Dog.bg Форуми : Джак Ръсел териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (275 Страници) +
  • « Първа
  • 110
  • 111
  • 112
  • 113
  • 114
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Джак Ръсел териер

#2211 Потребителят е офлайн   Maylo Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 18 August 2010 - 03:36 PM

Здравейте и от мен...

Чета редовно форума, но не се бях регистриарала, баткото на Майло постваше по някой друг коментар и снимки.

Като научих за софийска Джак Ръсел среща веднага се регистрирах и реших да се отбележа и аз. Съгласни сме на среща, където и да е. Бихме препоръчали парка Мир и дружба, който е до УНСС, Студентски град, тъй като ходим там. Понякога се събират на една поляна над 10 кучета от всякакви породи. Ходили сме в Борисовата и Южния, но няма много много с кой да си играем, а в нашия парк ходят предимно кучкари. Разбира се на доста от вас няма да е удобно, за това може и на полянката зад "Земята и хората", там сме били на киноложка изложба......Всъщност където и да е, идеята е добра...

Ето и малко снимки на нашата маймунка
Качена снимка Качена снимка Качена снимка

#2212 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 August 2010 - 04:34 PM

Привет, Майло!
Добре дошъл във форума!

Радвам се, че идеята за сбирката се харесва на доста хора! Само, при определяне на мястото, трябва да се съобразим с това, дали са определени от съответната Община като места за разхождане на домашни любимци, че Екоравновесие са се разработили посред лято!
И още нещо да уточня, че ние заминаваме за Варна на 20-ти и ще поостанем там една - две седмици ... Малко да ни жарне слънцето и да разплискаме морето! :ab_041:
User's Signature

Качена снимка

#2213 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 August 2010 - 04:35 PM

:dog:
User's Signature

Качена снимка

#2214 Потребителят е офлайн   Chriss Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 August 2010 - 03:31 PM

Здравейте!

Не сме писали от доста дълго време и сега се обръщам към всички за съвет.

Преместихме се в ново жилище. Явно Сконси не се чувства сигурна на новото място и лае като обезумяла. Не мога да изляза от къщи без нея, чува се из целия квартал. Няма нужда да споменавам, че на новите съседи това хич не им се нрави. До вчера бях в отпуск, но от днес съм на работа и се страхувам, че вдига страшна врява. В старото ми жилище също се е случвало да лае, когато остава сама, но много рядко. По принцип си поспива, докато ни няма.

Някой има ли подобен проблем. Ако Ви идва нещо наум, което може да ми помогне да я залъжа по някакъв начин, не знам .. просто не виждам решение. Като че ли просто ми остава да се надявам, че с времето ще свикне ...

#2215 Потребителят е офлайн   vitamin1973 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 19 August 2010 - 04:17 PM

Показване на мнениетоChriss, в 19 August 2010 - 02:36 PM, написа:

Здравейте!

Не сме писали от доста дълго време и сега се обръщам към всички за съвет.

Преместихме се в ново жилище. Явно Сконси не се чувства сигурна на новото място и лае като обезумяла. Не мога да изляза от къщи без нея, чува се из целия квартал. Няма нужда да споменавам, че на новите съседи това хич не им се нрави. До вчера бях в отпуск, но от днес съм на работа и се страхувам, че вдига страшна врява. В старото ми жилище също се е случвало да лае, когато остава сама, но много рядко. По принцип си поспива, докато ни няма.

Някой има ли подобен проблем. Ако Ви идва нещо наум, което може да ми помогне да я залъжа по някакъв начин, не знам .. просто не виждам решение. Като че ли просто ми остава да се надявам, че с времето ще свикне ...

Здравей!
И аз имах такъв проблем с Ръсел. След 2 дни съседите ми казаха за случващото се през деня, и аз мо отворих още 1 стая, и всичко приключи(за сега). Опитай да и оставиш твоя дреха. Може би така няма да се чувства толкова сама. Успех!
User's Signature

Качена снимка

#2216 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 August 2010 - 05:03 PM

Четох някъде, че тази порода /а може и всички кучета, като цяло/ е характерна и с това, че мъжките й представители се привързват неимоверно много към стопанина си, лично и персонално към него, а женската - към дома. Вероятно наистина й е трудно на момата да свикне с новия дом, новата обстановка, новите миризми, новите шумове ... абе, всичко е ново! Съгласна съм с Витамин - оставяйте й носена дреха. Не знам дали успокоява, но, когато Джими е сам, винаги го намирам тръшнат върху тениската си, която съм му оставила. Е, няма да скрия, че една баба от три дена ми се оплаква, че кучето много лаело - ами, куче е, да пее ли?!?. Отпуската, до колкото разбрах, вече е свършила, но, ако работното време позволява, пробвайте първо да излезете, заключете вратата, отдръпнете се и след 5 минути се върнете обратно, погалете животното, постойте малко при него и пак излезте. Ако можете да повторите това упражнение, като след всяко излизане, увеличавате престоя си навън с по 5 минути, малката джуджанка ще разбере, че вие не я изоставяте в тази нова за нея среда, а просто временно излизате. И третия номер, който може да пробвате /този го взаимствам от Animal Planet/ - направете й записи с гласа си, като й говорите нежни неща, и й ги пускайте, когато излезете за постоянно. Ако успеете да комбинирате тези три неща, надявам се свикването с новата среда да се ускори ... поне малко!

Желая ви успех!
User's Signature

Качена снимка

#2217 Потребителят е офлайн   tolis75 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 19 August 2010 - 07:40 PM

УРАААА!!!Имаме си бебоци. :af_089: Както каза Изидра:Горда майчица на 3 мъжки и 1 женско. :flagbg: Всичко мина довре,само на 4то,малко се поизмъчи,но се справи. :ae_085: Тара се чуства довре,бебоците също.Те скимтят и Тара също,милата.Тара е сестра на Джаки и Лина.Казвам го,защото виждам много нови сладурани и сладури,във форума.Добре дошли.Скоро ще има и снимки.Поздрави на всички.
User's Signature

Качена снимка Качена снимкаКачена снимкаКачена снимкаКачена снимка

#2218 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 August 2010 - 08:38 PM

:flagbg: Ехааааааааааа, родата се множииии :af_089: :be_107: Да са живи и здрави бебоците и майчицата :wub: !!! Чакаме снимките с нетърпение! :dog:
User's Signature

Качена снимка

#2219 Потребителят е офлайн   izidra Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 20 August 2010 - 10:37 AM

Показване на мнениетоtolis75, в 19 August 2010 - 05:45 PM, написа:

УРАААА!!!Имаме си бебоци. :af_089: Както каза Изидра:Горда майчица на 3 мъжки и 1 женско. :flagbg: Всичко мина довре,само на 4то,малко се поизмъчи,но се справи. :ae_085: Тара се чуства довре,бебоците също.Те скимтят и Тара също,милата.Тара е сестра на Джаки и Лина.Казвам го,защото виждам много нови сладурани и сладури,във форума.Добре дошли.Скоро ще има и снимки.Поздрави на всички.

Tolis, Честито за бебоците да са ви живи и здрави и подготви парцала, защото те очаква веселба :af_089:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#2220 Потребителят е офлайн   radusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 August 2010 - 08:50 PM

Днес пощуряхме малко на гребната... за съжаление не видяхме нито един джак.. Малчо е много приятелски настроен към всички.. особено се радва на малки деца :) днес за пръв път имаше и по-близък контакт с едно йоркширско териерче и също не прояви агресия към него :)

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#2221 Потребителят е офлайн   nedev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 22 August 2010 - 06:57 PM

http://www.vbox7.com...:emilios?t=3181
Скоро не съм влизал във форума но ето ни отново на линия. :rc_036:
Това е едно клипче на Лина ( сестра на Тара и Джаки )
Най-после я заведох на море и останах приятно изненадан, че можела да кара сърф. Бяхме отново атракцията - този път на плажа. Минават хора спират се и почват да снимат и да се смеят.... Чак да ти стане неудобно.
Вечер ходикме на ресторант. Взимах едно столче за Лина и тя си седи там и си кротува в очакване на лакомство.
Много много съм доволен от нея. :ba_025:

Tolis :re_037: честито за малките бебоци. Да са ти живи и здави сладурите и хайде пускаи снимки !!! :beer:
User's Signature

Ниамам подпис

#2222 Потребителят е офлайн   Yanko P. Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 August 2010 - 11:22 AM

Здравейте всички.

Искам да ви помоля за съвет.След няколко седмици ми се налага да замина в чужбина за 5 дни.Проблема е че няма на кого да оставя Аси и мисля да прибегна до услугите на така наречените хотели за домашни любимци.Та в тази връзка искам да попитам дали някой е имал някакъв опит с този тип услуга и дали може да ми препоръча добър такъв в София.

Предварително благодаря.
User's Signature

Качена снимка

#2223 Потребителят е офлайн   radusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 August 2010 - 12:19 PM

моля помагайте, имам огромен проблем с моя малък инат! Уж се бяхме научили да си ядем гранулите смесени с консерва, но го оставих на родителите ми за 5 дни докато бяхме на море и не знам как са го гледали обаче след като се върнах категорично отказва да се храни по стария начин! А мен ме е жал да го оставя съвсем гладен и тичам по него с купичката и едва ли не с лъжичка го храня хапка по хапка :dh_188: На пътя с извинение и лайно да намери ще го изяде.. гладен е, върти се около мен и ме лае докато ям, а бяга от пълната си купичка като дявол от тамян! Четох много, знам че куче от глад не е умряло и се иска постоянство и характер от моя страна за да го отуча от капризите му, обаче съм прекалено мекошава за да го направя! Днес му варих пилешко бутче, пасирах го, смесих му го с гранулите и ПАК.. 2 хапки и избяга като опарен :eg_033: А вмомента мляска един хрущял, който си сви докато пасирах..
Имам чувството, че с прекалените и грижи му вредя :((((

#2224 Потребителят е офлайн   radusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 August 2010 - 02:17 PM

моля помагайте, имам огромен проблем с моя малък инат! Уж се бяхме научили да си ядем гранулите смесени с консерва, но го оставих на родителите ми за 5 дни докато бяхме на море и не знам как са го гледали обаче след като се върнах категорично отказва да се храни по стария начин! А мен ме е жал да го оставя съвсем гладен и тичам по него с купичката и едва ли не с лъжичка го храня хапка по хапка :dh_188: На пътя с извинение и лайно да намери ще го изяде.. гладен е, върти се около мен и ме лае докато ям, а бяга от пълната си купичка като дявол от тамян! Четох много, знам че куче от глад не е умряло и се иска постоянство и характер от моя страна за да го отуча от капризите му, обаче съм прекалено мекошава за да го направя! Днес му варих пилешко бутче, пасирах го, смесих му го с гранулите и ПАК.. 2 хапки и избяга като опарен :eg_033: А вмомента мляска един хрущял, който си сви докато пасирах..

#2225 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 August 2010 - 12:33 PM

Показване на мнениетоYanko P., в 23 August 2010 - 09:27 AM, написа:

Здравейте всички.

Искам да ви помоля за съвет.След няколко седмици ми се налага да замина в чужбина за 5 дни.Проблема е че няма на кого да оставя Аси и мисля да прибегна до услугите на така наречените хотели за домашни любимци.Та в тази връзка искам да попитам дали някой е имал някакъв опит с този тип услуга и дали може да ми препоръча добър такъв в София.

Предварително благодаря.

Аз имам опит с тези т. нар. хотели - преди време също много пътувах и понякога ми се налагаше да оставя Джими на "хотел" за по вечер-две. Аз лично не съм доволна изобщо!!! Един единствен път ми се наложи да го оставя за по дълго - за 5 дена и ми го върнаха мърляв, гладен и жаден! Повече не го оставих - влачех си го с мен. Ако можеш да го оставиш на приятел, препоръчвам ти този вариант, ако не можеш и е абсолютно наложително, просто първо провери няколко хотела и настоявай да влезеш и да огледаш добре условията, които предлагат. Кога заминаваш? В краен случай, може и ние да помагаме с момето! :dh_188:
User's Signature

Качена снимка

#2226 Потребителят е офлайн   nedev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 24 August 2010 - 09:05 PM

Показване на мнениетоYanko P., в 23 August 2010 - 09:27 AM, написа:

Здравейте всички.

Предварително благодаря.

Yanko, преди време попаднах на един сайт и останах много приятно изненадан от това което предлагат. Предварително да ти кажа, че не съм от софия и не съм ползвал услугите им! Само ще ти цитирам една малка част от това което са писали като услуга и ти си прецени
" За да се осведомите какво прави в момента любимеца Ви, можете да го видите в реално време на нашите камери/навън на двора или вътре в стаичката си "
А това е линка на сайта.
http://www.doglandho...m/kontakti.html
Дано да ти помогна.
User's Signature

Ниамам подпис

#2227 Потребителят е офлайн   Yanko P. Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 August 2010 - 10:23 PM

Честно казано сега като прегледах няколко сайта за тази услуга попаднах на един в който имаше снимки на някакви клетки в които държат кученцата.Аз лично никога не бих си оставил Аси в такова място.Може би не всички са таквиа но снимките в този сайт ме уплашиха достатъчно че да търся друг вариант.Мисля да я оставя при мой близки.Пристеснява ме това че те имат мъжки пинчер и незнам как ще се разбират с него,но от утре ще водя Аси всеки ден там да си играе с пинчера за да се опознаят и да няма "проблеми" после като я оства за 5 дни... :beer:
User's Signature

Качена снимка

#2228 Потребителят е офлайн   Aneliya.Nik Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 August 2010 - 01:28 PM

Показване на мнениетоradusha, в 23 August 2010 - 01:22 PM, написа:

Здравей, не прекаляваш с грижите, просто родителите са му давали от тяхната храна и е нормално кучето да отказва кучешката храна. Някои от тях просто не им е вкусно и не искат повече, това го знам от ветеринар. Моето понякога не иска хапки, а само гранули или обратното. Остави животното да огладнее хубавико и ще си изяде порцията, не го глези, ще стане по-лошо, все пак ти си шефа :md_064:

#2229 Потребителят е офлайн   Aneliya.Nik Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 August 2010 - 01:43 PM

Показване на мнениетоvani6366, в 13 August 2010 - 10:34 AM, написа:

Показване на мнениетоkatetol, в 12 August 2010 - 05:56 PM, написа:

Виждам, че всички много се забавляват със своите джакчета :ba_025: . Това е страхотно! Като гледам снимките и някъде дълбоко в мен се заражда едно такова желанийце да вземем, че да ги съберем и запознаем! Ще бъде голяма веселба, особено както са в различна възраст! :af_089: Особена тръпка ми е пловдивския черно-бял красавец! :wub: ...
44
Идеята е супер, тъкмо ще видите наш Майло на живо и ще ме разберете защо все нещо мрънкам за породата :md_064: Наистина ми е красавец въпреки всичко (благодаря много за отношението :ae_085: ), - то всъщност не съм и очаквала да няма разминавания като не е с родословие, ама най ме притеснява размера - направо сме си двойно по-големи от джакчето, внесено от Испания, с което се запознахме в квартала :af_089: Ама аз нашия по си го харесвам - с тия дълги крара и по-грациозна походка вади и .... абе "умря циганката дето ни хвалеше" та и аз - айде стига толкова :ab_041:

моето куче, също е с манекенска форма и много ми харесва. Мислех, че е от калция, които и давахме като малка, но след като роди видях, че височината е по рождение, едното от малките е с по-дълги краченца и това му е предимство. Успява да прескочи коша и винаги е навън :af_089: , няма оттърване от не , голяма е сладурана, които я вземе много ще се забавлява.

#2230 Потребителят е офлайн   _Valentina_ Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 27 August 2010 - 01:06 AM

Здравейте отново от мен!

Ето че приключи моята ваканция и се прибрах преди 2 дни от България и е време да си вземем вече бебчето.Утре към обяд се разбрахме с момичето и ще си вземем кучо вече..След толкова чакане.На 4 месеца и 1 седмица е,името му е Арън. .Каза че не е капризен в яденето.ще яде гранули,но бихте ли ми казали по колко да му давам?Аз ще пятaм и в магазина,но и някакъв съвет от вас ако може?
Също се притеснявам,понеже ще ходим до друг град да го вземем и той ще трябва да пътува и ме е страх да не се уплаши и после да не иска да се вози или нещо такова,дали ще има проблем?

И така нямаме търпение вече..Утре ще пишем как сме прекарали първия ден заедно.:)
User's Signature

Качена снимка

• (275 Страници) +
  • « Първа
  • 110
  • 111
  • 112
  • 113
  • 114
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема