[/quote]
Според мен 700лв е абсолютния минимум за хубаво кученце. Те просто не струват по-малко. Ако родителите са с документи, би трябвало да е и нагоре. Не мисля, че обявите за кученца 300-500лв изобщо подлежат на коментар, това си е подигравка за добро куче. Но съветът ми е да видите майката и бащата - това е най-добрият начин да знаеш какво е кученцето.
[/quote]
Моето куче струваше точно 250, виждала съм майката. Няма родословие, но да, бих казала, че на външен вид изглежда по-добре от такива, които струват 1200, примерно, освен това е здраво, с характер, умно. Не мисля, че може да бъде определено като “не-добро“. Просто се е случило да бъде при такива хора, които не разбират и не вярват, че могат да му вземат 1000, примерно. Взето е не заради цената, а защото беше единственото, което ми хареса и беше точно това, което търся като външен вид. В момента, когато го купувах, бях готова да дам 3000, ако се наложи, стига да намеря куче, което да прилича на предишното ми.То струваше 800, беше внесено, също прекрасно куче.
Идеята ми е, че в повечето случаи не цената е определяща, въпросът е да знаеш какво търсиш и да попаднеш на него...
Не се заяждам, просто казвам мнение по въпроса :)
[/quote
Цените се определят от търсенето, като взехме моя ДРТ се продаваха по 1000лв преди 3 години , а сега от същите родители по 200-250 и хората са щастливи ако могат да се отърват бебоците, даже някои и се подаряват. Просто много се завъдиха, няма закон за развъдчиците и всеки на практика може да развъжда и продава, даже мисля че ако нещата продължават така скоро ще има и изхвърлени на улицата ДРТ