Dog.bg Форуми : Бигъл

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (251 Страници) +
  • « Първа
  • 245
  • 246
  • 247
  • 248
  • 249
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Бигъл

#4913 Потребителят е офлайн   Liubopitka Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 06 February 2013 - 04:52 PM

Всички стандарти на породите на следния адрес:
http://www.fci.be/nomenclature.aspx

#4914 Потребителят е офлайн   Daz Икона

Публикувано: 06 February 2013 - 06:58 PM

Ето това е отговор на въпроса... Можеше и с първото мнение да се каже. Точно това исках да ми се изясни, защото никъде не е написано. И пак както и да е българската работа си е българска .. създават се форуми, за да влизат такива "умници" като този по-горния и да се заяждат и да се правят на разбирачи с "непросветените" като нас :) Не всички сме "разбиращи" като вас в тая област ... Питай ме нещо за двигатели ще ти го кажа, но не и по такъв начин като теб :) А аз те питам в дадена област, която ми е мъглива и започваш да ми се правиш на големия тарикат... Е няма как да стане братко. За този сайт например въобще незнаех.. Аз си вземам куче за дома, а не за изложби както гледам, че сте се карали в предните постове ;p

#4915 Потребителят е офлайн   TORMENTOR Икона

• First Duke of Tormentor
  • PipPipPip

Публикувано: 06 February 2013 - 08:09 PM

Абе как всички се набивате на сайтове дето са създадени от някой си дребен тарикат с цел да ви вземе паричките, а ужким търсите и как тъй с гугъл дори не попадате на правилното место от което да почерпите точната информация бе - т'ва ви се чудя?
User's Signature

"TORMENTOR" Kennel . 7500 Silistra (BULGARIA) . +359.887.798.427

Качена снимка

#4916 Потребителят е офлайн   Liubopitka Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 08 February 2013 - 12:19 PM

На същия сайт са посочени регистрираните развъдници.

http://www.fci.be/affixes.aspx

Търсят се по азбучен ред.

#4917 Потребителят е офлайн   TORMENTOR Икона

• PipPipPip

Публикувано: 11 February 2013 - 11:31 AM

BOB Cruft's 2007 - Ob-La-Di's Fabled Etienne Navarre

Ето ви един "мини" бигъл, станал шампион на най-старата кучешка изложба в света! :ba_025:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#4918 Потребителят е офлайн   vano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 February 2013 - 02:31 PM

Аз си падам по макси биглите, тея де са от 33 до 41 см.

А на ЗООБОРСА анимал има посветена цяла тема в този форум.

Във въпросната ЗООБОРСА са запазили "кръв" по линията бигли на Кралица Елизабет I, но тези бигли задължително се гледат в компанията на плачещи болонки, че да са в симбиоза - едните гледат тъжно, а другите плачат :) :) :)
User's Signature

www.bgdogs.net

Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен.
Алберт Айнщайн

#4919 Потребителят е офлайн   vano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 February 2013 - 02:36 PM

Показване на мнениетоTORMENTOR, в 11 February 2013 - 11:31 AM, написа:

Ето ви един "мини" бигъл, станал шампион на най-старата кучешка изложба в света! :ba_025:

Тихомире, тоя да не ти е нещо роднина :)
User's Signature

www.bgdogs.net

Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен.
Алберт Айнщайн

#4920 Потребителят е офлайн   TORMENTOR Икона

• PipPipPip

Публикувано: 15 February 2013 - 11:57 AM

Показване на мнениетоvano, в 13 February 2013 - 02:36 PM, написа:

Показване на мнениетоTORMENTOR, в 11 February 2013 - 11:31 AM, написа:

Тихомире, тоя да не ти е нещо роднина :)

На мен няма как да ми е роднина, че не съм бигъл - ама с некой от мойте бигли може и да са рода. Те нали всички са си малко или много роднини бе, бигълска им работа... :af_089: Де да беха мини бигли, щяха да ми счупят телефона за да се разпитват за малки - много са на мода тия миниатюрните напоследък! :ab_041:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#4921 Потребителят е офлайн   Beagle9 Икона

Публикувано: 01 June 2013 - 08:20 PM

Пак съм аз Иван.Искам да ви попитамще може ли бигълъг да стои сам в апартамента от 7:30 сутринта до 2 следобяд защото нашите са на работа а аз на училище.Не искам излишни коментари като ''По добре си купи коте'' или ''Май рибките са за теб''!!! Ясно ми е че ще му е скучно но все ще има хора които са на работа през деня и гледат кучета.Също искам да попитам на колко седмици е хубаво да си взема малък бигъл или по-точно казано на каква възраст трябва да си взема бигъл? На колко седмици? Благодаря предварително!! :ae_085:

#4922 Потребителят е офлайн   Beagle9 Икона

Публикувано: 03 June 2013 - 04:07 PM

Здравейте искам да ви попитам на колко седмици е хубаво да е малкият бигъл за да го купя?На колко седмици е подходящо да го взема?
Също искам да ви попитам ще може ли да стои от 7:30 сутринта до към 14:00 на обяд защото нашите са на работа а аз на училище.Спестете си излишните коментари като: "Рибките са за теб" или "По добре си вземи коте" !! Известно ми е че ще му е скучно на кучето но ........
Благодаря предварително! :ae_085:

#4923 Потребителят е офлайн   Beagle9 Икона

Публикувано: 03 June 2013 - 04:07 PM

Здравейте искам да ви попитам на колко седмици е хубаво да е малкият бигъл за да го купя?На колко седмици е подходящо да го взема?
Също искам да ви попитам ще може ли да стои от 7:30 сутринта до към 14:00 на обяд защото нашите са на работа а аз на училище.Спестете си излишните коментари като: "Рибките са за теб" или "По добре си вземи коте" !! Известно ми е че ще му е скучно на кучето но ........
Благодаря предварително! :ae_085:

#4924 Потребителят е офлайн   TORMENTOR Икона

• PipPipPip

Публикувано: 22 June 2013 - 03:35 PM

:db_046:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#4925 Потребителят е офлайн   poppy Икона

Публикувано: 03 July 2013 - 08:17 AM

Здравейте! Имам бигълка на 2 месеца, която е у дома вече от около седмица. Голяма сладурана е, много е умна, но е и майстор на белите. Тъй като ми е първо куче все още ми е малко трудно и не знам дали повече от нещата, които прави, са присъщи за нея и ще отминат с времето.
В момента явно доста я сърбят зъбките и обича да ги чеше, проблемът е че с това се научи и да хапе - просто ти налапва ръката и се настървява. Нормално ли е за бебешката ѝ възраст, дали ще отмине? Днес съвсем малко ме ухапа, без да иска, тъй като си играехме, раната е повърхностна - веднага я измих със сапун и сложих гентамицин - да ходя ли на лекар? Иначе е много умна, но и доста инатичка, не се отказва.. пробвах какви ли не тактики - разсейване, пляскам я лекичко по дупето, карам ѝ се, казвам ѝ "Не", старая се да не отстъпвам .. но тя е толкова упорита, че накрая пак си прави нейното..
Извинявам се, че ви затрупах с толкова въпроси, но наистина ми е притеснено да не продължи и занапред да прави така.

#4926 Потребителят е офлайн   Alma_Sola Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 August 2013 - 12:59 PM

Здравейте, отдавна се запознавам и чета за биглите и скоро ще е най-удобния момент с подходящи условия и градина за да си вземем такъв мъник. Само ме притеснява това,че доколкото разбирам се чувстват много самотни, вият и рушат,когато са оставяни сами за дълго. С разрухата няма проблем и сме приели и съгласни,че ще е факт,а и ще изолираме каквото може. По-скоро се притеснявам като сме на работа (от 8 до към 6 вечерта) да нямам нещастно куче,тъй като знам,че тази порода изисква повече внимание и компания, и особено като порасне, защото като е мъниче ще спи доста. Ще му отделяме цялото време на света и дълги разходки сутрин и вечер,проблема е да не е нещастно през деня. Имаме и котка, с която ще го научим от мъник и се надяваме така да са си компания. Мислите ли,че е добра идея,при положение,че ще е сам през деня,но с много внимание и грижи през цялото останало време и почивните дни?
Естествено като го вземем ще прекараме 1вите седмици с него вкъщи.
Мерси предварително!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#4927 Потребителят е офлайн   Alma_Sola Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 August 2013 - 05:04 PM

Много тъжно,че форумчето така е замряло. Гледам преди е било активно и си имате прекрасни кучета. Какво стана с вас? Чета страница след страница на този форум и се захласвам по Джина, Рей, Биги, Оззи...
Къде сте мили хора?
Темата май към края се превръща в поле за състезателни прояви и все по-малко съвети ... Нищо чудно,че е пусто,ама аз все пак се надявам на някой отговор... Междувременно продължавам да ви чета (само на 30та страница съм)!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#4928 Потребителят е офлайн   brunobeagle Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 09 August 2013 - 10:52 PM

Показване на мнениетоAlma_Sola, в 02 August 2013 - 01:59 AM, написа:

Здравейте, отдавна се запознавам и чета за биглите и скоро ще е най-удобния момент с подходящи условия и градина за да си вземем такъв мъник. Само ме притеснява това,че доколкото разбирам се чувстват много самотни, вият и рушат,когато са оставяни сами за дълго. С разрухата няма проблем и сме приели и съгласни,че ще е факт,а и ще изолираме каквото може. По-скоро се притеснявам като сме на работа (от 8 до към 6 вечерта) да нямам нещастно куче,тъй като знам,че тази порода изисква повече внимание и компания, и особено като порасне, защото като е мъниче ще спи доста. Ще му отделяме цялото време на света и дълги разходки сутрин и вечер,проблема е да не е нещастно през деня. Имаме и котка, с която ще го научим от мъник и се надяваме така да са си компания. Мислите ли,че е добра идея,при положение,че ще е сам през деня,но с много внимание и грижи през цялото останало време и почивните дни?
Мерси предварително!

Здравейте! Преди по-малко от 5 дена си взехме малко кученце бигъл и аз също не съм много наясно.Правилно сте се ориентирали че вият когато са самотни .Нашето е много малко и когато не спи иска компания скимтейки (още не може да лае).Попринцип уж е хубаво да не спи много през деня за да може да спи през нощта иначе ако е в къщата ви може да ви събужда през нощта (така беше при нас :) ) Но все пак аз не съм експерт.Надявам се да съм помогнала! :we_070:
П.С. Наистина неприятно,че форума е не толкова пълен...

#4929 Потребителят е офлайн   Alma_Sola Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 August 2013 - 11:02 AM

Показване на мнениетоbrunobeagle, в 09 August 2013 - 10:52 PM, написа:

Мерси предварително!

Здравейте! Преди по-малко от 5 дена си взехме малко кученце бигъл и аз също не съм много наясно.Правилно сте се ориентирали че вият когато са самотни .Нашето е много малко и когато не спи иска компания скимтейки (още не може да лае).Попринцип уж е хубаво да не спи много през деня за да може да спи през нощта иначе ако е в къщата ви може да ви събужда през нощта (така беше при нас :) ) Но все пак аз не съм експерт.Надявам се да съм помогнала! :we_070:

Mного ти благодаря за отговора... Май няма други активни участници тук... Пусни ако искаш снимка на бебето,ще се радвам да го видя :)
При вас има ли някой,който може да стои с кученцето по цял ден? Мислите ли по ваше наблюдение,че ако имаше вкъщи друго куче/котка за компания, щеше да приема отсъствието по-леко?
Много ще съм благодарна ако споделиш всякакъв опит по отношение на храна и грижи също, както и справяне с разрушителното поведение на мъника, понеже в момента минаваш през всичко това и ти е прясно. Аз за момента само чета и се информирам от 1000 места и мога да помогна само с теория по определени въпроси, но на практика нещата са различни...
Ето една сладка снимка за настроение

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#4930 Потребителят е офлайн   Hallucin0gen Икона

Публикувано: 17 August 2013 - 04:36 PM

Meet Manu
:)

Качена снимка

#4931 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 August 2013 - 12:28 PM

Alma_Sola отдавна не бях се радвала на пост в този форум.Моите поздравления,че четете и се запознавате с отглеждането предварително :ba_025:
Първо да ви успокоя че не сте нито първите нито последните,които ходят на работа и кучето им ще е само през деня.Щом ще му отделяте достатъчно внимание в другите часове,то ще си е наред.Едно добре разходено куче сутрин си спи цял ден,само си сменя мястото,а когато е малко във вашия случай много и всякакви игри.В началото е хубаво да има човек с него,не за друго ами за научаване на навици кое какво е позволено и така...
Вярно е,че някои скимтят като останат сами,но във форума има доста теми по въпроса как да ги научите,че не са изоставени, а се връщате и те се успокояват.Те как да кажа, се настройват на програмата у дома си,свикват кое как се случва,навиците на всички.
За белите мога да кажа,че също не зависи дали са сами или има някой.При нас най големите пакости са ставали точно когато всички са си били в къщи :ab_041: То си е тръпка,иначе като няма кой да види веднага за какво да се хаби :ab_041: :ab_041: :ab_041:
С една дума ако отделите достатъчно време и търпение в началото,ще си имате страхотно съжителство с бигълчето.
А как ще ви посреща когато се прибирате,това е незаменимо и неописуемо :smile:

Добре дошли и на Hallucin0gen и Manu :md_064:

#4932 Потребителят е офлайн   brunobeagle Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 22 August 2013 - 08:49 AM

:smile:

Показване на мнениетоAlma_Sola, в 12 August 2013 - 12:02 AM, написа:

Показване на мнениетоbrunobeagle, в 09 August 2013 - 10:52 PM, написа:

Мерси предварително!

Mного ти благодаря за отговора... Май няма други активни участници тук... Пусни ако искаш снимка на бебето,ще се радвам да го видя :)
При вас има ли някой,който може да стои с кученцето по цял ден? Мислите ли по ваше наблюдение,че ако имаше вкъщи друго куче/котка за компания, щеше да приема отсъствието по-леко?
Много ще съм благодарна ако споделиш всякакъв опит по отношение на храна и грижи също, както и справяне с разрушителното поведение на мъника, понеже в момента минаваш през всичко това и ти е прясно. Аз за момента само чета и се информирам от 1000 места и мога да помогна само с теория по определени въпроси, но на практика нещата са различни...
Ето една сладка снимка за настроение

Здравей! Не искам да давам сериозно съвети, пък и да искам не мога,но ми се щеше да се посъветвам с други любители на бигъла.Но иначе да, попринцип аз седя през почти целия ден при него.У дома имаме и котка ,но тя е външна ,кучето също ще бъде ,но когато порасне повече.Не мога да ви кажа как ще приема отсъствието.В темата се включиха други участници който са по - компетентни от мен.. :smile: (може да се обърнете към тях).Относно храна се допитахме до ветеринар там ни казаха ,че има 3 класа храна -- нисък ,среден и висок.Ние се насочихме към средния клас.За сега не яде много.Извинявам се ако нещо ,което съм казала е грешно.Между другото,нашият разбойник сега дъвче всичко включително понякога се заиграва и с ръката ми!!! Чудя се ако сега си играе, дали когато порасне ще спре?
Благодаря предварително! А ето го и него :ab_041:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

• (251 Страници) +
  • « Първа
  • 245
  • 246
  • 247
  • 248
  • 249
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема