[/quote]
Dora, не зная с какво го храните, но лично аз НЕ ти препоръчвам да даваш допълнително калций....!Има си и причина разбира се за съвета ми, а за балкона го пазете много, лично аз знам за случай на ръсел на 5 години, който си отиде от 5 тия етаж. Така, че винаги го дръжте под око, за да ви радва дълго диваненцето.
[/quote]
Ммммдааааамммм ... Аз така бях изпаднала в ступор преди две лета!!! С Джимчо си стояхме на балкона и гледахме децата как си играят навън, но понеже и двамата не сме от най-стройните, бяхме се качили на една табуретка. В един момент на него му доскуча (според мен) , той скочи от табуретката и се върна в стаята. Аз също се дръпнах от прозореца на балкона и, докато се усетя, той се засили, само леко докосна табуретката, колкото да се оттласне и скочи навън!!! Няма да ви кажа какво изпитах!!! Първата ми мисъл беше, че се преби и аз вече нямам куче ... Той обаче даже не отрази, че е скочил от балкона (слава Богу на първия етаж) а със страшна сила подгони една неблагоразумна котка, която му се мерна пред погледа!!! Та, от тогава - на балкон само, ако е под контрол или парапетът е достатъчно висок, че да не може да скочи!
Колкото до калция - аз му давах, докато беше бебе и той си изправи ушите! Някои ветеринари казват, че не е от калция, но други твърдят, че е от него! Освен това, повечето кучешки храни съдържат нужното количество калций, особено ако са по-висок клас! Предозирането на калции може да доведе след себе си доста нежелани ефекти - бъбреците на приятелско куче бяха пострадали от предозиране с калций до толкова, че то пишкаше кръв! Най-добрият вариант според мен е, да се консултирате с ветеринар - ако кучо страда от някакъв недостиг на калций, тогава ветът ще ви го предпише, ако не - просто не си мъчете животинката ...
Пипин е сладурко малък! Колкото повече гледам бебоци, толкова повече се убеждавам, че трябва да си взема още един ДРТ. Колкото до водата, ние не сме имали такъв проблем и аз не съм експерт, но ми се струва, че той сам ще си регулира кога и по колко вода да поема! Важното е само винаги да има прясна водичка в купата, а вие щом я сменяте два пъти на ден, то е повече от ясно, че е такава. Като започнете да излизате, ще пие повече вода, защото ще се изморява! Ние например задължително излизаме с шише с вода, че иначе едва додрапваме до вкъщи!
А вчера, гадта му недна, намери едно ... ако ... ама май не беше животинско! И ... съвсем естествено ... се отъркаля в него!!!

Направо ...

...Този им инстинкт да си крият миризмата ми излиза ... буквално през устата ... заедно с храната, която съм поела през деня!!!