Бубен златен, а какво точно му беше в неделя? Повръщаше ли? Аз изпитвам див ужас, когато видя Джими, че взема нещо от земята, защото бях гледала едно предаване на "Отечествен фронт", в което един олигофрен обясняваше как приготвял отрова, как я залагал на различни места, за да се тровят кученцата
Джак Ръсел териер
Публикувано: 04 August 2010 - 04:30 PM
Бубен златен, а какво точно му беше в неделя? Повръщаше ли? Аз изпитвам див ужас, когато видя Джими, че взема нещо от земята, защото бях гледала едно предаване на "Отечествен фронт", в което един олигофрен обясняваше как приготвял отрова, как я залагал на различни места, за да се тровят кученцата
Публикувано: 04 August 2010 - 09:23 PM
katetol, в 04 August 2010 - 04:35 PM, написа:
И аз съм го гледала това предаване и също много се страхувам да не попаднем на нещо подобно. Не знам какво точно се е случило с Джоджо - дали е налапал нещо или е от хапчето за вътрешно обезпаразитяване, понеже в събота го водихме на доктор да му го даде, че нашите опити са неуспешни и в неделя сутринта след разходка беше много отпаднал, отпуснат направо. Повърна веднъж и след това започна много да се слюнчи, направо му капеше от устата слюнка. Взех го и пак на доктор. Сложиха му 4 инженкции - 2 противоотровни, 1 бусколизин и аналгин и 1 с някакви витамини. Навръщане повърна в колата и извън нея и след няколко часа вече беше добре. Докторите казаха, че най-вероятно е облизал или е хапнал нещо и се е натровил. За щастие вече е добре и не спира да лудее :).
Публикувано: 04 August 2010 - 11:24 PM
Kibela, в 04 August 2010 - 12:50 AM, написа:
Днеска успях да снимам животното в спокоина поза хихи :)
Голяма красавица е :)))) и колко е пораснала
Публикувано: 08 August 2010 - 11:06 AM
доколкото си спомням тази храна на пурина е доста нисък клас и няма всички необходими като количество вещества за правилния растеж на кученцето, както и за развитието на костите и органите му. необходима е с голям процент протеин. и аз съм чела доста за това, че изправят ушите от калция и от храни с повече калции. и при нас също едното ухо се опитваше да се изправя, но понеже са му по-големи и се сгъваше през средата хаха. доктора ме посъветва още тогава като беше на 3,4 месеца животинката, да му мачкам ушетата в желаната посока - за да са клепнали. сякаш имаше ефект, но и сега от време на време същото уше си го прегъва по същия начин като се размърда, но поне като му кажа "оправи си ухото" и доста често си го връща да е клепнало ахаха
Публикувано: 08 August 2010 - 03:12 PM
ralina, в 08 August 2010 - 11:11 AM, написа:
доколкото си спомням тази храна на пурина е доста нисък клас и няма всички необходими като количество вещества за правилния растеж на кученцето, както и за развитието на костите и органите му. необходима е с голям процент протеин. и аз съм чела доста за това, че изправят ушите от калция и от храни с повече калции. и при нас също едното ухо се опитваше да се изправя, но понеже са му по-големи и се сгъваше през средата хаха. доктора ме посъветва още тогава като беше на 3,4 месеца животинката, да му мачкам ушетата в желаната посока - за да са клепнали. сякаш имаше ефект, но и сега от време на време същото уше си го прегъва по същия начин като се размърда, но поне като му кажа "оправи си ухото" и доста често си го връща да е клепнало ахаха
аз купувах на Джаспър Пурина, когато правих опити да разбера коя храна би му харесала и знам за нея, че е от високия клас, каквато е и роял канин, но е по-малко овкусена, поради което мъника ми не я хареса...
Аз искам да питам дали е вредно куче да яде консерва риба тон?
Публикувано: 08 August 2010 - 11:46 PM
Мина доста време откакто не сме влизали във форума,за съжаление нямам много време....
Виждам нови попълнения и много пораснали дивачета за което много се радвам
Имам един въпрос и моля за вашето мнение.
Смятаме да ходим на море на палатки в къмпинг " Градина"
Понеже мин година ходихме на плаж там и видях много хора с кучета та се чудя дали тази година да го взема
Маѝло с нас така и така ще сме на палатка.Досега не сме били на палатки на море още повече с куче...
А един път го водихме с нас в едно село и цяла нощ не мигнахме.Лаеше цяла нощ беше кошмар та се чудя
как да постъпя този път.Ако е пак така на морето ще е ужас.
много е своенравен просто нямам думи прави каквото си реши и изпълнява казаното му от нас
когато той пожелае....
а гледам хората си водеха кучета от разни породи и животинките си кротуват без да пречат на никого
Моля кажете как да постъпя много ми се иска да го вземем но незнам детето ли ще гледам или ще
ме подлудява той
А ми е такъв сладурчо и много си го обичкам
Търсим си и жена но в нашият град няма друг Джак
Поздрави и целувки на всички сладурчовци
Публикувано: 09 August 2010 - 10:13 AM
Mailooo, ако отидете на палатка с кучо, много те моля после да пишеш как е минало. Аз исках да направя същата еквилибристика това лято, но не посмях, защото ме достраша да не се изгуби. Не, че още съм се отказала, все пак остават още няколко седмици за проба! Иначе определено мисля, че на кучо ще му се отрази страхотно, защото морето си е море, дори и за тях, пък и по цял ден ще е свободен да си търчи, да си ровчи разни неща и да се забавлява! Ако обаче има много хора, вероятността да не спите пак по цели нощи е доста голяма, защото, все пак, за него това е непознато място и всички шумове са му нови ... той ще държи да се докаже, че е там и е достатъчно силен.
Публикувано: 09 August 2010 - 04:23 PM
От кой град сте?
И ние мислихме да я водим нашата на палатка, но наистина си миля, че няма да се спи цяла нощ. Да не говорим, че като стане тъмно полудява ако е навън. Постоянно рови, души, търси жаби,таралежи и не изпълнява никакви команди..все едно не е нашето куче, като луда е.
Публикувано: 09 August 2010 - 04:35 PM
Mailooo, в 08 August 2010 - 09:51 PM, написа:
Понеже мин година ходихме на плаж там и видях много хора с кучета та се чудя дали тази година да го взема
Маѝло с нас така и така ще сме на палатка.Досега не сме били на палатки на море още повече с куче...
А един път го водихме с нас в едно село и цяла нощ не мигнахме.Лаеше цяла нощ беше кошмар та се чудя
как да постъпя този път.Ако е пак така на морето ще е ужас.
много е своенравен просто нямам думи прави каквото си реши и изпълнява казаното му от нас
когато той пожелае....
а гледам хората си водеха кучета от разни породи и животинките си кротуват без да пречат на никого
Моля кажете как да постъпя много ми се иска да го вземем но незнам детето ли ще гледам или ще
ме подлудява той
Не е ли по-удачно е на бунгало на същия къмпинг - според мен палатката ще я събори
Между другото в по-предни страници на форума мисля че имаше споделени впечатления от приключението - "с ДРТ на море"

Публикувано: 09 August 2010 - 08:42 PM
katetol, в 04 August 2010 - 02:44 PM, написа:
katetol, страхотно бебе е бил Джими - и забелязах че е с повечко черно на муцунката от сега, или бъркам?

Публикувано: 09 August 2010 - 10:18 PM
така като гледам май ще отидем без Майло понеже не ми се иска да будувам по цяла нощ....
То като гледам всички са еднакви почти,нашият дивак също скача като луд обича много да целува и обожава деца.
Иска да е център на внимание постоянно!!!На вън скача по хората да им се радва и джавка много.
Та ако отидем с него няма да видим бял ден
Ние сме от Кърджали и тук няма Джакове.Има един два ,но единият е мъжки и няма какво да правим с него....
На скоро говорих с един дето има женска,но не пожела да ми даде кученце след като роди женската,а освен това кучето му не е изследвано
за болести.До колкото знам ако не е изследвана може Майло да хване някаква болест което не бих искала да се случва
Та накрая си седим така....
Така ми става мъчно за него като го гледам то животинчето си показва че е готово за женска,но като няма незнам какво да сторя,а ми е жал за него.До кога може така да кара незнам
Утре ще ходим на лекар щото му се възпали ушето и се мажем с едно мазило и сме на контролен преглед.
Каква храна давате на кучовци освен гранулките?Имам в предвид храна от която и ние ядем.
Поздрави от Майло на всички другарчета от групата
Публикувано: 10 August 2010 - 04:30 PM
За сега се разбираме чудесно и много се радваме на избора си относно породата. Мери (така се казва тя) е у нас заедно с един от братята си, който гледаме за мой колега. И макар да са у нас само 4 дни - вече се питаме как ли ще се разделим с него, когато си дойдат стопаните му :)
Публикувано: 10 August 2010 - 05:12 PM
Вани6366 - мисля, че Джимчо не се промени много в цветовата си гама, но може и да греша! В смисъл такъв, че цветовете му не се промениха, а на снимката може да изглежда по-тъмен от светлината! Знам ли! Той си ми е най-голямата любов и е единственото същество от мъжки род, което със сигурност ме обича категорично и безрезервно!!!
И, да се похваля, почти си намерихме две гаджета - харесаха го две мацки и ни взеха телефонния номер да се обадят! Пък аз си мислех, че никой няма да го иска за татко на бебоци, заради ушите! Дано да се обадят, че да порастнем и възмъжеем
Публикувано: 11 August 2010 - 12:04 PM
Мери Ръсел, в 10 August 2010 - 02:35 PM, написа:
За сега се разбираме чудесно и много се радваме на избора си относно породата. Мери (така се казва тя) е у нас заедно с един от братята си, който гледаме за мой колега. И макар да са у нас само 4 дни - вече се питаме как ли ще се разделим с него, когато си дойдат стопаните му :)
Здравейте и добре дошли! Много да ви радва Мери, чакаме снимки
Малииии, какво ли е с две джакчета бебета

Публикувано: 11 August 2010 - 04:51 PM
В неделя ни сложиха третата ваксина и сега чакаме да минат дните та най - накрая да го изведем и него на разходка. Горкия полудява като го изкарам. (в смисъл като излизаме за обезпаразитяване и ваксина. , на ръце). Иска да слиза , драска ме , скимти. Та с нетърпение чакаме първата разходка. А така като гледам тя ще се осъществи на морето. Питах ветеринаря дали може да го заведем до морето, отговори , ами ако държите.... Та да ви питам , има ли нещо опасно от това да го заведем на морето.. Няма да го къпя там , само на разходка по пясъка.
Публикувано: 11 August 2010 - 07:57 PM
krislubo, в 11 August 2010 - 02:56 PM, написа:
В неделя ни сложиха третата ваксина и сега чакаме да минат дните та най - накрая да го изведем и него на разходка. Горкия полудява като го изкарам. (в смисъл като излизаме за обезпаразитяване и ваксина. , на ръце). Иска да слиза , драска ме , скимти. Та с нетърпение чакаме първата разходка. А така като гледам тя ще се осъществи на морето. Питах ветеринаря дали може да го заведем до морето, отговори , ами ако държите.... Та да ви питам , има ли нещо опасно от това да го заведем на морето.. Няма да го къпя там , само на разходка по пясъка.
Krislubo, лично аз не виждам проблем да отидете на море. Ние заведохме Джаки на море за първи път когато беше на 4 месеца и беше страхотно както за нас така и за нея. Повечето кучета от тази порода по мои наблюдения обожават водата, така че и това не бива да ви притеснява още повече, че Лъки сам ще си покаже кога е готов за тази нова емоция.
Публикувано: 12 August 2010 - 09:35 AM
krislubo, в 11 August 2010 - 04:56 PM, написа:
И ние в събота ще ходим до чичо доктор за третата ваксина..
Обаче миналата седмица за уйкенда го взехме с нас на планина, защото нямаше кой да го гледа вкъщи.. говорихме преди това в ветеринаря и той ни каза, че принципно има известен риск, но все пак има 2 ваксини и съответно някаква резистентност към съответните болести и ако избягваме контакта с други кучета няма да е кой знае колко рисковано..
Мисля че добре му се отрази.. за пръв път видях Джаспър скапан от умора
Ето ни и двамата по време на следобедното безделие

Вход

Горе
Цитиране +