Аз всъщност не знаех, че има раздел за представяне на кучила. Като си търсех Мърфи, също само тук в тази тема гледах. Тогава Макс има възможност да представи кучилото в този раздел и например да даде линк от тази тема натам. При всички положения не смятам, че е вредно да се спомене и в съответния форум като има кучило. Съвсем неопитни хора, които си търсят куче, посмъртно няма да знаят за въпросния подфорум!
Мърфи е едричък, а главата му не е черна вече... повечето от снимките са в ранна възраст, но пък в Австрия срещнах десетки бигъли, с неговата големина, там всички кучета са от развъдници, а с родословие се продават само тези, които са за развъждане (двойно по-скъпи) и си говорих с много от стопаните. По времето когато Мърфи се яви на изложба за експертна оценка беше със същата височина като сега (сега е наддал на широчина предимно

). Така или иначе, ако беше отишъл на една или две други изложби, щеше да получи разрешение за развъждане и с това да се пише официално породист! Всичко това обаче е без каквото и да било значение вече, тъй като бигльо е кастриран вече. Никога не сме имали амбиции за развъждане и аз лично смятам, че това е работа и отговорност на развъдниците, които влагат знания и усилия в развитието на дадена порода.
Все пак смятам, че можем да пишем във форум на бигъла, както и да завиждаме на Макс за някой му дейности, които вече Мърфи не може да извършва

, както и че Мърфи не е бигъл втора ръка само защото е по-висок, без родословие и кастриран, а даже напротив - по софийските поляни е едно от най-известните кучета и на много места ни спират непознати хора, които го разпознават и са слушали за славните му подвизи

. Ние не искаме да ходим и да мамим по изложби, а просто да си разменяме по някоя друга дума с други стопани на бигли!
Колкото до Макс, убедена съм, че си е минал на изложбите, притежава сертификат и са избрали прекрасна и "легална"

бигълка за жена.