Dog.bg Форуми : Дог Бордо

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (57 Страници) +
  • « Първа
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Дог Бордо

#781 Потребителят е офлайн   monjobg Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 26 April 2010 - 12:55 PM

Здравейте!
Аз съм Васко от Варна и от няколко месеца се каня да си взема бордоски дог. Вероятно сега е момента - пролетта - когато има кученца. Ще съм признателен, ако някой във форума ме насочи към човека към когото трябва да се обърна. Би ми било интересно и да разбера от първа ръка за характера на тези кучета. Изчел съм всичко в нета, но не срещнах чисто практически неща - кротки ли са, податливи ли са на възпитание, дали обичат да буйстват и т.н., защото се чудя дали да го гледам на вилата или в апартамента ( в който по принцип ми е по удобно да живея). Та така, благодаря предварително за отговорите.

#782 Guest_Mataka_*

• Група: Гости

Публикувано: 07 May 2010 - 03:42 PM

Здравей Васко!

От каде да вземеш? Труден въпрос родословни има ротваилер от форума по-назад може да ги видиш. Най-близките развъдници са в Сърбия , Румъния и Гурция също така добри кучета има и в Унгария и Словения избора е голям. 

Относно характера бих казал, че е индивидуален и зависи на какъв тип нервна система ще попаднеш но като цяло моето мнение е че са спокоини добродушни кучета по активни вечер и рано сутрин лесни възприемат команти и имат отлично послушание. И в апартамент живят добре и но навън на двора им е най-добре моито теленце зимата си я искара вънка при температури нощем -15 градуса и нямаше никакви проблеми. 

П.П Малко не ти отговорихме веднага ама все пак се надявам ,че ще си вземеш Бордо и ще станеш редовен в темата и форума 

#783 Потребителят е офлайн   monjobg Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 07 May 2010 - 05:40 PM

Наистина ли издържат на толкова студено? Не съм си и представял че късокосместо куче би понесло такива температури. Относно намирането, свързах се с един търговец който внася от Чехия и Унгария и ми предложи куче с родословие за 1000 лв. Питам се възможно ли е това? Естествено, ако има някой от Варна с кученца, бих предпочел, за да мога да видя родителите. За мен е много важно да имам поне малка представа до какво ще се приближи кучето като външен вид и темперамент като порасне. Та така. Сега съм пуснал крокодила си за продажба, като му взема парите, ставам собственик на бордо. Ще ми е мъчно, но просто нямам в момента хилядарка да затворя, а много искам голямо куче мастиф. Имал съм ВСЯКАКВИ животни, имам и опит в гледането на какво ли не (за екзотични говоря), и опасни между които, имал съм и 4 кучета, но все дребни - пинчери, сега имам и една джак ръселка, но бордото е доста различно, адски ме плени. Вие трябва да сте горди че имате такива догове. Сега искам и аз. Така че ако някой се интересува от 3 годишен нилски крокодил, в перфектно здраве, нека ми пише. Мога да обясня всичко за гледането с подробности. Моля не ме разбирайте грешно и надявам се не съм прекрачил правилата на форума, но трябва да осъществя тази врътка за да се сдобия с това страхотно животно каквото е бордото. Благодаря за помощта предварително.

А страхотно би било някой да излезе с вариант по въпроса

#784 Guest_Mataka_*

Публикувано: 07 May 2010 - 07:23 PM

Незнам дали си виждал Дог от Бордо на живо но то не е къскосместо куче като Боксер , Добермен, Питбул или АСТ има козина малко по-къса от Ротвайлер :smile: 

Аз лично не бих взел от търговец защото съм сигорен че ще ме измами с родословието... Иначе да има Дог от Бордо по 400 Евро  с родословие от Унгария гледал съм развъдниците там но с транспорта цената става съвсем друга така че сам прецени дали тия 1000лв са реална цена или измама с родословието за 200 лева не може да си покрие разходите в никакъв случай... Най-добре ако решиш да е от чужбина с родословие отиди сам за да можеш да видиш родителите на живо условията в който се гледат да си избереш най-хубавото пале с характер който ти допада да няма после неприятни изненади.

Аз лично съм много доволен от моето теленце. Няма друга порода която да ме грабва така с визия характер.

#785 Потребителят е офлайн   monjobg Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 07 May 2010 - 09:21 PM

Полезен съвет, мерси. Не знаех. Какво визираш като неприятни изненади? В какво би се изразил един неприятен характер примерно? Със сигурност не искам буйно превъзбудено 60 кг животно! има ли такава вероятност въобще, буйни като джак ръсел догове? Или лаещи? Четох че били спокойни като цяло за породата, така е нали?

#786 Guest_Mataka_*

Публикувано: 07 May 2010 - 10:43 PM

Под неприятни изненади визирам всякакъв род недостатъзи на кучето като се почне с екстериорни като се мине през здравословни и се стигне както казваш ти до проблеми с характера. Ами ако съдя по моето куче и по това което съм обсъждал с познати които имат Бордота си е една моного уравновесена порода лесна за дрсура и още много положителни качества който ще откриеш ако си вземеш... Ами моя специално не лае много но когато го направи много ме кефи вади един глас абе като бас каса е   :ab_041:  

Дали има буини предполагам че има, но процента съм сигорен че е много ама много малък, все пак това си е тип нервна системе би било невъзможно да се среща при която и да е порода...

#787 Потребителят е офлайн   monjobg Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 08 May 2010 - 12:05 PM

Благодаря ти за инфото, отговаряш много точно на въпросите ми, това беше което ме интересува. Точно за такова куче съм си мечтал. А за лая на бордо, предполагам че е подобен на този на корсо. Веднъж бяхме на разходка в морската с една приятелка, която има йорки (сещаш се нали) и срещнахме човек с кане корсо към 60 кила, мъжко. Отидохме да го разпитаме това онова (аз тогава още се колебаех между корсо и бордо) и йоркито започна да лае по кането. Онова никва реакция. По едно време човека каза на корсото "я му кажи!" и онова братле само като изла едно такова като бас каса :), йоркито имам чувство че се оттласна от звуковата вълна! :) Много съжалявам, че още не съм виждал бордо тук във варна, но скоро ще отида при този познат, търговеца който ти казах, който има двойка, към едногодишни, та той ме покани да ми покаже с какво качество щяло да бъде бордото което ще ми донесе. надявам се да не ме увърти с родословието нещо, защото за мен е важно това, все пак то свидетелства за принадлежността на даденото куче към определена порода. Пък и в бъдеще дано има още почитатели тази порода, ще е важно и за евентуалното размножаване на това куче. Жалко че още няма клуб, поне не знам. Но да не се отвличам отсега, първо трябва да продам крокодила, за да взема кеш, нали съм си скъсан неработещ студент...... :)

#788 Guest_Mataka_*

Публикувано: 08 May 2010 - 12:14 PM

Да нямаше да е лошо да има клуб, но няма много родословни кучета в България и това е причината. В близко бъдеще се надявам да има. 

Има едно момче във Варна с Дог от Бордо с черна маско много хубаво стана праща ми снимки по скайпа... ако искаш мога да те свържа с него да го видиш на живо.

Дано го спазарищ динозавара по-скоро и да дойдеш в клуба на Бордото. Ще се радвам ако пишеш тука че тя темата една замряла никои не пише....

#789 Потребителят е офлайн   monjobg Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 09 May 2010 - 10:58 AM

Ами да, дано по скоро стане тази финансова операция, че да си взема динозавър, този път с интелект! :)

#790 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 May 2010 - 05:25 PM

Уважаеми колеги, в раздел НОВИНИ И СЪБИТИЯ е отворена тема, където бихте могли като КЛУБ по порода да покажете съпричастност с наболелия проблем 'опасни породи"

БРФК е обединяващо звено и върховен представител на организираната кинология у нас. Категорично смятам, че случаят е крайно належащ и изисква бърза и ясна намеса именно от УС на тази организация. Не на последно място нейна цел е и пропагандата и разяснителната работа в обществото по наболели теми и "кучешки" въпроси, което общество малко или почти никак не се интересува от изложби и кучешки конкурси. За съжаление в голямата си част, хората са жадни за сензации и единственото, което имат в главите си е нихилизъм и реваншизъм! Любимото на народа: "Око - за око и зъб за зъб!" само може да доведе до още по-големи разделения в и без това разединеното ни общество. Ето един примерен текст на писмо, което всяко ръководство на национален клуб по порода, би могло да обсъди със своите членове и да изпрати до заинтересованите страни! Естествено, текстът може да търпи промени, стига да са разумни и лишени от емоционални изблици.

"Относно обсъжданата нова Наредба за домашните кучета натериторията на Столична община.

Госпожо Фандъкова!

Разтревожени сме от това,че в медиите се обсъждат забрани за отглеждане на дадени породи кучета и категоризирането им като опасни - като в това е замесена и СО.

Сигурни сме в това, че си давате ясна сметка, че подобен, доказал своята неефективност по света подход, няма да защити обществото ни от кучешка агресия и няма да намали фаталните инциденти с кучета, а напротив. Агресията при кучетата не е функция на произхода им. Това е резултат от множество фактори, различни от спецификата на породата и в частност: липса на подходящ тренинг и социализация , неправилен избор на порода съобразно начина на живот на собственика , неправилни селекционни профилактики или умишлено създаване на агресивни модели на поведение, липса на грижи и пр. Необходимо е да се предприемат мерки, насочени срещу безотговорното развъждане, умишленото насърчаване на агресивността у кучетата, както и на безотговорното отглеждане на кучета с цел задоволяване на примитивни човешки страсти.

Подобни практики, каквато е породозабранително законодателство, в редица държави доказа на практика липсата на зависимост между наложените рестрикции върху отглеждането на определени породи и инцидентите с домашни кучета. Нещо повече - в голямото европейско семейство, към което България се стреми да бъде приобщена и където такива мерки неуспешно са прилагани, отдавна тече процес на отпадане на породните рестрикции като неефективен и нехуманен метод. Би било неразумно с лека ръка да отхвърлим световния опит и да продължим да се движим повече от десетилетие след развитите страни, докато сами открием, че този подход не дава никакъв ефект, а само лишава огромен брой граждани от възможността да отглеждат домашните си любимци.

Елиминирането на хиляди дружелюбни кучета, нарочени, само защото са от набедени за опасни, ще доведе единствено до дискриминация на собствениците им , което е неприемливо за нас. Нека всеки собственик да носи персонална отговорност за действията или бездействията си пред закона и обществото."

Към момента ръководствата на националните клубове за породите амстаф, ротвайлер, боксер и йоркширски териер са изказали подкрепата си за подобна инициатива. За мое най-голямо учудване са се намерили и "колеги - кинолози", които са заявили, че проблемът не ги засяга, поради това , че отглеждат декоративни породи и "техните не създавали проблеми"

Ще се радваме ако темата не се разводнява излишно и стане трибуна на едно що годе цивилизовано обсъждане и заявяване на ясни позиции. Ако ли не: както повечето пъти досега - всеки да се спасява поединично!
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#791 Guest_Mataka_*

Публикувано: 14 May 2010 - 06:15 PM

Енферно един от най-добрите...

#792 Guest_Mataka_*

Публикувано: 14 May 2010 - 08:25 PM

Enferno Van De Paterhoek 

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#793 Guest_Mataka_*

Публикувано: 14 May 2010 - 08:29 PM

Royalred Tito Emberez "Tito"

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#794 Потребителят е офлайн   monjobg Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 17 May 2010 - 11:15 AM

Последния е СТРАШЕН !

#795 Потребителят е офлайн   monjobg Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 17 May 2010 - 11:16 AM

Последният е СТРАШЕН !

#796 Guest_Mataka_*

Публикувано: 17 May 2010 - 02:41 PM

В саита на развъдника Enberez има едни снимки на Тито като бебе невероятни са... само че не може да се свалят и да ги кача тука...

#797 Guest_Mataka_*

Публикувано: 20 May 2010 - 08:03 PM

Една снимка на скулптура от Национален природонаучен музей в Париж

Как Дог от Бордо се бие с вълк

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#798 Потребителят е офлайн   monjobg Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 26 May 2010 - 10:26 AM

Много харесвам старинни картини и скулптури на молосоидни кучета тип мастиф. Наскоро гледах един филм документален за вулкана Везувий който залива града и изтребва всичко живо, тва преди няколко хиляди години. Освен всичко което е намерено от бита на хората и техните скелети, са намерени и скелетите на доста едри кучета, всички тук знаем какви..... Чудно ми е как е била извършена такава селекция преди толкова време?

#799 Потребителят е офлайн   monjobg Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 26 May 2010 - 10:27 AM

Защото молосоидите същесвуват наистина от отдавна...

#800 Потребителят е офлайн   monjobg Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 26 May 2010 - 04:41 PM

ето 2 борда от старите :)

Снимка (и)

• Прикачена снимка

• (57 Страници) +
  • « Първа
  • 38
  • 39