Бигъл
Публикувано: 23 September 2007 - 05:32 PM
че и той има бебета, а те наистина са страхотни! :)
Публикувано: 23 September 2007 - 09:06 PM

Публикувано: 23 September 2007 - 09:17 PM
Публикувано: 23 September 2007 - 09:46 PM
Публикувано: 24 September 2007 - 08:09 AM
Цитат
което се предлага в "братска" Сърбия...
http://www.youtube.c...h?v=nJiN9V0Ib6Y
Леле, страшно са сладки тези бигъли. И в Youtube може човек да се нагледа на бигъли, аз веднага утрепах един час.
Кайо, честито ви попълнение. Малката сладурана е приказна (заслужаваше си чакането). Чудя се дали Мончо ще се зарадва или ще ревнува малко отначало.
Публикувано: 24 September 2007 - 12:23 PM
Цитат
Е, живот и здраве ще видим, обаче като гледам :o характера на малката пикла е доста "лютив",
а Мончо е добряк - предполагам, че командира ще е от женски пол!!! ;)
Публикувано: 24 September 2007 - 04:46 PM
Аз малко със закъснение ,ама нищо.
Да е жива и здрава сладураната и да прави много бели ;)
А пък Дарата е супер.Похърква си най-спокойно и яде.Абе вие я помагайте - неще и неще да си върши работата навън.Вие как се справихте с вашите бигльовци - пикльовци.Дара явно е настинала и е време вече да сменяме лятната възглавница с легло...,че много често пишка и ака ,има и повишена жажда.Одеве пък в рамките на 20 мин се изака 2пъти на терасата...общо до към 15:00 днеска - 3пъти ака.А за пишкането - постоянно - 10-15 пъти на ден :o
Какво да правя!?
Иначе се разхубавява все повече и повече :) ;)
Еххх,мойто гардже си е най-хубавото! :P :-*
Успех на всички с кучовците и се надявам да се видим някой ден на една голяма бигълска среща ,на кучета от цялата страна 8)
Поздрави!
Карина & Дара
Публикувано: 24 September 2007 - 07:25 PM
Дано подейства като успокоение, Djikova, Багси също си беше пиклив до 8 месец някъде. Беше и съюо толкова палав до тогава, сякаш нищо, на което го учим, не възприема. Показва само когато иска и има лакомство.
Според мен е важно да научиш поведението на Дара когато и се пишка - Багси например отивапе до вратата, завърташе се там и ако види, че е затворена директно отива някаде, където си хареса и се изпишква. Когато я усетиш, веднага навън. И и се радваш, хвалиш я, дори лакомство можеш да и дадеш. А ако се изпишка преди да излезете - трябва да и покажеш другата страна, да я порицаеш. Да си разбере интереса, с две думи. Аз не вярвах, че Багси ще се научи да ходи навън до тоалетна. Но ето 1е стана - нужно е търпение и време. А ако реши нещо да направи на пук - то е ясно - тоалетната задължително е в къщи ;D
Много поздрави на всички малчугани от нас
А подаръка на Монти е страшно сладък, да ви е честит новия член на семейството ;)
До скоро
Багси и семейство

Винаги мисли преди да действаш!
Публикувано: 24 September 2007 - 08:00 PM
Чар обаче продължава да прави бели,вече изкърти и стената,просто незнам какво ще го правя.Майка ми е на път да го даваме на хора с двор които да го гледат.Много ми е мъчно,но оставим ли го през деня в къщи винаги и ма някаква порадия като се приберем.Ето вижте на какво ни прилича коридора.
Публикувано: 25 September 2007 - 11:06 AM
Научи се за нула време.
Няма старшно до 7-8 месец всички се научават. 8)
Char, големи сте разбойници бе, леле, чак стената да изяде. Опитайте да купите от горчивото срещу дъвчене на нокти и мажете там където започва да похапва, може да му мине мерака на Бонбончо.
Какво стана с нашата бигъл среща - хайде, тази седмица още ще е хубаво времето.
Ако искате в събота 11:30 при полянката на Хилтън (стрелбището).
При всички положения ние сме там на кучешко училище там до 11:30, ако някой се появи ще се радваме.
Отдавна не сме чували нищо за нашия татко Фреди. Къде се загубихте?
Публикувано: 25 September 2007 - 01:49 PM
Цитат
Ако искате в събота 11:30 при полянката на Хилтън (стрелбището).
При всички положения ние сме там на кучешко училище там до 11:30, ако някой се появи ще се радваме.
Чудесна идея! Хайде да се съберем в събота 29.09, ние ще дойдем в 11;30ч.
Публикувано: 25 September 2007 - 02:37 PM
Наистина ми помогнахте ,но аз забялязах нещо.
На моята приятелка ,съседка кучето е уипет и преди Дара като беше някъде на 3 1/2 месеца сама се научи навънка да ходи до 00 ,обаче само сутрин и вечер ,което беше супер.И щом я изведа за 5 мин и сме готови.Е да ,ама тва съседското куче осра /с извинение/ и опика цялата поляна ,целия двор ,цялото предблоково пространство + входа...и Дара оттогава неще и неще...,а съседите не събират изпражненията ,колко пъти им повторих... ??? ::) :-[
Добре ,че след няколко месеца ще се местим.Ама това отваря и друг въпрос ,новия ни дом ще е вблизост до сегашното ни място ,нооо да не почне на новото място да си върши работата Дара.Наще ми викат да почна да я разхождам и в онази част ,та да свикне ,ама.... :-[
Я кажете имате ли опит по тая тема , т.е. как реагират като си сменят дома ,инак ще си е на нейното си легло щото е съвсем ново.....ама.....де да я знам как ще реагира ,до сега където и да идем важното е да и е с нея одеялото ,без него не може...
Иначе е умно куче - команди и всичко научава от раз ,досега сме научили:
ела,седни,легни,дръж,донеси,скочи,бягай от тук ??? ,стой ,глас,тихо и др ,ама....да пишкаме по команда немоеме :P
Публикувано: 25 September 2007 - 08:38 PM
Да ни е жив и здрав,да ни радва много. :-* Може и по някоя купа да носи...
Колко бързо минава времето...

Публикувано: 26 September 2007 - 09:32 AM
А аз искам да попитам нещо - значи ,моето куче Дара е женски бигъл на 4 и 1/2 месеца /както всички тук знаете/ ,е да ,ама тя е 9 килограма в момента!! :o А Е САМО НА 4 МЕСЕЦА! ??? ::)
Кажете - нормално ли е или не ,защото въобще не знам...... :-
Иначе не изглежда много шиши ,поне не и за мен :-* ,да снимам да ми кажете как ви се вижда ,че се притеснявам вече :'( ,някои ще ми се :D ;D ,ама аз съм си загрижена ;) :)
Публикувано: 26 September 2007 - 09:50 AM
Теглото на Дара е много ОК. Мърфи е вече 22 кг. :o (великан!). А за местенето не се притеснявай, нищо им няма на кучетата. Знам, че при котките е проблем с местенето, те свикват с мястото, докато кучетата свикват със стопаните.
Ние имахме местене докато се правеше ремонт, после пак обратно, 2 месеца на морето (за кученце си е местене, той не знае, че ще се връщаме) и всичко си е ОК! Като беше малък всяко ново място го маркираше - със зор се опитахме да спасим спалнята и детската с мокет, но има 2-3 петънца.
Обаче след няколко месеца Дара сигурно вече ще ходи само навън и няма да има никакви проблем до 7-8 месец всички се научават.