Dog.bg Форуми : Джак Ръсел териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (275 Страници) +
  • « Първа
  • 162
  • 163
  • 164
  • 165
  • 166
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Джак Ръсел териер

#3261 Потребителят е офлайн   charlie2008 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 14 June 2011 - 03:11 PM

Здравйте ! Качена снимка Искам да попитам горе-долу какви са цените на Джак ръсел териера защото виждам обяви на всякакви цени от 300 до 700 лева . Моля ви помогнете ми защото много искам такова ! Качена снимка Качена снимка Благодаря предварително Качена снимка
[/quote]

Според мен 700лв е абсолютния минимум за хубаво кученце. Те просто не струват по-малко. Ако родителите са с документи, би трябвало да е и нагоре. Не мисля, че обявите за кученца 300-500лв изобщо подлежат на коментар, това си е подигравка за добро куче. Но съветът ми е да видите майката и бащата - това е най-добрият начин да знаеш какво е кученцето.
[/quote]

Моето куче струваше точно 250, виждала съм майката. Няма родословие, но да, бих казала, че на външен вид изглежда по-добре от такива, които струват 1200, примерно, освен това е здраво, с характер, умно. Не мисля, че може да бъде определено като “не-добро“. Просто се е случило да бъде при такива хора, които не разбират и не вярват, че могат да му вземат 1000, примерно. Взето е не заради цената, а защото беше единственото, което ми хареса и беше точно това, което търся като външен вид. В момента, когато го купувах, бях готова да дам 3000, ако се наложи, стига да намеря куче, което да прилича на предишното ми.То струваше 800, беше внесено, също прекрасно куче.
Идеята ми е, че в повечето случаи не цената е определяща, въпросът е да знаеш какво търсиш и да попаднеш на него...
Не се заяждам, просто казвам мнение по въпроса :)

[/quote
Цените се определят от търсенето, като взехме моя ДРТ се продаваха по 1000лв преди 3 години , а сега от същите родители по 200-250 и хората са щастливи ако могат да се отърват бебоците, даже някои и се подаряват. Просто много се завъдиха, няма закон за развъдчиците и всеки на практика може да развъжда и продава, даже мисля че ако нещата продължават така скоро ще има и изхвърлени на улицата ДРТКачена снимка, щото няма да има кой да ги копува.

#3262 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 June 2011 - 03:18 PM

:wub: Днес видях уникален мънчо-пънчо ДРТ!!! :wub: Страшно приличаше на Вая, но полът не му отговаряше - иначе беше със същата главичка, с чисто бяло телце и мноого щръкнали ушетаааа (нашите нали също стърчат, та проявяваме пристрастие :ab_041: ). Видях го в Младост - на една полянка с каменни масички и столчета под Камбаните! Ако някой се разпознае, да свирка, та да мога другия път да се възползвам от "познанството" и да намачкам малкия хубавец :wub: :dog:
User's Signature

Качена снимка

#3263 Потребителят е офлайн   turbbomax Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 14 June 2011 - 05:32 PM

Показване на мнениетоkatetol, в 14 June 2011 - 03:18 PM, написа:

:wub: Днес видях уникален мънчо-пънчо ДРТ!!! :wub: Страшно приличаше на Вая, но полът не му отговаряше - иначе беше със същата главичка, с чисто бяло телце и мноого щръкнали ушетаааа (нашите нали също стърчат, та проявяваме пристрастие :ab_041: ). Видях го в Младост - на една полянка с каменни масички и столчета под Камбаните! Ако някой се разпознае, да свирка, та да мога другия път да се възползвам от "познанството" и да намачкам малкия хубавец :wub: :dog:

И аз вчера видеях много красива женска, на 3 години, цялата беличка с подобра окраска на Вая, само на главичката и на дупето :) и най-якото - черни щръкнали ушички :) ама много й ходеха :) страхотна беше ;) поздрави на всички кучовци :)

#3264 Потребителят е офлайн   Chriss Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 June 2011 - 07:15 PM

Показване на мнениетоKrasito0, в 13 June 2011 - 07:56 PM, написа:

Подкрепям с 2 ръце ice_skater Вая е просто е невероятна :ba_025: ! Макар да съм я виждала на снимки (стр 159 ), си я гледам всеки ден :ae_085::wub: Аз си търся джак ръсел и не е нужно да е чистокръвен за да го обичам :ea_103: Те просто са толкова забавни , че .... :af_089:

Извинявам се, като казахте джак ръсел териер и си помислих, че става дума за чистокръвен представител на породата. Що се отнася до обичта към животинките ни, не мисля, че тя има общо с порода въобще.

#3265 Потребителят е офлайн   Krasito0 Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 June 2011 - 07:53 PM

Показване на мнениетоChriss, в 14 June 2011 - 11:15 AM, написа:

Показване на мнениетоKrasito0, в 13 June 2011 - 07:56 PM, написа:

Подкрепям с 2 ръце ice_skater Вая е просто е невероятна :ba_025: ! Макар да съм я виждала на снимки (стр 159 ), си я гледам всеки ден :ae_085::wub: Аз си търся джак ръсел и не е нужно да е чистокръвен за да го обичам :ea_103: Те просто са толкова забавни , че .... :af_089:

Извинявам се, като казахте джак ръсел териер и си помислих, че става дума за чистокръвен представител на породата. Що се отнася до обичта към животинките ни, не мисля, че тя има общо с порода въобще.

Няма за какво! :smile: Аз просто искам да си имам такова диване :ab_041: , родословието за мен не е толкова важно :md_064: Поздрави на всички кучовци :ae_085: П.С моля който може да качи малко снимки да им се порадвам :wub: :wub: :ab_041:
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#3266 Потребителят е офлайн   kapanec Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Пчеларство,градинарство,животновъдство и др. тел:0878532677

Публикувано: 14 June 2011 - 08:13 PM

Здравйте ! Искам да попитам горе-долу какви са цените на Джак ръсел териера защото виждам обяви на всякакви цени от 300 до 700 лева . Моля ви помогнете ми защото много искам такова ! Благодаря предварително
[/quote]

Според мен 700лв е абсолютния минимум за хубаво кученце. Те просто не струват по-малко. Ако родителите са с документи, би трябвало да е и нагоре. Не мисля, че обявите за кученца 300-500лв изобщо подлежат на коментар, това си е подигравка за добро куче. Но съветът ми е да видите майката и бащата - това е най-добрият начин да знаеш какво е кученцето.
[/quote]

:rc_036:
[/quote
Цените се определят от търсенето, като взехме моя ДРТ се продаваха по 1000лв преди 3 години , а сега от същите родители по 200-250 и хората са щастливи ако могат да се отърват бебоците, даже някои и се подаряват. Просто много се завъдиха, няма закон за развъдчиците и всеки на практика може да развъжда и продава, даже мисля че ако нещата продължават така скоро ще има и изхвърлени на улицата ДРТfile:///C:/DOCUME%7E1/NEVENA%7E1/LOCALS%7E1/Temp/msohtml1/01/clip_image005.gif, щото няма да има кой да ги копува.
[/quote]

:ud_009::mg_062::ea_103::tb_195:

Интерсна гледна точка JRT като улично куче щом няма търсене да не ги заплождат и няма да се чудят как да се "отърват" от малките кученца .Виждъл съм JRT който е купен за 800 и JRT закупен за 250 разликата е огромна. тая вечер срешнах едно кученце и доста се зчудих каква порода е попитах и останах доста изненадан от отговора че породата е JRT и ме увериха че са имали голям късмет като са го закупили за 400 .Има и още един вариянт както се писа в по предните постове отива се в някой приют избирате си някое кученце което малко да прилича на JRT и правите едно добро дело

#3267 Потребителят е офлайн   ice_skater Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 June 2011 - 08:46 PM

Аз пък съм виждала куче, което е купувано за 1500 с цел да прилича на предишното ми, еми... в момента е нещо средно между далматинец, джак ръсел и улична превъзходна :dog: Все едно, хората си го обичат, радват му се и са си много щастливи...не е в това въпроса. Но цената със сигурност не е определяща, освен ако не говорим за родословие...
Както можеш да попаднеш на куче, купено за 200 и да се чудиш какво е, така можеш да попаднеш на същото и за 800.

Качена снимка
Ръсел - 800

Качена снимка
Вая- 250
Не мисля, че разликата е кой знае колко забележима, освен че той като мъжки е по-мускулест. Иначе, сигурно не са най-идеалните и чисти джакове, но ... За мен са си най-прекрасните кучовци, нали са си моички :be_107:
Иначе, бебоците, които сте показвали на последните страници наистина са големи сладури, дано и ние да си имаме след 1-2 :af_089:

#3268 Потребителят е офлайн   Chriss Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 June 2011 - 08:49 PM

:ud_009::mg_062::ea_103::tb_195:

Интерсна гледна точка JRT като улично куче щом няма търсене да не ги заплождат и няма да се чудят как да се "отърват" от малките кученца .Виждъл съм JRT който е купен за 800 и JRT закупен за 250 разликата е огромна. тая вечер срешнах едно кученце и доста се зчудих каква порода е попитах и останах доста изненадан от отговора че породата е JRT и ме увериха че са имали голям късмет като са го закупили за 400 .Има и още един вариянт както се писа в по предните постове отива се в някой приют избирате си някое кученце което малко да прилича на JRT и правите едно добро дело
[/quote]

Поздравявам те за коментара! Аз се интересувам живо от породата, абонирана съм за специализирани издания и всички големи клубове из света апелират към запазването на породата чиста. Споделям мнението им напълно и не разбирам хората, които хем искат куче от тази порода, хем не било важно какво е точно кучето. И повярвайте ми, стопани, които имат качествени, чисти и хубави кученца, няма да ги пуснат за по 250лв. Надявам се да не се оформи някакъв спор, разбира се, но в крайна сметка сме тук, за да си говорим за кучета от породата.

#3269 Потребителят е офлайн   Krasito0 Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 June 2011 - 09:12 PM

Аз съм съгласна ,че всяка порода трбва да се запази :rc_036: ,но в във всяко кучило има и кученца които не отговарят на всички изискванията на породата :wb_052::md_064: Според вас те какви са помияри или ДРТ ? :zz_031: Не се заяждам, просто питам :smile: :me_065:
User's Signature

#3270 Потребителят е офлайн   ice_skater Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 June 2011 - 09:25 PM

Цитат

Поздравявам те за коментара! Аз се интересувам живо от породата, абонирана съм за специализирани издания и всички големи клубове из света апелират към запазването на породата чиста. Споделям мнението им напълно и не разбирам хората, които хем искат куче от тази порода, хем не било важно какво е точно кучето. И повярвайте ми, стопани, които имат качествени, чисти и хубави кученца, няма да ги пуснат за по 250лв. Надявам се да не се оформи някакъв спор, разбира се, но в крайна сметка сме тук, за да си говорим за кучета от породата.

Тоест тези, които струват по-малко от 800, примерно, не са от породата? Интересна гледна точка. А как всъщност разпознавате чистата порода? Питате колко е струвало кучето?

#3271 Потребителят е офлайн   Chriss Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 June 2011 - 09:27 PM

Показване на мнениетоKrasito0, в 14 June 2011 - 08:12 PM, написа:

Аз съм съгласна ,че всяка порода трбва да се запази :rc_036: ,но в във всяко кучило има и кученца които не отговарят на всички изискванията на породата :wb_052::md_064: Според вас те какви са помияри или ДРТ ? :zz_031: Не се заяждам, просто питам :smile: :me_065:

Не разбирам, ако майката и бащата са чисти и кученцата са здрави, защо ще има такива? Още повече, че ако някое куче има определен недостатък, той едва ли ще личи при такава малка възраст, на която купуваме кученце. Затова и много клубове реигстрират кучета за родословие след като те навършат определена възраст. Моят я регистрирах в Американския клуб след като направи година, за да са се проявили всички белези на породата.
Но ако има куче с недостатъци, то просто не бива да се ползва за разплод, а за домашен любимец.

#3272 Потребителят е офлайн   kapanec Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Пчеларство,градинарство,животновъдство и др. тел:0878532677

Публикувано: 14 June 2011 - 09:27 PM

[quote name='Krasito0' date='14 June 2011 - 09:12 PM' timestamp='1308078776' post='957499']
Аз съм съгласна ,че всяка порода трбва да се запази :rc_036: ,но в във всяко кучило има и кученца които не отговарят на всички изискванията на породата :wb_052::md_064 : Според вас те какви са помияри или ДРТ ? :zz_031: Не се заяждам, просто питам :smile: :me_065:
[/quo
Ами ти се оказа доста компетента а пък постоянно питаш и разпитваш :wub: за" лицензирани развъдници ,за чистокръвни , за по ефтини ?00-?00лв и др" когато става ? за чистокръвни животни токова понятие като това (но в във всяко кучило има и кученца които не отговарят на всички изискванията на породата) няма:ea_103: ,тия условности са отпаднали още много отдавна и за това вече има създадена порода :dog: :tb_195:

#3273 Потребителят е офлайн   Chriss Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 June 2011 - 09:28 PM

Показване на мнениетоice_skater, в 14 June 2011 - 08:25 PM, написа:

Цитат

Тоест тези, които струват по-малко от 800, примерно, не са от породата? Интересна гледна точка. А как всъщност разпознавате чистата порода? Питате колко е струвало кучето?

ice_skater, когато имаш вещ, която струва 15 000лв, шансът да я продадеш за 5000 какъв е? Не е невъзможно, просто е много малко вероятно.

#3274 Потребителят е офлайн   ice_skater Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 June 2011 - 09:31 PM

Показване на мнениетоChriss, в 14 June 2011 - 09:28 PM, написа:

Цитат

ice_skater, когато имаш вещ, която струва 15 000лв, шансът да я продадеш за 5000 какъв е? Не е невъзможно, просто е много малко вероятно.

Ама чакайте сега, май аз не съм разбрала, говорите за кученца с родословие ли? Защото, да, тогава не знам как стоят нещата.
Но за мен примерно родословието не е от значение, и съм убедена, че е възможно да купиш здраво хубаво кученце и за 200, което да не отстъпва по нищо на тези от 2000, освен по родословието...
Не знам, може и да греша...

#3275 Потребителят е офлайн   Chriss Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 June 2011 - 09:34 PM

Показване на мнениетоice_skater, в 14 June 2011 - 08:31 PM, написа:

Цитат

Ама чакайте сега, май аз не съм разбрала, говорите за кученца с родословие ли? Защото, да, тогава не знам как стоят нещата.
Но за мен примерно родословието не е от значение, и съм убедена, че е възможно да купиш здраво хубаво кученце и за 200, което да не отстъпва по нищо на тези от 2000, освен по родословието...

Родословието е просто документ, който удостоверява от специалисти, че кучето отговаря на изискванията на породата. Така че хубаво куче = на куче от породата = чистокръвно = на куче с родословие (ако собственикът реши да го регистрира и кандидатства за такъв документ).

#3276 Потребителят е офлайн   ice_skater Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 June 2011 - 09:37 PM

Е, с това вече не съм съгласна :mg_062:
Както и да е, виждали сме ги и чистокръвни, и с родословие, всякакви хубавци, да са ни живи и здрави.
Иначе, както казах, възможно е и да греша, но си държа на мнението, че кучето ми няма да стане по-хубаво или по-умно, защото някой ще ме уведоми, че си отговаря на породата :md_064:

#3277 Потребителят е офлайн   Krasito0 Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 June 2011 - 09:44 PM

Показване на мнениетоChriss, в 14 June 2011 - 01:34 PM, написа:

Показване на мнениетоice_skater, в 14 June 2011 - 08:31 PM, написа:

Цитат

Родословието е просто документ, който удостоверява от специалисти, че кучето отговаря на изискванията на породата. Така че хубаво куче = на куче от породата = чистокръвно = на куче с родословие (ако собственикът реши да го регистрира и кандидатства за такъв документ).

Аз исам просто да си имам куче ДРТ (защото са най-забавните кучета) като домашен любимец не с цел развъждане :ea_103:
User's Signature

#3278 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 June 2011 - 10:11 PM

Лелееее ... и тук се прокрадна нишката на противопоставяне родословно-неродословно ...
Аз до преди да си взема дзвера, не знаех нищо за родословие, породни белези и т.н. Сега вече доста прочетох по този въпрос и доста неща си обясних ... Родословието не е просто документ - по принцип родословни са кучетата от лицензирани развъдници, които са тясно специализирани в развъждането на една или две породи. Кученцата, според степента, в която се приближават до идеалните породни белези (това е стандарта за породата), биват три класа: show. breed и pet. Последните обикновено са с някакво отклонение, което ги изключва от разплод или представяне по киноложки изложби, както е при останалите два класа. Те пак са родословни кучета, но не се включват в разплод. Обикновено pet клас кученцата са с различна цена от останалите два.
Иначе до толкова, до колкото кученцето няма родословие, то се води породоподобно, защото не може да бъде проследена родствената му линия до девето коляно, както е с родословните. Именно това проследяване на родата, внимателната селекция на кучетата за разплод и одобряването на всяка една връзка от съответния клуб на породата гарантира чистопородност на бебетата и запазване породата "чиста".
В България обаче, поне до колкото аз съм запозната, няма развъдник за ДРТ. Пък и какво значение има дали са родословни или не любимците ни - ние пак си ги обичаме, нали? А и те са си 100 %-ви ДРТ ... с всичките им лудости и особености на характера :wub:

PS - Понеже все още се чувствам лаик по темата, ако съм допуснала някакви неточности, моля да бъда извинена!
User's Signature

Качена снимка

#3279 Потребителят е офлайн   Chriss Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 June 2011 - 10:52 PM

Показване на мнениетоkatetol, в 14 June 2011 - 09:11 PM, написа:

Лелееее ... и тук се прокрадна нишката на противопоставяне родословно-неродословно ...
Аз до преди да си взема дзвера, не знаех нищо за родословие, породни белези и т.н. Сега вече доста прочетох по този въпрос и доста неща си обясних ... Родословието не е просто документ - по принцип родословни са кучетата от лицензирани развъдници, които са тясно специализирани в развъждането на една или две породи. Кученцата, според степента, в която се приближават до идеалните породни белези (това е стандарта за породата), биват три класа: show. breed и pet. Последните обикновено са с някакво отклонение, което ги изключва от разплод или представяне по киноложки изложби, както е при останалите два класа. Те пак са родословни кучета, но не се включват в разплод. Обикновено pet клас кученцата са с различна цена от останалите два.
Иначе до толкова, до колкото кученцето няма родословие, то се води породоподобно, защото не може да бъде проследена родствената му линия до девето коляно, както е с родословните. Именно това проследяване на родата, внимателната селекция на кучетата за разплод и одобряването на всяка една връзка от съответния клуб на породата гарантира чистопородност на бебетата и запазване породата "чиста".
В България обаче, поне до колкото аз съм запозната, няма развъдник за ДРТ. Пък и какво значение има дали са родословни или не любимците ни - ние пак си ги обичаме, нали? А и те са си 100 %-ви ДРТ ... с всичките им лудости и особености на характера :wub:

PS - Понеже все още се чувствам лаик по темата, ако съм допуснала някакви неточности, моля да бъда извинена!

Съгласна съм, но на практика нещата май зависят и от самия клуб. Когато си купих Сконсет, от развъдника ми дадоха родословие, но то беше издадено от самия развъдник - в него описват родословното дърво на кучето с имена и номера на регистрация на "предците". Но то не е официален документ. С него и други документи, след като кучето навърши 1 година, може да бъде регистрирано в даден клуб на джак ръселите, които в последствие издават родословие. В този смисъл - никой от клуба при регистрацията не ми е казал Вашето куче е show или breed или pet. Затова аз си мисля, че родословие се издава от развъдника, но то има някаква стойност само когато е издадено от клуб на породата. В България пък има и други изисквания, съвсем различни - за регистрации и необходими документи. Като че ли не е еднозначно във всички случаи.

#3280 Потребителят е офлайн   Krasito0 Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 June 2011 - 08:19 AM

Извинявам се може и да не съм права :cd_045: ,но мнението ми е ,че родословните не превъзхождат по външен вид неродословните :rolleyes: Да родословните участват в изложби,печелят награди и т.н. :rc_111: Но това не значи че ако имаш неродословно куче то е по-грозно или по-тъпо :zz_207: с извинение. :bl_110: Това разбира се е лично мое мнение :ae_085:
User's Signature

• (275 Страници) +
  • « Първа
  • 162
  • 163
  • 164
  • 165
  • 166
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема