Бигъл
Публикувано: 06 February 2013 - 06:58 PM
Публикувано: 06 February 2013 - 08:09 PM
Публикувано: 08 February 2013 - 12:19 PM
http://www.fci.be/affixes.aspx
Търсят се по азбучен ред.
Публикувано: 13 February 2013 - 02:31 PM
А на ЗООБОРСА анимал има посветена цяла тема в този форум.
Във въпросната ЗООБОРСА са запазили "кръв" по линията бигли на Кралица Елизабет I, но тези бигли задължително се гледат в компанията на плачещи болонки, че да са в симбиоза - едните гледат тъжно, а другите плачат :) :) :)

www.bgdogs.net
Алберт Айнщайн
Публикувано: 13 February 2013 - 02:36 PM
TORMENTOR, в 11 February 2013 - 11:31 AM, написа:
Ето ви един "мини" бигъл, станал шампион на най-старата кучешка изложба в света!

Тихомире, тоя да не ти е нещо роднина :)

www.bgdogs.net
Алберт Айнщайн
Публикувано: 15 February 2013 - 11:57 AM
vano, в 13 February 2013 - 02:36 PM, написа:
На мен няма как да ми е роднина, че не съм бигъл - ама с некой от мойте бигли може и да са рода. Те нали всички са си малко или много роднини бе, бигълска им работа...

Публикувано: 01 June 2013 - 08:20 PM

Публикувано: 03 June 2013 - 04:07 PM
Също искам да ви попитам ще може ли да стои от 7:30 сутринта до към 14:00 на обяд защото нашите са на работа а аз на училище.Спестете си излишните коментари като: "Рибките са за теб" или "По добре си вземи коте" !! Известно ми е че ще му е скучно на кучето но ........
Благодаря предварително!

Публикувано: 03 June 2013 - 04:07 PM
Също искам да ви попитам ще може ли да стои от 7:30 сутринта до към 14:00 на обяд защото нашите са на работа а аз на училище.Спестете си излишните коментари като: "Рибките са за теб" или "По добре си вземи коте" !! Известно ми е че ще му е скучно на кучето но ........
Благодаря предварително!

Публикувано: 03 July 2013 - 08:17 AM
В момента явно доста я сърбят зъбките и обича да ги чеше, проблемът е че с това се научи и да хапе - просто ти налапва ръката и се настървява. Нормално ли е за бебешката ѝ възраст, дали ще отмине? Днес съвсем малко ме ухапа, без да иска, тъй като си играехме, раната е повърхностна - веднага я измих със сапун и сложих гентамицин - да ходя ли на лекар? Иначе е много умна, но и доста инатичка, не се отказва.. пробвах какви ли не тактики - разсейване, пляскам я лекичко по дупето, карам ѝ се, казвам ѝ "Не", старая се да не отстъпвам .. но тя е толкова упорита, че накрая пак си прави нейното..
Извинявам се, че ви затрупах с толкова въпроси, но наистина ми е притеснено да не продължи и занапред да прави така.
Публикувано: 02 August 2013 - 12:59 PM
Естествено като го вземем ще прекараме 1вите седмици с него вкъщи.
Мерси предварително!
Публикувано: 09 August 2013 - 05:04 PM
Къде сте мили хора?
Темата май към края се превръща в поле за състезателни прояви и все по-малко съвети ... Нищо чудно,че е пусто,ама аз все пак се надявам на някой отговор... Междувременно продължавам да ви чета (само на 30та страница съм)!
Публикувано: 09 August 2013 - 10:52 PM
Alma_Sola, в 02 August 2013 - 01:59 AM, написа:
Мерси предварително!
Здравейте! Преди по-малко от 5 дена си взехме малко кученце бигъл и аз също не съм много наясно.Правилно сте се ориентирали че вият когато са самотни .Нашето е много малко и когато не спи иска компания скимтейки (още не може да лае).Попринцип уж е хубаво да не спи много през деня за да може да спи през нощта иначе ако е в къщата ви може да ви събужда през нощта (така беше при нас :) ) Но все пак аз не съм експерт.Надявам се да съм помогнала!

П.С. Наистина неприятно,че форума е не толкова пълен...
Публикувано: 12 August 2013 - 11:02 AM
brunobeagle, в 09 August 2013 - 10:52 PM, написа:
Мерси предварително!
Здравейте! Преди по-малко от 5 дена си взехме малко кученце бигъл и аз също не съм много наясно.Правилно сте се ориентирали че вият когато са самотни .Нашето е много малко и когато не спи иска компания скимтейки (още не може да лае).Попринцип уж е хубаво да не спи много през деня за да може да спи през нощта иначе ако е в къщата ви може да ви събужда през нощта (така беше при нас :) ) Но все пак аз не съм експерт.Надявам се да съм помогнала!

Mного ти благодаря за отговора... Май няма други активни участници тук... Пусни ако искаш снимка на бебето,ще се радвам да го видя :)
При вас има ли някой,който може да стои с кученцето по цял ден? Мислите ли по ваше наблюдение,че ако имаше вкъщи друго куче/котка за компания, щеше да приема отсъствието по-леко?
Много ще съм благодарна ако споделиш всякакъв опит по отношение на храна и грижи също, както и справяне с разрушителното поведение на мъника, понеже в момента минаваш през всичко това и ти е прясно. Аз за момента само чета и се информирам от 1000 места и мога да помогна само с теория по определени въпроси, но на практика нещата са различни...
Ето една сладка снимка за настроение
Публикувано: 21 August 2013 - 12:28 PM

Първо да ви успокоя че не сте нито първите нито последните,които ходят на работа и кучето им ще е само през деня.Щом ще му отделяте достатъчно внимание в другите часове,то ще си е наред.Едно добре разходено куче сутрин си спи цял ден,само си сменя мястото,а когато е малко във вашия случай много и всякакви игри.В началото е хубаво да има човек с него,не за друго ами за научаване на навици кое какво е позволено и така...
Вярно е,че някои скимтят като останат сами,но във форума има доста теми по въпроса как да ги научите,че не са изоставени, а се връщате и те се успокояват.Те как да кажа, се настройват на програмата у дома си,свикват кое как се случва,навиците на всички.
За белите мога да кажа,че също не зависи дали са сами или има някой.При нас най големите пакости са ставали точно когато всички са си били в къщи

С една дума ако отделите достатъчно време и търпение в началото,ще си имате страхотно съжителство с бигълчето.
А как ще ви посреща когато се прибирате,това е незаменимо и неописуемо

Добре дошли и на Hallucin0gen и Manu

Публикувано: 22 August 2013 - 08:49 AM

Alma_Sola, в 12 August 2013 - 12:02 AM, написа:
brunobeagle, в 09 August 2013 - 10:52 PM, написа:
Мерси предварително!

Mного ти благодаря за отговора... Май няма други активни участници тук... Пусни ако искаш снимка на бебето,ще се радвам да го видя :)
При вас има ли някой,който може да стои с кученцето по цял ден? Мислите ли по ваше наблюдение,че ако имаше вкъщи друго куче/котка за компания, щеше да приема отсъствието по-леко?
Много ще съм благодарна ако споделиш всякакъв опит по отношение на храна и грижи също, както и справяне с разрушителното поведение на мъника, понеже в момента минаваш през всичко това и ти е прясно. Аз за момента само чета и се информирам от 1000 места и мога да помогна само с теория по определени въпроси, но на практика нещата са различни...
Ето една сладка снимка за настроение
Здравей! Не искам да давам сериозно съвети, пък и да искам не мога,но ми се щеше да се посъветвам с други любители на бигъла.Но иначе да, попринцип аз седя през почти целия ден при него.У дома имаме и котка ,но тя е външна ,кучето също ще бъде ,но когато порасне повече.Не мога да ви кажа как ще приема отсъствието.В темата се включиха други участници който са по - компетентни от мен..

Благодаря предварително! А ето го и него