Миналата седмица точно вечерта преди да замина извън страната Джаспър отгризна топче от химикал с големината на 20 ст. диаметър заедно с прилежащата му пластмасова пръчка и в стремежа си да я скрие от мен я глътна! При което аз просто обезумях.. хванах го за краката вдигнах го и взех да разклащам, бърках му в гърлото и какво ли не
Джак Ръсел териер
Публикувано: 21 November 2010 - 12:31 AM
Миналата седмица точно вечерта преди да замина извън страната Джаспър отгризна топче от химикал с големината на 20 ст. диаметър заедно с прилежащата му пластмасова пръчка и в стремежа си да я скрие от мен я глътна! При което аз просто обезумях.. хванах го за краката вдигнах го и взех да разклащам, бърках му в гърлото и какво ли не
Публикувано: 21 November 2010 - 01:36 AM
radusha, в 20 November 2010 - 09:36 PM, написа:
Леле направо виждам ситуацията
Скоро не сме посещавали форумчето. Мама Лина има вече бебоци на 44 дни. Вече проявяват характер и са много игриви. Прави ми впечатление ,че чакат да ги извадя от леговището им , за да си свършат работата в банята. Днес едното прояви агресия към майка си. Тя Лина,постоянно ги закача , но това , май в повечко му дойде. Че като се обърна и като започна да я лае и да налита да я хапе и то може би 15, 20 пъти. Много се смяхме тук.
Като цяло малките са в отлично здраве. Вече ги захранвам с еукануба пупи и тази храна им деиства страшно добре. Доктора като ги видя, ( за първата ваксина и пастата за глисти ) направо не повярва , че са така добре сложени. Направих им паспортите. Абе какво да ви кажа. моите лични документи , нямам време да направя, но за кученцата намерих
П.С. Доктора ми сподели, че масово му водят кученца , от развъдници с глисти. Направо да се чудиш казва, хора които си искарват хляба с животни, да не полагат , елементарни грижи. Явно кризата е на всякъде.

Ниамам подпис
Публикувано: 21 November 2010 - 09:43 AM
nedev, в 20 November 2010 - 10:41 PM, написа:
radusha, в 20 November 2010 - 09:36 PM, написа:
Леле направо виждам ситуацията
Скоро не сме посещавали форумчето. Мама Лина има вече бебоци на 44 дни. Вече проявяват характер и са много игриви. Прави ми впечатление ,че чакат да ги извадя от леговището им , за да си свършат работата в банята. Днес едното прояви агресия към майка си. Тя Лина,постоянно ги закача , но това , май в повечко му дойде. Че като се обърна и като започна да я лае и да налита да я хапе и то може би 15, 20 пъти. Много се смяхме тук.
Като цяло малките са в отлично здраве. Вече ги захранвам с еукануба пупи и тази храна им деиства страшно добре. Доктора като ги видя, ( за първата ваксина и пастата за глисти ) направо не повярва , че са така добре сложени. Направих им паспортите. Абе какво да ви кажа. моите лични документи , нямам време да направя, но за кученцата намерих
П.С. Доктора ми сподели, че масово му водят кученца , от развъдници с глисти. Направо да се чудиш казва, хора които си искарват хляба с животни, да не полагат , елементарни грижи. Явно кризата е на всякъде.
Малиии, сладурчета малки - представям си каква игра пада вече
Да питам нещо - на мен ли така ми се струва, или наистина още в тази възраст бебешоците се различават по големина - мъника от първата снимка например и после другия с мама Лина ? Чух от някъде, че първия който излезе е най-едър, а последния - най-дребен. Има ли нещо вярно или щуротии пак някакви са ми наприказвали

Публикувано: 21 November 2010 - 10:38 AM
Да питам нещо - на мен ли така ми се струва, или наистина още в тази възраст бебешоците се различават по големина - мъника от първата снимка например и после другия с мама Лина ? Чух от някъде, че първия който излезе е най-едър, а последния - най-дребен. Има ли нещо вярно или щуротии пак някакви са ми наприказвали
[/quote]
Vani6, не знам дали има някакво точно определено съотношение кое от кученцата ще се роди по-едро, но само ще кажа, че при нас най-едро беше последното кученце което се роди, почти два пъти по-голямо от предпоследното и видно най-едро от кучилото.
Публикувано: 21 November 2010 - 11:16 PM
От снощи малката Рокси е при нас
Публикувано: 22 November 2010 - 01:16 AM
Публикувано: 22 November 2010 - 08:20 AM
Rambo3, честно казано ние никога не сме обличали дрешки! Не зная дали се дължи на факта, че той от много малък беше принуден да свикне с ниските температури или просто на породата, но се справя страхотно! В снега се рови и се търкаля като дива свиня в тикви, но, когато се приберем вкъщи, задължително си търси печката! Но, като гледам какъв сладуран е кучо с якето, започвам за пореден път да се замислям, дали да не взема и аз нещо такова
Публикувано: 22 November 2010 - 06:26 PM
Rambo3, в 22 November 2010 - 01:21 AM, написа:
Купихме си вече зимно якенце, защото му е толкова студено, че чак му трепери чейнето. Ако играе или тича, няма проблем. Но ако е в покой треперя като циганин пред канцелария.
При вас как е с ниските температури?
И Джоджо си има зимно яке, подплатено с пухче от вътрешната страна :). Все още не сме му го обличали, за да не се изнежва много, но го забелязвам сутрин, че доста потреперва. Иначе, когато е мокро навън му обличаме по-тъничко шушлеково, за да не се мърля много, че си хвърля кал чак по гърба.
Публикувано: 23 November 2010 - 12:11 AM
Ralente, в 21 November 2010 - 10:21 PM, написа:
Ух сладурка малка..... толкова много прилича на Джаспър като мъничък.. а и с тази точка отгоре на главичката съвсем ми напомня на моя глезоранко
Радвайте и се на бебешките дни защото растат със секунди и докато се усетиш е станала вече голям кучо
Поздрави от батко й Джаспър с една раздивяна есенна снимка
Публикувано: 23 November 2010 - 11:05 AM
Ralente, в 21 November 2010 - 08:21 PM, написа:
Рокси е страхотна сладуранка!
На каква възраст е? Това, което казват че много бързо минава времето и изведнъж големи кучовци станали дребосъците е абсолютно вярно! Ние вече и след момите търчим

Публикувано: 23 November 2010 - 02:03 PM
vani6366, в 23 November 2010 - 08:10 AM, написа:
Ralente, в 21 November 2010 - 08:21 PM, написа:
Рокси е страхотна сладуранка!
На каква възраст е? Това, което казват че много бързо минава времето и изведнъж големи кучовци станали дребосъците е абсолютно вярно! Ние вече и след момите търчим
Рокси е на месец и половина и е изключително умна - веднага разбра къде се спи, къде се яде и къде се ходи в тоалетната ... е, понякога не улучва памперса, но ние не се впечатляваме много. Най-важното е, че е толкова мила, жизнерадoстна и игрива, че всички я обожаваме
radusha, в 22 November 2010 - 09:16 PM, написа:
Ralente, в 21 November 2010 - 10:21 PM, написа:
Ух сладурка малка..... толкова много прилича на Джаспър като мъничък.. а и с тази точка отгоре на главичката съвсем ми напомня на моя глезоранко
Радвайте и се на бебешките дни защото растат със секунди и докато се усетиш е станала вече голям кучо
Поздрави от батко й Джаспър с една раздивяна есенна снимка
Наистина си приличат
Публикувано: 23 November 2010 - 09:01 PM
Цитат
Мерси
Да, и при нас беше така.. като много малък беше идеално кръгла и точно в центъра на главичката отгоре, после взе да се слива с останалото кафяво а и както е видно от аватара ми и снимките му от сегашно време и самия цвят на главичката му се измени - стана по-светло и еднотонно кафяво. На мен си ми харесва всякак де :)
Ето го бебунчо някъде на вашата възраст
Публикувано: 24 November 2010 - 12:17 PM
И още един въпрос за тези, които са от София - препоръчайте ми някой печен ветеринар, от който сте доволни, може и на лични
Публикувано: 24 November 2010 - 04:27 PM
Ralente, в 24 November 2010 - 12:22 PM, написа:
И още един въпрос за тези, които са от София - препоръчайте ми някой печен ветеринар, от който сте доволни, може и на лични
И ние започнахме с гранули на Проплан и после минахме към Роял Канин. Но докато беше още на 50-60 дни го хранихме с консерви с малко водичка или гранулки с кисело мляко. До колкото знам не е хубаво да се дава на животното много топла или много студена храна. Може да получи язва или гастрит. Джоджо в момента е на лекарства със съмнения за нещо такова и яде лечебна храна. Спряхме му гранулите, защото ни казаха, че може и от прекалено твърдата храна да се получи гастрит, ако стомахчето му е по-чувствително. Сега яде лечебна консерва, смесена с варено пиле с ориз. Много му е вкусно и яде със страшен апетит, докато с гранулите много го мъчихме, изобщо не ги искаше и се чудих как да му комбинирам, за да ги яде.
По отношение на ветеринаря - ние ходим в Байвет /зад хотел Родина/, ето линка на клиниката: http://byvet.informa...l?_state=Index.
Има много джак ръселчета, които ходят там. Докторите са много мили и работят внимателно. За сега нямаме оплаквания.
Качвам една снимка от последното ни посещение там, което беше миналата седмица. Водихме Джоджо на инжекции няколко дни. С наморник е, защото се опитваше да ни хапе, докато го бодяха - по една инжекция в задните крачета и 2 в гърба. Трима души едва го удържахме.
Публикувано: 24 November 2010 - 04:36 PM
Ralente, в 24 November 2010 - 12:22 PM, написа:
Пропуснах да кажа, че подутият корем може да означава глисти. На малките кученца се дава едно розово сиропче със спринцовка за вътрешно обезпаразитяване. Ако не сте го направили още мисля, че трябва профилактично, дори и нищо да няма.

Вход

Горе
Цитиране +