Dog.bg Форуми : Джак Ръсел териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (275 Страници) +
  • « Първа
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110
  • 111
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Джак Ръсел териер

#2151 Потребителят е офлайн   radusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 29 July 2010 - 09:25 AM

Показване на мнениетоKibela, в 28 July 2010 - 09:05 PM, написа:

добре дошли алора и крислубо ,кучетата ви са страхотни сладури :)
Мая също има петна по стомахчето но не мисля че това е някакво отклонение.
А с тези изправени уши не знам какво става имам чувството че и на Мая се изправят маи ще и спирам млякото.
Добрата новина е че вече ядем гранули , даже като са сухи и ги рупа им се кефи повече.Според мен на нашта палавница мотото е : Не слушам никой-хапя всеки :be_107:
Днес я пуснахме да играе с дворното куче , добре че е добро не знам как изтърпя .Мая я нагриза цялата ,вися и на ухото на бузата на веждата на упашката напрао .....луда работа :) ето и снимки...

Лелелеее голям звяр в малко тяло хахаха! Аз имам голямо желание да запозная Джаспър с кучовците на приятелките ми обаче ме е страх да контактува с други кучета, въпреки, че знам, че са ваксинирани ивсичко както си му е по реда... и сега като гледам вашата сладурка как си играе се питам дали е наистина толкова опасно или мога и моя вече малко по малко да го извеждам и да контактува с други себеподобни?
На мъника ще му слагаме 3тата ваксина след 2 седмици :dog:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#2152 Потребителят е офлайн   алора Икона

Публикувано: 29 July 2010 - 10:56 AM

Здравейте,още един ден със сладураната...това ставане и тичане в ранни зори е ужасно :smile: Чара си играеше преди третата ваксина с едно бебе ротвайлерче,но и то беше на същия етап на ваксинация.Мисля че не триабва да се среща с неваксинирани животни преди,а и две седмици след третата ваксина.За съжаление нямам снимки на родителите й,но ще поискам от агенцията да ми пратят.за петната...ние сме на далматинец(или по точно хиена),но са само по кожата и личат като се изкъпем....прилича на прасенце..една розовка и на петнааааа
Кажете ми,как ви будят вашите джак ръсели.Отначалото Чара ме облизваше,но нямаше ефект.....сега.....о Боже....първо усещам един мокър нос,а после силен лай точно в ухото ми....действа безотказно...ставам на мига.
Някой беше питал за пишкането...има спрей,който "казва на кучето" къде да не пишка.т.е. напръскваш къщата без мястото което е за тази цел.Цената му е около 17лв.Но аз незнам дали действа,тъкмо мислех да го взема и тя сама започна да си пишка навън.Незнам дали говоренето от моя страна,когато притичвах с парцала(говорене от рода..сега тука ли се пишка,аз постоянно ли ще ходя след теб,лошо куче така не се прави......аз й говоря като на човек,а тя стой и гледа....незнам кога ще ми отговори :zz_225: )е помогнало.Но съвета който ми даде ветринаря по повод нейното "послушание" беше.."когато й говаря или й се карам да я гледам и не аз да си одместя първа погледа а тя,....действа.Сега пишка вътре само когато иска да ме "накаже",че не съм й обърнала внимание.
Да помоля хората който са от по дълго време с джакове,който са по навътре с нещата, да дадат някой съвет за дресировката да джак ръсел(макар че това е трудна задача...мисля че всички ще се съгласят че дресировкатана ДРТ е по трудничка).Общи неща изчетох много и някой имат ефект.....ако имате някой "трик"...от личен опит.
Предварително ви благодаря.Желая ви лек ден.
ПОздрави Хриси и Чара

#2153 Потребителят е офлайн   krislubo Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 29 July 2010 - 11:47 AM

Я да ви питам ,понеже за първи път гледаме куче. Нашия Лъки е на почти три месеца. Яде гранулки на Royal Canin. По какъв грамаж трябва да му давам , дневно. На него все не му стига. Голям е лакомник. за един месец в нас наддаде почти килограм.
Кога мога да го изкъпя , че ветеринарката каза да изчакаме и третат ваксина. Ама той все пак е затворен в апартамент , имам и две деца и ми мирише , исками се да го изкъпя вече. И друго - с какъв шампоан. Кой е най подходящ. Че то има хиляди видове.
User's Signature

Качена снимка

#2154 Потребителят е офлайн   radusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 July 2010 - 12:29 PM

Показване на мнениетоkrislubo, в 29 July 2010 - 11:52 AM, написа:

Я да ви питам ,понеже за първи път гледаме куче. Нашия Лъки е на почти три месеца. Яде гранулки на Royal Canin. По какъв грамаж трябва да му давам , дневно. На него все не му стига. Голям е лакомник. за един месец в нас наддаде почти килограм.
Кога мога да го изкъпя , че ветеринарката каза да изчакаме и третат ваксина. Ама той все пак е затворен в апартамент , имам и две деца и ми мирише , исками се да го изкъпя вече. И друго - с какъв шампоан. Кой е най подходящ. Че то има хиляди видове.

Здрасти,

Аз също моя го храня с Роял Канин.. а и кучовците ни изглжда са на една и съща възраст.. за 2-3 мсечно кученце до колктоо си спомням се дават по 110 - 120 гр. на ден. От магазина трябва да ти дадат една пластмасова мерилка, която си е точно за този вид гранулки, за да можеш точно да си измериш количеството, което по скалата им се разделя на 3 приема, един сутрин, на обяд и един вечер :smile:

Джаспър вече го къпах веднъж.. преди 2 седмици, няма особено значение какъв шампоан ще избереш, но нека е кучешки.. на мен вет-а ми даде направо един за чувствителна кожа с билки.. не си спомншм марката!
Аз много се притеснявах, че е малък и не трябва още да се къпе, но лекара ме посъветва да го направя! Дойде с бълхички и въпреки пудрата те си бяха наснесли яйца и тршбваше да мине през водата за да ги унищожим :ab_041:
Важното е след като го изкъпеш да стои някъде на топличко за да не настине :ie_146:

#2155 Потребителят е офлайн   izidra Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 29 July 2010 - 02:56 PM

Показване на мнениетоkrislubo, в 28 July 2010 - 03:03 PM, написа:

Здравейте.
От месец и ние си имаме Джак ръсел. Като го взехме , на 50 дни , беше един мъничък , кротък. А сега стана голям дивак.
Едното му ухо взе леко да се изправя. И кожата му стана цялата на петна. А до сега не съм виждала от тази порода на петна. Абе каквото и да стане ние вече си го обичаме. Но поне да е в стандартите на породата.
Почти се научи да се изхожда само на едно и също място. Но не се подлага на никакви команди. Дали защото е малък или просто е по - инат. Като си играе много хапе. Снимки ще пробвам да кача след малко , надявам се да ни приемете в темичката си.

Krislubo, не виждам повод за опасения. Малките се раждат с розова гъбка, розови коремчета и лапки. Около 20-25 ден започва пигментацията на тези места, така че петната не бива да те притесняват. Също така са допустими и петънца по други части на тялото. Относно ушенцата имай предвид, че преди смяна на млечните им зъбки има леко изправяне, но след този период, който е около 3-4 месец ще улегнат, освен ако не давате допълнително калций, което е желателно само при едрите породи. Ако се храните с висок клас храна, какъвто е Роял Канин в никакъв случай не давате допълнително калций. От снимките виждам, че имате кафяво по муцунката с времето и то ще се увеличи. Относно къпането не ви го препоръчвам преди 6 месец, освен ако не е наложително и то с шампоан за puppies. Специфична миризма, но не неприятна винаги ще има, но след време, като я няма около вас ще Ви липсва.
User's Signature

Качена снимка

#2156 Потребителят е офлайн   GaD Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 29 July 2010 - 05:10 PM

Всички кученца са многооооооого сладки!

Ето ние как си мием зъбките!

#2157 Потребителят е офлайн   radusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 July 2010 - 05:30 PM

Показване на мнениетоGaD, в 29 July 2010 - 05:15 PM, написа:

Хахахаха много яко... Браво на вас! Много е сладка :wub:

#2158 Потребителят е офлайн   vani6366 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 July 2010 - 09:34 PM

Показване на мнението^JOJO^, в 28 July 2010 - 03:31 PM, написа:

Показване на мнениетоkrislubo, в 28 July 2010 - 05:09 PM, написа:

Ето го и него. В началото като го взехме и след това. Ще видите и петнистата ни кожа сега..

И Джоджо има петна по коремчето.

Аааа, с лентичка си е друго :md_064:
Много ми харесва на Джоджо главичката - като нарисуван е :ba_025:
А за петната - не знам, те май всички имат и по-големите даже не само на коремчето, ами навсякъде могат да се петносат :be_107: Ние се бяхме така от бебета всъщност - малко на далматинец го докарваме, че и чернички и кафевички по крачетата имаме :ab_041:
User's Signature

Качена снимка

#2159 Потребителят е офлайн   ^JOJO^ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 July 2010 - 02:14 PM

Показване на мнениетоvani6366, в 29 July 2010 - 09:39 PM, написа:

Показване на мнението^JOJO^, в 28 July 2010 - 03:31 PM, написа:

Показване на мнениетоkrislubo, в 28 July 2010 - 05:09 PM, написа:

Ето го и него. В началото като го взехме и след това. Ще видите и петнистата ни кожа сега..

И Джоджо има петна по коремчето.

Аааа, с лентичка си е друго :md_064:
Много ми харесва на Джоджо главичката - като нарисуван е :ba_025:
А за петната - не знам, те май всички имат и по-големите даже не само на коремчето, ами навсякъде могат да се петносат :be_107: Ние се бяхме така от бебета всъщност - малко на далматинец го докарваме, че и чернички и кафевички по крачетата имаме :ab_041:

Благодарим за комплимента :). И вашия е голям сладур. Има една снимка, на която е намигнал с едното око, която ми е любима :)
User's Signature

Качена снимка

#2160 Потребителят е офлайн   ^JOJO^ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 July 2010 - 02:25 PM

Показване на мнениетоGaD, в 29 July 2010 - 05:15 PM, написа:

Браво на вас, много добре се справяте :). Джоджо докато си сменяше зъбките имаше доста непроятен дъх и имаше огромна нужда от такива процедури, но никога няма да ми позволи да му узмия зъбите :(
User's Signature

Качена снимка

#2161 Потребителят е офлайн   алора Икона

Публикувано: 31 July 2010 - 06:30 PM

за дъха и денталните кокали вършат същата работа а и кучетата ги обожават..

#2162 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 July 2010 - 08:43 PM

И ние ползваме дентални кокали! Е, все пак на Джими дъхът не мирише на рози, но то и няма как - нали си е хищник, диването ... почти като истински! Пък и освен гранулките, почти няма ден, в който да не си похапне и месце или мнооого разварени кокали ...
Та, мисълта ми е, че на кученцата винаги ще си им понамирисват устенцата ... но, честно казано, аз си обичам всяка една негова миризма :wub:
User's Signature

Качена снимка

#2163 Потребителят е офлайн   ralina Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 01 August 2010 - 09:50 PM

здрасти на всички ! :re_037:
имам едно запитване относно храната, че днес купих на мишока нова - belcando finest croc
досега съм го хранила само с royal canin и сме изпробвали eukanuba, но от повече от половин година си яде добичето royal-a и не се оплаква :ba_025:
днес в зоомагЪзина в мола ми казаха, че royal canin имала повече оцветители и консерванти и въпросната belcando била по-добра. доколкото си спомням RC e high premium, а belcando пише че е премиум клас. още като го взех като бебе кучонито и ми беше казано, че RC е най-доброто на широкия пазар. рових из нета, четох ... не съм голям специалист по тая част, затова някой ако има някакви наблюдения и опит да ми даде съвет, моля. пише какви ли не суперлативи за belcando
благодарско предварително :rc_036:
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#2164 Потребителят е офлайн   sickdog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 02 August 2010 - 08:39 PM

Jackie sas svoq ohajor :)

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

#2165 Потребителят е офлайн   radusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 August 2010 - 10:37 PM

Днес Джаспър беше при чичо доктор да го обезпаразити вътрешно и да му сложи ампулка против външни паразити... имаше опашка от чакащи и малчо обра точките :ab_041: Всички много го му се радваха и също така изказаха загриженост към мен хаха явно породата има много лоша слава като трудно гледаема :dog:
Доктора каза, че едва ли до 2-3 г. ще му оври главата :ud_009:

#2166 Потребителят е офлайн   Kibela Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 04 August 2010 - 12:45 AM

Преди няколко дена говорих с човека от които взехме Мая за изправените уши и храната.Те имат 4 джака и единия е изправил едното ухо заради много калций.Каза че някои храни имали по много и ми каза да го храня с фрискис джуниор на пурина ако не искам да изправи ушите .Вече я храним с нея ,но се чудя дали някой има наблюдения над тази храна.
Днеска успях да снимам животното в спокоина поза хихи :)

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#2167 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 August 2010 - 07:37 AM

Radusha, да не те отчайвам, но Джими вече е на две години /без няколко дни/ и все още не му е увряла главата! ДРТ са едни от най-интелигентните кучета, а, както един мой приятел казва, признак на интелект не е безропотното послушание, което демонстрират много породи кучета, а именно "тарикатлъкът" винаги да става на твоята ... както се случва с ДРТ-те. Някъде вътре в себе си те имат резервни батерии ... Абе , сладури!
А един психолог каза, че тези, които отглеждат ДРТ, без да ги изхвърлят на улицата, са много добри хора .. и търпеливи ... абе, много суперлативи изля човечецът! Така че, не се изненадвай от загрижеността на хората, особено на тези, които познават породата ... ДРТ-те са си луди кучета :ab_041:
User's Signature

Качена снимка

#2168 Потребителят е офлайн   ^JOJO^ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 August 2010 - 12:31 PM

Показване на мнениетоKibela, в 04 August 2010 - 12:50 AM, написа:

Преди няколко дена говорих с човека от които взехме Мая за изправените уши и храната.Те имат 4 джака и единия е изправил едното ухо заради много калций.Каза че някои храни имали по много и ми каза да го храня с фрискис джуниор на пурина ако не искам да изправи ушите .Вече я храним с нея ,но се чудя дали някой има наблюдения над тази храна.
Днеска успях да снимам животното в спокоина поза хихи :)

Здравей Kibela,
по отношение на калция - в събота бяхме при нашите ветеринари и говорихме за страничните му ефекти. Казаха ни, че на кучето се дава всеки ден до навършване на 1 годинка калций в съответните пропорции за кучето (в нашия случай по половин таблетка на ден). Страничен ефект от предозиране с калций може да бъде спиране на растежа, а за изправяне на ушите калция не оказва влияние. Ушите могат да се изправят, ако родителите на кучето ви са с изправени уши - ген. На Джоджо ушите всеки ден стоят по различен начин - един ден са клепнали надолу във V-образна форма, а на другия са по-преповдигнати, но пък са му много мекички и умирам да ги мачкам :).
User's Signature

Качена снимка

#2169 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 August 2010 - 01:17 PM

Хм, на мен също ми казаха, че ушичките на Джими са се изправили заради предозиране на калция /това ветеринар ми го каза/. :dh_188: Даже ми обясниха, че калций се дава допълнително само на кучетата от едри породи - за дребните не било необходимо, тъй като качествените кучешки храни съдържали достатъчно за нормалното им развитие /пък аз давах по една таблетка калций на ден./. Не изключвам вероятността обаче нещо да съм в грешка, защото сменихме мноооого ветеринари, докато си попаднем на нашия, а и първата година от живота му беше извън България.
Иначе родителите му са си с нормални уши - ама съвсем джаковски :ab_041: . Аз обаче пак повтарям, отклоненията от стандарта не правят кучето по-малко ДРТ. Пък и, ако не смятате да го ползвате за кучовците за развъждане, не е голяма болка ...
Гарантирам, ДРТ-те с прави уши не обичат по-малко от тези с клепнали ...
User's Signature

Качена снимка

#2170 Потребителят е офлайн   ^JOJO^ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 August 2010 - 01:49 PM

Показване на мнениетоkatetol, в 04 August 2010 - 01:22 PM, написа:

Хм, на мен също ми казаха, че ушичките на Джими са се изправили заради предозиране на калция /това ветеринар ми го каза/. :dh_188: Даже ми обясниха, че калций се дава допълнително само на кучетата от едри породи - за дребните не било необходимо, тъй като качествените кучешки храни съдържали достатъчно за нормалното им развитие /пък аз давах по една таблетка калций на ден./. Не изключвам вероятността обаче нещо да съм в грешка, защото сменихме мноооого ветеринари, докато си попаднем на нашия, а и първата година от живота му беше извън България.
Иначе родителите му са си с нормални уши - ама съвсем джаковски :ab_041: . Аз обаче пак повтарям, отклоненията от стандарта не правят кучето по-малко ДРТ. Пък и, ако не смятате да го ползвате за кучовците за развъждане, не е голяма болка ...
Гарантирам, ДРТ-те с прави уши не обичат по-малко от тези с клепнали ...

Явно всеки доктор си има свое мнение по въпроса :).
Да са ни живи и здрави кучоенцата е по-важно. Джоджо в неделя получи 4 инжекции. Докторите казаха, че се е натровил с нещо, беше много болничък горкичкия. Късаше ми сърцето. Добре че бързо се възстанови и вчера реши да се овъргаля хубавичко в едно голяма прясно ако, докато бяхме на разходка....целия беше омазан. Беше пуснат без повод и го изпуснахме...миришеше от километри :).
User's Signature

Качена снимка

• (275 Страници) +
  • « Първа
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110
  • 111
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема