Бигъл
Публикувано: 07 October 2007 - 07:49 PM
Публикувано: 11 October 2007 - 10:22 AM
CACIB Видин!
Крайният срок за записване е Петък.
Мястото е зала Христо Ботев. Начало 9 часа.
Ще се радвам, ако решите да се видим на изложбата!
За кучета, които ще се явяват на експертна оценка не е необходимо предварително записване!
Публикувано: 11 October 2007 - 11:58 AM
Мърфи днес ще се разделя с мъжествеността си - ще го кастрираме. Край-решено е! След като последните седмици си прекарах в търчане по поляните да го гоня, семейният съвет реши, че тази стъпка е наложителна. Когато подуши разгонена женска, а той ги подушва една седмица преди да се разгонят и две седмици след това :o, се зомбира, нито чува, нито вижда, търчи като обезумял, пуска пяна от устата и отказва да яде, вие в къщи...изобщо не се живее. Ако през 3 улици мине една разгонена, той вече усеща.
Нали така вече веднъж го блъсна кола на бул. България (заради разгонена). От тогава само става все по-лошо, всички на поляната вече жива са ме оплакали за това хормонно куче. И мисля, че е само въпрос на време да стане нещо лошо - да го бутне пак кола или да го загубим.
Иначе кучето е послушно вече в нормално състояние, идва като го викаш, не яде вече много боклуци от земята, но това с хормоните няма възпитание!
Така че стискайте палци всичко да мине добре, в 14:30 ще го водя.
Публикувано: 11 October 2007 - 08:49 PM
Иначе как мина? Всичко наред ли е?
Публикувано: 12 October 2007 - 12:13 AM
Дано всичко мине добре и се поуспокои момчето.
П.П.-Дара полудя!Всичките ми учебници са скъсани (!!!) цялата къща е обърната с главата надолу.Много обича да къса хартия ,накупила съм играчки - да видим утре докато е сама 1 час какво ще прави иии какво ще заваря кат се прибера... :-
Публикувано: 12 October 2007 - 08:50 AM
Днес е значително по-добре. Закуси, бяхме долу на малка разходка и в момента пак спи. Вече маха с опашка, но като ходи още не я е вдигнал. Според мен доста добре се справя - все пак пълната упойка не е шега работа.
Тази сутрин ни се обадиха от нашта поляна другите собственици на кучета да питат как е минало. Много се трогнах.
Сега в неделя трябва да го заведем да му биято още един антибиотик и 5-6 дена ще се разхождаме само в квартала.
Казаха, че хормоните щяли да циркулират още 1-2 месеца из кръвта и чак тогава ще видим подобрение при гоненето на кучки ;D.
Е, това беше, преживяхме го. Обаче всички мъже в квартала му изказват съболезнования на Мърфи, а мъжа ми е направо в траур. :'(.
Пожелавам ви приятен weekend на вас и на бигльовците :blink:
Публикувано: 12 October 2007 - 12:20 PM
Супер!Дано вече наистина има поне един кротнат бигъл ,ама няма да сме ние.Днеска звяр Дара беше сама за 1 час (!!!) ии като се прибрах заварих сравнително малко бели ,най-големия гаф беше ,че е изяла един пакет (чисто нов) пълен с лакомства бекон&кашкавал ,с които трябваше да я уча да се изхожда навън :o :'( ужас просто...а на пакета пише "макс 2 пръчици на ден" ,а тя е изяла към 20-30!Не знам вече ,туй животно... :huh: :-
Трябва да я кротна ,ама не знам как :'(ПОМОЩЩЩ :sos:
Публикувано: 15 October 2007 - 09:56 AM
Djokova, ние след 6 месеца (4 пъти в седмицата) на кучешко училище, мога да кажа, че имаме напредък, но той просто е много условен. Мърфи много се подобри, но сравнение с другите кучета от кучешкото училище е направо тройкаджия. Последния път като избяга от куч. училище имаше коментари от новите ученици, че бил много щур и треньорката каза:"А, това нищо не е, какъв олигофрен беше като дойде отначало :o)".
Така че винаги има полза да се обучава, но при бигълите това не дава просто отлични резултати, а само сравнително добри. Настрой се просто за живот с лудетина.
Аз и друг път съм казвала за нашия най-голям трик. Оставяме кашони, вестници, списания на забележими места и Мърфи се занимава да ги разкъсва (но оставя мебелите непокътнати).
Публикувано: 15 October 2007 - 08:31 PM
Публикувано: 15 October 2007 - 09:28 PM
Чета ви и установявам, че явно сме извадили голям късмет с нашата бигълка - Джуди. Тя скоро ще прави 2 години и е много спокойно куче. Малко бавно я научихме да не пишка вкъщи, но иначе бели почти не е правила, а си е живо куче. Като я пуснем - търчи здраво :) Само дето внимаваме къде я пускаме без каишка, защото като подуши някоя диря и не винаги обръща внимание, че я викаме.
Може би скоро ще и търсим партньор, но тук думата имат родителското тяло в семейството.
Имам чувството, че все повече и повече бигъли се внасят в България. Преди не си спомням да съм виждал такива, а сега редовно, особено в квартала ми (Лозенец). А дано стават все повече и повече, супер порода са!
Публикувано: 15 October 2007 - 09:34 PM
Отдавна не си писал/а във форума!
Пусни някоя снимка на Джуди!
Публикувано: 17 October 2007 - 10:45 AM
Имаме си ново момиченце :wub: Поне за мен е ново...
Хайде снимчици да видим ;)
Колко е голям Char... :o Той е вече наистина голям мъж... Кога минава това време... :- Нашите момченца и момиченца са вече младежи...
Kayo, пусни снимчици на малката госпожица да и се порадваме малко :wub:
Хубав ден на всички
ПОздрави :yahoo:

Винаги мисли преди да действаш!
Публикувано: 17 October 2007 - 10:06 PM
Сайт за бигли ,на който му предстои много прогрес и редакции.
Бигъл портал
Ако видите някакви правописни грешки,граматически.Имате инфо за публикуване и др. ,моля пишете ми на ЛС да се разберем. :)
Публикувано: 18 October 2007 - 08:19 PM
Така, че винаги има надежда. Не я губи! Ние сме с теб!
Усмихвай се.
Елена

Винаги мисли преди да действаш!
Публикувано: 19 October 2007 - 12:36 PM
Цитат
още не сме го намерили и честно да ти кажа вече губя надежда.но все пак още се надявам че ще се върне :'(
и пак-
много ти благодаря че попита :blink:
Нали уж го намерихте момчето ,ама стопанина отказвал да го даде :'(
Навсякъде е разпространена обявата ,аз и в Бигъл портал ще я сложа.
Не губи надежда ,ще се намери! :kuchence:
Публикувано: 21 October 2007 - 09:27 AM
Публикувано: 21 October 2007 - 12:08 PM
Цитат
И аз това казвам! ;)

đØġō_åŗĠĕñŤìńŐţħè ßėŜţ ƒŏŗ mÊ...