Dog.bg Форуми : Бигъл

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (251 Страници) +
  • « Първа
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Бигъл

#1921 Потребителят е офлайн   fireogi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 29 November 2007 - 08:36 AM

Не мога да се свържа с момчето. Не знам дали не се е отказъл да търси нови стопани. Дано найстина добре се подредят за него нещата!
Ако разбера нещо ще пиша!
User's Signature

Качена снимка Качена снимка

#1922 Потребителят е офлайн   djokova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 December 2007 - 11:58 AM

Цитат

Остъклете терасата и я отоплявайте, тогава ще е приемливо решение (това е моята гледна точка) - иначе -  :- .

Да ,това беше първото предложение ,но се оказа ,че няма как да стане ,защото за да се остъкли терасата трябва да преместят климатика ,а ако го преместят няма да има достъп до него и ако се счупи няма как да го оправят ,иначе и аз бях за остъкляването ,ноо...

Аз доколкото разбрах тази къщичка от бг-пет е хубава ,но двойно по-скъпа от тези предлагани в Пловдив със същите характеристики!?  :rolleyes:

Ама ще видим един наш съсед си е взел подобна и е доволен ,а е с кокер ,така че ще видим...имам около една седмица да се справя с "проблема".

#1923 Потребителят е офлайн   Luco Икона

Публикувано: 03 December 2007 - 11:55 PM

Здравейте на всички, току що се регистрирах и прочетох голяма част от форума както и един друг форум за бигъли. Аз съм студент в софия и много обичам кучета. Имал съм кокер, но все пак го гледахме с родителите ми. От около половин година си мисля да си взема едно кученце да си го гледам и да му се радвам. Но малко се притеснявам дали ще мога да се грижа за него. Както казах много обичам кучетата и затова чета усилено форуми и се опитвам да си представя живота с един мъник, защото никога няма да си взема кутре ако не съм сигурен че няма да мога да му дам всичко от което се нуждае. Четох много за бигълите и наистина много ми харесват, страшно ще се радвам ако си взема едно такова кученце. Но има някои проблеми основният е че заради следването ми ще отсъствам от вкъщи по около 7-8 часа на ден сравнително чест(2-3 може и повече дни в седмицата) и не съм сигурен как ще се отрази това на кученцет. Дали ако си взема малкия през лятото и на септември вече е на 8-9 месеца т.е. ако е вече поотраснало няма да е проблем че отсъствам толкова дълго време. Вторият проблем е че не съм сигурен колко време ще мога да му отделя за разходки естесвено че ще го извеждам поне 2-пъти дневно поне за по 30 мин. но незнам дали ще е достатъчно. Та искам да ви помоля ако може да напишете по колко време го извеждате и как се чувства вашето кутре. Както и да ми дадете съвет за другия ми проблем и дали мога наистина да си мисля напролет-лято да си взема едно кученце или да изчакам по-добър момент.

П.С. Съжалявам за дългия пост, както и ако за някой от въпросите ми ако е писано по-напред и съм го пропуснал. Ако поста не е на място или извън темата моля да бъде изтрит.

#1924 Потребителят е офлайн   Bags Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 December 2007 - 11:00 AM

Здравейте на висчки  :blink:
Ние отново сме на линия след кратко остсъствие  ;)
Имаме нови члениве, както виждам - Добре дошли!
Luco, специални поздравления за теб - да харесваш и да мислиш да се грижиш за бийгълче си е цял успех! А когато се случи - постижение  :yahoo:
Прочитайки това, което си написал, ми е трудно да ти пиша директно. Усещам желанието ти... Все пак ще опитам да изкажа моето мнение.
Определено на малко кученце, особено ако е палавник - бийгъл, му трябва внимание. Поне до 6 месетса не мисля, че е удачно да бъде оставяно само за толкова дълго време. За час - два - ок, но не и за повече. Особено както в тези месеци тече обучението за извършване на физиологични нужди на обузначените за това места, а не на килима или паркета  :angry: ;) Варианта да си вземеш на пролет и да поотрасне до септември... Не зная ф=достатъчно ли ще е отраснало? Това можеш да решиш само ти, който знаеш своята натовареност.
Готов ли си да ставаш рано след тежки вечери? Това също е от значение...
Трябва да знаеш, че бийгъл не е като кокер - трябва ти истинско въоръжение с търпение! :rolleyes:
Съчетано с МНОГО МНОГО ЛЮБОВ!
Все пак е важно и къде живееш. Според мен ако си на общежитие е изключително неудачно!
Бийгълчето е едно изключително любвеобилно същество и изисква много внимание и любов! Много се привързва към стопаните си и ако бъде оставен някъде, дори и за няколко часа, плаче и страда. Прецени дали може да бъде с теб при пътуванията ти у дома, дали там ще бъде прието (въпреки, че ще бъде по-лесно щом сте имали кученце) и всички подробности около това...
Друго не се сещам...
Дано не съм те разочаровала, но както ти казваш - трябва да му дадеш най-доброто!
Ако се сетиш нещо - питай! На разположение сме!
Хубав ден на всички и много успех!
User's Signature

Винаги мисли преди да действаш!

#1925 Потребителят е офлайн   kayo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 December 2007 - 11:41 PM

Здравей Luco!
Чета пост-а ти и си мисля - май не е най-подходящия момент сега да си взимаш кученце, камо ли бигъл!!!
Бигълите са много, много темпераментни кучета и при този седмичен режим дето го описваш не мога да си представя как ще се чувствате и двамата! Оставен сам бигълът и то бебе, е способен на какви ли не поразии  - той просто ще скучае адски много и това ще се отрази зле на домашния ти уют меко казано, а иначе казано - къщата ще бъде преобърната нагоре с краката. Именно заради скуката той ще си намери такива занимания, че после ще се чудиш  :o как ли му е родила главицата да направи "такива" неща! От начало ще му е мъчно, че е сам  :'( и ще започне да лае/може и да вие/, после ще реши, че може да се поразнообрази и............. следват беличките :rolleyes: за които доста сме писали тук.
Сигурно си изчел доста от темата, но все пак погледни тук и тук, какво означава "сам в къщи" !!!  :blink:
User's Signature

Beagle
[br]БЪЛГАРСКИ КИНОЛОЖКИ КЛУБ БИГЪЛ - bkkbeagle@gmail.com

#1926 Потребителят е офлайн   Мърфи Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 December 2007 - 10:48 AM

Luco, бигълът не е "твоето" куче.

Ние като горди собственици на Мърфи, син на разбойническото куче Фреди (той Панета ни предупреди за рисковете на гена преди да го вземем) сме само горди поради факта, че имаме в момента свободно време да се занимаваме с него и защото сме много упорити и амбициозни и с наистина голямо желание да се справим с инатливата му и своенравна натура. С други думи, Мърфи е предизвикателство, а ние сме щастливи, защото искахме предизвикателство.

Описвайки всекидневието ти се съмнявам, че ще се справиш изобщо с куче, но ако твърдо си решил, избери порода като френски булдог (да си пушите пури заедно и да пиете коняк  ;D) и време лятото, за да можеш поне първите месеци да си с него.

#1927 Потребителят е офлайн   Luco Икона

Публикувано: 10 December 2007 - 09:09 PM

Благодаря на всички за отговорите ви. Колкото повече информация имам толкова по-мога да си представя картинката. Честно казано колкото повече чета за кучетата оставам с впечатлението, че умните кучета за пакостници, а по-глупавите май са по-кротки. През лятото четох за лабрадорите и се влюбих в породата един ден се надявам да мога да си взема такова куче, но мисля че то иска повече грижи от бигълче. Все пак ако някой може да ми даде съвет какво куче да потърся. Искам малко приятелче което да е весело и игриво, симпатично (като бигълчето или лабрадор или кокер), и да е сравнително лесно за гледане. Имам предвид да няма проблеми да стои само вкъщи и да не иска повече от час разходка на ден сумарно.

#1928 Потребителят е офлайн   ozzi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 December 2007 - 09:39 PM

Здравейте на всички, аз не съм писала отдавна но не можах да се сдържа от коментар.
Луко, според мен на теб не ти трябва куче, извинявам се че съм директна, но това което пишеш е абсурдно.
Не може да очакваш да разхождаш едно куче 1 час на ден общо, и то да бъде щастливо.
Според мен трябва да си купиш папагал. Аз имам и папагал и мога да ти кажа че също е прекрасен другар, и няма нужда от разходка.  ;)
User's Signature

Dushko dobrodushko

#1929 Потребителят е офлайн   kayo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 December 2007 - 09:51 PM

Цитат

Искам малко приятелче което да е весело и игриво, симпатично (като бигълчето или лабрадор или кокер), и да е сравнително лесно за гледане.
Имам предвид да няма проблеми да стои само вкъщи и да не иска повече от час разходка на ден сумарно.

офф-топик - дано не ми се скара модератора, ама щом питаш:
Веднага ти давам идея.... и тя е от собствен опит!  :blink:
Вземи си йоршир териер, отговаря на всичките ти изисквания за кученце,
с изключение на "симпатично", защото те са красиви.
Единсвенното затруднение, с което ще се сблъскаш това е ежедневното разресване на козинката!
Другите три породи, които си изброил изискват много разходки!
п.п - най-добре си вземи рибки!  ;)
User's Signature

Beagle

#1930 Потребителят е офлайн   Мърфи Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 December 2007 - 11:00 AM

ама аз сериозно мислех за френски булдог - те са с характер, интелигентни, късокосмести (грижата е лесна), обичат да поспиват и не можеш да ги разхождаш повече от час на ден (най-добре бавничко).
Наши съседи имат един такъв красавец и е изключителен чаровник, целия квартал го обича и знае по име.

А ние току що се върнахме от разходка, сега Мърфи спи в офиса и сънува че още на разходка (лае насън, мърда лапи

#1931 Потребителят е офлайн   kayo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 December 2007 - 10:21 PM

Luco, наистина най-добре премисли, дали изобщо да си взимаш кученце сега!
Ето една снимка на нашите калпазани!
Качена снимка
User's Signature

Beagle

#1932 Потребителят е офлайн   Crystalline Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 12 December 2007 - 01:09 PM

;D Ето това те чака ако го оставиш сам  ;D

#1933 Потребителят е офлайн   djokova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 December 2007 - 04:03 PM

Цитат

;D Ето това те чака ако го оставиш сам  ;D

:'( :'( Това ми е много познато  :( :'(

#1934 Потребителят е офлайн   ozzi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 December 2007 - 11:20 PM

Леле леле, това ми е много познато.
Страшна работа са тези бигленца  :rolleyes:, няма такива дестроери други. Като си спомням само що нещо е унищожил Ози, лошо ми  става. Последното което изхвърлихме беше матрака на спалнята. Приличаше на луната, целия в дупки :- . Има късмет че много го обичаме  ;)
User's Signature

Dushko dobrodushko

#1935 Потребителят е офлайн   Мърфи Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 December 2007 - 10:33 AM

Chrystalline, ти ли разправяше, че нямате кой знае какви проблеми  B).

Погрома е пъле-е-е-ен. Тия разбойници.....

#1936 Потребителят е офлайн   Crystalline Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 13 December 2007 - 01:55 PM

;D Нямаме кой знае какви проблеми освен този на снимката. Това беше най голяма пакост и кошмар който ми беше причинил до сега. Скъсаните възглавници и изядените чехли не ги коментирам защото просто там съм загубила надежда за някакво подобрение. Нека не забравяме и нашийниците който бяха скъсани и наядени...мисля че това са дребни неща...Все пак както се казва "Най-доброто предстой!"  :P ;D

#1937 Потребителят е офлайн   djokova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 December 2007 - 03:56 PM

Олеле ми аз какво да кажа като сега на новата къща всичко стой празно ,тъй като по време на местенето Дара ми унищожи всичко!На ден изхвърлях по един кашон със скъсани неща!  :rolleyes: :rolleyes:

#1938 Потребителят е офлайн   djokova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 December 2007 - 04:14 PM

Защо не? В САЩ построиха хотел с формата на куче
12 Октомври, 2007г. - 12:46
От: Сграда.com
editors@sgrada.com

Хотелът Dog Bark Park се намира в Айдахо, САЩ и със сигурност е най-големият бигъл (порода куче, б.р.) в света.

По интересното в случая, обаче е, че собствениците Денис и Франсис са проектирали и построили конструкцията сами.

Структурата на хотела-куче е изработена от дървени греди, а екстрериорната част е завършена с мазилка в подходящ цвят. Стабилността се осигурява от бетонна основа, която е вкопана в земята, за да не разваля реалистичната визия.

Размерите на хотела са съответно височина и дължина от по 10 м. и ширина от около 5 м. напълно достатъчно за 4 човека.

Вътрешното разпределение е двуетажно, като на второто ниво са разположени зоните за почивка и отдих, а на първото местата за обществено ползване.
Компания на големия бигъл прави по-малък такъв, чиято височина е малко над 3 м., а функцията му е по-скоро декоративна.

Качена снимка
Качена снимка

#1939 Потребителят е офлайн   Crystalline Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 13 December 2007 - 05:29 PM

Събираме всички бигъли от форума тук и отиваме там. Давам им час и са го съборили  ;D :yahoo:

#1940 Потребителят е офлайн   djokova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 December 2007 - 05:43 PM

Ама ти много време им даваш.  :huh:

• (251 Страници) +
  • « Първа
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98