Dog.bg Форуми : Джак Ръсел териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (275 Страници) +
  • « Първа
  • 155
  • 156
  • 157
  • 158
  • 159
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Джак Ръсел териер

#3111 Потребителят е офлайн   kapanec Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
  • Interests:Пчеларство,градинарство,животновъдство и др. тел:0878532677

Публикувано: 24 May 2011 - 08:36 PM

Малко извън темата за проблемнните вируси който за съжаление са сполетели доста кученца напоследък и искрено ви съчустваме , пожелаваме ви скорошно оздравяване.Ние си прекарахме празниците на вилата страхотно излежавйки се е в повечето случай търсехме сянката но това за мързела който ни е обхванал напоследък е нормално предвид състоянието ни което си ни и личи вече:smile:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#3112 Потребителят е офлайн   vani6366 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 May 2011 - 07:21 AM

Показване на мнениетоkapanec, в 24 May 2011 - 06:36 PM, написа:

...Ние си прекарахме празниците на вилата страхотно излежавйки се е в повечето случай търсехме сянката но това за мързела който ни е обхванал напоследък е нормално предвид състоянието ни което си ни и личи вече:smile:

Страхотна е Шона! :wub:
То и нас нещо ни домързява напоследък, дали от жегата напоследък или пък сме се кротнали нещо :md_064:
На Джимчо - скорошно оздравяване!
User's Signature

Качена снимка

#3113 Потребителят е офлайн   dora Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 May 2011 - 02:39 PM

Турбомакс , като ви гледав все едно е моето момче - страхотна прилика./ е разбира се си имат неповторимостите/.
Калций не давам само питах ,че всеки различен съвет ми дава и понякога започвам да се колебая.
С всеки месец нашия режим се изменя и ми става все по - удобен.Сутрин ставам много рано и преди 6 даже сме навън.Напоследък обедните разходки са кратки заради горещините и Майло търси къде да легне.Вечер се разхождаме най- дълго и тогава е и любимата ни игра с топка.
Всички кучовци да оздравяват.

#3114 Потребителят е офлайн   poluno6t Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 May 2011 - 10:01 PM

Здравейте колеги,
Обръщам се към вас за информация относно тези шилави кученца :)
Ходя на работа и си оставям кучето само вкъщи , а и съм в ремонт и навсякъде е мръсно .
джеси си ходи по нужда без проблеми вкъщи , а белите се увеличават..
днес ми изяде прясно направеният комарник.
Като по опитни, моля кажете ми на каква възраст се кротват тези сладки ръсели и дали не е индивидуално и да си остане така..
п.с.-джеси е на 8 месеца и скоро ще и сложа снимки тука

Благодаря

#3115 Потребителят е офлайн   radusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 May 2011 - 07:53 AM

Показване на мнениетоpoluno6t, в 25 May 2011 - 10:01 PM, написа:

Здравейте колеги,
Обръщам се към вас за информация относно тези шилави кученца :)
Ходя на работа и си оставям кучето само вкъщи , а и съм в ремонт и навсякъде е мръсно .
джеси си ходи по нужда без проблеми вкъщи , а белите се увеличават..
днес ми изяде прясно направеният комарник.
Като по опитни, моля кажете ми на каква възраст се кротват тези сладки ръсели и дали не е индивидуално и да си остане така..
п.с.-джеси е на 8 месеца и скоро ще и сложа снимки тука

Благодаря

Кротване от самосебе си няма! Трябва да се работи с кучето.. да бъде обучено от вас кое може и кое не! Кои вещи са ваши и в никакъв случай не трябва да дфоближава и с кои може да играе, ръфа и т.н.
Ако не ви се занимава с училища за кучета вземете си литература по темата и почнете да прилагате съветите...

Успех с диваненцето :))))

#3116 Потребителят е офлайн   sesana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 May 2011 - 08:41 AM

Дано болните кучовци вече да са добре.
Наш Пипин ръфка на доста места. От обувките вече се отучихме. Четох, че е редно да се прибират, но реших да ги отавя където са и просто да науча Пипин да не ги ръфа. Умното момче бързо схвана, че обувките на мама не са за ядене. Но пък сега ръфа масата. И не зная как да го накарам да спре. Не искам да го бия или наказвам. Пробвах да му отвличам вниманието, но сега като му откажа игра отива да ръфа масата :ab_041: Знае, че ще отида да му дам играчка.
Започнахме да играем на донеси. Това цел да се научи на играта, а и на ПУСНИ. Много му е трудно ПУСНИ. Хич не му се иска. Когато изпълни - бонбона, а когато не носи и не пуска, просто ставам и спирам да играя. Или играе по моите правила или не играе.
Ядем вече всичко. А и вода започнахме да пием. От както играе повече и хапва гранули, пие вода.
Четох в интернет едни материали, че е добре да има едно домашно приготвено ядене за деня. Но не от нашето, а приготвено за него. Като сега започвам да се чудя за рецепти. В статията препоръчват: пилешко, патешко, телешко. Дори и риба. Като Добавка препоръчват ориз, желе...А от рибите: такива, които се почистват лесно от кости. И тъй като сьомгата е богата на Омега 3, мисля да му дам мъничко. Пък ще видим.
Днес ще ходим на ваксина. Стискайте ни палци всичко да мине без проблем. Тъкмо ще питам доктора за домашната храна.
За добавките на витамини: Тъй като имам опит с едно куче /друга порода/ и едно дете. Нищо не давам. Ако храната е достатъчно добра, то организма не се нуждае от добавка. Правилното хранене е най - доброто нещо, което можем да направим за тях.
Сега го оставяме сутрин, мъжа ми минава на обяд през къщи и го храни, почиства му. Играят си. И аз се прибирам към 17-18:00.
Ако знаете какъв послушан е. Нито скимти, нито лае. Стой си сам, кротува си. Все едно е друго куче :r_181:
katetol, с децата ще е 100 пъти по - гадно :smile: Когато боледуват. Кучоците са малко по - самостоятелни.

#3117 Потребителят е офлайн   merry_ny Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 May 2011 - 10:17 AM

Здравейте и от нас! По празниците ходихме до морето и Чара осъществи първия си контакт с плажа. Няма такъв смях - като я гледах как се набира по пясъка и ушите й се веят... Дори се престраши и влезе във водата - аз бях влязла до коленете и пищях от студ и изведнъж чувам - цоп и се обръщам - моето Слънчице идва да ме спасява! Добре че й носехме кърпата - само за нея, за себе си не бях взела. И така - доста си полудува нашата бандитка. Ето малко снимки, има и от колата - така пътува - на врата ми. :ab_041:
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#3118 Потребителят е офлайн   merry_ny Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 May 2011 - 10:19 AM

А ето ги и самите снимки ..........

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#3119 Потребителят е офлайн   sesana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 May 2011 - 10:59 AM

merry_ny , голяма игра е паднала. Чара е красавица.
Добре си пътувате. За зимата е разкош. Подгряваща възглавничка, ама лятото... :ud_009:

#3120 Потребителят е офлайн   radusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 May 2011 - 05:14 PM

Показване на мнениетоmerry_ny, в 26 May 2011 - 10:19 AM, написа:

А ето ги и самите снимки ..........

Ехааааааа, много готини снимки, страхотна малка панта е Чара..
Ние нашите диванета не сме ги водили наморе все още.. а и последно вреем се замислям да купя клетки, в които да ги транспортирам в колата, защото е някакъв ужас!
Разхождат се навсякъде, а да не говорим, какво става в моментите, в които двамата имат разногласие :D Сам човек абсурд да се справи с тях докато е зад волана... Голяма грешна направих, трябваше от самото начало да ги науча, че мястото им е отзад :smile:

#3121 Потребителят е офлайн   kapanec Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Пчеларство,градинарство,животновъдство и др. тел:0878532677

Публикувано: 26 May 2011 - 06:14 PM

Шона си има лично място в колата най отзад на нишата горе до прозореца хем има добра видимост хем е атракция за другите коли.Така си е научихме от малка и е голямо предимство дори и да има чужд човек не създава проблеми знае си местенцето и го напуска само по команда:md_064:

#3122 Потребителят е офлайн   vani6366 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 May 2011 - 07:18 AM

Ние пък от самото начало сме с транспортна клетка - никакъв проблем - лежи си вътре и си кротува, не разбираш че има куче в колата :ba_025: И повече хора да сме, пътуваме си комфортно и той си е спокоен. Даже клетката я ползваме и като къщичка - когато сме някъде на друго място си спи вътре и сме спокойни, че няма да създаде проблем на хората. А в началото се криеше вътре като му се караме за нещо, защото знае, че там си е неговото място и никой не го закача, като е вътре :af_089:
Горещо препоръчвам на бебешоците да им вземете транспортна клетка и да си свикнат в нея отначало - голямо удобство, е това си е наше мнение де :ba_025:
User's Signature

Качена снимка

#3123 Потребителят е офлайн   sesana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 May 2011 - 01:59 PM

Показване на мнениетоvani6366, в 27 May 2011 - 07:18 AM, написа:

Ние пък от самото начало сме с транспортна клетка - никакъв проблем - лежи си вътре и си кротува, не разбираш че има куче в колата :ba_025: И повече хора да сме, пътуваме си комфортно и той си е спокоен. Даже клетката я ползваме и като къщичка - когато сме някъде на друго място си спи вътре и сме спокойни, че няма да създаде проблем на хората. А в началото се криеше вътре като му се караме за нещо, защото знае, че там си е неговото място и никой не го закача, като е вътре :af_089:
Горещо препоръчвам на бебешоците да им вземете транспортна клетка и да си свикнат в нея отначало - голямо удобство, е това си е наше мнение де :ba_025:

Какъв е размера на клетката? И къде я поставяте.

#3124 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 May 2011 - 04:09 PM

Привет и от нас!
Ние вече сме добре - единствено мъжката ни чест е наранена от честото мерене на температурата :wc_055: .
За транспортната клетка съм напълно съгласна - ние като пътувахме, Джимчо също стоеше в клетката, но не беше особено щастлив с нея. По някое време обаче си се сгушваше и си заспиваше. Иначе, преди да я взема, бях изживяла ужаса, точно на влизане в София, в един ужасен трафик, той да се мушне под седалката и да ми изпълзи в краката - в педалите!!! Беше ми изправил косата... Сега вече не пътува в клетка, защото тя му омаля, но е по-послушен и след първоначалните стенания, че не е гушнат, си ляга и заспива!
Размерът на клетката зависи от размерът на кучето. По-добре би било да вземете такава, в която да му е комфортно и като възрастно - тя трябва да е достатъчно голяма да може да стои изправено и да може спокойно да се завърти в нея.
User's Signature

Качена снимка

#3125 Потребителят е офлайн   vani6366 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 May 2011 - 06:25 AM

За размера на клетката - те са на номера и от №3 са по-големички от малките клетки, което е за предпочитане за нашата порода, въпреки че има и разлика между отделните марки, аз лично малко на око прецених а и в магазина ме консултираха много компетентно като казах породата и че искам да си я ползвам дълго време.
Можеш да разгледаш по разни сайтове да се ориентираш в цени и размери - нашата е Гъливер №3. Иначе я слагаме на задната седалка по средата с лице напред и хем си лежи, хем ни гледа и нас :ba_025:
User's Signature

Качена снимка

#3126 Потребителят е офлайн   vani6366 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 May 2011 - 07:20 AM

Показване на мнениетоkatetol, в 27 May 2011 - 02:09 PM, написа:

Привет и от нас!
Ние вече сме добре - единствено мъжката ни чест е наранена от честото мерене на температурата :wc_055: .
...

Браво на вас, оздравели сте вече!
Много ми е интересно за температурата - как позволява да се мери :zz_218: - не ми се е случвало досега слава богу! И термометъра човешки ли е или някакъв специален? Всъщност как разбра че има температура - те са все топлички такива, можеш ли да усетиш че е с температура?
User's Signature

Качена снимка

#3127 Потребителят е офлайн   dora Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 May 2011 - 08:16 AM

Когато са бони им изсъхват носовете.
Дано това не се случва.
Ние вече сме с "окончателно" нов режим почти като на големите.
Сутрин задължително играем половин час с една сибирска лайка по обед само за пиш и вечер събираме децата на поляната в у-щето до нас за двучасова игра.
Ей ,умора няма този дзвер.
Исках да попитам - сега ,когато вече е доста по-топло променяте ли с нещо храната?
И още едно въпросче - какво мислите за суровото месо?

#3128 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 May 2011 - 08:59 AM

Показване на мнениетоvani6366, в 28 May 2011 - 05:20 AM, написа:

Показване на мнениетоkatetol, в 27 May 2011 - 02:09 PM, написа:

Привет и от нас!
...

Браво на вас, оздравели сте вече!
Много ми е интересно за температурата - как позволява да се мери :zz_218: - не ми се е случвало досега слава богу! И термометъра човешки ли е или някакъв специален? Всъщност как разбра че има температура - те са все топлички такива, можеш ли да усетиш че е с температура?

Оф, нейсе, добре сме! Той още втория ден живна, обаче на мен си ми беше притеснено. В интерес на истината той температура нямаше нито веднъж от всички мерения, но ветеринарните лекарки искаха да се убедят и презастраховат. Температурата му се мери като на бебетата - в дупето, с нормален термометър. Горкия, толкова я натиска надолу тази негова опашчица, но ветеринарките имаха здрави ръце!!! На моя приятелка кучето обаче (то е дзвер и половина - немска овчарка) беше вдигнала доста висока температура, без да я разберат. Честно казано, аз също нямам идея как се разпознава - все му пипам нослето и, ако е влажно и студено, си въобразявам, че всичко е наред!

Колкото до въпросът на dora за суровото месо - аз лично не го препоръчвам! Като не е преминало термична обработка може да предаде на кучо какви ли не болести. Чувала съм, че не се дава сурово месо на куче. А за храненето - Джимчо намалява страшно много количеството храна, което изяжда през летните месеци. Особено като стане съвсем жега - набляга само на водата!
User's Signature

Качена снимка

#3129 Потребителят е офлайн   izidra Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 28 May 2011 - 12:10 PM

Ние пък растем и се радваме на слънчевото време. Малко снимки от нас :be_107:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#3130 Потребителят е офлайн   radusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 May 2011 - 12:35 PM

Показване на мнениетоizidra, в 28 May 2011 - 12:10 PM, написа:

Ние пък растем и се радваме на слънчевото време. Малко снимки от нас :be_107:

Тази топчица е одрала на мама кожата :) Много са готини.. качвай още снимки да им се радваме :be_107:

• (275 Страници) +
  • « Първа
  • 155
  • 156
  • 157
  • 158
  • 159
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни