Дог Бордо
Публикувано: 31 May 2009 - 07:46 PM
За дисплазията, да страшна е, но до голяма степен е наследствена, докато рахита на 90% е икономия от 30 лв на месец от добър Калций и/или влажно и студено место на което се гледа, до 6-8 месец палето расте МНОГО БЪРЗО и му трябват много хранителни вещества, които не може да си набави от ТЪПИТЕ гранули и ЕВТИНИ ДОБАВКИ...Комбинирана храна гранули(висок клас) и месо с ориз и зеленчуци 50 на 50 ... Калций на таблети, глюкозамини и тнт. !!!!!!!!
Като чета постовете Ви, все повече си мисля, че СТАФ е бил прав за фермата.Абе и аз съм имал малки и съм ги продавал, как ще дадеш на някого куче с рахит и гъбички, този е за убиване.НЕ ГИ ЛИ Е ГЛЕДАЛ ония педал с развъдник????Трудно ли е да купиш роял канин 5 човала "baby" и да дадеш на малките добър старт в живота.Да им направи изолирани клетки на малките с дървен под, предварително обезпаразитени за да роди майката там, с постоянна темтература и слънчева светлина!!!Аз на моите кученца им пусках по график кварцови лампи, хранех ги едно по едно ОСЕМ пъти на ден ЕДНО ПО ЕДНО, за да няма опция някое да избута останалите, да няма гладни и преяли!!!
________________________________________________________________________________
Днес видях едно куче, каракачанка или кавказец - незнам, беше вързан на 2м. верига, на слънцето, мършав и обит от живота, няма храна няма вода...Милото беше на около годинка, не издържах и прескочих оградата, дадох му да яде, вода му сипах... милото скимтя, дърпа се, искаше да тръгне с мен!!!Мале бесен съм и ми се плаче!Има пълни малоуници, абе като си мишка окъсана, насрана защо си си купил куче, при това гигант, който яде като малко мече, за да го мъчиш ли?Като няма пари да си вземе хамстер!И аз искам да си купя второ куче, ама нямам пари да гледам две...само месото му е 200 лв на месец, гранули още 130, другите глупости не ги смятам, че ме боли глава...яйца, зеленчуци, добавки!!!Е сега моя направи беля, докато бяга в гората, закъса частично ставна връзка...няма да Ви кажа какво ми струва, но по-добре да се лиша, но да му дам най-доброто!
Съжалявам, че Ви натоварвам, но се ядосвам на ония пич дето Ви е дал сладурите, Вие не сте виновни а потърпевши, те ще се оправят, но защо да е така...
Приятелчета, кучето е съзнателно, социално същество, което разчита на стопанина си, предано е до гроб, то е отговорност, ако не можеш да я носиш не я поемай!!!
________________________________________________________________________________
послепис: Простете ми, че Ви натоварвам, но палето ми е слабост, за него всичко ... искам и другите палета да са обгрижвани, това кученце днес ме разби!!!
С най-добри пожелания: Бари

Не е страшно, че понякога грешим!
Страшно е когато повтаряме грешките си!
Публикувано: 31 May 2009 - 10:08 PM
Бари Уайт, в May 31 2009, 08:46 PM, написа:
За дисплазията, да страшна е, но до голяма степен е наследствена, докато рахита на 90% е икономия от 30 лв на месец от добър Калций и/или влажно и студено место на което се гледа, до 6-8 месец палето расте МНОГО БЪРЗО и му трябват много хранителни вещества, които не може да си набави от ТЪПИТЕ гранули и ЕВТИНИ ДОБАВКИ...Комбинирана храна гранули(висок клас) и месо с ориз и зеленчуци 50 на 50 ... Калций на таблети, глюкозамини и тнт. !!!!!!!!
Като чета постовете Ви, все повече си мисля, че СТАФ е бил прав за фермата.Абе и аз съм имал малки и съм ги продавал, как ще дадеш на някого куче с рахит и гъбички, този е за убиване.НЕ ГИ ЛИ Е ГЛЕДАЛ ония педал с развъдник????Трудно ли е да купиш роял канин 5 човала "baby" и да дадеш на малките добър старт в живота.Да им направи изолирани клетки на малките с дървен под, предварително обезпаразитени за да роди майката там, с постоянна темтература и слънчева светлина!!!Аз на моите кученца им пусках по график кварцови лампи, хранех ги едно по едно ОСЕМ пъти на ден ЕДНО ПО ЕДНО, за да няма опция някое да избута останалите, да няма гладни и преяли!!!
Днес видях едно куче, каракачанка или кавказец - незнам, беше вързан на 2м. верига, на слънцето, мършав и обит от живота, няма храна няма вода...Милото беше на около годинка, не издържах и прескочих оградата, дадох му да яде, вода му сипах... милото скимтя, дърпа се, искаше да тръгне с мен!!!Мале бесен съм и ми се плаче!Има пълни малоуници, абе като си мишка окъсана, насрана защо си си купил куче, при това гигант, който яде като малко мече, за да го мъчиш ли?Като няма пари да си вземе хамстер!И аз искам да си купя второ куче, ама нямам пари да гледам две...само месото му е 200 лв на месец, гранули още 130, другите глупости не ги смятам, че ме боли глава...яйца, зеленчуци, добавки!!!Е сега моя направи беля, докато бяга в гората, закъса частично ставна връзка...няма да Ви кажа какво ми струва, но по-добре да се лиша, но да му дам най-доброто!
Съжалявам, че Ви натоварвам, но се ядосвам на ония пич дето Ви е дал сладурите, Вие не сте виновни а потърпевши, те ще се оправят, но защо да е така...
Приятелчета, кучето е съзнателно, социално същество, което разчита на стопанина си, предано е до гроб, то е отговорност, ако не можеш да я носиш не я поемай!!!
послепис: Простете ми, че Ви натоварвам, но палето ми е слабост, за него всичко ... искам и другите палета да са обгрижвани, това кученце днес ме разби!!!
С най-добри пожелания: Бари
Бари, много си прав! Но, за човека от когото взехме Бруно с чисто сърце мога да кажа, че не ги е оставил на произвола. Действително в развъдника беше много чисто, подредено и за всички кучета се е постарал да има удобства.
Относно храненето и здравословните проблеми... еми и аз не съм съгласна, но и от някои развъдници не винаги е гаранция, че кучетата са добре хранени и в перфектно здравословно състояние (пак мога да дам за пример съседското куче, а и не само него). Всичко е много относително и зависи от човека! Има хора с развъдници, където гледат кучетата като писани яйца, но има и такива където ги гледат все едно са селскостопанска стока...

Поне се радвам, че не ме е излъгал за нищо.... можеше да ми каже, че ги е хранил с пържоли, а не с пилешките глави.
В общи линии дано всичко е ок с изследванията и да се оправи бързо Брунозавърът!

Публикувано: 31 May 2009 - 11:11 PM

jijafka, в May 31 2009, 11:08 PM, написа:
Това е куче-ферма, нищо повече. Моля те, не използвай повече думата *развъдник* за това място.
Много ми се ще @ротвайлер да сподели тук какво е видял като е взимал неговите 2 бижута (които между другото отдавна не е показвал

Цитат
Не е тест, а ренген. Кучето е под упойка, за да може добре да се "намести" за добра снимка. Най-важното е добър специалист да я разчете. Не всеки вет може да направи това.

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро
Публикувано: 01 June 2009 - 11:34 PM
Искам да споделя малко емоции от преди 10 мин! Много се смеем напоследък с нашия Бруно. Вече се поотпусна и свикна с обстановката и сега играе, тича... РУШИ.... лае и върши всяка щуротия, която му хрумне!

П.П. Искам да пратя специални поздрави на Куки и семейството й! Много се радвам, че се запознахме! Девойката ви е очарователна, направо се влюбих в нея. Много е красива! Дано скоро й мине очето и лапата! Да я нагушкате много от мен, че не успях да й се нарадвам, заради ухажорите около нея!

Целувки от нас!
Публикувано: 03 June 2009 - 02:15 PM
Имаме кофти новини - бяхме на изследвания, и доктора каза че се притеснява за фалшивата бременност, била много малка, и има голяма вероятност да проимаме мастит скоро. Другото което е проблем - нали и се качват мъжкари - а не е разгонена, и няма тест който да може да се направи в София, и предполагам в България, който да посочи кой хормон е в излишък, и да се вземат мерки. Казаха че е най добре да я кастрираме, защото щом вече има проблеми, след второ разгонване верно има шанс да се стабилизират нещата, ама ако не, има голяма вероятност да развие пиометра, и пак да трябва да я кастрираме, обаче вече след като е тръгнал възпалителния процес, което пък ще е опасно.
По график трябва да се разгонва септември месец, мислите ли че е по-добре да изчакаме до края на август за кастрация, да е станала на годинка и малко преди да я кастрираме, или няма значение кога - имам в предвид - прекъсване на растежа...?
Специални почесвания по коремчето на малкия Бруно предаваме, и стискаме палци на стопаните за възпитаването :)
Публикувано: 03 June 2009 - 06:25 PM

Целувки за бебетата...

Публикувано: 03 June 2009 - 10:28 PM
Публикувано: 04 June 2009 - 02:59 PM
agi4ka, в Jun 3 2009, 09:28 PM, написа:
БРУКЛИН Е НАМЕРЕН :)
Публикувано: 04 June 2009 - 09:57 PM
Много са неприятни и опасни тези фалшиви бременности! Ще ви стискам палци всичко да се нареди!

Ние пък решихме този уикенд да заведем Бруно и до вилата да потича свободен из двора с Франческа! Надявам се да успеем да го заведем до близкия язовир или поне до рекичката при вилата!
Ето малко снимки от нас:
(П.П. Надявам се, снимките да не считат и те за реклама на фермата!!!

Като се върнем, още снимки!!!

А, какво става с братчето на Бруно? Как вървят нещата при вас?

Поздрави!
Публикувано: 04 June 2009 - 11:58 PM
Еми решихме да я кастрираме преди второ разгонване, не сме решили коя дата, ама сигурно другата седмица, дано да е ок миличката ми...

Като стигнете до 'вода' с Бруно и не му се влиза особено му хвърли любимата играчка, и тогава сам ще разбере какъв кеф е всъшност да се охладиш!!! Дано да намерите и по-дълбочка вода, да видиш колко са смешни с огромните глави като плуват!
Куки днес ми се прави на ловджийка- по-грешка уби един скакалец във входа преди малко (сега май скърби, че беше голяма игра към 15 минути, ама на 10тото настъпване не издържа милия, и престана да си подскача - за винаги...) а сутринта ми донесе мъртав гълаб- аз щях да припадна, добре че го изплю веднага, и не трябваше да се борим, ама вообще не можа да ме разбере защо не съм супер горда със нея!

Това е за сега от нас,
Поздрави!
Публикувано: 05 June 2009 - 09:05 PM

#675 Guest_Mataka_*
Публикувано: 05 June 2009 - 09:57 PM
На Хуч настинката му мина и се сега е много добре бяга из двора и гледа да засмуче нещо като прахосмокачка е постояно тряба да го вардя за съжаление не мога да го извеждам още 3 седмици заради ваксините. Нямам търпение да го искарам и да му намерим приятели из квартала... има едо Боксерче на 6 месеца което се очертава да му е дрогар дано се погаждат...
Ще минаваме и на диета че нещо маи сме пълнички усещам че на него няма да му хареса голям апетит има ама няма начин...
Публикувано: 06 June 2009 - 10:23 AM
Mataka, в Jun 5 2009, 10:57 PM, написа:
На Хуч настинката му мина и се сега е много добре бяга из двора и гледа да засмуче нещо като прахосмокачка е постояно тряба да го вардя за съжаление не мога да го извеждам още 3 седмици заради ваксините. Нямам търпение да го искарам и да му намерим приятели из квартала... има едо Боксерче на 6 месеца което се очертава да му е дрогар дано се погаждат...
Ще минаваме и на диета че нещо маи сме пълнички усещам че на него няма да му хареса голям апетит има ама няма начин...
Тази порода обича да яде!Моя яде всичко което може да влезе в устата му

Публикувано: 06 June 2009 - 04:43 PM

Сега обаче ще трябва да внимаваме, след кастрацията, че може да и се отвори апетита... а както и без тога си е меко казано голямичка няма да е на добре!
Поздрави!
Публикувано: 07 June 2009 - 02:50 PM
Спасих едно коте от явна смърт, сега е у нас!Помощ, освен куче имам и котка, сега и още едно коте НЕ СТАВА!Дайте да го подаря на някого, обезпаразитено, сега ще го изкъпя! Дружелюбно е, но още е под силен стрес, трепери и се крие в транспортнара чанта...оставих го в спалнята да не е покрай другите животни, но много голям ад е преживяло и още не може да се съвземе, но е добро въпреки това, не хапе и дере, като го хванеш се згушва и трепери!

Публикувано: 07 June 2009 - 08:02 PM

Поне сега ще сте спокойни, че ще избегне пиометрата и риска от рак ще е много малък! Да я цункате по сладката муцунка и да пишете как е минала операцията!

За яденето.... и Бруно е точно като малко бебе - всичко в устата! Само ходя след него да го дебна, особено на вилата по двора си намери много хубава играчка-КАМЪНИ!

Сега за малката ни почивка.... Освен камъните голямо забавление ни бяха всички видове буболечки и котки. В нас с двете котки нямаме проблем, но на вилата не позволяваше на нито една на стъпи в двора!

Много ни беше забавно! Единствено, не успяхме да го вкараме във водата, защото се изплаши от шума на водопада, но пък става за скален козел!

Ето и няколко снимки, утре още!

Поздрави, с пожелание за успешна седмица!

Публикувано: 08 June 2009 - 12:45 AM

А за котето - аз съм алергична, иначе и аз много искам да можем да си имаме коте, а и знам че Куки ги приема като малки кучета, така че някой ден - дано! За сега- пожелавам ти успех да му намериш добър дом и да го обгрижва някой както си трябва!
И на вас успешна седмица, и си пазете любимците от жегата - че поне в София е АД!