Dog.bg Форуми : Бигъл

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (251 Страници) +
  • « Първа
  • 192
  • 193
  • 194
  • 195
  • 196
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Бигъл

#3861 Потребителят е офлайн   renito Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 08 March 2010 - 10:16 AM

Здравейте.Искам да попитам дали някой знае от къде мога да си взема малко бигълче във Варна.Благодаря предварително.

#3862 Потребителят е офлайн   renito Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 09 March 2010 - 10:57 AM

Чакам отговори.Спешно е.

#3863 Потребителят е офлайн   ___Love___ Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Икона за мнението  Публикувано: 09 March 2010 - 03:17 PM

Здравейте , аз съм Ана :) И имам мини Бигълче - Ери на 2 г. wub.gif wub.gif
Много се радвам ,че открих този форум където мога да комуникирам със стопани на Бигълчета.
Всъщност тя отскоро е при мен ... Бившите и стопани имаха причини и нямаха възможност да се грижат за нея и аз с огромно желание я взех . Въпреки емоционалния дисбаланс който Тя преживя ,вече се климатизирахме и ако преди ми беше странно да ме буди едно сладко пръхтене , сега вече ми липсва , ако по случайност е в другата стая .
Ами за сега май толкова от мен като представяне, нова съм и съм развълнувана ,че ви открих ... Ако някой го интересува нещо ... нека пита :)

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#3864 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 March 2010 - 05:06 PM

Здравейте Ани и Ери и добре дошли сред нас smile.gif
Поздравления за това че си взела Ери.Не са много хората, които биха си взели по голямо куче и то свикнало с даден дом и среда.Така че от сърце ти пожелавам само най хубави моменти с малката сладурана mf_069.gif

#3865 Потребителят е офлайн   ___Love___ Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Икона за мнението  Публикувано: 09 March 2010 - 08:29 PM

Благодаря ти Лола smile.gif
Сега да си кажа неволите.
Хората от които я взех много я обичат , но са допуснали някой безхаберности от невежест.
Например никога не са я обезпаразитявали ,защото са я пускали само в двора , а и лапите не са и миели ...
За да разбера какво и е положението пуснах изследване и се установи ,че е бъкана с паразити - глисти .
Направих курс на лечение и пак пуснах , вече няма и яйце af_089.gif rc_036.gif
Но има и друг проблем който доста се отразява на Ери... аналната жлеза ....
Тези хора не са я водили да и я изстискват и сега има много лошо възпаление.... няма и седмица и се пълни , а тя скимти и се влачи...
В момента провеждаме курс на лечение , но тя се стресира. Курса на лечение представлява следното :
2 инжекции - едната противовъзпалителна ,а другата антибиотик с дълго действие ...
и промивка на аналните жлези с една мн гадна игла ... аз не гледам само чувам как скимни и вие и ... не знам просто... късам се от вътре ...
От стреса Ери започна да се напишква в къщи - в денят когато се върнеме от лекаря и 2 дни след това ... както и се ускори приема и на вода , пие по 3 кофички от кило мляко а може и 4 ,диша тежко , трепери ... просто не знам какво да правя ? dh_188.gif

Искам да попитам какъв сапун или шампоан използване при миенето на лапите , аз купих един антипаразитен с много хубав аромат поради липса на нещо специално за лапите и мисля да и взема едно като кремче или гелче за лапите ,че са и черни и леко напукани , защото явно не миенето им се е отразило ...
Също за храната ... Ветеринарката ми препоръча гранулирана храна , но аз си позволявам да и готва специално за нея ,защото имаше запек. Например и правя Обезкостено пилешко месце сварено в водичка и в вече оформения пилешки бульон сварявам ориз ( иначе пробвах само ориз ама не иска като не мирише на нещо ) . След това смесвам малко гранули ,бульон и ориз и така... Понякога и давам само бульон с хляб и месце ... Но ако има нещо по добро и подходящо от което вие сте доволни с радост ще го пробвам... А от гранулите кое ми препоръчвате ?

ААаа и още нещо , моля ви кажете ми какво да купя против външни паразити ... Втрихме и една ампула , която ако се качи бълха не и действа но ако я ухапе -тогава я убива ( офф забравих и името ..) , но убих 2 живи угоени с кръв бълхи през период от 5 дена... Та се чудя какво да купя , пудра не ми се ще , че може лесно да и попадне в устата - тя се лиже ,чеше а това малко или много е прахообразно та по добре да не рискувам... Ох.. А още не е дошло лято...
Та така... извинявам се за подробния пост , но изникват и има толкова много въпроси ... !

blu на последната снимка твоя сладур е с страхотна дрешка , къде мога да намеря такова нещо за моята сладурана ?

#3866 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 March 2010 - 08:08 AM

Леле,ама вие изобщо не скучаете двечките smile.gif Това е малко черен хумор извинявай.Милата сладуранка как може да е живяла така,добре че сте се намерили и сега вече всичко ще е както трябва.
По отношение на жлезата най-добре пиши в раздела Ветеринарен лекар,там ще прочетат ветеринари и ще ти отговорят по-компетентно от нас.
За храната да ти кажа всеки си решава,а и всяко куче харесва различни храни.Но като гледам добре си се справяш само да няма сол и подправки можеш да си готвиш така пиленце и оризче.Ако минеш само на гранули,гледай да са от качествените,все пак свзима лекарства нека да е хубава храната.Виж в раздела Хранене.Там има страшно много изписано.
За външните паразитчета аз лично предпочитам Адвантикс(защото предпазва и от комари)други си харесват Фронтлайн.Те са като пипети и наистина убиват всичко живо по козинката.
За лапичките,аз лично след всяка разходка само ги мия с вода и избърсвам с хавлийка.Не се е налагало да ползвам някакви препарати.Ако другите ползват нека да кажат.
Ами това се сещам засега,ако има друго питай,насреща сме smile.gif

Ето ти един линк,има писано за жлезите.Може да има и други,пусни в търсачката.
http://forum.dog.bg/...%B5%D0%B7%D0%B0

#3867 Потребителят е офлайн   ___Love___ Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Икона за мнението  Публикувано: 10 March 2010 - 09:03 AM

Лола благодаря ти !
Извинете всички ,че ви залях с толкова много въпроси и дълг разказ ...
Просто съм се видяла в чудо...
Кучето ми не е добре ! И туко ощо се уверих . Ери е най-лакомото същество на света - яде каквото и се даде и до каквото се докопа сама . Може да е яла месце и после ако се докопа до хлебче ще го изпапка... а сега...
сега се прибираме от разходка и и слагам 200 грама (колкото трябва за деня да изяде ) гранулирана храна и какво ...
не я докосва.................. просто ud_009.gif ud_009.gif ud_009.gif
После и дадох коричка хляб - взе я и я скри в един ъгъл .... А не е яла от вчера сутринта ( аз веднъж и давам цялата доза за деня ) .... Ох...
Още веднъж ти благодаря Лола , ще разгледам по обстойно форума и ще пиша в подходящите раздели :)
Сега спинка , може би е нормално все пак има някакъв процес в организма и , на антибиотик е ... ще пиша на докторите пък ще видим . Ето две снимки на омърлушената плюшка ...

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#3868 Потребителят е офлайн   ___Love___ Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 March 2010 - 12:33 PM

Ето две снимки от фотосесията " Сладко куче в мръсен тролей " md_064.gif ab_041.gif

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#3869 Потребителят е офлайн   Sweet child o'mine Икона

Икона за мнението  Публикувано: 10 March 2010 - 07:35 PM

Здравейте! re_037.gif rc_036.gif Аз съм от Варна и обожавам породата бигъл. От преди 2 години се запознах с нея и оттогава тайничко искам да си имам и аз! xb_035.gif Сега си мисля, че може би моментът е дошъл и тръгнах да преравям интернет за различна информация за тях. Така попаднах и на форума...
Въпроси имам, разбира се, много, но един доста важен е дали бигълчето би се разбирало добре с други животинки. Аз имам една персийка (която си смятаме още за бебе, въпреки че е вече на 2 години) и 2 корелки. Знам, че бигълите са си ловджийска порода и се притеснявам това да не им влияе и в този случай и все да търсят начин да разпердушинят пилетата и да се дракат с котето. wa_048.gif
Друго, което ме интересува е следното : чета тук колко много се отрича купуването на животинчета от зоомагазините. Всички предлагат профилирани развъдници, повечето от които са извън страната. На мен обаче те ми идват първо малко (доста) скъпи, и второ - почти невъзможно да си взема оттам, тъй като нямам познати, връзки и т.н. Освен това, не ми трябват сертификати за родословие, няма да го водя по изложби - искам си го само за домашен любимец (а съм сигурна, че любимец би станал още от първата секунда, в който го видя!). Роуз (котето ми) обаче си купих от "ВИП Екзотик" - варненски зоомагазин - и трябва да призная, че съм много доволна - Роуз излезе изключително здрава и не съм имала проблеми с нея до сега (да чукам на дърво!), жизнерадостна е (голям бяс е! ab_041.gif ); хората там са професионалисти (особено единият човек) и изобщо всичко, което купя оттам знам, че е хубаво (поне досега не съм се убеждавала в обратното!). Е, да, продават малко скъпичко, но пък любимците ни го заслужават!
Та това е засега. Бих искала да ми отговорите на въпросите и ако може, освен съвети, да ми "изрисувате" картинката : "бигъл вкъщи" rolleyes.gif . Благодаря ви предварително! Много поздрави! ae_085.gif
П.П. Изпращам снимки на Роуз, Мери и Пипин. smile.gif

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#3870 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 March 2010 - 08:25 PM

Днес май само аз съм на линия да отговарям,така е като взех че се разболях и си стоя в къщи цял ден tb_195.gif
Sweet child o'mine едно отклонение от темата,на снимката ти с котето отзад снимка на Дейвид Ковърдейл ли виждам? Питам,защото съм му фенка smile.gif
Така сега по въпроса за бигълите.Бигъл с други животни се разбира чудесно още повече ако ги познава от малък/а.Моята Ло много си играе с две котета които си гледаме във входа на блока.Тях си ги познава от малка,но виж чуждите ги гледа подозрително.
За развъдниците има и в България и мисля,че най-малките бигълчета във форума са именно от там.Най добре е да е от официално място така да се каже,не толкова за изложби и други подобни колкото да си сигурна че родителите са здрави кучета и няма да имаш неприятна изненада в някой момент от съжителството си с бигълчето.
Картинката "бигъл в къщи" е вече се убеждавам напълно различна навсякъде.Някои са много послушни,други не чак толкова.Палави и лакоми са основните им качества smile.gif но с правилен подход и обучение всичко си е наред.
Най-важното според мен е когато човек си вземе бигъл е да може да му осигури движение,ама не само обиколки на повод из квартала,ами истинско тичане на поляни и пътеки извън града(в града никакво пускане от повода,че стават бели).Много са енергични и определено ако има къде да изразходват енергията си живота с тях е по приятен.
Ако имаш време прочети целия бигъл-форум,така най-добре ще разбереш какво е бигъл в къщи,защото друго си е да четеш лични преживявания,отколкото просто описание на породата.
Поздрави на Варна и ако си вземеш бигъл ще се радваме да си сред бандата ни,която днес не иска да се включва нещо във форума.Засрамете се,колеги ab_041.gif

#3871 Потребителят е офлайн   ___Love___ Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Икона за мнението  Публикувано: 11 March 2010 - 01:43 PM

Абе тез хора много заети бре.... md_064.gif
Бяхме вчера на лекар - казаха ,че взима антибиотик и не може да вдигне температура , но все пак я премериха - нямаше .
Пишкането е от курса на лечение - действа диуретично .
За храната - смених я от готвена на гранули защото ми казаха докторите ,че не мога да направя сама добра комбинация и не мога да на целя дозата , а на гранули получава всичко що и е нужно и то балансирано ... Та я смених , ама не яде всякакви гранули , сега взех на Проплан- пиле с ориз - него яде . Нищо не разбирам от храни но попитах човека , той ми препоръча това като едно от най-добрите ... Та не яденето вчера според докторите било вид протест и инат ab_041.gif
Общо взето това при нас , днес ни чака поне 4-5 извеждания :)
Има ли тук някой друг с мини Бигъл ? ae_085.gif

#3872 Потребителят е офлайн   Sweet child o'mine Икона

Икона за мнението  Публикувано: 11 March 2010 - 04:08 PM

Здрасти, Лола! re_037.gif Разбира се, че е Ковърдейл! ma_006.gif Long Live Rock N' Roll! ie_146.gif А пък познавачите си личат отдалече, както и готините хора! md_064.gif ns22.gif
Сега по темата - казваш значи, че има развъдници за бигълчета в България. Може ли да и уточниш градовете? cc_012.gif Понеже аз наистина не съм чувала да има у нас. Ценичките как вървят горе-долу? Дотук информацията ми от обяви и зоомагазини е от 250 до 400 лв.
А вярно ли е за мъжките кучета, че миришели повече? zz_218.gif Чух, че е така, понеже си маркирали територията вкъщи...
Очаквам отговор и наистина ще се радвам да стана член на немалката ви "банда" ae_085.gif ! Дано!
___Love___, надявам се всичко при вас да се оправи - имате още много щастие да преживеете заедно, още повече като се има предвид колко е преживяло момичето с предишните си стопани!... zz_187.gif Поздрави и успех! mc_004.gif
П.П. За снимката : "И ние можем да носим джапанки, вие какво си мислите?! ab_041.gif "

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#3873 Потребителят е офлайн   Charlie&Ani Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 11 March 2010 - 04:10 PM

Здравейте и от мен!Казвам се Ани и отскоро и аз съм собственик на един такъв пакостник zz_223.gif Вече 2 дни чета форума и ми се искаше да изчета всичко преди да се регистрирам,но установих,че ще отнеме доста време.Първо искам да изкажа голямата си изненада(приятна,разбира се),че има останала поне една тема,в която е запазен добрият тон и всички са толкова отзивчиви!Страхотни сте!Надявам се,че ще приемете мен и малкия Чарли във вашето голямо и лудо бигълско семейство! smile.gif
Поздрави и целувки на всички бигълчета и техните стопани от нас двамата!

#3874 Потребителят е офлайн   vano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 March 2010 - 04:38 PM

Цитат(Sweet child o'mine @ Mar 11 2010, 02:08 PM) <{POST_SNAPBACK}>
...
Сега по темата - казваш значи, че има развъдници за бигълчета в България. Може ли да и уточниш градовете? cc_012.gif Понеже аз наистина не съм чувала да има у нас. Ценичките как вървят горе-долу? Дотук информацията ми от обяви и зоомагазини е от 250 до 400 лв.
А вярно ли е за мъжките кучета, че миришели повече? zz_218.gif Чух, че е така, понеже си маркирали територията вкъщи...
Очаквам отговор и наистина ще се радвам да стана член на немалката ви "банда" ae_085.gif ! Дано!
...

Здравей Sweet child o'mine

В България има 2 или 3 развъдника. Най-добре знаят в клуба (някъде по-нагоре бях пуснал координати). Цените на тези кучетнца са по-високи - може би 600-800 лв. Всеки развъдчик сам си решава на колко да продава smile.gif
А това дали да е от развъдник или от друго място - има цяла тема в този форум, в която са изказани доста мнения по въпроса. За мен е по-добре кучето да си е с родословие - т.е. да знаеш кои и какви са били предците му, но решението си го вземаш ти smile.gif
Относно маркирането, ако е само куче в къщи, не би трябвало да маркира.

User's Signature

www.bgdogs.net

Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен.
Алберт Айнщайн

#3875 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 March 2010 - 05:01 PM

Цитат(Sweet child o'mine @ Mar 11 2010, 03:08 PM) <{POST_SNAPBACK}>
[size=2][font="Comic Sans MS"]Здрасти, Лола! re_037.gif Разбира се, че е Ковърдейл! ma_006.gif Long Live Rock N' Roll! ie_146.gif А пък познавачите си личат отдалече, както и готините хора! md_064.gif ns22.gif

ns22.gif Велик!!!

По въпроса за развъдниците точно vano се надявах да ти отговори. smile.gif Много внимавай и преценяй откъде да вземеш кученцето.Такива ужасяващи истории има разказани във форума...

Здравейте и на вас Charlie&Ani ae_085.gif Добре сте ни дошли сред нас.Качвай снимки на момъка да се запознаем с него по отблизо smile.gif

#3876 Потребителят е офлайн   Charlie&Ani Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 11 March 2010 - 05:16 PM

ето това сме ние

#3877 Потребителят е офлайн   Charlie&Ani Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 11 March 2010 - 05:22 PM

не мога д си кача снимчицата!:( малко помощ,моля!как да я кача?

#3878 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 March 2010 - 05:26 PM

Цитат(Charlie&Ani @ Mar 11 2010, 03:22 PM) <{POST_SNAPBACK}>
не мога д си кача снимчицата!:( малко помощ,моля!как да я кача?

трябва да я качиш в сайт за качване на снимки и оттам копираш адреса

#3879 Потребителят е офлайн   Charlie&Ani Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 11 March 2010 - 05:33 PM

извинявам се за невежеството,но за първи път пиша тук и още не знам как стоят нещата.няма ли начин да я кача от "нов отговор",видях че там има възможност за добавяне на снимка,но нещо не ми се получи първия път

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#3880 Потребителят е офлайн   Charlie&Ani Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 11 March 2010 - 05:33 PM

а,успях! zz_223.gif

• (251 Страници) +
  • « Първа
  • 192
  • 193