Джак Ръсел териер
Публикувано: 27 August 2010 - 12:41 PM

Публикувано: 27 August 2010 - 02:24 PM
Maylo, в 27 August 2010 - 10:46 AM, написа:
Много сте хубави

Значи е почти колкото нас на възраст, обаче нашите "манекенски форми" са - 9.100кг, 40 см

А за храната - 200гр не е ли за кученце над 10 месеца? Нашия напоследък даже и не иска много много гранулите и май сам си показва, че е време да минем на хранене два пъти на ден

Публикувано: 27 August 2010 - 03:32 PM
Maylo, в 27 August 2010 - 12:46 PM, написа:

Моето мъниче е вече 4 кг.. въпреки, че яде с неохота гранулите смесени с консерви, или варено пилешко месо, коментарите на познати, които ни виждат са - лелее, колко е мусколест, или колко е набит.. а и на мен не ми изглежда слабичък, така че не се притеснявам толкова,че яде по-малко от посочените в скалата на РК количества... явно си е и до организъм.
Притеснява ме повече, че е супер бесен... скоро ще тръгнем на училище и дано се култивира малко по малко, че понякога имам чувството, че вкъщи се подвизава тазманийски дявол. Да ви питам зъбките кога почват да се сменят и дали се наблюдава някаква разлика в поведението в този период? Джаспър последната седмица има някакви ясно изразени изблици на лудост.. и го обяснявам с това, че може би сме в период, в който зъбите го дразнят, защото хапе направо зловещо!
Публикувано: 27 August 2010 - 04:45 PM
vani6366, в 27 August 2010 - 01:29 PM, написа:

Значи е почти колкото нас на възраст, обаче нашите "манекенски форми" са - 9.100кг, 40 см

А за храната - 200гр не е ли за кученце над 10 месеца? Нашия напоследък даже и не иска много много гранулите и май сам си показва, че е време да минем на хранене два пъти на ден

Храним се с Hill's....отзад на плика има табличка - ние сме графата 4-9 месеца, за кученца тежащи 3кг - 100гр, за такива тежащи 10кг - 250гр..Значи някъде клоним към 200, даже 200+. Но не ми се иска да не може да си носи корема.

Публикувано: 27 August 2010 - 04:55 PM
radusha, в 27 August 2010 - 02:37 PM, написа:
Притеснява ме повече, че е супер бесен... скоро ще тръгнем на училище и дано се култивира малко по малко, че понякога имам чувството, че вкъщи се подвизава тазманийски дявол. Да ви питам зъбките кога почват да се сменят и дали се наблюдава някаква разлика в поведението в този период? Джаспър последната седмица има някакви ясно изразени изблици на лудост.. и го обяснявам с това, че може би сме в период, в който зъбите го дразнят, защото хапе направо зловещо!
Смяната на зъбките при нас започна от 3-я и продължи до 5-я месец. През това време много хапеше, а млечните зъбчета са като ножчета, ходихме с нахапани ръце. Добре е да заменяте ръцете с гумени играчки или както направихме ние с по-голяма пръчка. Наш Майло си го открадна от дърва приготвени за огрев в планината и от тогава му е любима играчка. След 2-3 месеца гризане, дръвцето е вече наполовина, но поне не гризе дървената маса или секцията.

Публикувано: 28 August 2010 - 12:27 PM
Нашето голямо бебе вече си е вкъщи.Всички сме много щастливи и развълнуавни..Имахме доста пътуване до вкъщи и Арън повърна два пъти в началото,но после се успокои и пътува добре.Много е добричък и любвеобилен.Не хапе изобщо/за сега/.Заиграва се по малко с играчките си и обича да си скубе леглото :D .Добре се разбира с каишката и слуша навън,само се опитва да джавка хората с които се разминаваме,но иска всички да го галят :D.
Та и ние сме с тези прословути \"манекенски форми\"..На 4 месеца и малко тежи вече 8кг..Огромен е..И е доста висок -36 см...Не изглежда дебел,но е едър...Ама и такъв си го харесваме много :)
Първата нощ плака много малко в началото,но общо взето беше спокоен.Сега забелязвам че скимти като остане сам в стаята,което май ще е проблем защото ще се налага да стои сам за по няколо часа..:/ Дано свикне..Плаши се от силни шумове,което е нормално предполагам.И така за сегa бели не е правил,но има време.. :Д
Ето го нашето бебе гигант:
Публикувано: 28 August 2010 - 02:49 PM
_Valentina_, в 28 August 2010 - 11:32 AM, написа:
Нашето голямо бебе вече си е вкъщи.Всички сме много щастливи и развълнуавни..Имахме доста пътуване до вкъщи и Арън повърна два пъти в началото,но после се успокои и пътува добре.Много е добричък и любвеобилен.Не хапе изобщо/за сега/.Заиграва се по малко с играчките си и обича да си скубе леглото :D .Добре се разбира с каишката и слуша навън,само се опитва да джавка хората с които се разминаваме,но иска всички да го галят :D.
Та и ние сме с тези прословути \"манекенски форми\"..На 4 месеца и малко тежи вече 8кг..Огромен е..И е доста висок -36 см...Не изглежда дебел,но е едър...Ама и такъв си го харесваме много :)
Първата нощ плака много малко в началото,но общо взето беше спокоен.Сега забелязвам че скимти като остане сам в стаята,което май ще е проблем защото ще се налага да стои сам за по няколо часа..:/ Дано свикне..Плаши се от силни шумове,което е нормално предполагам.И така за сегa бели не е правил,но има време.. :Д
Сладур е малкият Арън....

Публикувано: 28 August 2010 - 02:50 PM
_Valentina_, в 28 August 2010 - 12:32 PM, написа:
Много сте хубави...
Супер, че е послушен и не хапе, ние не можем да се похвалим с такова поведение :)))))
Оставяй го по малко сам за да свиква, иначе при всяко разделяне ще изпада в паника!
Публикувано: 28 August 2010 - 07:12 PM

Публикувано: 28 August 2010 - 07:51 PM
Публикувано: 29 August 2010 - 09:40 AM
Yanko P., в 28 August 2010 - 05:17 PM, написа:

Привет!
Ние живеехме преди в Овча купел-2, в блок 32. Имаше доста кученца, но и ние така и не открихме място, където да се събират заедно по много. Повечето ги разхождаха на каишка (както правехме и ние). До колкото си спомням имаше и Джак Ръсел от Овча купел, мисля, че беше Джаки и се разхождаха след 17.00 ч. някъде зад горното СВА, в смисъл това, което е срещу училището. Ако се разровя малко из форума, може и да намеря точно зад кой блок беше. Иначе ние си ходехме на онази огромна поляна от другата страна на булевард "Линкълн", но един път се опитахме да влезем през една пътечка, която е точно срещу СВА и ни нападна глутница огромни песове от тези на мургавите братушки!
Публикувано: 29 August 2010 - 09:44 AM
dan4o0o0, в 28 August 2010 - 05:56 PM, написа:
За ушичките на джаковете доста изписахме - не се притеснявайте, ветеринарят нищо не е направил на ушенцено на мъника! Нашите уши и двете стърчат, без никой да ни ги е дърпал. Понякога се получава това отклонение от стандартите на породата. На нас ни беше обяснено, че сме прекалили с калция, докато е бил бебе. Възможно е да има и друго обяснение. Повярвайте ми обаче, стърчащото ушенце не го прави по-малко Джак

Публикувано: 29 August 2010 - 09:29 PM
вие поне имате с кой да се срещнете докато тук ние нямаме с кого да общуваме.

А с питбули не ни се нрави да дружим.....
Като говорим за уши нашето едното ухо нещо се възпали и ветеринара ни изписа един мехлем
Мамифорт мисля че е,но ушето му не се е подобрило особено.Червено му е и ту избелява,ту пак се зачервява и вече незнам какво да направя за да го излекуваме.Сякаш му се бели ушенцето и го промивам с памуче и един разтвор от 1 ампула която ни даде вета заедно с мехлема.
Според мен не ни е предписал правилно лечение щом за 3 седмици нямаме особено подобрение

Някой от вас сблъсквал ли се е с подобен проблем?Заради ухото не го взехме и на море кучо...
Моля препаръчайте ми някакви витамини,за да го подсиля малко,а и да не му падат и косми толкова.
Сигурна съм,че сте говорили за витамини,но просто нямам време да се връщам назад,за да прочета.
Благодаря предварително и поздрави и целувки на всички

Публикувано: 29 August 2010 - 09:53 PM

Публикувано: 30 August 2010 - 11:53 AM

Вчера гиводихме на вилата ни да пощуреят малко на чист въздух.. малкия се разбира много добре с баткото.. а и стопанина му се удиви, че се заиграва с такова малко куче хахаха въпреки, че алабая е много по-спокоен и неактивен взе да скача калко малко кученце и тох

Публикувано: 30 August 2010 - 11:59 AM

П.С. колко бързо растат кученцата.Ето я Аси на два и на девет месеца

Публикувано: 30 August 2010 - 04:47 PM
Yanko P., в 30 August 2010 - 11:04 AM, написа:

П.С. колко бързо растат кученцата.Ето я Аси на два и на девет месеца

Защо не пробвате да се учите да ходите само навън до тоалетна. Майло свикна бързо само на тераста, банята е свързана със супер досадното за него миене на лапи след разходка. Да се научи кученце да върши работата изцяло навън не е лесно, но с постоянство свиква. Ако имате възможност няколко последователни дни или събота и неделя излизайте само за тоалетна през няколко часа. Докато не се изходи, не се прибирайте, да се научи, за какво е изведен, след това браво и наградка. Нашият посвикна, когато бяхме на море, защото почти през цялото време беше навън, като се прибрахме в София започна да стиска повече. Надявам се зимата да сведе нуждата за тоалетна до два пъти - сутрин и вечер, защото няма да има достъп до терасата.
Публикувано: 30 August 2010 - 05:14 PM
Maylo, в 30 August 2010 - 04:52 PM, написа:
Точно там е проблема.Че нямам възможност да я извеждам през деня.Мога само сутрин и вечер,а тя по никакъв начин не може да стиска от сутринта до вечерта.Тераста също няма как да я оставям отворена през целият ден докато ме няма и затова остава варианта за банята.Но като каза за досадното миене на лапите след разходка мисля че поне разбрах защо не иска да ходи в банята

Публикувано: 31 August 2010 - 12:49 PM
Виждам много нови джакове , радвавм се, че тази уникална порода набира такива размери.Аз съм голяма фенка и много ги обичам тези кучета.

ето и от мен снимки на моите любими джакове
http://picasaweb.goo...feat=directlink