Джак Ръсел териер
Публикувано: 24 May 2011 - 08:36 PM

Публикувано: 25 May 2011 - 07:21 AM
kapanec, в 24 May 2011 - 06:36 PM, написа:

Страхотна е Шона!

То и нас нещо ни домързява напоследък, дали от жегата напоследък или пък сме се кротнали нещо

На Джимчо - скорошно оздравяване!

Публикувано: 25 May 2011 - 02:39 PM
Калций не давам само питах ,че всеки различен съвет ми дава и понякога започвам да се колебая.
С всеки месец нашия режим се изменя и ми става все по - удобен.Сутрин ставам много рано и преди 6 даже сме навън.Напоследък обедните разходки са кратки заради горещините и Майло търси къде да легне.Вечер се разхождаме най- дълго и тогава е и любимата ни игра с топка.
Всички кучовци да оздравяват.
Публикувано: 25 May 2011 - 10:01 PM
Обръщам се към вас за информация относно тези шилави кученца :)
Ходя на работа и си оставям кучето само вкъщи , а и съм в ремонт и навсякъде е мръсно .
джеси си ходи по нужда без проблеми вкъщи , а белите се увеличават..
днес ми изяде прясно направеният комарник.
Като по опитни, моля кажете ми на каква възраст се кротват тези сладки ръсели и дали не е индивидуално и да си остане така..
п.с.-джеси е на 8 месеца и скоро ще и сложа снимки тука
Благодаря
Публикувано: 26 May 2011 - 07:53 AM
poluno6t, в 25 May 2011 - 10:01 PM, написа:
Обръщам се към вас за информация относно тези шилави кученца :)
Ходя на работа и си оставям кучето само вкъщи , а и съм в ремонт и навсякъде е мръсно .
джеси си ходи по нужда без проблеми вкъщи , а белите се увеличават..
днес ми изяде прясно направеният комарник.
Като по опитни, моля кажете ми на каква възраст се кротват тези сладки ръсели и дали не е индивидуално и да си остане така..
п.с.-джеси е на 8 месеца и скоро ще и сложа снимки тука
Благодаря
Кротване от самосебе си няма! Трябва да се работи с кучето.. да бъде обучено от вас кое може и кое не! Кои вещи са ваши и в никакъв случай не трябва да дфоближава и с кои може да играе, ръфа и т.н.
Ако не ви се занимава с училища за кучета вземете си литература по темата и почнете да прилагате съветите...
Успех с диваненцето :))))
Публикувано: 26 May 2011 - 08:41 AM
Наш Пипин ръфка на доста места. От обувките вече се отучихме. Четох, че е редно да се прибират, но реших да ги отавя където са и просто да науча Пипин да не ги ръфа. Умното момче бързо схвана, че обувките на мама не са за ядене. Но пък сега ръфа масата. И не зная как да го накарам да спре. Не искам да го бия или наказвам. Пробвах да му отвличам вниманието, но сега като му откажа игра отива да ръфа масата

Започнахме да играем на донеси. Това цел да се научи на играта, а и на ПУСНИ. Много му е трудно ПУСНИ. Хич не му се иска. Когато изпълни - бонбона, а когато не носи и не пуска, просто ставам и спирам да играя. Или играе по моите правила или не играе.
Ядем вече всичко. А и вода започнахме да пием. От както играе повече и хапва гранули, пие вода.
Четох в интернет едни материали, че е добре да има едно домашно приготвено ядене за деня. Но не от нашето, а приготвено за него. Като сега започвам да се чудя за рецепти. В статията препоръчват: пилешко, патешко, телешко. Дори и риба. Като Добавка препоръчват ориз, желе...А от рибите: такива, които се почистват лесно от кости. И тъй като сьомгата е богата на Омега 3, мисля да му дам мъничко. Пък ще видим.
Днес ще ходим на ваксина. Стискайте ни палци всичко да мине без проблем. Тъкмо ще питам доктора за домашната храна.
За добавките на витамини: Тъй като имам опит с едно куче /друга порода/ и едно дете. Нищо не давам. Ако храната е достатъчно добра, то организма не се нуждае от добавка. Правилното хранене е най - доброто нещо, което можем да направим за тях.
Сега го оставяме сутрин, мъжа ми минава на обяд през къщи и го храни, почиства му. Играят си. И аз се прибирам към 17-18:00.
Ако знаете какъв послушан е. Нито скимти, нито лае. Стой си сам, кротува си. Все едно е друго куче

katetol, с децата ще е 100 пъти по - гадно

Публикувано: 26 May 2011 - 10:17 AM

Публикувано: 26 May 2011 - 05:14 PM
merry_ny, в 26 May 2011 - 10:19 AM, написа:
Ехааааааа, много готини снимки, страхотна малка панта е Чара..
Ние нашите диванета не сме ги водили наморе все още.. а и последно вреем се замислям да купя клетки, в които да ги транспортирам в колата, защото е някакъв ужас!
Разхождат се навсякъде, а да не говорим, какво става в моментите, в които двамата имат разногласие :D Сам човек абсурд да се справи с тях докато е зад волана... Голяма грешна направих, трябваше от самото начало да ги науча, че мястото им е отзад

Публикувано: 26 May 2011 - 06:14 PM

Публикувано: 27 May 2011 - 07:18 AM

Горещо препоръчвам на бебешоците да им вземете транспортна клетка и да си свикнат в нея отначало - голямо удобство, е това си е наше мнение де

Публикувано: 27 May 2011 - 01:59 PM
vani6366, в 27 May 2011 - 07:18 AM, написа:

Горещо препоръчвам на бебешоците да им вземете транспортна клетка и да си свикнат в нея отначало - голямо удобство, е това си е наше мнение де

Какъв е размера на клетката? И къде я поставяте.
Публикувано: 27 May 2011 - 04:09 PM
Ние вече сме добре - единствено мъжката ни чест е наранена от честото мерене на температурата

За транспортната клетка съм напълно съгласна - ние като пътувахме, Джимчо също стоеше в клетката, но не беше особено щастлив с нея. По някое време обаче си се сгушваше и си заспиваше. Иначе, преди да я взема, бях изживяла ужаса, точно на влизане в София, в един ужасен трафик, той да се мушне под седалката и да ми изпълзи в краката - в педалите!!! Беше ми изправил косата... Сега вече не пътува в клетка, защото тя му омаля, но е по-послушен и след първоначалните стенания, че не е гушнат, си ляга и заспива!
Размерът на клетката зависи от размерът на кучето. По-добре би било да вземете такава, в която да му е комфортно и като възрастно - тя трябва да е достатъчно голяма да може да стои изправено и да може спокойно да се завърти в нея.
Публикувано: 28 May 2011 - 06:25 AM
Можеш да разгледаш по разни сайтове да се ориентираш в цени и размери - нашата е Гъливер №3. Иначе я слагаме на задната седалка по средата с лице напред и хем си лежи, хем ни гледа и нас

Публикувано: 28 May 2011 - 07:20 AM
katetol, в 27 May 2011 - 02:09 PM, написа:
Ние вече сме добре - единствено мъжката ни чест е наранена от честото мерене на температурата

...
Браво на вас, оздравели сте вече!
Много ми е интересно за температурата - как позволява да се мери

Публикувано: 28 May 2011 - 08:16 AM
Дано това не се случва.
Ние вече сме с "окончателно" нов режим почти като на големите.
Сутрин задължително играем половин час с една сибирска лайка по обед само за пиш и вечер събираме децата на поляната в у-щето до нас за двучасова игра.
Ей ,умора няма този дзвер.
Исках да попитам - сега ,когато вече е доста по-топло променяте ли с нещо храната?
И още едно въпросче - какво мислите за суровото месо?
Публикувано: 28 May 2011 - 08:59 AM
vani6366, в 28 May 2011 - 05:20 AM, написа:
katetol, в 27 May 2011 - 02:09 PM, написа:

...
Браво на вас, оздравели сте вече!
Много ми е интересно за температурата - как позволява да се мери

Оф, нейсе, добре сме! Той още втория ден живна, обаче на мен си ми беше притеснено. В интерес на истината той температура нямаше нито веднъж от всички мерения, но ветеринарните лекарки искаха да се убедят и презастраховат. Температурата му се мери като на бебетата - в дупето, с нормален термометър. Горкия, толкова я натиска надолу тази негова опашчица, но ветеринарките имаха здрави ръце!!! На моя приятелка кучето обаче (то е дзвер и половина - немска овчарка) беше вдигнала доста висока температура, без да я разберат. Честно казано, аз също нямам идея как се разпознава - все му пипам нослето и, ако е влажно и студено, си въобразявам, че всичко е наред!
Колкото до въпросът на dora за суровото месо - аз лично не го препоръчвам! Като не е преминало термична обработка може да предаде на кучо какви ли не болести. Чувала съм, че не се дава сурово месо на куче. А за храненето - Джимчо намалява страшно много количеството храна, което изяжда през летните месеци. Особено като стане съвсем жега - набляга само на водата!