Бигъл
Публикувано: 01 September 2011 - 10:59 AM
Казвам се Крум и също имам бийгъл.Мъжки е и скоро ще навърши 2 години.Кучето е много добродушно и стана прилично едро за породата с много развита мускулатура (3-4 пъти седмично тича с мен докато карам колело по 15-20 км). Не е агресивен и обича да си играе и бори с всички кучета.Колкото по-големи, толкова по-добре :) .Радвам се, че намерих този форум и мога да контактувам с други собственици на тази порода.Ако някаде се правят срещи с удоволствие бих дошъл.Кучето много обича да си играе с бийгълчета.
Публикувано: 01 September 2011 - 12:00 PM
kaballxxx, в 01 September 2011 - 10:59 AM, написа:
Казвам се Крум и също имам бийгъл.Мъжки е и скоро ще навърши 2 години.Кучето е много добродушно и стана прилично едро за породата с много развита мускулатура (3-4 пъти седмично тича с мен докато карам колело по 15-20 км). Не е агресивен и обича да си играе и бори с всички кучета.Колкото по-големи, толкова по-добре :) .Радвам се, че намерих този форум и мога да контактувам с други собственици на тази порода.Ако някаде се правят срещи с удоволствие бих дошъл.Кучето много обича да си играе с бийгълчета.
Качи му някоя и друга снимчица на юнака да го видим.

www.bgdogs.net
Алберт Айнщайн
Публикувано: 01 September 2011 - 12:01 PM
За подробности: 0886 772 772 - Христян

www.bgdogs.net
Алберт Айнщайн
Публикувано: 01 September 2011 - 03:24 PM
Членството в клуба не е свързано по ниакакъв начин с кучето, което притежавате. Член на клуба може да е всеки, който е навършил 18 години и иска да помага за развитието на породата в България. Той може да има, но може и въобще да няма бигъл, даже въобще да няма куче.
Ставайки член, обаче, всеки е длъжен да се съобразява и да спазва устава и правилниците на клуба.
Това е в общи линии.

www.bgdogs.net
Алберт Айнщайн
Публикувано: 04 September 2011 - 11:30 PM
Ето малко снимки, не бях качвала отдавна :) Тя вече е на 6 м.

Публикувано: 15 September 2011 - 08:45 AM
Аlex, в 15 September 2011 - 12:15 AM, написа:
Какви изследвания са нужни да се направят на Бигъла във връзка с генетично унаследяваните заболявания ( кои са те ) ?
По принцип биглите са доста здрави кучета, но все пак и при тях се срещат нормалните за всички кучета заболявания. Най-често срещани генетични заболявания в рамките на породата (да не си помислите че всеки втори или трети бигъл е болен :) ) са:
Тазобедрената дисплазия, епилепсията и две характерни за бигъла заболявания SRM (Steroid Responsive Meningitis) и MLS (Musladin-Leuke Syndrome).
Доколкото знам в България може да си направите изследване само за тазобедрена дисплазия. Ако някой знае че се правят изследвания и за някое от другите заболявания да каже.
Ето тука съм постнал няколко материалчета по въпроса , някой от които са на английски.
Материалчета :)

www.bgdogs.net
Алберт Айнщайн
Публикувано: 15 September 2011 - 11:41 AM
А тези болести на български как се казват ? Как се изследват ( от къде и на какво се взима проба ) ?
Българските развъдчици към кои клиники са се обърнали за тези изследвания ( понеже разгледах темата и видях ,че кучето ви е родословно ) ?
Публикувано: 15 September 2011 - 12:51 PM
Относно изследванията в България се парви за тазобедрена дисплазия. Отиваш в Син кръст и там ще ти кажат какво да направиш, но кучето ти е добре да е над 15 месеца (завършило разтежа си).
За другите болести не знам дали в България се правят изследвания. Ако искаш да ги направиш, издирваш най-близката клиника извън България в която правят подобни изследвания и те ще ти кажат каква е процедурата.
Не виждам причини да си се притиснил толкова. Ако кучето ти не е болно (или не проявява симптоми) няма какво да се притесняваш. Може да се притесняваш, ако ще го използваш за разплод. Кучето ти с родословие ли е?

www.bgdogs.net
Алберт Айнщайн
Публикувано: 16 September 2011 - 08:45 AM
Аlex, в 15 September 2011 - 10:03 PM, написа:
Цитат
Да.
Кажи малко повече за него, откъде е, на каква възраст е? Качи му някоя снимка, ако имаш.

www.bgdogs.net
Алберт Айнщайн
Публикувано: 18 September 2011 - 10:02 AM
Аlex, в 17 September 2011 - 11:54 PM, написа:
Трябва да поискаш от развъдника от който сте го взели да му издаде експортно родословие (ако вече няма такова) и като го получиш ми се обаждаш. Ако искаш пусни ми на имейла или на лични родословието, което имаш за да го погледна. Имейла ми е vanopan@gmail.com

www.bgdogs.net
Алберт Айнщайн