Dog.bg Форуми : Джак Ръсел териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (275 Страници) +
  • « Първа
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Джак Ръсел териер

#1911 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 10 May 2010 - 10:46 AM

Добре дошли на новите членове на форума!
Yanko P., въпросът ти никак не е неудобен, съвсем в реда на нормалното си е да не си запознат с анатомията на женските кучета /то и аз не съм, че моето куче е мъжко :dh_188: /. Поразрових се в нет-а и открих следната статия http://www.kuche.evr...e_na_kuche.html, която се надявам да ти бъде полезна. Като цяло, от всичко, което прочетох, женските кучета се разгонват между 7-ми и 12-ти месец. Наблюдават се някои характерни белези, като превъзбудено настроение, прекомерна игривост спрямо другите кучета, като женската обаче не им разрешава игра с нея, т.е., тя отива и се качва върху тях, но не позволява същото спрямо нея.Разгонената кучка променя обичайното си поведение - става неспокойна, често уринира. Като външни белези се наблюдава набъбване на половите органи и секреция от тях, която в началото е светла-кафеникаво-червеникава, променя се към по-тъмен цвят и завършва с пълно изсветляване. Разгонването става два пъти годишно - пролет и есен. Желателно е женската да се пуска на мъжки не по-рано от 18 месеца, като специалисти препоръчват дори 24.
Това е, което мога да кажа аз, но отново с уговорката, че моето куче е мъжко! Да ме поправят собствениците на женски кучета, ако греша!
User's Signature

Качена снимка

#1912 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 May 2010 - 10:48 AM

Показване на мнениетоОзи!, в 09 May 2010 - 10:14 PM, написа:

Много е хубаво, че има хора готови да помогнат на животинка в беда. Ние самите прибрахме още един джак, въпреки че признавам понякога ми е трудно с три кучета, но той беше много тормозен и нещастен,стопаните му искаха да го махнат и ми стана жал, освен това ни е роднина- вуйчо :smile: Никога не съм вярвала,че може така да се пречупи характера на едно куче. Колкото Ози е малък нахалник, който никога не се спира да го гушнеш (освен когато спи)скача, хапе, бяс голям, толкова Бъгси е кротък гальовен като коте и винаги пристъпва плахо, каквото и да прави те гледа в очите чакайки твоето удобрение или неудобрение. И има най-тъжния поглед на земята. Малката гадинка Ози много ревнуваше в началото, не пропускаше случай да го нападне и да му покаже, че това е неговата къща, но вече 15 дни са заедно и виждам напредък в отношенията им (не че Ози не се бута да ме гризка, когато галя Бъгси, но поне не се бият). Бъгси е по-спокоен, следва ме по петите и не пропуска възможност да се гушне за малко ласки :md_064:

Кой от двамата е Ози? Те, душичките, си приличат като две капки вода! Много са красиви, миличките ... Мъчно ми е за тормозените и малтретирани кученца - то е като да малтретираш дете ... с тази разлика, че кучовците са още по-зависими от нас! Преди хилядолетия ние сме ги извели от естествената им среда, не е честно да се отнасяме зле с тях! Хубаво е, че Бъгси е намерил своя дом и своите обични хора! :ba_025:
User's Signature

Качена снимка

#1913 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 May 2010 - 10:53 AM

Показване на мнениетоvani6366, в 09 May 2010 - 05:03 PM, написа:

Привет на всички, надявам се да сте изкарали хубави празници и да сте се налудували много :be_107:
Ние си стояхме в Пловдив, извеждаме се по малко само за пиши и има напредък :db_046: Обаче много го закачат другите кучкари и кучетата също а мен ме е страх, че малките ще ги сборичка набързо а големите него ще го уплашат и не знам какво да правя. Как така ги пускате да играят с другите кучовци - аз умирам от страх :ud_009:
Всъщност сигурно зависи от възрастта - на колко горе долу вече не ви беше страх да го пускате да играе с други кучета? Нека кажат по-опитните - те нещо се изгубиха от форума, дано не е нарочно - много ни помагат със съвети, пишете :ae_085:

Хе-хе, аз пак взех думата и нямам спиране! :re_037:
Аз също съм съгласна, че, колкото по-рано го оставиш да бъде самостоятелен, толкова по-добре! Не се притеснявай от поведението на кучето си - те са си животинки и си се разбират по техен си начин! Нужно е кученцето да се социализира, да свикне да общува с други кучета. Все пак той има нужда от игра и комуникация със себеподобните си! :dog: . Щом си започнала да го извеждаш, пускай го да си играе с други кучета, но, ако много се притесняваш, пробвай първоначално да го пускаш при кучета от дребни породи ... И не забравяй да го приучиш да идва при теб, когато го повикаш - това носи най-голямото успокоение - да знаеш, че, каквото и да стане, той ще е до теб при повикване!
User's Signature

Качена снимка

#1914 Потребителят е офлайн   ^JOJO^ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 May 2010 - 11:35 AM

Показване на мнениетоpacko, в 06 May 2010 - 09:43 AM, написа:

Привет на всички сладки джак-чета :re_037:

Напоследък ходим с Маша на разходки на поляните зад Хилтън, около 5-6 часа следобед обикновено сме там.
По ми харесва от Борисовата градина - по-малко хора, по-широки поляни, по-малко бездомни кучета, повече кучкари и съответно повече кучета с които Маша да играе.
Маша от малка още има слабост към големите породи кучета и предпочита с тях да играе.
Любимото и игра е да открадне нечия топка или играчка за да я гонят поне няколко големи кучета, а тя да им се измъква с бърза скорост и внезапни завои и премятания :dog:
Това обаче напоследък малко ме притеснява след два инцидента с по-агресивни кучета.
Имам чувството че не я възприемат много-много като куче (по-скоро на заек!) и като не могат да я настигнат стават агресивни.
При първия случай един ротвайлер я гонеше, тя се блъсна в друго куче и той я настигна и я притисна под себе си. Тя се изплаши много и добре че успя да се измъкне. Ротвайлера я подгони отново и докато ги настигна тя се беше вече много изплашила.
При втория случай една немска овчарка я повали на земята и я запаха за врата сякаш искаше да я удуши. Добре че бях наблизо та успях да издърпам овчарката.
И след двата инцидента собствениците се скъсваха да ме убеждават как техните кучета въобще не били агресивни и били много добре обучени, и как това се случвало за първи път. Много-много не повярвах за това.
По мои наблюдения има няколко породи които проявяват агресия към Маша, а може би и към други джак-чета: немски овчарки, ротвайлери и хъскита.
Продължавам да ходя там, но вече съм много внимателен и като видя че на някоя поляна има кучета от тези породи ги отбягвам.

Случвало ли Ви се е и на вас подобно нещо, и ако да - как се справяте?
Маша е много жизнено и игриво куче и за нея всичко е забавления и игри, но май не всички кучета го приемат така!
От друга страна не искам да я ограничавам от игри и тичане, но пък и не искам да застрашавам нейното здраве.

Здравей Packo,
много съжалявам за това, което сте преживяли с Маша, сигурно е било ужасно.
Нашето куче от скоро излиза навън, може би десетина дни и всеки път, когато види куче тръгва да тича в обратна посока. Много го е страх от кучета, докато на хората много се радва. Има ли ли сте такъв проблем с Маша? Надявам се да го преодолее скоро.
Ето го и страхливия Джоджо :)

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#1915 Потребителят е офлайн   vani6366 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 May 2010 - 02:52 PM

Благодаря за съветите katetol и nedev - значи първо трябва супер да изпълняваме "ела тук" - което засега е на 50% май :md_064:
и после да го пускам ако иска да ходи при кучетата.
Обаче вчера, един английски булдог на две години, ми изглеждаше толкова мощен и страшен, така се дърпаше към нашия, че стопанката му едвам го удържаше - да ви кажа честно грабнах Майло и айде да ни няма - подвихме опашки и двамата :dog:
User's Signature

Качена снимка

#1916 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 May 2010 - 03:20 PM

Показване на мнениетоvani6366, в 10 May 2010 - 12:57 PM, написа:

Благодаря за съветите katetol и nedev - значи първо трябва супер да изпълняваме "ела тук" - което засега е на 50% май :md_064:
и после да го пускам ако иска да ходи при кучетата.
Обаче вчера, един английски булдог на две години, ми изглеждаше толкова мощен и страшен, така се дърпаше към нашия, че стопанката му едвам го удържаше - да ви кажа честно грабнах Майло и айде да ни няма - подвихме опашки и двамата :dog:

Не е задължително супер да изпълнява командата, всъщност той така ще я затвърди! Не бива да те притеснява интереса на другите кучета към Майло - той е нормален! Позволявай им да се подушат, да се опознаят ... За кучета като булдога бих казала даже, че Майло е по-опасен, отколкото обратното :ab_041:. Ако много, много се притесняваш, първоначално можеш да го пускаш с т. нар. "влачещ повод", т. е. да не откачаш повода,а го оставяш, така че бързо и лесно да можеш да издърпаш Майло, ако ситуацията загрубее! Не забравяй обаче най-важното - той не е дете, той си е куче! Позволявай му да се държи като такова! :wub:
User's Signature

Качена снимка

#1917 Потребителят е офлайн   vitamin1973 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 10 May 2010 - 04:31 PM

Здравейте! Искам да попитам - колко време след третата ваксина е нормално да се извежда кучето навън?
Защото ми казаха "...минимум 2 седмици..." при което се втрщих...
Ръсел вече в къщи полудява, а и ние с него. Когато го водиме на вилата, все едно, че нямаме куче. Той не се прибира от двора.
Предварително благодаря!
User's Signature

Качена снимка

#1918 Потребителят е офлайн   vani6366 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 May 2010 - 04:40 PM

Показване на мнениетоvitamin1973, в 10 May 2010 - 02:36 PM, написа:

Здравейте! Искам да попитам - колко време след третата ваксина е нормално да се извежда кучето навън?
Защото ми казаха "...минимум 2 седмици..." при което се втрщих...
Ръсел вече в къщи полудява, а и ние с него. Когато го водиме на вилата, все едно, че нямаме куче. Той не се прибира от двора.
Предварително благодаря!

Здравей братко Ръсел :re_037:
на нас пък доктора ни каза, че седмица преди третата ваксина можем да го извеждаме по малко - за свикване и за едното пиш дето се вика - десет митутки са достатъчни. Трябвало да се социализира кучето, иначе после това било голям проблем. Така че ти си преценяваш и си поемаш риска, но аз като ми каза доктора така - и навън! Ние тази седмица ще правим трета ваксина, но вече имаме няколко излизания. Сложи снимики да ви видим :smile:
User's Signature

Качена снимка

#1919 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 May 2010 - 04:44 PM

По принцип извеждането две седмици след третата ваксина се налага, защото това е нужният период, за който организмът на кученцето да си изгради необходимите антитела. През тези две седмици си е податливо и доста уязвимо ... Но, все пак, ако не се среща с болни кучета ... Може и да пробвате! Аз лично обаче ви препоръчвам да последвате съвета на ветеринаря ... :tb_195:
User's Signature

Качена снимка

#1920 Потребителят е офлайн   Ози! Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 May 2010 - 05:08 PM

Ози е с точката на главата, той е по-висок и с по-широк гръден кош (като татко си)Бъгси е по-нежничък късокрачко :ab_041:

#1921 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 May 2010 - 05:19 PM

Уважаеми колеги, в раздел НОВИНИ И СЪБИТИЯ е отворена тема, където бихте могли като КЛУБ по порода да покажете съпричастност с наболелия проблем 'опасни породи"

БРФК е обединяващо звено и върховен представител на организираната кинология у нас. Категорично смятам, че случаят е крайно належащ и изисква бърза и ясна намеса именно от УС на тази организация. Не на последно място нейна цел е и пропагандата и разяснителната работа в обществото по наболели теми и "кучешки" въпроси, което общество малко или почти никак не се интересува от изложби и кучешки конкурси. За съжаление в голямата си част, хората са жадни за сензации и единственото, което имат в главите си е нихилизъм и реваншизъм! Любимото на народа: "Око - за око и зъб за зъб!" само може да доведе до още по-големи разделения в и без това разединеното ни общество. Ето един примерен текст на писмо, което всяко ръководство на национален клуб по порода, би могло да обсъди със своите членове и да изпрати до заинтересованите страни! Естествено, текстът може да търпи промени, стига да са разумни и лишени от емоционални изблици.

"Относно обсъжданата нова Наредба за домашните кучета натериторията на Столична община.

Госпожо Фандъкова!

Разтревожени сме от това,че в медиите се обсъждат забрани за отглеждане на дадени породи кучета и категоризирането им като опасни - като в това е замесена и СО.

Сигурни сме в това, че си давате ясна сметка, че подобен, доказал своята неефективност по света подход, няма да защити обществото ни от кучешка агресия и няма да намали фаталните инциденти с кучета, а напротив. Агресията при кучетата не е функция на произхода им. Това е резултат от множество фактори, различни от спецификата на породата и в частност: липса на подходящ тренинг и социализация , неправилен избор на порода съобразно начина на живот на собственика , неправилни селекционни профилактики или умишлено създаване на агресивни модели на поведение, липса на грижи и пр. Необходимо е да се предприемат мерки, насочени срещу безотговорното развъждане, умишленото насърчаване на агресивността у кучетата, както и на безотговорното отглеждане на кучета с цел задоволяване на примитивни човешки страсти.

Подобни практики, каквато е породозабранително законодателство, в редица държави доказа на практика липсата на зависимост между наложените рестрикции върху отглеждането на определени породи и инцидентите с домашни кучета. Нещо повече - в голямото европейско семейство, към което България се стреми да бъде приобщена и където такива мерки неуспешно са прилагани, отдавна тече процес на отпадане на породните рестрикции като неефективен и нехуманен метод. Би било неразумно с лека ръка да отхвърлим световния опит и да продължим да се движим повече от десетилетие след развитите страни, докато сами открием, че този подход не дава никакъв ефект, а само лишава огромен брой граждани от възможността да отглеждат домашните си любимци.

Елиминирането на хиляди дружелюбни кучета, нарочени, само защото са от набедени за опасни, ще доведе единствено до дискриминация на собствениците им , което е неприемливо за нас. Нека всеки собственик да носи персонална отговорност за действията или бездействията си пред закона и обществото."

Към момента ръководствата на националните клубове за породите амстаф, ротвайлер, боксер и йоркширски териер са изказали подкрепата си за подобна инициатива. За мое най-голямо учудване са се намерили и "колеги - кинолози", които са заявили, че проблемът не ги засяга, поради това , че отглеждат декоративни породи и "техните не създавали проблеми"

Ще се радваме ако темата не се разводнява излишно и стане трибуна на едно що годе цивилизовано обсъждане и заявяване на ясни позиции. Ако ли не: както повечето пъти досега - всеки да се спасява поединично!
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#1922 Потребителят е офлайн   Ози! Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 May 2010 - 06:02 PM

Показване на мнениетоKOKO_ko, в 10 May 2010 - 05:24 PM, написа:

Уважаеми колеги, в раздел НОВИНИ И СЪБИТИЯ е отворена тема, където бихте могли като КЛУБ по порода да покажете съпричастност с наболелия проблем 'опасни породи"

БРФК е обединяващо звено и върховен представител на организираната кинология у нас. Категорично смятам, че случаят е крайно належащ и изисква бърза и ясна намеса именно от УС на тази организация. Не на последно място нейна цел е и пропагандата и разяснителната работа в обществото по наболели теми и "кучешки" въпроси, което общество малко или почти никак не се интересува от изложби и кучешки конкурси. За съжаление в голямата си част, хората са жадни за сензации и единственото, което имат в главите си е нихилизъм и реваншизъм! Любимото на народа: "Око - за око и зъб за зъб!" само може да доведе до още по-големи разделения в и без това разединеното ни общество. Ето един примерен текст на писмо, което всяко ръководство на национален клуб по порода, би могло да обсъди със своите членове и да изпрати до заинтересованите страни! Естествено, текстът може да търпи промени, стига да са разумни и лишени от емоционални изблици.

"Относно обсъжданата нова Наредба за домашните кучета натериторията на Столична община.

За съжаление в България все още няма регистриран клуб на породата Джак-Ръсел териер,в този фоум контактуваме любители на породата. Ако има начин желаещите да изразим гражданската си позиция по въпроса, не като клуб, вярвам че ще се включат още хора.

Госпожо Фандъкова!

Разтревожени сме от това,че в медиите се обсъждат забрани за отглеждане на дадени породи кучета и категоризирането им като опасни - като в това е замесена и СО.

Сигурни сме в това, че си давате ясна сметка, че подобен, доказал своята неефективност по света подход, няма да защити обществото ни от кучешка агресия и няма да намали фаталните инциденти с кучета, а напротив. Агресията при кучетата не е функция на произхода им. Това е резултат от множество фактори, различни от спецификата на породата и в частност: липса на подходящ тренинг и социализация , неправилен избор на порода съобразно начина на живот на собственика , неправилни селекционни профилактики или умишлено създаване на агресивни модели на поведение, липса на грижи и пр. Необходимо е да се предприемат мерки, насочени срещу безотговорното развъждане, умишленото насърчаване на агресивността у кучетата, както и на безотговорното отглеждане на кучета с цел задоволяване на примитивни човешки страсти.

Подобни практики, каквато е породозабранително законодателство, в редица държави доказа на практика липсата на зависимост между наложените рестрикции върху отглеждането на определени породи и инцидентите с домашни кучета. Нещо повече - в голямото европейско семейство, към което България се стреми да бъде приобщена и където такива мерки неуспешно са прилагани, отдавна тече процес на отпадане на породните рестрикции като неефективен и нехуманен метод. Би било неразумно с лека ръка да отхвърлим световния опит и да продължим да се движим повече от десетилетие след развитите страни, докато сами открием, че този подход не дава никакъв ефект, а само лишава огромен брой граждани от възможността да отглеждат домашните си любимци.

Елиминирането на хиляди дружелюбни кучета, нарочени, само защото са от набедени за опасни, ще доведе единствено до дискриминация на собствениците им , което е неприемливо за нас. Нека всеки собственик да носи персонална отговорност за действията или бездействията си пред закона и обществото."

Към момента ръководствата на националните клубове за породите амстаф, ротвайлер, боксер и йоркширски териер са изказали подкрепата си за подобна инициатива. За мое най-голямо учудване са се намерили и "колеги - кинолози", които са заявили, че проблемът не ги засяга, поради това , че отглеждат декоративни породи и "техните не създавали проблеми"

Ще се радваме ако темата не се разводнява излишно и стане трибуна на едно що годе цивилизовано обсъждане и заявяване на ясни позиции. Ако ли не: както повечето пъти досега - всеки да се спасява поединично!

#1923 Потребителят е офлайн   Ози! Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 May 2010 - 06:10 PM

Ох нещо ми се изгуби отговора. Исках да кажа, че нямаме регистриран клуб на Джак-Ръсел териера в БГ, а сме просто любители на породата. Само като клуб ли можем да изразяваме мнение?

#1924 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 May 2010 - 08:21 PM

Показване на мнениетоОзи!, в 10 May 2010 - 06:15 PM, написа:

Ох нещо ми се изгуби отговора. Исках да кажа, че нямаме регистриран клуб на Джак-Ръсел териера в БГ, а сме просто любители на породата. Само като клуб ли можем да изразяваме мнение?

Естествено, че не е нужно да сте ангажирани като КЛУБ :) Разпространете текста на оисмото и г адресирайте до г-жа Кмета на София, участвайте активно в подписки и прочее мероприятия ...
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#1925 Потребителят е офлайн   SeSo Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
Публикувано: 10 May 2010 - 09:24 PM

....., а ето в каква компания изкара Майло уикенда :r_181:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#1926 Потребителят е офлайн   vitamin1973 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 10 May 2010 - 09:41 PM

А ето и малко актуални снимки на Ръсел

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#1927 Потребителят е офлайн   Мая Мил Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 May 2010 - 05:25 PM

Здрасти на всички Джакчета и техните стопани! След дълго търсене,чакане,няколко лъжи и препятствия най-накрая намерихме човека,от когото си взехме и нашия ръсел,казва се Jazz,и то благодарение на този форум :be_107: Вече три дена е в новия си дом,а вчера беше малко умърлушен,но най-вероятно от препарата за вътрешно обезпаразитяване,не хапна много и изкара едни такива голеееми глисти,а аз пусто нали досега не съм виждала такива екземпляри,та доста се поуплаших,но знам,че е нормално малките кученца да имат,а моя Jazz е на 2 месеца :md_064: ...В момента се опитва да изяде палеца на крака ми барабар с джапанката,хехе...

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#1928 Потребителят е офлайн   ^JOJO^ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 May 2010 - 05:36 PM

Показване на мнениетоМая Мил, в 11 May 2010 - 05:30 PM, написа:

Здрасти на всички Джакчета и техните стопани! След дълго търсене,чакане,няколко лъжи и препятствия най-накрая намерихме човека,от когото си взехме и нашия ръсел,казва се Jazz,и то благодарение на този форум :be_107: Вече три дена е в новия си дом,а вчера беше малко умърлушен,но най-вероятно от препарата за вътрешно обезпаразитяване,не хапна много и изкара едни такива голеееми глисти,а аз пусто нали досега не съм виждала такива екземпляри,та доста се поуплаших,но знам,че е нормално малките кученца да имат,а моя Jazz е на 2 месеца :md_064: ...В момента се опитва да изяде палеца на крака ми барабар с джапанката,хехе...

Голям сладур е Jazz, да ви е жив и здрав ;)
User's Signature

Качена снимка

#1929 Потребителят е офлайн   vani6366 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 May 2010 - 07:56 PM

Привет Jazz, добре дошъл във форума! Много сте хубави :wb_052:
User's Signature

Качена снимка

#1930 Потребителят е офлайн   vani6366 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 May 2010 - 08:09 PM

Показване на мнениетоvitamin1973, в 10 May 2010 - 07:46 PM, написа:

А ето и малко актуални снимки на Ръсел

:be_107: супер сте - приличаме си в тялото, но на главичката ние нямаме никакво кафяво :re_037:
User's Signature

Качена снимка

• (275 Страници) +
  • « Първа
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема