Dog.bg Форуми : Бигъл

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (251 Страници) +
  • « Първа
  • 165
  • 166
  • 167
  • 168
  • 169
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Бигъл

#3321 Потребителят е офлайн   vikt0r Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 18 April 2009 - 04:48 PM

Показване на мнениетоЛола, в Apr 13 2009, 04:31 AM, написа:

Здравейте!Не мога да не се въздържа да не поздравя бургазлии.В събота пътувахме до Бургас и естествено Лолка си беше с нас.Разходихме я из Морската ви градина,която е станала страхотна :bb_032: ние с Лоли щяхме да сме доволни да имаме тук и половината от нея.Незнам дали имате възможност да се разхождате там,но на нас много ни хареса и направо ви завиждаме за нея. :aa_002: и ви поздравяваме че я имате :ba_025:

Морската е найстина много хубава и в последно време много я подържат.М/у другото,от борисовата градника изпратихме предложение/подписка с около 50 подписа само от кучкари, да заградят една от поляните в горната част на градинката и да бъде за кучета.И днес видях,че във в.фактор пише,че са определили местата,където можем да си пускаме кучетата по райони.За морската пише зад пантеона,до алейте към плажа и на още няколко места.За жк. Възраждане  горната част на борисовата градина(писали са я докторската), и на ъгъла м/у иван вазов и мария луиза.За славейков,изгрев,зорница също има определени места

#3322 Потребителят е офлайн   jujolinka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 19 April 2009 - 09:40 AM

ууу това чак не мога да го повярвам...
Ама Виктор,зад Пантеона само да ги пускаме или ще ограждат нещо специално?
User's Signature

www.pamperpom.com
Информация за породата, стандарти, развъдници...

Качена снимка

#3323 Потребителят е офлайн   vikt0r Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 April 2009 - 03:44 PM

В статията не пише за ограждане.Иначе подписката,която изпратихме за борисовата градинка е не само за определяне на място като зона за разхождане на кучета,но и за някъкво заграждение.С ограда е по добре и за нас,и за тези ,на които им пречат кучетата,пък и ограда дори само на местата ,където се събират повече кучета,няма да струва много на общината

#3324 Потребителят е офлайн   Maxx Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 April 2009 - 05:57 PM

Здравейте, отдавна не сме писали. Искаме да се похвалим, че Макс си има 7 малки и здрави дечица. Ако някой се интересува искаме да съобщим, че продаваме малко бигълче син или дъщера на Макс.

За връзка:
e-mail: mila_e@abv.bg
тел. 0889484877

А ето го и таткото:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

The Only Thing To Fear Is Running Out Of Beer[br][br]Макс..

#3325 Потребителят е офлайн   Dimani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 April 2009 - 09:03 PM

Здравейте и от нас с Рони. Какво чета, че има идея да се обособят заградени места за кученцата ни!!Супер! Браво, най-накрая и нашите общинари да направят нещо хубаво за любимците ни. Има ли начин да подкрепим подписката он-лайн, защото в момента не сме в София. Аз лично съм за заградени места, не просто райони. За порода като бигъла, свобода без каишка често пъти причинява огромни притеснения на собствениците, тичане в опити да се спре бигльото, който е тръгнал по следа и нехае за всичко друго. Тук, в Букурещ има точно такива места и ако мога да бъда полезна с нещо, само кажете - снимки, разкази, каквото и да е. Рони е порядъчно своенравен /че кой бигъл не е/ и тук в града такова заградено място е прекрасно решение - среща се с други кученца, сприятелява се, научава се да общува с различни породи, всички могат да тичат на воля и да си играят, има пейки където стопаните да седнат, кошчета за боклук, разбира се. така и кученце се надивява на воля и аз съм спокойна, защото знам че няма да хукне по някоя катерица и да полудея от тревога дали няма да го погне някое бездомно куче. Благодарение на такива места, Рони изразходва много енергия, аз съм спокойна, че нищо няма да му се случи.

#3326 Потребителят е офлайн   Мърфи Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 April 2009 - 07:28 PM

Макс, колко се радвам! Сърдечни поздравления на младия татко!
Мърфинката малко завижда, кастрираната душица, но се радва от сърце на родителското щастие!
Да са живи и здрави малчовците и да си намерят прекрасни и грижовни стопани :af_089:

Между другото Макс е един от най-красивите бигъли, които сме виждали! Ако децата са се метнали на таткото - грешка няма да имат :ba_025:

#3327 Потребителят е офлайн   ata_nas Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 24 April 2009 - 07:08 AM

Показване на мнениетоМърфи, в Apr 23 2009, 05:28 PM, написа:

Мърфинката малко завижда, кастрираната душица, но се радва от сърце на родителското щастие!

:ud_009: Малко завижда, но се радва от сърце...........................................................................
............... :ohmy:
Макс има ли родословие, коя е майката? Той може да е красив за вас, но всичко останало са стандарти и оценки на съдии.Тук толкова време ни дуднеха главите, че едно куче без родословие се нарича непородисто куче, а сега пък най-красивото непородисто куче си продава малките и друга кастрирана непородиста душица завижда, но от сърце.... Защо всичко това се пише във форума на бигъла??

#3328 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 April 2009 - 02:57 PM

Малко пролетни снимки от нас.Този път не позираме както трябва,но цветята и тревата са мноооого по интересни от фотоапарата
Качена снимкаКачена снимка

#3329 Потребителят е офлайн   Мърфи Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 April 2009 - 10:30 AM

Атанас, и Макс и Мърфи са чудесни бигъли. Като малки са ходили на изложби и са ги оценявали отлично - съдии, които разбират от стандарти и имат правото да дават оценки със съответните документи и печати. Защо Мърфи се наложи да бъде кастриран, можеш да прочетеш назад във форума (ако се интересуваш наистина, а не ти е само до заяждане) :ea_103: .
За родословието и майката, можеш да питаш Макс на ЛС!

А, че Макс е един от най-хубавите бигли, освен че не е само мое лично мнение, а и на специалисти, се вижда от снимките.

#3330 Потребителят е офлайн   ata_nas Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 25 April 2009 - 11:18 AM

Показване на мнениетоМърфи, в Apr 25 2009, 08:30 AM, написа:

Атанас, и Макс и Мърфи са чудесни бигъли. Като малки са ходили на изложби и са ги оценявали отлично - съдии, които разбират от стандарти и имат правото да дават оценки със съответните документи и печати. Защо Мърфи се наложи да бъде кастриран, можеш да прочетеш назад във форума (ако се интересуваш наистина, а не ти е само до заяждане) :ea_103: .
За родословието и майката, можеш да питаш Макс на ЛС!

А, че Макс е един от най-хубавите бигли, освен че не е само мое лично мнение, а и на специалисти, се вижда от снимките.

Мърфи, каква е причината тази информация да не е публична? Във форума има раздел за представяне на кучила.Това означава, че човек трябва гордо да представя родителите и да е написано черно на бяло пред всички. Аз смятам, че тук не е мястото за представяне на кучила и не е по реда, който се изисква от форума. А иначе за Мърфи и Макс съм прочел и разбрал , че и двамата нямат родословие.Мисля, че дори Макс е взет от зоомагазин. За Мърфи и баща му Фреди също съм чел и също моля без да се обиждате, но точно по снимка се вижда , че Мърфи е доста извън стандартите на бигъла- черният цвят на главата е недопустим и по-едър ми се вижда доста. Явяването на експертни оценки и оценяването на кучета от много рядка порода, от която в страната е имало много малко екземпляри е друг момент вече. С цел развиване на породата са правени компромиси.Сега мисля , че вече има повече кучета и съответно по-голям избор. Всеки разбира се има избор сам да решава. Нямам нищо против такива кученца, нито против белите родословия, имам против скриването на информация и заблуждаване на наивните купувачи. Аз лично преди около 5 години си взех бигълка по този начин( без родословие). Обичам си кучето, но смятам, че ако си взимах куче сега,(когато съм по-информиран), щях да направя друг избор. Кучето ми също е кастрирано. Тази зима пътувах до Сърбия и там гостувахме на хора с женска бигълка. Те я бяха изпуснали навън с татко междублокова превъзходна и 3 от децата, които се родиха бяха така да се каже чисти бигъли. Имам снимки на едно от кучетата.Изглежда 100% бигъл. Бях изумен. Но хората бяха коректни и не продаваха, а ПОДАРЯВАХА кученцата и не заблуждаваха, че това са бигълчета. А можеха да си минат за чисти бигълчета, до ден днешен си изглеждат така. Те всъщност са си бигълчета като ги погледнеш. Но родословието е документ , който доказва произхода на кучето до 4-5 поколения назад. Ако човек е решил да развъжда и продава смятам, че трябва да го прави по коректния начин.
П.П. Дали Макс е красиво куче-разбира се , че е! Аз грозен бигъл до сега не съм виждал! Хубаво куче е Макс-много ми е симпатична муцунката му, единствената забележка - виждал съм доста по -атлетични бигъли, а останалото както казах са стандарти.

#3331 Потребителят е офлайн   Мърфи Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 April 2009 - 02:32 PM

Аз всъщност не знаех, че има раздел за представяне на кучила. Като си търсех Мърфи, също само тук в тази тема гледах. Тогава Макс има възможност да представи кучилото в този раздел и например да даде линк от тази тема натам. При всички положения не смятам, че е вредно да се спомене и в съответния форум като има кучило. Съвсем неопитни хора, които си търсят куче, посмъртно няма да знаят за въпросния подфорум!

Мърфи е едричък, а главата му не е черна вече... повечето от снимките са в ранна възраст, но пък в Австрия срещнах десетки бигъли, с неговата големина, там всички кучета са от развъдници, а с родословие се продават само тези, които са за развъждане (двойно по-скъпи) и си говорих с много от стопаните. По времето когато Мърфи се яви на изложба за експертна оценка беше със същата височина като сега (сега е наддал на широчина предимно :zz_227: ). Така или иначе, ако беше отишъл на една или две други изложби, щеше да получи разрешение за развъждане и с това да се пише официално породист! Всичко това обаче е без каквото и да било значение вече, тъй като бигльо е кастриран вече. Никога не сме имали амбиции за развъждане и аз лично смятам, че това е работа и отговорност на развъдниците, които влагат знания и усилия в развитието на дадена порода.

Все пак смятам, че можем да пишем във форум на бигъла, както и да завиждаме на Макс за някой му дейности, които вече Мърфи не може да извършва :af_089:, както и че Мърфи не е бигъл втора ръка само защото е по-висок, без родословие и кастриран, а даже напротив - по софийските поляни е едно от най-известните кучета и на много места ни спират непознати хора, които го разпознават и са слушали за славните му подвизи :oc_171: . Ние не искаме да ходим и да мамим по изложби, а просто да си разменяме по някоя друга дума с други стопани на бигли!

Колкото до Макс, убедена съм, че си е минал на изложбите, притежава сертификат и са избрали прекрасна и "легална" :rc_036: бигълка за жена.

#3332 Потребителят е офлайн   ata_nas Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 25 April 2009 - 05:40 PM

Мърфи, всичко, което си казал, съм го казал и аз , но с други думи. Нямаме противоречия повече. :ae_085: Аз също моята Сара не я считам за бигъл втора ръка, това е изцяло излишен диалог даже.
Успех!

#3333 Потребителят е офлайн   smile_varna Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 26 April 2009 - 10:19 AM

Здравейте, отдавна ви четем, но едва сега направихме регистрация.
Имаме бигъл почти на 5 месеца - Джаспър и сме от Варна. Ще се радваме да станем част от вашата група и да обменяме идеи и мнения.
Поздрави от Варна, която днес изобщо не е слънчева!

#3334 Потребителят е офлайн   smile_varna Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 26 April 2009 - 11:10 AM

Това е Джаспър и батко му, правена в началото на март. Джаспър е роден на 2 декември м.г.
Тъй като баткото - Дилян твърди, че изглежда смешно на снимката, ще уточня, че тя е правена след пиянска вечер :beer:
Прикачена снимка

#3335 Потребителят е офлайн   jujolinka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 26 April 2009 - 11:15 AM

хехех,пиянската вечер обща ли е била :) ...имат почти еднакви муцки :af_089:
User's Signature

www.pamperpom.com
Информация за породата, стандарти, развъдници...

Качена снимка

#3336 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 April 2009 - 12:13 PM

Снимката е велика, а Джаспър е голям сладур.Между другото това ми е любимото име за мъжко куче и ако Лола беше момче щяха да са адаши :da_005: и по спяща муцунка много си приличат с нашето момиче :mc_200:
Добре дошли от нас!!! Ще чакаме още такива готини снимки :af_089:

#3337 Потребителят е офлайн   smile_varna Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 26 April 2009 - 02:26 PM

Благодарим за топлото посрещане, радваме се, че снимката ви е развеселила. А иначе Джаспър все още е едно непослушно бебе и голям бигълски инат!
Във Варна вече е слънчево и след малко отиваме на дълга разходка в Морската градина!
:vi_179:

#3338 Потребителят е офлайн   Dimani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 April 2009 - 03:19 PM

Добре дошли и от нас с Рони! Още едно свежо бигълско попълнение! Поздравления за снимката:) Нашият шурчо вчера стана на 8 месеца и енергията му извира ли извира :af_089: само търси с кого да играе и тежко на някое куче, което не му обърне внимание - сдобива се с една лепка за компания :da_005:
Хубав ден от нас!

#3339 Потребителят е офлайн   Dimani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 April 2009 - 04:29 PM

Добре дошли и от нас с Рони! Още едно свежо бигълско попълнение! Поздравления за снимката:) Нашият шурчо вчера стана на 8 месеца и енергията му извира ли извира :af_089: само търси с кого да играе и тежко на някое куче, което не му обърне внимание - сдобива се с една лепка за компания :da_005:
Ккато стана въпрос за смешни сникми, ето и "наблюдателнцата на Рони на балкона"
Хубав ден от нас!

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#3340 Потребителят е офлайн   smile_varna Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 26 April 2009 - 08:56 PM

Показване на мнениетоDimani, в Apr 26 2009, 05:29 PM, написа:

Ккато стана въпрос за смешни сникми, ето и "наблюдателнцата на Рони на балкона"
Хубав ден от нас!

Страхотна снимка! Оценихме я по достойнство и искрено се забавлявахме!
Поздрави на Рони от Варна и на стопаните му, разбира се!

• (251 Страници) +
  • « Първа
  • 165
  • 166
  • 167
  • 168
  • 169
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

4 потребители четат тази тема
0 потребители, 4 гости, 0 анонимни