Dog.bg Форуми : Бигъл

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (251 Страници) +
  • « Първа
  • 223
  • 224
  • 225
  • 226
  • 227
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Бигъл

#4481 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 25 May 2011 - 04:02 PM

Показване на мнениетоviksyn, в 25 May 2011 - 01:34 PM, написа:

В петък ще ходим при професор по паразитните болести към СУ или нещо такова. Надявам се там да ни помогнат. :( Вече не знам към кой да се обърна.

Добро решение :ba_025: Важното е да действате и да не се оставяте когато виждате че лечението не е както трябва.
Успех и пишете как се развиват нещата :ae_085:

#4482 Потребителят е офлайн   viksyn Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 May 2011 - 03:49 PM

Такааа.. значи в един ветеринарен кабинет, където ходим, направиха посявка и в събота следобяд ни казаха, че имаме краста. Събота сутринта, преди да разберем резултата, пък отидохме до един професор по паразитни болести, които също направи посявка и каза, че кучето НЯМА краста. Професора каза да изчакаме, току виж обрива се махме и козината спре да пада. Ние решихме да се доверим на ветеринаря и й бих алергозан и ни даде да се мажем с нещо си там. Намаля сърбежа, но няма как да лекуваме от краста поради факта, че кучето няма трета ваксина и тя е по-важната в момента.
Но имаме и ДРУГ проблем... Нормално ли е едно 3-месечно кученце да пишка през 15 мин., неконтролирано, където й падне, по много??? Не е обезводнена.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#4483 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 May 2011 - 04:19 PM

Показване на мнениетоviksyn, в 29 May 2011 - 01:49 PM, написа:

Такааа.. значи в един ветеринарен кабинет, където ходим, направиха посявка и в събота следобяд ни казаха, че имаме краста. Събота сутринта, преди да разберем резултата, пък отидохме до един професор по паразитни болести, които също направи посявка и каза, че кучето НЯМА краста. Професора каза да изчакаме, току виж обрива се махме и козината спре да пада. Ние решихме да се доверим на ветеринаря и й бих алергозан и ни даде да се мажем с нещо си там. Намаля сърбежа, но няма как да лекуваме от краста поради факта, че кучето няма трета ваксина и тя е по-важната в момента.
Но имаме и ДРУГ проблем... Нормално ли е едно 3-месечно кученце да пишка през 15 мин., неконтролирано, където й падне, по много??? Не е обезводнена.

viksyn не ви е лесно,определено.Знам че когато се слага ваксина кучето трябва да е напълно здраво,но незнам това при вас е кожно заболяване дали има връзка.Питайте за всеки случай.Да не се прецака ваксината.

За пишкането,ами чак толкова не е нормално.Имахме абсолютно същия проблем и се оказа инфекция на пикочните пътища.Обаче ми минава през ума,да не би това често пишкане при вас да е от лекарството?

Стискам палци да се оправяте по бързо. :ba_025:

#4484 Потребителят е офлайн   viksyn Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 May 2011 - 09:06 AM

И аз това се чудя да не е от лекарството. Но пък и тя пие много вода. Тича, играе, няма признаци нещо да я боли или да и е некомфортно, освен сърбежа разбира се.
Доколкото ми казаха, ваксината може да се сложи на кученцето и то може да излиза. НО третирането за краста може да започне 1 месец след ваксината, защото трябва кучето първо да придобие имунитет. Дотогава ще я мажем. На приятеля ми дядо му е вет. лекар, но пенсиониран вече. Изпрати ни за краста Адвокейт, което реших да сложим вчера.
Не знам за алергия, храним я с тея храни за кучета, давам й и Калций плюс.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#4485 Потребителят е офлайн   Elly* Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 31 May 2011 - 06:18 PM

А въпросният професор как установи ,че не е краста ?

Снимай обривите ако ти е възможно и се консултирай с няколко ветеринара ,че всички са занаятчии ...

А да , сега вядах ,че пак след посявка - егати парадоска , обеди се ,че едните не са правили посявка за гъбички и след като се е оказала отрицателна по предположение не са дали диагноза " краста " . И все пак снимай , има нещо специфично , виждала съм куче с обрив от алергия ,отделно обрив от вид гъбички и може и да ти бъде поне малко полезна . Къде са въпросните обриви ?

#4486 Потребителят е офлайн   viksyn Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 May 2011 - 08:51 PM

Показване на мнениетоElly*, в 31 May 2011 - 06:18 PM, написа:

А въпросният професор как установи ,че не е краста ?

Снимай обривите ако ти е възможно и се консултирай с няколко ветеринара ,че всички са занаятчии ...

А да , сега вядах ,че пак след посявка - егати парадоска , обеди се ,че едните не са правили посявка за гъбички и след като се е оказала отрицателна по предположение не са дали диагноза " краста " . И все пак снимай , има нещо специфично , виждала съм куче с обрив от алергия ,отделно обрив от вид гъбички и може и да ти бъде поне малко полезна . Къде са въпросните обриви ?

Тя няма обрив, от дясната страна почнаха да опадат косми, под крачетата на гърдите си направи рани от чешане, а навсякъде другане се чешаше постоянно! В момента слагамеи Алергозан, тъй като още нямаме трета ваксина и това не позволява да я лекуваме. Професорът направи посявка САМО за краста, а вет-а за краста и гъби. Но сърбежът намаля и според нас се пооправи малко, това не се разпространи.
А да, и на своя глава (дядото на приятеля ми е пенсиониран вет и тояй ни прати лекарства) й сложихме в неделя Адвокейт, което е за лечение на краста.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#4487 Потребителят е офлайн   kino Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 May 2011 - 11:54 PM

Имах подобни перипетии със старото ми кученце някога, накрая пак по-стар вет ми каза за паразит,наречен космояд.Донесе ми препарат /направо разтворен/, наречен бандит ,да,да, точно така,няма грешка.След втората баня чесането спря, а козинката се възстанови за около месец.

#4488 Потребителят е офлайн   viksyn Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 June 2011 - 10:11 AM

Показване на мнениетоkino, в 31 May 2011 - 11:54 PM, написа:

Имах подобни перипетии със старото ми кученце някога, накрая пак по-стар вет ми каза за паразит,наречен космояд.Донесе ми препарат /направо разтворен/, наречен бандит ,да,да, точно така,няма грешка.След втората баня чесането спря, а козинката се възстанови за около месец.

Кой ветеринар ти каза това? Къде се намира той? Трябва ни някой който разбира, а не някой, който ни казва просто нещо за да ни успокои, пък ако се оправим, оправим, ако не, шанс. Бигълчето ми продължава да се чеша..
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#4489 Потребителят е офлайн   kino Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 June 2011 - 10:19 AM

Много съжалявам, човекът отдавна е пенсионер, а и кучето ми отдавна почина, не поддържам връзка. Само мога да кажа , че е от старите ветове, от соц.времето. Не е казано, че вашият случай е такъв, но го написах за ориентир, защото такова нещо не съм чела по форумите, а то очевидно съществува.Трябва си сериозен вет, факт.Второ -трето мнение - също.Проблемът с алергените при хората също е много сериозен, /ако е алергия/, понякога лечението е с месеци, сменят се лечения, мнения различни.Намерете сериозна клиника и подробни изследвания, колкото и банално да звучи, предполагам ви е дошло до гуша вече, но...Да не е нещо алергенно в средата - обзавеждане /изкуствени килими,мебели/, препарати, растения, всичко може да е.Свидетел съм, че при краста при хората се обработва цялото жилище, предполагам и за кучета е така.Да не е нещо неврогенно- сиреч, на психическа основа, колкото и невероятно да ви звучи, това също го има при животните /често срещано при папагали в депресия напр/. Не съм специалист, казвам неща, които съм видяла с очите си или пък от опит.Дано помогна някак.

От сърце ви желая успех !

пп при много от децата се получава реакция към ваксина, изразена в алергенен обрив

тук не се допускат реклами, но ако сте в София - има достатъчно сигурни клиники,опитайте, свържете се с киноложкият клуб към бигъли, може да имат подобен опит, не слагайте още каишки, особено ако са от кожа, те се обработват с препарати, също като обувките за хора - един на сто прави алергия и т.н. и т.н.

Просто намерете свестен вет ,разпитайте и като намерите веднъж сериозен и отговорен доктор, никога не го сменяйте :ae_085:

Това мнение е редактирано от kino: 01 June 2011 - 10:26 AM

#4490 Потребителят е офлайн   kino Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 June 2011 - 10:29 AM

И още нещо, с риск да стана досадна, но ако са гъбички, те са крайно, ама крайно упорити и лечението е с месеци - при хора и кучета,трябва да обработите мястото за спане на кучето и стаята, в която живее, ако има друго животно -проверете и него как са нещата там.понякога си ги препредават,мийте ръцете и т.н. - попитайте и в темата "ветеринарен кабинет" !!

Това мнение е редактирано от kino: 01 June 2011 - 10:31 AM

#4491 Потребителят е офлайн   Luu Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 03 June 2011 - 07:57 PM

Псст, хайде някаква бигълска среща :)
Много сме несериозни.
Времето е хубаво, на тях им се играе, защо не?

Малко носталгично ^^
Прикачена снимка
User's Signature

Sleep late, have fun, get wild, drink whisky and drive fast on empty streets with nothing in mind except falling in love and not getting arrested.

#4492 Потребителят е офлайн   mgi Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 03 June 2011 - 09:56 PM

Да , наистина ще е хубаво да се организираме за нова бигълска среща . Бебетата вече пораснаха и са мноооооого ''послушни''. Дългите уши на Айра хич , ама хич не чуват ...:))))))

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#4493 Потребителят е офлайн   viksyn Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 June 2011 - 10:06 AM

От другата седмица можем да излизамеееее !! :))) Така че очаквайте и нас - ново попълнение :)
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#4494 Потребителят е офлайн   viksyn Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 June 2011 - 03:24 PM

Хей бигъловци, как сте :) Да се похвалим, вече се разхождаме, лаем, дърпаме, ЯДЕМ всичко и ДУШИМ all the time :). Но още по-добрата новина е, че сме напълно здрави. Нямаме нито краста, нито гъбички, нито НИЩО... Освен една суха кожа, която се лющи /пърхот/. Да ги имам и ветеринарите.. Кой от кой по-.... Кога ще направим една разходка :) Да се поопознаят малко тези сладурковци :)
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#4495 Потребителят е офлайн   vano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 June 2011 - 09:29 PM

Показване на мнениетоviksyn, в 14 June 2011 - 03:24 PM, написа:

Хей бигъловци, как сте :) Да се похвалим, вече се разхождаме, лаем, дърпаме, ЯДЕМ всичко и ДУШИМ all the time :). Но още по-добрата новина е, че сме напълно здрави. Нямаме нито краста, нито гъбички, нито НИЩО... Освен една суха кожа, която се лющи /пърхот/. Да ги имам и ветеринарите.. Кой от кой по-.... Кога ще направим една разходка :) Да се поопознаят малко тези сладурковци :)

Браво на вас :)

Пусни малко снимки от разходките.
User's Signature

www.bgdogs.net

Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен.
Алберт Айнщайн

#4496 Потребителят е офлайн   PENATA Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 22 June 2011 - 06:48 PM

Хора изложих се! Нашите няма да ми вземат :dog: Оххх!!! Незнам кво да направя. Не искат ,защото оценките за срока си ги имам но за годината ги подправих . Згреших но не мислите ли ,че заслужавам нов шанс? :xg_131: :xg_102: :eg_033: :dry:

#4497 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 July 2011 - 11:19 AM

Привет на всички :re_037:

Моята Лоли днес става на три годинки,да ми е жива и здрава :smile:

Това получи за празника си и почти веднага постави личен рекорд в унищожаването му :md_064:

Качена снимка

#4498 Потребителят е офлайн   vano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 July 2011 - 12:05 PM

Да ти е жива и здрава и още много години да те радва.
User's Signature

www.bgdogs.net

Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен.
Алберт Айнщайн

#4499 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 July 2011 - 05:17 PM

Благодаря много vano :smile:

Ето и кое зарадва най-най-много рожденничката :md_064:

Качена снимка Качена снимка

#4500 Потребителят е офлайн   vano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 July 2011 - 09:47 AM

И като ви казвам, че във Варна няма развъдник за бигли, а някой даже ми се сърдят, че едва ли не искам да ги излъжа - ето ви поредния опарил се.

http://forum.dog.bg/...BC%D0%BE%D1%89/
User's Signature

www.bgdogs.net

Алберт Айнщайн

• (251 Страници) +
  • « Първа
  • 223
  • 224
  • 225
  • 226
  • 227
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема