Бигъл
Публикувано: 09 March 2010 - 03:17 PM

Много се радвам ,че открих този форум където мога да комуникирам със стопани на Бигълчета.
Всъщност тя отскоро е при мен ... Бившите и стопани имаха причини и нямаха възможност да се грижат за нея и аз с огромно желание я взех . Въпреки емоционалния дисбаланс който Тя преживя ,вече се климатизирахме и ако преди ми беше странно да ме буди едно сладко пръхтене , сега вече ми липсва , ако по случайност е в другата стая .
Ами за сега май толкова от мен като представяне, нова съм и съм развълнувана ,че ви открих ... Ако някой го интересува нещо ... нека пита :)
Публикувано: 09 March 2010 - 08:29 PM

Сега да си кажа неволите.
Хората от които я взех много я обичат , но са допуснали някой безхаберности от невежест.
Например никога не са я обезпаразитявали ,защото са я пускали само в двора , а и лапите не са и миели ...
За да разбера какво и е положението пуснах изследване и се установи ,че е бъкана с паразити - глисти .
Направих курс на лечение и пак пуснах , вече няма и яйце

Но има и друг проблем който доста се отразява на Ери... аналната жлеза ....
Тези хора не са я водили да и я изстискват и сега има много лошо възпаление.... няма и седмица и се пълни , а тя скимти и се влачи...
В момента провеждаме курс на лечение , но тя се стресира. Курса на лечение представлява следното :
2 инжекции - едната противовъзпалителна ,а другата антибиотик с дълго действие ...
и промивка на аналните жлези с една мн гадна игла ... аз не гледам само чувам как скимни и вие и ... не знам просто... късам се от вътре ...
От стреса Ери започна да се напишква в къщи - в денят когато се върнеме от лекаря и 2 дни след това ... както и се ускори приема и на вода , пие по 3 кофички от кило мляко а може и 4 ,диша тежко , трепери ... просто не знам какво да правя ?

Искам да попитам какъв сапун или шампоан използване при миенето на лапите , аз купих един антипаразитен с много хубав аромат поради липса на нещо специално за лапите и мисля да и взема едно като кремче или гелче за лапите ,че са и черни и леко напукани , защото явно не миенето им се е отразило ...
Също за храната ... Ветеринарката ми препоръча гранулирана храна , но аз си позволявам да и готва специално за нея ,защото имаше запек. Например и правя Обезкостено пилешко месце сварено в водичка и в вече оформения пилешки бульон сварявам ориз ( иначе пробвах само ориз ама не иска като не мирише на нещо ) . След това смесвам малко гранули ,бульон и ориз и така... Понякога и давам само бульон с хляб и месце ... Но ако има нещо по добро и подходящо от което вие сте доволни с радост ще го пробвам... А от гранулите кое ми препоръчвате ?
ААаа и още нещо , моля ви кажете ми какво да купя против външни паразити ... Втрихме и една ампула , която ако се качи бълха не и действа но ако я ухапе -тогава я убива ( офф забравих и името ..) , но убих 2 живи угоени с кръв бълхи през период от 5 дена... Та се чудя какво да купя , пудра не ми се ще , че може лесно да и попадне в устата - тя се лиже ,чеше а това малко или много е прахообразно та по добре да не рискувам... Ох.. А още не е дошло лято...
Та така... извинявам се за подробния пост , но изникват и има толкова много въпроси ... !
blu на последната снимка твоя сладур е с страхотна дрешка , къде мога да намеря такова нещо за моята сладурана ?
Публикувано: 10 March 2010 - 08:08 AM

По отношение на жлезата най-добре пиши в раздела Ветеринарен лекар,там ще прочетат ветеринари и ще ти отговорят по-компетентно от нас.
За храната да ти кажа всеки си решава,а и всяко куче харесва различни храни.Но като гледам добре си се справяш само да няма сол и подправки можеш да си готвиш така пиленце и оризче.Ако минеш само на гранули,гледай да са от качествените,все пак свзима лекарства нека да е хубава храната.Виж в раздела Хранене.Там има страшно много изписано.
За външните паразитчета аз лично предпочитам Адвантикс(защото предпазва и от комари)други си харесват Фронтлайн.Те са като пипети и наистина убиват всичко живо по козинката.
За лапичките,аз лично след всяка разходка само ги мия с вода и избърсвам с хавлийка.Не се е налагало да ползвам някакви препарати.Ако другите ползват нека да кажат.
Ами това се сещам засега,ако има друго питай,насреща сме

Ето ти един линк,има писано за жлезите.Може да има и други,пусни в търсачката.
http://forum.dog.bg/...%B5%D0%B7%D0%B0
Публикувано: 10 March 2010 - 09:03 AM
Извинете всички ,че ви залях с толкова много въпроси и дълг разказ ...
Просто съм се видяла в чудо...
Кучето ми не е добре ! И туко ощо се уверих . Ери е най-лакомото същество на света - яде каквото и се даде и до каквото се докопа сама . Може да е яла месце и после ако се докопа до хлебче ще го изпапка... а сега...
сега се прибираме от разходка и и слагам 200 грама (колкото трябва за деня да изяде ) гранулирана храна и какво ...
не я докосва.................. просто

После и дадох коричка хляб - взе я и я скри в един ъгъл .... А не е яла от вчера сутринта ( аз веднъж и давам цялата доза за деня ) .... Ох...
Още веднъж ти благодаря Лола , ще разгледам по обстойно форума и ще пиша в подходящите раздели :)
Сега спинка , може би е нормално все пак има някакъв процес в организма и , на антибиотик е ... ще пиша на докторите пък ще видим . Ето две снимки на омърлушената плюшка ...
Публикувано: 10 March 2010 - 07:35 PM

Въпроси имам, разбира се, много, но един доста важен е дали бигълчето би се разбирало добре с други животинки. Аз имам една персийка (която си смятаме още за бебе, въпреки че е вече на 2 години) и 2 корелки. Знам, че бигълите са си ловджийска порода и се притеснявам това да не им влияе и в този случай и все да търсят начин да разпердушинят пилетата и да се дракат с котето.

Друго, което ме интересува е следното : чета тук колко много се отрича купуването на животинчета от зоомагазините. Всички предлагат профилирани развъдници, повечето от които са извън страната. На мен обаче те ми идват първо малко (доста) скъпи, и второ - почти невъзможно да си взема оттам, тъй като нямам познати, връзки и т.н. Освен това, не ми трябват сертификати за родословие, няма да го водя по изложби - искам си го само за домашен любимец (а съм сигурна, че любимец би станал още от първата секунда, в който го видя!). Роуз (котето ми) обаче си купих от "ВИП Екзотик" - варненски зоомагазин - и трябва да призная, че съм много доволна - Роуз излезе изключително здрава и не съм имала проблеми с нея до сега (да чукам на дърво!), жизнерадостна е (голям бяс е!

Та това е засега. Бих искала да ми отговорите на въпросите и ако може, освен съвети, да ми "изрисувате" картинката : "бигъл вкъщи"

П.П. Изпращам снимки на Роуз, Мери и Пипин.

Публикувано: 10 March 2010 - 08:25 PM

Sweet child o'mine едно отклонение от темата,на снимката ти с котето отзад снимка на Дейвид Ковърдейл ли виждам? Питам,защото съм му фенка

Така сега по въпроса за бигълите.Бигъл с други животни се разбира чудесно още повече ако ги познава от малък/а.Моята Ло много си играе с две котета които си гледаме във входа на блока.Тях си ги познава от малка,но виж чуждите ги гледа подозрително.
За развъдниците има и в България и мисля,че най-малките бигълчета във форума са именно от там.Най добре е да е от официално място така да се каже,не толкова за изложби и други подобни колкото да си сигурна че родителите са здрави кучета и няма да имаш неприятна изненада в някой момент от съжителството си с бигълчето.
Картинката "бигъл в къщи" е вече се убеждавам напълно различна навсякъде.Някои са много послушни,други не чак толкова.Палави и лакоми са основните им качества

Най-важното според мен е когато човек си вземе бигъл е да може да му осигури движение,ама не само обиколки на повод из квартала,ами истинско тичане на поляни и пътеки извън града(в града никакво пускане от повода,че стават бели).Много са енергични и определено ако има къде да изразходват енергията си живота с тях е по приятен.
Ако имаш време прочети целия бигъл-форум,така най-добре ще разбереш какво е бигъл в къщи,защото друго си е да четеш лични преживявания,отколкото просто описание на породата.
Поздрави на Варна и ако си вземеш бигъл ще се радваме да си сред бандата ни,която днес не иска да се включва нещо във форума.Засрамете се,колеги

Публикувано: 11 March 2010 - 01:43 PM

Бяхме вчера на лекар - казаха ,че взима антибиотик и не може да вдигне температура , но все пак я премериха - нямаше .
Пишкането е от курса на лечение - действа диуретично .
За храната - смених я от готвена на гранули защото ми казаха докторите ,че не мога да направя сама добра комбинация и не мога да на целя дозата , а на гранули получава всичко що и е нужно и то балансирано ... Та я смених , ама не яде всякакви гранули , сега взех на Проплан- пиле с ориз - него яде . Нищо не разбирам от храни но попитах човека , той ми препоръча това като едно от най-добрите ... Та не яденето вчера според докторите било вид протест и инат

Общо взето това при нас , днес ни чака поне 4-5 извеждания :)
Има ли тук някой друг с мини Бигъл ?

Публикувано: 11 March 2010 - 04:08 PM

Сега по темата - казваш значи, че има развъдници за бигълчета в България. Може ли да и уточниш градовете?

А вярно ли е за мъжките кучета, че миришели повече?

Очаквам отговор и наистина ще се радвам да стана член на немалката ви "банда"

___Love___, надявам се всичко при вас да се оправи - имате още много щастие да преживеете заедно, още повече като се има предвид колко е преживяло момичето с предишните си стопани!...

П.П. За снимката : "И ние можем да носим джапанки, вие какво си мислите?!

Публикувано: 11 March 2010 - 04:10 PM

Поздрави и целувки на всички бигълчета и техните стопани от нас двамата!
Публикувано: 11 March 2010 - 04:38 PM
Сега по темата - казваш значи, че има развъдници за бигълчета в България. Може ли да и уточниш градовете?

А вярно ли е за мъжките кучета, че миришели повече?

Очаквам отговор и наистина ще се радвам да стана член на немалката ви "банда"

...
Здравей Sweet child o'mine
В България има 2 или 3 развъдника. Най-добре знаят в клуба (някъде по-нагоре бях пуснал координати). Цените на тези кучетнца са по-високи - може би 600-800 лв. Всеки развъдчик сам си решава на колко да продава

А това дали да е от развъдник или от друго място - има цяла тема в този форум, в която са изказани доста мнения по въпроса. За мен е по-добре кучето да си е с родословие - т.е. да знаеш кои и какви са били предците му, но решението си го вземаш ти

Относно маркирането, ако е само куче в къщи, не би трябвало да маркира.

www.bgdogs.net
Алберт Айнщайн
Публикувано: 11 March 2010 - 05:01 PM

По въпроса за развъдниците точно vano се надявах да ти отговори.

Здравейте и на вас Charlie&Ani

Публикувано: 11 March 2010 - 05:26 PM
трябва да я качиш в сайт за качване на снимки и оттам копираш адреса