ако има паспорт,ваксини и транспорта, ще ги поема аз, а и бих върнал жеста и услужил на някой като мен моментално,щом имам възможност.
Ралица, благодаря ти за полезната информация, относно разходите. Разходките не мисля, че ще са проблем, аз съм студент и имам по 2 часа лекции на ден. Също съм и нещо като турист(бушкрафтър) обичам природата и разходките, та мисля, че такива няма да му липсват. Опцията, за да не остава само е да го взимам с мен, а не е проблем и да го оставя при моята приятелка. Техните без туй си гледа хъски и чау-чау.

Жорж, ти си разумен човек и вярвам, че си преценил добре дали ще се справиш или не. За мен просто е нереалистично някой да ти подари расово куче. Колкото и гадно да звучи, но живеем в условията на пазарна икономика и това е нещо( да не казвам стока), което си има своята пазарна стойност. Все едно аз да искам някой да ми подари скъп автомобил просто ей така. Разбира се може и да се намери такъв човек, но шансът клони към нула. Виж ние с моят мъж подарихме старата ни кола, която си беше в супер състояние на наш близък, защото решихме да направим едно добро дело и преценихме, че няма да забогатеем с няколко стотин лева . В този смисъл наистина шансът да вземеш безпородно кученце, което дори най-вероятно ще те слуша повече от бигъл е много по-голям и аз бих заложила на него. Успех от нас!
User's Signature

allure&Jack Ray

• (251 Страници) +
  • « Първа
  • 234
  • 235
  • 236
  • 237
  • 238
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема