Dog.bg Форуми : Джак Ръсел териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (275 Страници) +
  • « Първа
  • 125
  • 126
  • 127
  • 128
  • 129
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Джак Ръсел териер

#2521 Потребителят е офлайн   radusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 21 November 2010 - 12:31 AM

Като сме почнали да се оплакваме от щуротиите на малките дапродължа и аз :)
Миналата седмица точно вечерта преди да замина извън страната Джаспър отгризна топче от химикал с големината на 20 ст. диаметър заедно с прилежащата му пластмасова пръчка и в стремежа си да я скрие от мен я глътна! При което аз просто обезумях.. хванах го за краката вдигнах го и взех да разклащам, бърках му в гърлото и какво ли не :eg_033: тъкмо бях почнала да се отчайвам и мислих какво да правя - да замнавам ли на следващия ден или да оставам и да го водя на лекар и нашия почна да кашля и да получава спазми за повръщане и току виж топчето взе да се търкаля из м/у зъбите, а аз като някакъв хищник му се нахвърлих с 2 ръце в устата за да го извадя :cg_059: Изби ме студена пот когато видях каква остра като игла част от пластмасата се е отчупила заедно с топчето и как е можело това да му се забие някъде из хранопровод, черва и т.н.

#2522 Потребителят е офлайн   nedev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 21 November 2010 - 01:36 AM

Показване на мнениетоradusha, в 20 November 2010 - 09:36 PM, написа:

а аз като някакъв хищник му се нахвърлих с 2 ръце в устата за да го извадя :cg_059:

Леле направо виждам ситуацията :ab_041: Добре ,че всичко е минало гладко :beer:

Скоро не сме посещавали форумчето. Мама Лина има вече бебоци на 44 дни. Вече проявяват характер и са много игриви. Прави ми впечатление ,че чакат да ги извадя от леговището им , за да си свършат работата в банята. Днес едното прояви агресия към майка си. Тя Лина,постоянно ги закача , но това , май в повечко му дойде. Че като се обърна и като започна да я лае и да налита да я хапе и то може би 15, 20 пъти. Много се смяхме тук.
Като цяло малките са в отлично здраве. Вече ги захранвам с еукануба пупи и тази храна им деиства страшно добре. Доктора като ги видя, ( за първата ваксина и пастата за глисти ) направо не повярва , че са така добре сложени. Направих им паспортите. Абе какво да ви кажа. моите лични документи , нямам време да направя, но за кученцата намерих :ab_041: И как иначе, имам си страхотни мъжкари и вече много се привързват към мен и моето семейство. :ba_025:
П.С. Доктора ми сподели, че масово му водят кученца , от развъдници с глисти. Направо да се чудиш казва, хора които си искарват хляба с животни, да не полагат , елементарни грижи. Явно кризата е на всякъде.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Ниамам подпис

#2523 Потребителят е офлайн   vani6366 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 November 2010 - 09:43 AM

Показване на мнениетоnedev, в 20 November 2010 - 10:41 PM, написа:

Показване на мнениетоradusha, в 20 November 2010 - 09:36 PM, написа:

а аз като някакъв хищник му се нахвърлих с 2 ръце в устата за да го извадя :cg_059:

Леле направо виждам ситуацията :ab_041: Добре ,че всичко е минало гладко :beer:

Скоро не сме посещавали форумчето. Мама Лина има вече бебоци на 44 дни. Вече проявяват характер и са много игриви. Прави ми впечатление ,че чакат да ги извадя от леговището им , за да си свършат работата в банята. Днес едното прояви агресия към майка си. Тя Лина,постоянно ги закача , но това , май в повечко му дойде. Че като се обърна и като започна да я лае и да налита да я хапе и то може би 15, 20 пъти. Много се смяхме тук.
Като цяло малките са в отлично здраве. Вече ги захранвам с еукануба пупи и тази храна им деиства страшно добре. Доктора като ги видя, ( за първата ваксина и пастата за глисти ) направо не повярва , че са така добре сложени. Направих им паспортите. Абе какво да ви кажа. моите лични документи , нямам време да направя, но за кученцата намерих :ab_041: И как иначе, имам си страхотни мъжкари и вече много се привързват към мен и моето семейство. :ba_025:
П.С. Доктора ми сподели, че масово му водят кученца , от развъдници с глисти. Направо да се чудиш казва, хора които си искарват хляба с животни, да не полагат , елементарни грижи. Явно кризата е на всякъде.

Малиии, сладурчета малки - представям си каква игра пада вече :af_089: Не се и съмнявам, че полагаш страхотни грижи за тях - нали и нашия Майло е от мама Лина и като го заведохме на доктора след първото хапче за глисти, той не ми повярва че бебешока е чистичък и нищо няма в акито ! :ae_085:
Да питам нещо - на мен ли така ми се струва, или наистина още в тази възраст бебешоците се различават по големина - мъника от първата снимка например и после другия с мама Лина ? Чух от някъде, че първия който излезе е най-едър, а последния - най-дребен. Има ли нещо вярно или щуротии пак някакви са ми наприказвали :ab_041:
User's Signature

Качена снимка

#2524 Потребителят е офлайн   vitamin1973 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 21 November 2010 - 10:27 AM

Здрасти Милене,
Много се радвам, че всички са добре, поздрави на вас и целувки на мама Лина от Ръсел!Прикачена снимка
User's Signature

Качена снимка

#2525 Потребителят е офлайн   izidra Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 21 November 2010 - 10:38 AM

[/quote]

Да питам нещо - на мен ли така ми се струва, или наистина още в тази възраст бебешоците се различават по големина - мъника от първата снимка например и после другия с мама Лина ? Чух от някъде, че първия който излезе е най-едър, а последния - най-дребен. Има ли нещо вярно или щуротии пак някакви са ми наприказвали :ab_041:
[/quote]

Vani6, не знам дали има някакво точно определено съотношение кое от кученцата ще се роди по-едро, но само ще кажа, че при нас най-едро беше последното кученце което се роди, почти два пъти по-голямо от предпоследното и видно най-едро от кучилото.
User's Signature

Качена снимка

#2526 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 November 2010 - 11:01 AM

Да са живи и здрави бебоците на мама Лина и да си намерят най-добрите стопани на света! :wub:
Много са сладки, пу-пу, да не им е уроки!!! Като ги гледам и се възражда със страшна сила мечтата ми за още едно джакче! :af_089: И ще си я сбъдна, знам си аз! :ab_041:
User's Signature

Качена снимка

#2527 Потребителят е офлайн   Ralente Икона

• Member
  • PipPip
Публикувано: 21 November 2010 - 11:16 PM

Привет на всички :re_037:
От снощи малката Рокси е при нас :ab_041: Невероятно лудо куче, умираме от смях постоянно ... не е истина колко енергия има, винаги е в движение когато не спи. Направо сме влюбени в нея. Засега с котката се разбират, маца спазва почетната дистанция от 1-2-3 метра, но не е нервна и не се ежи. Дано да се разберат двете и занапред. Ето и малко снимки.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка
[Качена снимка

#2528 Потребителят е офлайн   Rambo3 Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 November 2010 - 01:16 AM

Привет на всички!
Купихме си вече зимно якенце, защото му е толкова студено, че чак му трепери чейнето. Ако играе или тича, няма проблем. Но ако е в покой треперя като циганин пред канцелария.
При вас как е с ниските температури?

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#2529 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 November 2010 - 08:20 AM

Ralente, това е страхотно! :be_107: Малката беборанка е страхотна! Радвам се, че са се разбрали с мацата и, като гледам, най-вероятно съвсем скоро ще са първи приятелки! Честито отново! Забавлявайте се много, много с беборана, и не забравяйте да споделяте снимки с нас :mg_062: .
Rambo3, честно казано ние никога не сме обличали дрешки! Не зная дали се дължи на факта, че той от много малък беше принуден да свикне с ниските температури или просто на породата, но се справя страхотно! В снега се рови и се търкаля като дива свиня в тикви, но, когато се приберем вкъщи, задължително си търси печката! Но, като гледам какъв сладуран е кучо с якето, започвам за пореден път да се замислям, дали да не взема и аз нещо такова :be_107:
User's Signature

Качена снимка

#2530 Потребителят е офлайн   ^JOJO^ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 November 2010 - 06:26 PM

Показване на мнениетоRambo3, в 22 November 2010 - 01:21 AM, написа:

Привет на всички!
Купихме си вече зимно якенце, защото му е толкова студено, че чак му трепери чейнето. Ако играе или тича, няма проблем. Но ако е в покой треперя като циганин пред канцелария.
При вас как е с ниските температури?

И Джоджо си има зимно яке, подплатено с пухче от вътрешната страна :). Все още не сме му го обличали, за да не се изнежва много, но го забелязвам сутрин, че доста потреперва. Иначе, когато е мокро навън му обличаме по-тъничко шушлеково, за да не се мърля много, че си хвърля кал чак по гърба.
User's Signature

Качена снимка

#2531 Потребителят е офлайн   radusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 November 2010 - 12:11 AM

Показване на мнениетоRalente, в 21 November 2010 - 10:21 PM, написа:

От снощи малката Рокси е при нас :ab_041: Невероятно лудо куче, умираме от смях постоянно ... не е истина колко енергия има, винаги е в движение когато не спи. Направо сме влюбени в нея. Засега с котката се разбират, маца спазва почетната дистанция от 1-2-3 метра, но не е нервна и не се ежи. Дано да се разберат двете и занапред. Ето и малко снимки.

Ух сладурка малка..... толкова много прилича на Джаспър като мъничък.. а и с тази точка отгоре на главичката съвсем ми напомня на моя глезоранко :wub:
Радвайте и се на бебешките дни защото растат със секунди и докато се усетиш е станала вече голям кучо :ab_041:

Поздрави от батко й Джаспър с една раздивяна есенна снимка :dog:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#2532 Потребителят е офлайн   vani6366 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 November 2010 - 11:05 AM

Показване на мнениетоRalente, в 21 November 2010 - 08:21 PM, написа:

Рокси е страхотна сладуранка! :wub: Супер е че се разбират с котката.
На каква възраст е? Това, което казват че много бързо минава времето и изведнъж големи кучовци станали дребосъците е абсолютно вярно! Ние вече и след момите търчим :dry:
User's Signature

Качена снимка

#2533 Потребителят е офлайн   Ralente Икона

• Member
  • PipPip
Публикувано: 23 November 2010 - 02:03 PM

Показване на мнениетоvani6366, в 23 November 2010 - 08:10 AM, написа:

Показване на мнениетоRalente, в 21 November 2010 - 08:21 PM, написа:

Рокси е страхотна сладуранка! :wub: Супер е че се разбират с котката.
На каква възраст е? Това, което казват че много бързо минава времето и изведнъж големи кучовци станали дребосъците е абсолютно вярно! Ние вече и след момите търчим :dry:

Рокси е на месец и половина и е изключително умна - веднага разбра къде се спи, къде се яде и къде се ходи в тоалетната ... е, понякога не улучва памперса, но ние не се впечатляваме много. Най-важното е, че е толкова мила, жизнерадoстна и игрива, че всички я обожаваме :ba_025: А котката започна да се държи все по-майчински - снощи я пазеше да не падне от дивана. Много са сладки, довечера ще гледам да ги наснимам и ще пусна снимки.

Показване на мнениетоradusha, в 22 November 2010 - 09:16 PM, написа:

Показване на мнениетоRalente, в 21 November 2010 - 10:21 PM, написа:

Ух сладурка малка..... толкова много прилича на Джаспър като мъничък.. а и с тази точка отгоре на главичката съвсем ми напомня на моя глезоранко :wub:
Радвайте и се на бебешките дни защото растат със секунди и докато се усетиш е станала вече голям кучо :ab_041:

Поздрави от батко й Джаспър с една раздивяна есенна снимка :dog:

Наистина си приличат :ba_025: Голям красавец е Джаспър! А точката на главата й може и да се слее с другото кафяво, като беше още по-малка точката се виждаше по-отчетливо.
User's Signature

Качена снимка
[Качена снимка

#2534 Потребителят е офлайн   radusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 November 2010 - 09:01 PM

Цитат

Наистина си приличат :ba_025: Голям красавец е Джаспър! А точката на главата й може и да се слее с другото кафяво, като беше още по-малка точката се виждаше по-отчетливо.

Мерси :wub:
Да, и при нас беше така.. като много малък беше идеално кръгла и точно в центъра на главичката отгоре, после взе да се слива с останалото кафяво а и както е видно от аватара ми и снимките му от сегашно време и самия цвят на главичката му се измени - стана по-светло и еднотонно кафяво. На мен си ми харесва всякак де :)

Ето го бебунчо някъде на вашата възраст :af_089:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#2535 Потребителят е офлайн   Ralente Икона

• Member
  • PipPip
Публикувано: 24 November 2010 - 12:17 PM

Днес бяхме на преглед, казаха че всичко при Рокси е ОК , уточнихме датата на следващата ваксина. Направи им впечатление голямото й шкембенце (а то наистина е доста кръгло, особено като легне по гръб и се разлее настрани...). Храня я с Проплан сьомга с ориз за малки кучета от 2 до 12 месеца и й давам по 50 грама на ден, така пише на опаковката :tb_195: Да не би да е много или самата храна издува? Накисвам гранулките с гореща вода засега... Ако някой знае нещо за тази храна, да сподели впечатления.
И още един въпрос за тези, които са от София - препоръчайте ми някой печен ветеринар, от който сте доволни, може и на лични
User's Signature

Качена снимка
[Качена снимка

#2536 Потребителят е офлайн   ^JOJO^ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 November 2010 - 04:27 PM

Показване на мнениетоRalente, в 24 November 2010 - 12:22 PM, написа:

Днес бяхме на преглед, казаха че всичко при Рокси е ОК , уточнихме датата на следващата ваксина. Направи им впечатление голямото й шкембенце (а то наистина е доста кръгло, особено като легне по гръб и се разлее настрани...). Храня я с Проплан сьомга с ориз за малки кучета от 2 до 12 месеца и й давам по 50 грама на ден, така пише на опаковката :tb_195: Да не би да е много или самата храна издува? Накисвам гранулките с гореща вода засега... Ако някой знае нещо за тази храна, да сподели впечатления.
И още един въпрос за тези, които са от София - препоръчайте ми някой печен ветеринар, от който сте доволни, може и на лични

И ние започнахме с гранули на Проплан и после минахме към Роял Канин. Но докато беше още на 50-60 дни го хранихме с консерви с малко водичка или гранулки с кисело мляко. До колкото знам не е хубаво да се дава на животното много топла или много студена храна. Може да получи язва или гастрит. Джоджо в момента е на лекарства със съмнения за нещо такова и яде лечебна храна. Спряхме му гранулите, защото ни казаха, че може и от прекалено твърдата храна да се получи гастрит, ако стомахчето му е по-чувствително. Сега яде лечебна консерва, смесена с варено пиле с ориз. Много му е вкусно и яде със страшен апетит, докато с гранулите много го мъчихме, изобщо не ги искаше и се чудих как да му комбинирам, за да ги яде.
По отношение на ветеринаря - ние ходим в Байвет /зад хотел Родина/, ето линка на клиниката: http://byvet.informa...l?_state=Index.
Има много джак ръселчета, които ходят там. Докторите са много мили и работят внимателно. За сега нямаме оплаквания.
Качвам една снимка от последното ни посещение там, което беше миналата седмица. Водихме Джоджо на инжекции няколко дни. С наморник е, защото се опитваше да ни хапе, докато го бодяха - по една инжекция в задните крачета и 2 в гърба. Трима души едва го удържахме.

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#2537 Потребителят е офлайн   ^JOJO^ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 November 2010 - 04:36 PM

Показване на мнениетоRalente, в 24 November 2010 - 12:22 PM, написа:

Пропуснах да кажа, че подутият корем може да означава глисти. На малките кученца се дава едно розово сиропче със спринцовка за вътрешно обезпаразитяване. Ако не сте го направили още мисля, че трябва профилактично, дори и нищо да няма.
User's Signature

Качена снимка

#2538 Потребителят е офлайн   Ralente Икона

• Member
  • PipPip
Публикувано: 24 November 2010 - 05:36 PM

Два пъти е обезпаразитявана вътрешно, последно преди 10 дни. Не би трябвало да има глисти според мен.
User's Signature

Качена снимка
[Качена снимка

#2539 Потребителят е офлайн   kapanec Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Пчеларство,градинарство,животновъдство и др. тел:0878532677

Публикувано: 24 November 2010 - 10:27 PM

Ralente:Някаде в упътването на гранулите написано ли е че трябва да ги накисваш,не се опитвай да си направиш кученцето злоядо,това за коремчето не се притеснявай при малките кученца не е нещо необичайно :rc_036:

#2540 Потребителят е офлайн   asteraki Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 November 2010 - 10:32 PM

ето малко снимки и от нас тате,мама и аз на 15 денаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимка

• (275 Страници) +
  • « Първа
  • 125
  • 126
  • 127
  • 128
  • 129
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни