Dog.bg Форуми : Бигъл

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (251 Страници) +
  • « Първа
  • 230
  • 231
  • 232
  • 233
  • 234
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Бигъл

#4621 Потребителят е офлайн   vano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 10 February 2012 - 11:30 PM

Показване на мнениетоTORMENTOR, в 10 February 2012 - 08:22 PM, написа:

Това е мъжкото Иване, то остава в къщи и ще си живее на село при нашите! :md_064:

Верно че е различно от това по-горе. Аз мислех, че е същото :)

А женското и то ли ще си е в БГ?
User's Signature

www.bgdogs.net

Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен.
Алберт Айнщайн

#4622 Потребителят е офлайн   TORMENTOR Икона

• First Duke of Tormentor
  • PipPipPip

Публикувано: 12 February 2012 - 12:12 AM

Не! Това женското от по-предния пост сме го подарили на сестра ми и нейния приятел.
То вече си живее във Франкфурт на Майн. А пък иначе, техни приятели са харесали много
Джинджър и си взеха две други женски от това кучило - Кууки (Кока-Кола) и Пепсика (Пепси)...

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

"TORMENTOR" Kennel . 7500 Silistra (BULGARIA) . +359.887.798.427

Качена снимка

#4623 Потребителят е офлайн   Dari&Toni Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 13 February 2012 - 09:15 AM

Здравейте,

Моля за помощ!
Проблемът с хапането стана сериозен...Уж си играе, но в един момент така захапва, че ти става лошо, взехме й цял куп играчки, приватизирала си е 2 чифта чехли и 3 чифта чорапи...
Караме й се, но тя започва да ни напада :(

Как да се справим с проблема?
Моля за съвет.

#4624 Потребителят е офлайн   allure Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 February 2012 - 11:12 AM

Показване на мнениетоDari&Toni, в 13 February 2012 - 07:15 AM, написа:

Здравейте,

Моля за помощ!
Проблемът с хапането стана сериозен...Уж си играе, но в един момент така захапва, че ти става лошо, взехме й цял куп играчки, приватизирала си е 2 чифта чехли и 3 чифта чорапи...

Моля за съвет.

Здравей,

Аз имах големи проблеми с агресията на Рей. Няма да изпадам в подробности, но въпреки че умирам от любов по кучето си бях стигнала до там, че да обмислям въпроса да го дам на някого, който може да му стъпи на врата. Ние цялото семейство сме толкова мекушави, че Рей ни се беше качил на главите. Тогава се посъветвах с професионалист, който се занимава с обучение и възпитание на ротвайлери.
Като първа мярка започнете да игнорирате кучето. Играйте с него, когато вие решите. Проявете твърдост и му покажете кой командва. След това вадете шамарите. Ние 'извадихме тежката артилерия' след като една вечер аз си бях легнала в леглото, Рей се беше пъхнал под юргана ми и в момента, в който съпругът ми реши да легне до нас, Рей така го нападна, че му разкъса ръката до сухожилия. Тогава съпругът ми го смля буквално като имате предвид, че и муха не може да убие по принцип. Кучето се сви, прибра се в другата стая и му дадохме 'игнор'. Това, което ми каза човекът с ротвайлерите е, че кучетата не могат да бъдат гузни както ние си мислим, иначе ДА, могат да ревнуват. Прочетете за видовете агресия, много е полезно. Предполагам, че във вашия случай , кучето проявява доминантна агресия. Дано съм била полезна, но гледайте да оправите положението сега, защото ние бяхме закъсняли и Рей дори и сега прави 'онзи поглед' понякога и тръгва да напада. Вече, обаче, не се колебаем и го стягаме подобаващо. Не си мислете, че си бием кучето, но то трябва да си знае мястото в глутницата.
User's Signature

allure&Jack Ray

#4625 Потребителят е офлайн   Dari&Toni Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 13 February 2012 - 01:45 PM

Показване на мнениетоallure, в 13 February 2012 - 11:12 AM, написа:

Здравейте,

Моля за помощ!

Моля за съвет.

Здравей,

Аз имах големи проблеми с агресията на Рей. Няма да изпадам в подробности, но въпреки че умирам от любов по кучето си бях стигнала до там, че да обмислям въпроса да го дам на някого, който може да му стъпи на врата. Ние цялото семейство сме толкова мекушави, че Рей ни се беше качил на главите. Тогава се посъветвах с професионалист, който се занимава с обучение и възпитание на ротвайлери.
Като първа мярка започнете да игнорирате кучето. Играйте с него, когато вие решите. Проявете твърдост и му покажете кой командва. След това вадете шамарите. Ние 'извадихме тежката артилерия' след като една вечер аз си бях легнала в леглото, Рей се беше пъхнал под юргана ми и в момента, в който съпругът ми реши да легне до нас, Рей така го нападна, че му разкъса ръката до сухожилия. Тогава съпругът ми го смля буквално като имате предвид, че и муха не може да убие по принцип. Кучето се сви, прибра се в другата стая и му дадохме 'игнор'. Това, което ми каза човекът с ротвайлерите е, че кучетата не могат да бъдат гузни както ние си мислим, иначе ДА, могат да ревнуват. Прочетете за видовете агресия, много е полезно. Предполагам, че във вашия случай , кучето проявява доминантна агресия. Дано съм била полезна, но гледайте да оправите положението сега, защото ние бяхме закъсняли и Рей дори и сега прави 'онзи поглед' понякога и тръгва да напада. Вече, обаче, не се колебаем и го стягаме подобаващо. Не си мислете, че си бием кучето, но то трябва да си знае мястото в глутницата.

Здравей Allure,

Много ти благодаря за отговора и полезната информация.
Това е, че е още малка и на мен ми е много жално да й се карам или да я оставя да скимти :(
Но след като прочетох това, което Рей е причинил на съпруга ти, направо се стреснах, защото и Моли спи при нас, от снощи между възглавниците ни, представям си варианта да ни нападне по лицето, както се буди по сред нощ и иска да играе...
Иначе е толкова миличка и послушна, когато реши, а когато заспи е истинско съкровище, идва да се гушка и от време на време отваря очи, за да види дали сме там.

Но явно трябва да предприемем мерки още сега.Ще потърся информация за агресията.
Още веднъж ти благодаря!

Поздравявам ви за този форум, много е полезен, радвам се, че имам възможността да бъда негов член.

Поздрави,
Дарина.

#4626 Потребителят е офлайн   allure Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 February 2012 - 02:29 PM

Показване на мнениетоDari&Toni, в 13 February 2012 - 11:45 AM, написа:

Здравейте,

Моля за помощ!

Моля за съвет.

Здравей,

Здравей Allure,

Това е, че е още малка и на мен ми е много жално да й се карам или да я оставя да скимти :(
Но след като прочетох това, което Рей е причинил на съпруга ти, направо се стреснах, защото и Моли спи при нас, от снощи между възглавниците ни, представям си варианта да ни нападне по лицето, както се буди по сред нощ и иска да играе...
Иначе е толкова миличка и послушна, когато реши, а когато заспи е истинско съкровище, идва да се гушка и от време на време отваря очи, за да види дали сме там.

Но явно трябва да предприемем мерки още сега.Ще потърся информация за агресията.
Още веднъж ти благодаря!

Поздравявам ви за този форум, много е полезен, радвам се, че имам възможността да бъда негов член.

Поздрави,
Дарина.

Здравей отново,

Рей също се опитва да легне точно на възглавниците ни, което не е случайно. Забележи, че това е така да се каже най-високото място. С други думи иска да е на върха в йерархичната стълбица. Не й позволявайте в никакъв случай такива своеволия, още повече, че можете да очаквате спокойствие от бигъл едва след третата му годинка. Допускам, че при женските ще е малко по-скоро :mg_062:
User's Signature

allure&Jack Ray

#4627 Потребителят е офлайн   Dari&Toni Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 13 February 2012 - 03:31 PM

Показване на мнениетоallure, в 13 February 2012 - 02:29 PM, написа:

Показване на мнениетоDari&Toni, в 13 February 2012 - 11:45 AM, написа:

Здравейте,

Моля за помощ!

Моля за съвет.

Здравей,

Здравей Allure,

Още веднъж ти благодаря!

Поздрави,
Дарина.

Здравей отново,

Рей също се опитва да легне точно на възглавниците ни, което не е случайно. Забележи, че това е така да се каже най-високото място. С други думи иска да е на върха в йерархичната стълбица. Не й позволявайте в никакъв случай такива своеволия, още повече, че можете да очаквате спокойствие от бигъл едва след третата му годинка. Допускам, че при женските ще е малко по-скоро :mg_062:

Благодаря ти, ще го имаме предвид ;)
Честно казано, въпреки че се бяхме подготвили с информация преди да я вземем, не очаквах да е толкова трудно....

#4628 Потребителят е офлайн   viksyn Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 February 2012 - 10:08 AM

Здравейте. Моята бигълка е на 1 годинка. От малка ни хапеше по ръцете, но я отучихме като тръгваше да ни хапе, хващахме й муцуната и така я държахме, а като ни ухапе по случайност, я удряхме лекичко и й се карахме. Оттогава като си играем с ръце, като усети че тръгва да ни хапе, лекичко само докосва и почва да те ближе. Иначе за възглавниците, ние от малки спим заедно и то където поиска, никога през нощта не е тръгвала да си играе или каквото и да е. Дори докато не стана сутринта тя лежи с мен :Д Веднъж спахме до 11 и чак тогава направихме първата разходка. Научихме я и с "не" при хапане, ако не те послуша, пак я тупваш леко и се усеща. Но тя изгради респект от мен, тъй като съм по-строгата вкъщи и не смее да не ме слуша.
Имаме единствено проблем с излизането навън и пускането да потича. Просто не смея. Ще избяга и не дава да я хванем. Голяма гад е. Веднъж се измъкна от каишката си и я гоних през целия Южен парк докато я хвана. Пред блока също сме я гонили по този начин. Пускаме я само като има други кучета, с които да си играе и я хващаме едвам едвам с лакомства.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#4629 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 February 2012 - 03:40 PM

Такам,да си кажа и аз приказката :ab_041: Всички сме минали през хапането,колко смешки имаше в къщи че се нуждаем от кръвопреливане,но всичко отшумя като порасна,просто в някакъв момент престана да го прави.
Правихме и действахме как ли не тогава,всички начини съм ги чела тук във форума.Не всички имаха ефект или ако имаха беше за един път,затова всеки път различно.Примерно тупване по дупето с вестник,от шума много се стряскат,естествено строго "не"(май на това най много реагираше,сега също действа когато й забранявам да прави нещо),игнориране, като започне да хапе и просто ставахме и я оставяхме.Ако щете някои в къщи си мазаха ръцете с кисело,лютиво,ама не,да видите как доволно облизваше ръката :ab_041: :ab_041: :ab_041:
Другото важно е,че едно изморено куче няма много желание да хапе и прави бели,заигравайте го,хвърляйте топки,гонете се,да се изтощава и да заспива :smile:

Това за пускането,докато нямате абсолютната сигурност че като кажете командата за връщане ще се върне веднага при вас,не ги пускайте,вече достатъчно жертви дадохме от форумски бигълчета загинали защото са пуснати.Дори и при пълно послушание,понякога някоя миризма може да предизвика белята.Става въпрос за из града,където има коли.Казвам го с най добри намерения,всеки си преценява сам :smile:

#4630 Потребителят е офлайн   viksyn Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 February 2012 - 04:39 PM

Да, именно затова я пускаме само в парка на голямата градинка като има други кучета, с които да си играе. Иначе като е сама, НИКОГА!!! Това е златното правило :Д
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#4631 Потребителят е офлайн   Dari&Toni Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 15 February 2012 - 01:50 PM

Показване на мнениетоviksyn, в 14 February 2012 - 10:08 AM, написа:

Здравейте. Моята бигълка е на 1 годинка. От малка ни хапеше по ръцете, но я отучихме като тръгваше да ни хапе, хващахме й муцуната и така я държахме, а като ни ухапе по случайност, я удряхме лекичко и й се карахме. Оттогава като си играем с ръце, като усети че тръгва да ни хапе, лекичко само докосва и почва да те ближе. Иначе за възглавниците, ние от малки спим заедно и то където поиска, никога през нощта не е тръгвала да си играе или каквото и да е. Дори докато не стана сутринта тя лежи с мен :Д Веднъж спахме до 11 и чак тогава направихме първата разходка. Научихме я и с "не" при хапане, ако не те послуша, пак я тупваш леко и се усеща. Но тя изгради респект от мен, тъй като съм по-строгата вкъщи и не смее да не ме слуша.
Имаме единствено проблем с излизането навън и пускането да потича. Просто не смея. Ще избяга и не дава да я хванем. Голяма гад е. Веднъж се измъкна от каишката си и я гоних през целия Южен парк докато я хвана. Пред блока също сме я гонили по този начин. Пускаме я само като има други кучета, с които да си играе и я хващаме едвам едвам с лакомства.

Вашата госпожица явно е по-послушна. Нито леко потупване, нито "не" помага...спира, поглежда те и пак си продължава.А тази сутрин към 5 се будя, усещам я, че подскача върху нас и тя стои ме гледа, в момента, в който помръднах се хвърли на главата ми, за да ми дъвче косата, а приятели ми го събужда, като му гризне ухото ;)
Надявам се да започне да слуша малко по малко, че това безсъние и постоянно каране ще ни побърка ;)

Поздрави.

#4632 Потребителят е офлайн   Dari&Toni Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 15 February 2012 - 01:53 PM

Показване на мнениетоЛола, в 14 February 2012 - 03:40 PM, написа:

Такам,да си кажа и аз приказката :ab_041: Всички сме минали през хапането,колко смешки имаше в къщи че се нуждаем от кръвопреливане,но всичко отшумя като порасна,просто в някакъв момент престана да го прави.
Правихме и действахме как ли не тогава,всички начини съм ги чела тук във форума.Не всички имаха ефект или ако имаха беше за един път,затова всеки път различно.Примерно тупване по дупето с вестник,от шума много се стряскат,естествено строго "не"(май на това най много реагираше,сега също действа когато й забранявам да прави нещо),игнориране, като започне да хапе и просто ставахме и я оставяхме.Ако щете някои в къщи си мазаха ръцете с кисело,лютиво,ама не,да видите как доволно облизваше ръката :ab_041: :ab_041: :ab_041:
Другото важно е,че едно изморено куче няма много желание да хапе и прави бели,заигравайте го,хвърляйте топки,гонете се,да се изтощава и да заспива :smile:

Това за пускането,докато нямате абсолютната сигурност че като кажете командата за връщане ще се върне веднага при вас,не ги пускайте,вече достатъчно жертви дадохме от форумски бигълчета загинали защото са пуснати.Дори и при пълно послушание,понякога някоя миризма може да предизвика белята.Става въпрос за из града,където има коли.Казвам го с най добри намерения,всеки си преценява сам :smile:

Пробвахме номера с намазани ръце с маргарин, и при нас ефекта беше, докато го оближе целия :)

#4633 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 February 2012 - 02:06 PM

:ab_041: Да,това с маргарина е другия варинт да свързва ръцете ви с нещо хубаво,а какво по хубаво за бигъла от храната.
Ние мислехме обратно,да я отвратим от ръцете ни с лютиво но не се получи :smile:

Другото което правихме е даване на кожени кокали,щом поиска да хапе бутаме в устата кокал.Играчките при нас не действаха

Имайте търпение,ще мине и този период :md_064:

#4634 Потребителят е офлайн   Dari&Toni Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 15 February 2012 - 02:45 PM

Надяваме се да е скоро, благодаря на всички за включването и полезните съвети ;)

#4635 Потребителят е офлайн   koce Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 February 2012 - 01:22 PM

:dog: :wub:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

тихо, коце спи!!!!

#4636 Потребителят е офлайн   viksyn Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 February 2012 - 08:57 AM

Какво се е случило с опашката на този сладур? :unsure:
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#4637 Потребителят е офлайн   Luu Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 22 February 2012 - 11:00 AM

Качена снимка

Ле Скай на годинка и половина вече. Позагубихме се малко :] Расте и си дивее, нормално по бигълски. Студът не му бе особено приятен, но и това отмина. Късно вечер е станал ужасно подозрителен и лае за щяло и не щяло, с онзи, бигълския лай, който съм сигурна, че отдалеч може да разпознаете вече. Четох по-нагоре, но не си спомням на коя страница, че има изпратена девойка във Франкфурт? Съжалявам, наистина не запомних на кого беше поста. Може би до година-две и ние ще се установим там. :]
Има ли някой ориентиран в Германия как стоят нещата с животните? Лесно ли е да се намери жилище, позволяващо домашни любимци, по възможност не извън града? :D
User's Signature

Sleep late, have fun, get wild, drink whisky and drive fast on empty streets with nothing in mind except falling in love and not getting arrested.

#4638 Потребителят е офлайн   allure Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 February 2012 - 11:32 AM

Показване на мнениетоLuu, в 22 February 2012 - 09:00 AM, написа:

Качена снимка

Ле Скай на годинка и половина вече. Позагубихме се малко :] Расте и си дивее, нормално по бигълски. Студът не му бе особено приятен, но и това отмина. Късно вечер е станал ужасно подозрителен и лае за щяло и не щяло, с онзи, бигълския лай, който съм сигурна, че отдалеч може да разпознаете вече. Четох по-нагоре, но не си спомням на коя страница, че има изпратена девойка във Франкфурт? Съжалявам, наистина не запомних на кого беше поста. Може би до година-две и ние ще се установим там. :]
Има ли някой ориентиран в Германия как стоят нещата с животните? Лесно ли е да се намери жилище, позволяващо домашни любимци, по възможност не извън града? :D

Здравей!Относно животните в Германия: Брат ми живее в Мюнхен и преди да си купят собствено жилище живяха под наем както живеят по-големия % от германците през целия си живот. Знам, че в договора им за наем имаше изрични клаузи да не вкарват пиано и куче в апартамента. Разбира се, това не означава, че не може по принцип. В Германия отношението на хората към живтоните е на много високо ниво както във всяка цивилизована държава и хората гледат кучета. Просто трябва да се проучи добре как стои въпроса. Аз когато мислех да взимам моя бигъл в Англия бях много притеснена, защото той лае силно за щяло и не щяло, а в Англия буквално не чух куче, което да лае. Така ги обучават. Нека все пак някой се включи с по-подробно инфо за Германия, ако не, аз ще разпитам брат ми, който има приятели с куче в Мюнхен.
User's Signature

allure&Jack Ray

#4639 Потребителят е офлайн   TORMENTOR Икона

• First Duke of Tormentor
  • PipPipPip

Публикувано: 22 February 2012 - 02:27 PM

Показване на мнениетоLuu, в 22 February 2012 - 11:00 AM, написа:

http://a6.sphotos.ak...681897871_n.jpg

Ами аз бях написал по-горе в преден пост че съм изпратил на сестра си във Франкфурт женска бигълка. Та значи те живеят под наем с приятеля и не в идеалния център, но някъде по към центъра на града, защото ставаше въпрос за регистрацията и че в тяхния район било за бигъл 90 евро на година, а в покрайнините където живеят родителите на приятеля и нямало дори такава такса. Сигурно са се допитали до собственика на жилището, незнам и не вярвам ей така на своя глава да са взели кучето - ама все пак, знае ли човек... :ab_041:

п.п. Между другото аз исках да им подаря жеско стафбултериерче, обаче ония моите като проверили че таксата на година била 900 евро за такъв вид кучета и на момента им мина мерака... :ud_009:
User's Signature

"TORMENTOR" Kennel . 7500 Silistra (BULGARIA) . +359.887.798.427

Качена снимка

#4640 Потребителят е офлайн   WigGgaZ Икона

Публикувано: 23 February 2012 - 01:37 PM

Здравейте и от мен, от доста време следя форума и научавам по нещичко всеки път, за което съм изключително благодарен на всичи тук... :) От няколко дни и нашето семейство се увеличи с един... А именно мъничкия ЕкС (Х) Живеем в Пловдив и ще се радвам ако се запознаем с още Бигълчета от тук ;) Все още незнам как се качват снимки, но ще кача при първа възможност... :P

• (251 Страници) +
  • « Първа
  • 230
  • 231
  • 232
  • 233
  • 234
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни