Джак Ръсел териер
Публикувано: 15 June 2011 - 09:51 AM
Krasito0, в 15 June 2011 - 06:19 AM, написа:

С това съм абсолютно съгласна! Родословието по принцип ти гарантира, че кучето е чистопородно, че никой от предците му не е смесван с друга порода и т.н. и т.н. Но това не прави неродословните по-грозни, по-тъпи или каквото и да е по- с отрицателен знак! Това което е е, че се водят породоподобни, щото нямат родословие, което да доказва породата ... Абе ... сложна работа! Не, че нещо, ама моя ДРТ, като не е родословен, сачмата го пере в главата като всеки един родословен ДРТ ... Че и отгоре :) :) :)
Публикувано: 15 June 2011 - 09:53 AM
ice_skater, в 15 June 2011 - 06:57 AM, написа:
Има. Едната е FCI, другата е БРФК, но за другите не се сещам, то май и няма. Те по принцип са, ако не греша, световни организации, с представителство в БГ. Или нещо такова. Но в Бг няма лицензиран развъдник за ДРТ, така че родословните, ако има такива, са внесени от чужбина...
Ето това http://www.brfk.org/ е сайтът на БРФК
Честно да си призная, аз най-много за тези неща научих от темата за Чихуахуа, защото там всеки втори въпрос е "Истинско ли е кучето ми". И хора, които професионално се занимават с развъдна дейност, обясняват на дълго и на широко за родословието и т.н.... Та, аз ... чета и тяхната тема и ...така

Публикувано: 15 June 2011 - 02:42 PM

Публикувано: 15 June 2011 - 04:18 PM
katetol, в 15 June 2011 - 02:42 PM, написа:

На мой познат са му направили проблем, но той е с лабрадор. най-добре се обади на информация и питай...

Публикувано: 16 June 2011 - 07:18 AM

Публикувано: 16 June 2011 - 05:12 PM
vani6366, в 15 June 2011 - 11:18 PM, написа:

Само така да не ви пука

Публикувано: 17 June 2011 - 09:12 AM

Ако ми бяхте близо, сигурно всеки ден щях да съм у вас да ги гуша.
Моят кучок само събира погледи и комплименти когато сме вън. Трудно го удържам седнал в мен, но се налага. Ванката иска да играе и взимаме Пипин с нас. Пък и така се адаптира към деца . Като ги види да бягат след топката и той едвам се удържа. Бяга му се с тях. И ми се кара. Почва да нарежда. Гледа ме в очите и мърмори. Нещо между лаене и ръмжене. Ама много е смешен. Като минат първите 15 мин. радване на кучето и си отдъхва. Както си седи 10 дечурлига го мачкотят и го целуват

Поръчах му Фурминатор за козината. От UK намерих делукс модела за къс косъм на доста добра цена. Пипин се скубе доста. То не съм сигурна, че е доста, защото нямам представа колко е нормалното скубане на породата. Иначе е лъскав и красив. Козината не пада при галене и тръскане, но пък остава по дрехите. Сигурно е нормално.
Твърдо ядем само Орижен. Друго не иска да близне. Вечер вече сме на варено месо+зеленчуци /морков най - вече/. За десерт краставица.

Сега вече ядем кайсии. И е станал голям - надхвърли 3 кг. Та се чудя да не би да е дебел. От къде мога да намеря информация за препоръчително тегло на кучето?
Не мога да му се нарадвам на дивака. Ама той не дава да го гушим и галим. Акулата само хапе. Най - хубав е вечер към 23. Уморен и едвам крета. Идва, мушка си главата под мишницата ми и заспива. И най - накрая мога да го галя.
Ванката вчера го беше паркирал на прозореца да гледа. Детето си навряло главата в кучето и му реди. "Ти си ми братче. Нищо, че си космат. И аз ще стана космат когато порасна."

Публикувано: 17 June 2011 - 01:43 PM
sesana, в 17 June 2011 - 09:12 AM, написа:
Ванката вчера го беше паркирал на прозореца да гледа. Детето си навряло главата в кучето и му реди. "Ти си ми братче. Нищо, че си космат. И аз ще стана космат когато порасна."

Страшен е Ванката

Публикувано: 17 June 2011 - 01:47 PM
kapanec, в 16 June 2011 - 08:51 PM, написа:

Много са сладкиии!!!!!!!
Приятеля ми е от Русе и сега е там - идва ми да го изпратя да се пазарите

Публикувано: 17 June 2011 - 07:51 PM
sesana, в 17 June 2011 - 07:12 AM, написа:

Моят кучок само събира погледи и комплименти когато сме вън. Трудно го удържам седнал в мен, но се налага. Ванката иска да играе и взимаме Пипин с нас. Пък и така се адаптира към деца . Като ги види да бягат след топката и той едвам се удържа. Бяга му се с тях. И ми се кара. Почва да нарежда. Гледа ме в очите и мърмори. Нещо между лаене и ръмжене. Ама много е смешен. Като минат първите 15 мин. радване на кучето и си отдъхва. Както си седи 10 дечурлига го мачкотят и го целуват

Поръчах му Фурминатор за козината. От UK намерих делукс модела за къс косъм на доста добра цена. Пипин се скубе доста. То не съм сигурна, че е доста, защото нямам представа колко е нормалното скубане на породата. Иначе е лъскав и красив. Козината не пада при галене и тръскане, но пък остава по дрехите. Сигурно е нормално.
Твърдо ядем само Орижен. Друго не иска да близне. Вечер вече сме на варено месо+зеленчуци /морков най - вече/. За десерт краставица.

Сега вече ядем кайсии. И е станал голям - надхвърли 3 кг. Та се чудя да не би да е дебел. От къде мога да намеря информация за препоръчително тегло на кучето?
Не мога да му се нарадвам на дивака. Ама той не дава да го гушим и галим. Акулата само хапе. Най - хубав е вечер към 23. Уморен и едвам крета. Идва, мушка си главата под мишницата ми и заспива. И най - накрая мога да го галя.

Предлагам на Ванката да не става космат като Пипин и се чудя дали ще е нахално да сложите някоя и друга снимка да го видим дивака
Публикувано: 17 June 2011 - 10:03 PM

Не мога да му се нарадвам на дивака. Ама той не дава да го гушим и галим. Акулата само хапе. Най - хубав е вечер 23. Уморен и едвам крета. Идва, мушка си главата под мишницата ми и заспива. И най - накрая мога да го галя.

Леле, сладурковци... Толкова е хубаво, че ще обича животинките

Доста често ни се случва да попаднем на родители, които изтърсват нещо от сорта на "не го пипай, че ще те захапе", когато детенцето тръгне да гали Вая... Или пък деца, които пищят истерично и бягат, когато видят кучето... Онзи ден пък една обясняваше на 3-годишната си внучка как кучето ми било малко и не хапело, но когато пораснело щяло да бъде много опасно, а на мене разправяше, че е добре детето да се страхува от кучета... Луда работа, направо се вбесявам като видя такива родители

Публикувано: 17 June 2011 - 11:12 PM
ice_skater, в 17 June 2011 - 10:03 PM, написа:

Не мога да му се нарадвам на дивака. Ама той не дава да го гушим и галим. Акулата само хапе. Най - хубав е вечер 23. Уморен и едвам крета. Идва, мушка си главата под мишницата ми и заспива. И най - накрая мога да го галя.

Леле, сладурковци... Толкова е хубаво, че ще обича животинките

Доста често ни се случва да попаднем на родители, които изтърсват нещо от сорта на "не го пипай, че ще те захапе", когато детенцето тръгне да гали Вая... Или пък деца, които пищят истерично и бягат, когато видят кучето... Онзи ден пък една обясняваше на 3-годишната си внучка как кучето ми било малко и не хапело, но когато пораснело щяло да бъде много опасно, а на мене разправяше, че е добре детето да се страхува от кучета... Луда работа, направо се вбесявам като видя такива родители

Мен пък много често ме питат хапе ли кучето и аз казвам че хапе, да не ми го мачкат хлапетата :) то не е мачкотене, не е глезунтене, и брат ми така го тормози постоянно в ръцете му и той нашия вече не харесва :) та затова лъжа че хапел :) Пускайте снимки да се радваме всички :)
Публикувано: 18 June 2011 - 08:05 PM
Изидра, ще гледам да го снимам утре. Той хич не позира

Във Вторник летя към София по работа и като се върна. Даже ако искате във Вторник вечерта съм в София и можем да се видим на по бира.
Публикувано: 18 June 2011 - 08:37 PM
sesana, в 18 June 2011 - 06:05 PM, написа:
Изидра, ще гледам да го снимам утре. Той хич не позира

Във Вторник летя към София по работа и като се върна. Даже ако искате във Вторник вечерта съм в София и можем да се видим на по бира.
Като видях последно мнение от теб и Веднага си помислих, че ще има снимки. ОБЕЗАТЕЛНО да звъннеш /стига да имаш малко време/, лошото е че нашата отпуска е до понеделник, но задължително ще изсмислим нещо, ЩЕ ни е изключително приятно