brunobeagle, в 09 August 2013 - 10:52 PM, написа:
Alma_Sola, в 02 August 2013 - 01:59 AM, написа:
Здравейте, отдавна се запознавам и чета за биглите и скоро ще е най-удобния момент с подходящи условия и градина за да си вземем такъв мъник. Само ме притеснява това,че доколкото разбирам се чувстват много самотни, вият и рушат,когато са оставяни сами за дълго. С разрухата няма проблем и сме приели и съгласни,че ще е факт,а и ще изолираме каквото може. По-скоро се притеснявам като сме на работа (от 8 до към 6 вечерта) да нямам нещастно куче,тъй като знам,че тази порода изисква повече внимание и компания, и особено като порасне, защото като е мъниче ще спи доста. Ще му отделяме цялото време на света и дълги разходки сутрин и вечер,проблема е да не е нещастно през деня. Имаме и котка, с която ще го научим от мъник и се надяваме така да са си компания. Мислите ли,че е добра идея,при положение,че ще е сам през деня,но с много внимание и грижи през цялото останало време и почивните дни?
Естествено като го вземем ще прекараме 1вите седмици с него вкъщи.
Мерси предварително!
Здравейте! Преди по-малко от 5 дена си взехме малко кученце бигъл и аз също не съм много наясно.Правилно сте се ориентирали че вият когато са самотни .Нашето е много малко и когато не спи иска компания скимтейки (още не може да лае).Попринцип уж е хубаво да не спи много през деня за да може да спи през нощта иначе ако е в къщата ви може да ви събужда през нощта (така беше при нас :) ) Но все пак аз не съм експерт.Надявам се да съм помогнала!

П.С. Наистина неприятно,че форума е не толкова пълен...
Много се радвам, че раздвижихме темичката!
Мерси и за отговорите!
Определено ме успокояват. Единствено ми е мъчно,като е мъничко кученце как ще остава по цял ден самичко... Може в първите дни да успея да остана при него около седмица,ами след това? Какви начини да измисля,за да не се чувства самотно и изоставено като бебенце?
Относно ръмженето при кокал-това е вроден инстинкт,усещат си го като плячка,не знам как,но усещат и природата им се обажда. Не е като друга храна. И котката ми реагира така, ръмжи и крие кокал само да му попадне!
А трябва да се внимава,че са доста вредни...
И много се радвам,че се спомена колко важна е висококачествената храна,особено при мъничета. Евтината храна е пълна с консерванти,сол, оплътнители, овкусители. Всичко друго но не и месо. Така кучето (а и котката) не си набавя нужните хранителни вещества, остава нахранено (запълнено),но без никаква енергия и без да е истински нахранено. С евтината храна и количеството е по-голямо,което трябва да се дава. Накрая пак си плащаш цената като за нормална храна (от купуване по-начесто, ветеринарни сметки и допълнителни хранителни добавки).
Най-добре домашно приготвена храна,но когато не е, не бива да се прави компромис.Когато храните животно именно с най-рекламираните марки е все едно вие да се храните изцяло със снаксове,чипсове,пържени прихапванки и подобни...
А аз се надявам в най-скоро време да се присъединя със сладинки снимки на бийгъл,а дотогава продължавам да чета!
Относно обучение,имам много хубава книга и има и много добър наръчник онлине с техники които всеки може да използва. Аз лично смятам сама да се занимавам от самото начало и като видя как върви (и дали) едва тогава ще се замисля за помощ. Засега каквото чета изглежда изпълнимо,трябва само много последователност и търпение.
Дано само да бъде щастливо мъниче което не страда по цял ден. А и котаракът е за това,да си го гледка. Споделете ако имате котка как се разбират с бийгъла,правят ли си компания? Най-много на това разчитам като ни няма по цял ден... От сега е предупреден котарака,че му взимаме куче за да си има другарче и че трябва да е за пример,понеже по цял ден той ще го гледа и възпитава
Ето линк за обучение на куче:
http://zoomedia.baub...%B5%D1%82%D0%BE
,дано да е полезен! Аз имам самочувствието,че ще се справя,понеже с котарака добре се получи и с доста търпение се получи добър,умен и възпитан член на семейството от него. Но да видим с куче предизвикателсвото!
А междувременно ще са ми много ценни и полезни съвети за бебешкия период. Като порасне някак по-лесно,но като бебенце ми е важно да намеря баланса между това да бъде обгрижено и обичано и щастливо бебче с напълно задоволени нужди и това да се положат основите на възпитанието. Кога започва обучение на основните команди?
И другото което ме притеснява е как се прехвърляме от вестник (в нашия случай ще са подлоги за тоалетна) до ходене навън изцяло? Аз и като бебе ще го изнасям сутрин и вечер след хранене в двора,но по цял ден ще е само на подлога,как в един момент се прави така,че да разбере,че само навън е прието?
Охх затрупах ви с въпроси!
Хубав бийгълски ден!