Dog.bg Форуми : Бигъл

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (251 Страници) +
  • « Първа
  • 247
  • 248
  • 249
  • 250
  • 251
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Бигъл

#4953 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 02 September 2013 - 03:42 PM

Показване на мнениетоAlma_Sola, в 02 September 2013 - 10:59 AM, написа:

А Лола,относно играчките да са здрави, дотук добре, но исках да попитам кожените кокали да се оставят ли също в отсъствие на собственика? Понеже пък има опасност да погълне голямо размекнато парче и да се задави... Ужас,аз ще трябва май да го оставям в стерилна празна стая за да съм сигурна,че нищо няма да погълне...Иначе то и одеалцето или вестниците/пелените може да наръфа и изяде :ea_103: :wacko:

Де да имах и аз такава стая :))

Много гадно ги правят тези кокали.Една голяма кожа обвива няколко парчета и когато се изяде отгоре и се разпадат.Аз и сега никога не оставям такъв като излизам,въпреки че нарочно взимам по голям размер,дори да се разпадне самите парчета са големи и са като отделни кокали.Но не смея да оставям като е сама.Аз понякога може малко да прекалявам обаче пък съм си спокойна.
Иначе много ги уважавам кокалаците,вършат страхотна работа и за игра и за почистване на зъбки.При нас ползването на четка за зъби е мисия невъзможна и само тези кокали и разни дъвкалки оправят положението :)

#4954 Потребителят е офлайн   Alma_Sola Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 September 2013 - 04:45 PM

Извинявайте,че се загубих,но така и още съм само на 120 страница във форума и се опитам да наваксам... Точно стигнах до периода, където Лола се е появила : )
Аз се подготвям усилено за пристигането на малък калпазанин,обаче точно прочетох някои от по-опитните форумци как са писали,че да оставяш кучето само за по 7-8 часа е абсурд и че не е за бигъл,иначе ще страда... И пак се натъжих, е, не искам бигъла ми да страда.
Особено трудното ще е като е по-малко. Как да ти даде сърце да оставиш бебенце самичко по цял ден... Какво ще прави то само?
Измислила съм го до там да има кой да идва поне по обед за по малко,както и автоматична хранилка.И ще бъде оставено в достатъчно голяма оградена територия,за да не руши,да не дъвче и погълне нещо. И хем знам че доста ще спи като е бебче и ще има играчици и храна,хем не знам какво ще прави самотно толко време.

А като казах храна,исках да попитам по колко? Плана е след като мине периода на захранване с храната която мисля да ползвам (Роял Канин) за гранулки,да получава поне по веднъж дневно някакво готвенко – месо със зеленчуци или нещо подобно. Въпроса е: по колко,според месеците на израстване?
Все гледам разни таблици, както и всяка храна си има,но е трудно да се оцели правилното,особено с бигъл,щото той ще яде докато има...
Също,в много чуждестранни сайтове има информация, че бигълите били алергични към пшеница. Упорито върви информацията,но исках да попитам така ли е, чували ли сте, случвали ли са ви се някакви реакции от случайно погълнати хляб,бисквитки или тестени изделия...
Поздрави!
:be_107:
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#4955 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 September 2013 - 02:00 PM

Показване на мнениетоAlma_Sola, в 05 September 2013 - 02:45 PM, написа:

Също,в много чуждестранни сайтове има информация, че бигълите били алергични към пшеница. Упорито върви информацията,но исках да попитам така ли е, чували ли сте, случвали ли са ви се някакви реакции от случайно погълнати хляб,бисквитки или тестени изделия...
Поздрави!

Не бях чувала за това,дори съм изненадана. :zz_218:
Зная че има кучета примерно с непоносимост към глутен,но не бях чувала това да е свързано с породата.Добре, че вече има храни за всякакви проблеми
Но така или иначе аз лично не съм забелязала някакъв проблем или реакция при консумирането на такива храни.

#4956 Потребителят е офлайн   Alma_Sola Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 September 2013 - 02:47 PM

Показване на мнениетоЛола, в 08 September 2013 - 12:00 PM, написа:

Показване на мнениетоAlma_Sola, в 05 September 2013 - 02:45 PM, написа:

Поздрави!

Не бях чувала за това,дори съм изненадана. :zz_218:
Зная че има кучета примерно с непоносимост към глутен,но не бях чувала това да е свързано с породата.Добре, че вече има храни за всякакви проблеми
Но така или иначе аз лично не съм забелязала някакъв проблем или реакция при консумирането на такива храни.

Така си и помислих,понеже дотук не прочетох някой да е писал по този въпрос или да го е забелязал,а пшеницата се съдържа във доста храни и кучешки храни. Оказва се,че алергията причинявала кожни проблеми, сърбеж и падане на козинката. Ама май явно не се отнася за всички :md_064:
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#4957 Потребителят е офлайн   Alma_Sola Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 September 2013 - 11:53 AM

Хей, бигълчета, къде сте? Тъкмо се събраха няколко мнения за пръв път от месеци и утихнахте...
valkata, как се казва твоя бигъл?
Разкажете какво правят кучетата ви напоследък,как ви минава ежедневието с тях
Няма по-интересно и сладко нещо от истории за поведението на бигъла
:mg_062:
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#4958 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 September 2013 - 03:08 PM

Alma_Sola а вие измислихте ли вече име за бъдещия член на семейството? :smile:
Между другото страшно много ми харесва името на котарака ви :md_064:

#4959 Потребителят е офлайн   Alma_Sola Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 September 2013 - 04:42 PM

Показване на мнениетоЛола, в 11 September 2013 - 01:08 PM, написа:

Alma_Sola а вие измислихте ли вече име за бъдещия член на семейството? :smile:
Между другото страшно много ми харесва името на котарака ви :md_064:

O, много благодаря!
Ние сме измислили и име, и всичко вече е готово - само нея я няма още!
Ще се казва Gia, искаме момиченце. Хм,уж и името трябваше да излиза в подписа... сега ще го проверя!

По мои сметки Лола трябва да е на към 5 години вече :) Още го чета този форум и не мога да смогна, май съм някъде на 7-8 мия месец на Лола :md_064:
Имаш ли скорошни нейни снимки? Ти от къде си я взе? Има ли някои забавни скорошни изпълнения?
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#4960 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 September 2013 - 09:35 AM

Показване на мнениетоAlma_Sola, в 11 September 2013 - 02:42 PM, написа:

O, много благодаря!
Ние сме измислили и име, и всичко вече е готово - само нея я няма още!
Ще се казва Gia, искаме момиченце. Хм,уж и името трябваше да излиза в подписа... сега ще го проверя!

По мои сметки Лола трябва да е на към 5 години вече :) Още го чета този форум и не мога да смогна, май съм някъде на 7-8 мия месец на Лола :md_064:
Имаш ли скорошни нейни снимки? Ти от къде си я взе? Има ли някои забавни скорошни изпълнения?

Е колко хубаво и името и факта че ще е момиче,малко да се увеличи дамската част сред бигълите :smile:

По повод имената,някои казват че в името трябвало да има "р",защото най добре разпознавали този звук или нещо подобно.Аз обаче като се замисля при нас нито в името,нито дори в командите които знае няма "р",а си ги разпознава всичките,така че оспорвам това твърдение :smile:

Четеш ни биографията значи :)) Точно осмия месец при нас беше някак си преломен момент,точно тогава някак си свърши бебешкия период и порасна.Кротна се малко,ако изобщо има кротък бигъл :)) Но определено около осмия месец се промени.
За снимките и изпълненията,аз трябва да отворя нова тема само за това.Постоянно си я снимам,даже се шегувам че тя е моя модел :smile: А последното изпълнение е,че е скрила орехи в цялата къща,като катерица.Бяхме донесли и уж бяха скрити,но сега намирам навсякъде :)))

#4961 Потребителят е офлайн   Alma_Sola Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 September 2013 - 10:33 AM

Аз мислех,че има повече дами сред бигълите и без това :ga_082: Или може би изчитам тази част,от периода в който са преобладавали те.
Забелязах,че всички активни с които е започнал форума изведнъж изчезват. Много тъжно. Да не би всички да са се изнесли към форума на Бигъл клуба,или
просто вече не им се занимава?
Радвам се,че ти харесва името, аз съм си го избрала от години и много ми пасва за бигъл. Вдъхнових се от едноименния филм.
Това за Р-то в името не го бях чувала. Но като виждам всички кучета си идват, ако са добре научени,така че това не ме притеснява.А и при твоята красавица е проработило :vi_179:
Хахаха, милата катерица! Както чета,май има много случаи на бигъли които си трупат съкровища в някоя избрана и назначена от тях бърлога!
Това,че се е кротнала към 8мия месец много ме успокоява! А и като цяло оставам с впечатлението,че момиченцата са по-послушни (да,знам че няма послушен бигъл,така че като използвам тая думичка знам,че е относително)
По каква система се обучавахте? Аз сега чета линка по-горе и ми допада,но си е друго като имаш вече кученце и видиш кое как работи.
Мен повече ме притеснява обучението за неща,които са забранени (ядене на ако, разрушаване, хапане, унищожаване на предмети и тн),отколкото самите команди.Кои методи са добри за корекция на поведение?
Много ще се радвам да видя скорошна снимка на модела Лола :oj_088:
Аз все още си очаквам моята да се роди и нямам търпение вечееее :ug_119:
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#4962 Потребителят е офлайн   Alma_Sola Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 September 2013 - 09:44 AM

Ами да се похваля...родена е вече! Само на 2 седмици! Утре ще си я избера.Не знам как ще дочакам да стане на 8 седмици!
Ето малко радост за окото!

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#4963 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 September 2013 - 03:23 PM

Ехааааа какви малки шушончета :smile: :dog:

#4964 Потребителят е офлайн   Innocent Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 02 October 2013 - 02:00 PM

Здравейте,

От дълго време желая да купя куче порода Бигъл. Не разбирам много от животни и за това се допитвам до вас. Ако може малко повече информация да ми дадете за породата, като: да има разновидности и ако има каква е най-удачна да се вземе предвид обстоятелствата описани по-долу, дали са шумни, дресират ли се лесно, желаят ли някакви по-специални грижи, мъжко или женко да взема (плюсовете и минусите на двата пола, някъде бях чел, че ако е мъж стопанин е добре да вземе женско куче и обратно), горе-долу цената на която може да се закупи, какво да изисквам като купувам кучето (Паспорт ? Да видя родителите ?). Ако се сетите нещо важно, което съм изпуснал да изброя, моля да споделите.

Кучето ще бъде гледано в апартамент и ще бъде добре гледано (включващо разходки всеки ден :)).

Благодаря за отделеното време и поздрави :)

П.С. И съответно ако имате идея от къде да се купи такъв миник ? ;)

#4965 Потребителят е офлайн   Alma_Sola Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 October 2013 - 11:46 AM

Здравей! Много е хубаво,че си си избрал бигъл и че питаш правилните въпроси, защото когато никога не си гледал животно с много неща можеш да сбъркаш.
Хубаво е да си направиш домашното и да си в час и подготвен колкото може повече. Ще ти кажа,че след много домашно от моя страна сега вече съм в очакване на моя бигъл
и със сигурност има много неща,за които няма да съм подготвена,но с много четене, разговори, търсене, съм свела възможностите за изненади до минимум. Сега ще ти синтезирам основите на въпросите ти,а за да си отговориш защо, препоръчвам ти да прочетеш целия форум от самото му начало. Тук много собственици са споделяли опита си и проблемите си, има въпроси и отговори и ще научиш много. А и в крайна сметка, ако наистина искаш да направиш добре информирано решение, 250 страници няма да те спрат 
Накратко:
Не купувай куче от обяви, зоомагазини, борси и тн. Евтиното излиза скъпо! Безкрайни са случаите на евтино закупени кученца, като резултата е двойно повече пари хвърлени по лекари и лечения, някои успешни, а други не.
Купи кученцето си от развъдник. Кои са лицензираните развъдници на бигъл и кога ще имат кученца се информирай като влезеш в контакт с тези хора:
http://www.bkkbeagle.com/breeders.php
Порови се добре и из сайта на клуба. Там също има форум, прочети го.
Купувайки куче от лицензиран развъдник от клуба на породата можеш да си сигурен,че купуваш кученце с добър ген, от майка,която е получавала адекватно качествено хранене през бременността, кученце,за което,ако се грижиш добре ще живее дълго и ще бъде здраво,няма да има прихически и поведенчески отклонения. Както и че е истински представител на породата,без смесиване на кръвта някъде през годините на последните поколения (ако това те интересува, но главния приоритет е здравето на животното)
Документа който ще получиш е документ за родословие. Той служи за да удостовери произхода на кучето, там присъстват имената на родителите,техните родители,техните родители и т.н.
Много хора от форума са си купували кученца от развъдници в чужбина – Словакия, Чехия, Унгария. Ще намериш имената и контактите на развъдниците из форума – аз не съм много компетентна за тях, но ако си вземеш кученцето от чужбина и ти го транспортират до теб, трябва да дойте и с паспорт и с родословие.
При всички положения, ако купуваш бигъл от развъдник ще видиш кутретата с майката,а понякога и бащата,въпреки,че най-често той е от друг собственик. Ако където и да е ти бъде отказано да видиш кученцата с майката,под какъвто и да е предлог,е сигурен знак,че има някаква измама – или са транспортирани от кой знае къде в ужасни условия с по 20 в клетка,или се крие истинския произход и тн.
Мъжко/женско сам трябва да прецениш. Бигъла е пакостник, май дотук извода във форума е,че женските са по-послушни. Също женските при разгонване са проблем 2 пъти годишно за по месец,а мъжките са под хормона целогодишно,надушат ли женска.
Прочети наистина форума,за да се запознаеш с истински истории и случки с бигъли и да разбереш за какъв характер става дума.
Бигъла има нужда от много разходки и упражнения. Час сутрин,час вечер, и много тичане през уикендите. Това е ловджийско куче и се води от носа си.Ако хване интересен аромат, може да забрави да си чуе името и да се върне при теб. Извежда се винаги на повод,а се пуска свободно да тича само на места,където няма опасност да избяга, да бъде блъснат от кола, или изобщо да бъде изпуснат от наблюдение.
Колко трудно се обучава зависи от теб и правилните методи,последователност и търпение. Не е от най-лесните породи,но ако правиш нещата правилно, не би трябвало да е и много трудно. Бигълите са много интелигентни, и именно затова понякога избират да не те послушат, въпреки че много добре знаят какво се изисква от тях.
Бигъла попринцип е порода с много добро здраве (пак наблягам,ако е купуван от правилното място и когато грижите са адекватни), така че не изисква по-специални грижи. Късокосмест е което го прави лесен за поддържане.
Но много обичат внимание и компания и е малко трудно да свикнат да са сами за дълги периоди от време. Мен това ми е основно притеснение, но тук попрочетох и виждам,че хората се справят, а и Лола ме успокои доста, също. Просто явно трябва и с това да се подходи правилно и да се оставя сам по определен начин, плавно, първо за 30 мин,после за час,после за 2 и така да стане постепенно и да знае,че винаги ще се върнеш. Когато дойде момента в който не вият,не рушат, не страдат,а просто проспиват времето в което те няма, тогава е най-добре. Но доколкото знам преди този момент да дойде, бъди готов на всякакви бели.
За цена не мога да те ориентирам,но бъди готов за към 800-1000лв (моля,по-компетентните тук да се включат). Всеки развъдчик сам си определя според кученцата.
Оххх стана голям роман. Ами,чети, спестявай,подготвяй се и дано скоро да си имаш бигъл,успех! (като все още неимащ бигъл в дома си, смятам,че много отговори на въпросите си,ще намериш из историите във форума,а и много въпроси и теми за които не си и помислял ще прочетеш)

П.С. Още наслада за окото от нас, скоро ще бъде избрана и ще следват много снимки!

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#4966 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 October 2013 - 12:25 PM

Alma_Sola :rc_036:

Ако можеше всички стопани да са като тебе :smile:

Само да добавя две неща.И аз мислех,че момичетата ще са по кротки ама се оказах с едно диво торнадо в къщи.Всичките й набори момчета са толкова тихи и послушни,че няма накъде повече.Но то пък нямаше да е моята Ло,ако беше тиха и послушна :)))
Така че едно на ум,че има изключение от правилото :md_064:

За козината наистина е лесно,няма нужда от сресване и т.нат. Но на пролет се приготви да събираш косми за пуловер,скубят се яко и понеже е по къса козинката мнооого трудно се събира.Четки и ръкавици почти не действат,най добре се махат с мокра ръка.Килимите също стават доста окосмени и тях ги чистя точно с четката която уж бях взела за козината,но не стана.Но пък за килима върши чудесна работа.

А тези дребосъчета трицветни ли ще са?

#4967 Потребителят е офлайн   Alma_Sola Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 October 2013 - 01:15 PM

И аз това си казвам, да можеше всички животинки да бъдат гледани както аз бих ги гледала! :md_064:
Само понякога се чувствам виновна наистина заради отсъствието по цял ден, ама няма как, все някъде трябва да има компромис,
а и все пак тия всички глезотийки трябва някой да ги купува!
Двуцветни са, тези 4 моми4еннца, имат и 3 трицветни мъжки, едно двуцветно мъжко и едно трицветно женско,но то вече беше запазено като отидох.
Но аз съм без претенции,дори двуцветните сякаш повече ми допадат, по-меки са за окото. Но наистина ми беше все едно каква разцветка ще е моето,
то е ясно,че като е мое и ще е най-красивото гардже! :af_089:
За козината,искам да похваля и силно да препоръчам това на снимката приспособление, познато още като FURMINATOR. Ползвам го за котарака,
а и собственичката на това кучило го ползва за бигълите и далматинците си и каза,че това е спасението и за кучета. Значи,като го ползваш,удряш ресане 20-30 мин, но сваля всички възможни косми
и държи дълги резултати преди да трябва пак да се ползва. Слагам и нагледни снимки (потвърждавам от котката ми,че гледката наистина е такава след ресането).
Косми се разхвърчават много, затова най-добре навън да се прави,да се дават почивки на горкия ресан и с много лакомства за успокоение на животинката!

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#4968 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 October 2013 - 01:23 PM

О страхотно, благодаря :ba_025:
Щом е прилагано успешно,веднага ще го потърся,че понякога ми идват малко в повече космите.Виждала съм го,но не знаех че става и за нашите,мислех че е само за дългокосмести.
Добре,че стана дума :smile:

#4969 Потребителят е офлайн   Alma_Sola Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 October 2013 - 05:52 PM

Супер, кажи като го пробваш какво мислиш. След като го имаш не можеш да си спомниш какъв е бил живота преди това!
Внимавай само да не се изръсиш космически суми за него, ако не друго провери и онлайн цените и от чужбина,понеже на мен тези в БГ ми се видяха безбожно скъпи.
:flagbg:
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#4970 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 October 2013 - 08:57 AM

Показване на мнениетоAlma_Sola, в 04 October 2013 - 03:52 PM, написа:

Внимавай само да не се изръсиш космически суми за него, ако не друго провери и онлайн цените и от чужбина,понеже на мен тези в БГ ми се видяха безбожно скъпи.
:flagbg:

Моята козина настръхна като видях цените :ab_041: :ab_041: :ab_041:

#4971 Потребителят е офлайн   Alma_Sola Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 October 2013 - 09:49 AM

да,така и предположих. ами аз имам ето това и ето,че и цената в момента е намалена:

тук
тук

само не знам дали доставят в бг, но ако решиш мога да помогна с препращане :ae_085:
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#4972 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 October 2013 - 03:14 PM

Нещо не ми се отварят линковете :wa_048:

• (251 Страници) +
  • « Първа
  • 247