Dog.bg Форуми : Джак Ръсел териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (275 Страници) +
  • « Първа
  • 163
  • 164
  • 165
  • 166
  • 167
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Джак Ръсел териер

#3281 Потребителят е офлайн   ice_skater Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 15 June 2011 - 08:57 AM

А в България изобщо има ли такива клубове?

#3282 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 June 2011 - 09:51 AM

Показване на мнениетоKrasito0, в 15 June 2011 - 06:19 AM, написа:

Извинявам се може и да не съм права :cd_045: ,но мнението ми е ,че родословните не превъзхождат по външен вид неродословните :rolleyes: Да родословните участват в изложби,печелят награди и т.н. :rc_111: Но това не значи че ако имаш неродословно куче то е по-грозно или по-тъпо :zz_207: с извинение. :bl_110: Това разбира се е лично мое мнение :ae_085:

С това съм абсолютно съгласна! Родословието по принцип ти гарантира, че кучето е чистопородно, че никой от предците му не е смесван с друга порода и т.н. и т.н. Но това не прави неродословните по-грозни, по-тъпи или каквото и да е по- с отрицателен знак! Това което е е, че се водят породоподобни, щото нямат родословие, което да доказва породата ... Абе ... сложна работа! Не, че нещо, ама моя ДРТ, като не е родословен, сачмата го пере в главата като всеки един родословен ДРТ ... Че и отгоре :) :) :)
User's Signature

Качена снимка

#3283 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 June 2011 - 09:53 AM

Показване на мнениетоice_skater, в 15 June 2011 - 06:57 AM, написа:

А в България изобщо има ли такива клубове?

Има. Едната е FCI, другата е БРФК, но за другите не се сещам, то май и няма. Те по принцип са, ако не греша, световни организации, с представителство в БГ. Или нещо такова. Но в Бг няма лицензиран развъдник за ДРТ, така че родословните, ако има такива, са внесени от чужбина...

Ето това http://www.brfk.org/ е сайтът на БРФК

Честно да си призная, аз най-много за тези неща научих от темата за Чихуахуа, защото там всеки втори въпрос е "Истинско ли е кучето ми". И хора, които професионално се занимават с развъдна дейност, обясняват на дълго и на широко за родословието и т.н.... Та, аз ... чета и тяхната тема и ...така :md_064:
User's Signature

Качена снимка

#3284 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 June 2011 - 02:42 PM

Ей ме на - пак аз :ab_041: . Хора, искам да ви питам, дали някой е пътувал наскоро с кучето си във влак? Четох по темата, но, като цяло, нищо не ми стана ясно, а в сайта на БДЖ пише, че е позволено за малки кученца да пътуват в купето, ако другите пътници нямат против ... Те нашите зверове се водят дребни, ама ... това "малки" дали е за ръст, или за възраст? Налага ми се да пътувам до Пловдив с влак (то си било два часа и половина пътуване, аз си мислех, че е около час и половина), че трябва да предам мъника за отглеждане там, докато аз съм в командировка извън страната ... Направо лудите са и хванали - не ща да го давам на хотел, не искам и кой да е да ми го гледа ..., а колата ми е с развалени спирачки ... :eg_033:
User's Signature

Качена снимка

#3285 Потребителят е офлайн   radusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 June 2011 - 04:18 PM

Показване на мнениетоkatetol, в 15 June 2011 - 02:42 PM, написа:

Ей ме на - пак аз :ab_041: . Хора, искам да ви питам, дали някой е пътувал наскоро с кучето си във влак? Четох по темата, но, като цяло, нищо не ми стана ясно, а в сайта на БДЖ пише, че е позволено за малки кученца да пътуват в купето, ако другите пътници нямат против ... Те нашите зверове се водят дребни, ама ... това "малки" дали е за ръст, или за възраст? Налага ми се да пътувам до Пловдив с влак (то си било два часа и половина пътуване, аз си мислех, че е около час и половина), че трябва да предам мъника за отглеждане там, докато аз съм в командировка извън страната ... Направо лудите са и хванали - не ща да го давам на хотел, не искам и кой да е да ми го гледа ..., а колата ми е с развалени спирачки ... :eg_033:

На мой познат са му направили проблем, но той е с лабрадор. най-добре се обади на информация и питай...
:smile:

#3286 Потребителят е офлайн   vani6366 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 June 2011 - 07:18 AM

.... Но това не значи че ако имаш неродословно куче то е по-грозно или по-тъпо :zz_207: с извинение. :bl_110: .....

:ab_041: в никакъв случай - само дето не е "точно" ДРТ или чихуахуа или там каквото и да е - нашия си ни е красавец, страхотен характер, умничък и хитричък за трима, здравичък (да чукам на дърво) и т.н. много много си го обичаме, но не е "точно" по стандарта и това си е самата истина. Ама хич и не ме интересува, само се дразня, когато си "крием главите в пясъка", дето има една приказка :rc_036:
User's Signature

Качена снимка

#3287 Потребителят е офлайн   Krasito0 Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 June 2011 - 05:12 PM

Показване на мнениетоvani6366, в 15 June 2011 - 11:18 PM, написа:

.... Но това не значи че ако имаш неродословно куче то е по-грозно или по-тъпо :zz_207: с извинение. :bl_110: .....

:ab_041: в никакъв случай - само дето не е "точно" ДРТ или чихуахуа или там каквото и да е - нашия си ни е красавец, страхотен характер, умничък и хитричък за трима, здравичък (да чукам на дърво) и т.н. много много си го обичаме, но не е "точно" по стандарта и това си е самата истина. Ама хич и не ме интересува, само се дразня, когато си "крием главите в пясъка", дето има една приказка :rc_036:

Само така да не ви пука :ba_025: изобщо ,не е най-важно :dog: да има проследено родословие а да си го обичате :beer: Надявам се скоро и аз да съм стопанин на диване ДРТ :af_089: :dh_188:
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#3288 Потребителят е офлайн   kapanec Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Пчеларство,градинарство,животновъдство и др. тел:0878532677

Публикувано: 16 June 2011 - 08:51 PM

:flagbg: Ето и няколко снимки от днескашната фотосесия:mg_062:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#3289 Потребителят е офлайн   sesana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 June 2011 - 09:12 AM

Разкошни бебоци. :wub:
Ако ми бяхте близо, сигурно всеки ден щях да съм у вас да ги гуша.

Моят кучок само събира погледи и комплименти когато сме вън. Трудно го удържам седнал в мен, но се налага. Ванката иска да играе и взимаме Пипин с нас. Пък и така се адаптира към деца . Като ги види да бягат след топката и той едвам се удържа. Бяга му се с тях. И ми се кара. Почва да нарежда. Гледа ме в очите и мърмори. Нещо между лаене и ръмжене. Ама много е смешен. Като минат първите 15 мин. радване на кучето и си отдъхва. Както си седи 10 дечурлига го мачкотят и го целуват :ab_041: Сигурна съм, че от него ще излезе търпелив и игрив приятел. Без грам протест се дава.
Поръчах му Фурминатор за козината. От UK намерих делукс модела за къс косъм на доста добра цена. Пипин се скубе доста. То не съм сигурна, че е доста, защото нямам представа колко е нормалното скубане на породата. Иначе е лъскав и красив. Козината не пада при галене и тръскане, но пък остава по дрехите. Сигурно е нормално.
Твърдо ядем само Орижен. Друго не иска да близне. Вечер вече сме на варено месо+зеленчуци /морков най - вече/. За десерт краставица. :ab_041:
Сега вече ядем кайсии. И е станал голям - надхвърли 3 кг. Та се чудя да не би да е дебел. От къде мога да намеря информация за препоръчително тегло на кучето?
Не мога да му се нарадвам на дивака. Ама той не дава да го гушим и галим. Акулата само хапе. Най - хубав е вечер към 23. Уморен и едвам крета. Идва, мушка си главата под мишницата ми и заспива. И най - накрая мога да го галя.

Ванката вчера го беше паркирал на прозореца да гледа. Детето си навряло главата в кучето и му реди. "Ти си ми братче. Нищо, че си космат. И аз ще стана космат когато порасна." :wub:

#3290 Потребителят е офлайн   turbbomax Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 17 June 2011 - 01:16 PM

ето как си почиваме ние :)

големи сладурковци Капанец :) :ae_085:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#3291 Потребителят е офлайн   merry_ny Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 June 2011 - 01:43 PM

Показване на мнениетоsesana, в 17 June 2011 - 09:12 AM, написа:

Ванката вчера го беше паркирал на прозореца да гледа. Детето си навряло главата в кучето и му реди. "Ти си ми братче. Нищо, че си космат. И аз ще стана космат когато порасна." :wub:

Страшен е Ванката :af_089: ! Как ще си го обичка детето, ще се гледат двамата. И аз имам страхотни спомени с предишното ми куче Габи - тя си ми беше сестричката. А на Чара съм мама - въпрос на ЕГН :smile:
User's Signature

#3292 Потребителят е офлайн   merry_ny Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 June 2011 - 01:47 PM

Показване на мнениетоkapanec, в 16 June 2011 - 08:51 PM, написа:

Много са сладкиии!!!!!!!
Приятеля ми е от Русе и сега е там - идва ми да го изпратя да се пазарите :ab_041: Ама не мога да го навия за още едно куче бе!!! То за това 2 години го обработвах...
User's Signature

#3293 Потребителят е офлайн   kapanec Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Пчеларство,градинарство,животновъдство и др. тел:0878532677

Публикувано: 17 June 2011 - 05:34 PM

Показване на мнениетоmerry_ny, в 17 June 2011 - 01:47 PM, написа:

Показване на мнениетоkapanec, в 16 June 2011 - 08:51 PM, написа:

Много са сладкиии!!!!!!!
Приятеля ми е от Русе и сега е там - идва ми да го изпратя да се пазарите :ab_041: Ама не мога да го навия за още едно куче бе!!! То за това 2 години го обработвах...

:smile:много готино прозвуча :rc_036: поне му кажи да се видим и да пием по някоя бира :beer:

#3294 Потребителят е офлайн   izidra Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 17 June 2011 - 07:51 PM

Показване на мнениетоsesana, в 17 June 2011 - 07:12 AM, написа:

Моят кучок само събира погледи и комплименти когато сме вън. Трудно го удържам седнал в мен, но се налага. Ванката иска да играе и взимаме Пипин с нас. Пък и така се адаптира към деца . Като ги види да бягат след топката и той едвам се удържа. Бяга му се с тях. И ми се кара. Почва да нарежда. Гледа ме в очите и мърмори. Нещо между лаене и ръмжене. Ама много е смешен. Като минат първите 15 мин. радване на кучето и си отдъхва. Както си седи 10 дечурлига го мачкотят и го целуват :ab_041: Сигурна съм, че от него ще излезе търпелив и игрив приятел. Без грам протест се дава.
Поръчах му Фурминатор за козината. От UK намерих делукс модела за къс косъм на доста добра цена. Пипин се скубе доста. То не съм сигурна, че е доста, защото нямам представа колко е нормалното скубане на породата. Иначе е лъскав и красив. Козината не пада при галене и тръскане, но пък остава по дрехите. Сигурно е нормално.
Твърдо ядем само Орижен. Друго не иска да близне. Вечер вече сме на варено месо+зеленчуци /морков най - вече/. За десерт краставица. :ab_041:
Сега вече ядем кайсии. И е станал голям - надхвърли 3 кг. Та се чудя да не би да е дебел. От къде мога да намеря информация за препоръчително тегло на кучето?
Не мога да му се нарадвам на дивака. Ама той не дава да го гушим и галим. Акулата само хапе. Най - хубав е вечер към 23. Уморен и едвам крета. Идва, мушка си главата под мишницата ми и заспива. И най - накрая мога да го галя.

Предлагам на Ванката да не става космат като Пипин и се чудя дали ще е нахално да сложите някоя и друга снимка да го видим дивака
User's Signature

Качена снимка

#3295 Потребителят е офлайн   ice_skater Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 June 2011 - 10:03 PM

Не мога да му се нарадвам на дивака. Ама той не дава да го гушим и галим. Акулата само хапе. Най - хубав е вечер 23. Уморен и едвам крета. Идва, мушка си главата под мишницата ми и заспива. И най - накрая мога да го галя.

Леле, сладурковци... Толкова е хубаво, че ще обича животинките :be_107:
Доста често ни се случва да попаднем на родители, които изтърсват нещо от сорта на "не го пипай, че ще те захапе", когато детенцето тръгне да гали Вая... Или пък деца, които пищят истерично и бягат, когато видят кучето... Онзи ден пък една обясняваше на 3-годишната си внучка как кучето ми било малко и не хапело, но когато пораснело щяло да бъде много опасно, а на мене разправяше, че е добре детето да се страхува от кучета... Луда работа, направо се вбесявам като видя такива родители :ea_103:

#3296 Потребителят е офлайн   turbbomax Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 17 June 2011 - 11:12 PM

Показване на мнениетоice_skater, в 17 June 2011 - 10:03 PM, написа:

Не мога да му се нарадвам на дивака. Ама той не дава да го гушим и галим. Акулата само хапе. Най - хубав е вечер 23. Уморен и едвам крета. Идва, мушка си главата под мишницата ми и заспива. И най - накрая мога да го галя.

Леле, сладурковци... Толкова е хубаво, че ще обича животинките :be_107:
Доста често ни се случва да попаднем на родители, които изтърсват нещо от сорта на "не го пипай, че ще те захапе", когато детенцето тръгне да гали Вая... Или пък деца, които пищят истерично и бягат, когато видят кучето... Онзи ден пък една обясняваше на 3-годишната си внучка как кучето ми било малко и не хапело, но когато пораснело щяло да бъде много опасно, а на мене разправяше, че е добре детето да се страхува от кучета... Луда работа, направо се вбесявам като видя такива родители :ea_103:

Мен пък много често ме питат хапе ли кучето и аз казвам че хапе, да не ми го мачкат хлапетата :) то не е мачкотене, не е глезунтене, и брат ми така го тормози постоянно в ръцете му и той нашия вече не харесва :) та затова лъжа че хапел :) Пускайте снимки да се радваме всички :)

#3297 Потребителят е офлайн   vani6366 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 June 2011 - 07:05 AM

Малко игра на воля с племенника :af_089:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#3298 Потребителят е офлайн   sesana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 June 2011 - 08:05 PM

Ванката от бебе си е свикнал с куче. Но е редно децата да се научат да уважават животните. Не казвам, е трябва да ги обичат. Това е въпрос на нагласа. Най - важното е да ги уважават. Тях, правото им на нормален живот.... Страха поражда злоба и насилие. Днес към животни, утре към хора. та ми е много важно да го приуча към обич и уважение.
Изидра, ще гледам да го снимам утре. Той хич не позира :af_089: Трудно седи на едно място. Ако не в най - краен случай в Сряда вечер.
Във Вторник летя към София по работа и като се върна. Даже ако искате във Вторник вечерта съм в София и можем да се видим на по бира.

#3299 Потребителят е офлайн   izidra Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 18 June 2011 - 08:37 PM

Показване на мнениетоsesana, в 18 June 2011 - 06:05 PM, написа:

Ванката от бебе си е свикнал с куче. Но е редно децата да се научат да уважават животните. Не казвам, е трябва да ги обичат. Това е въпрос на нагласа. Най - важното е да ги уважават. Тях, правото им на нормален живот.... Страха поражда злоба и насилие. Днес към животни, утре към хора. та ми е много важно да го приуча към обич и уважение.
Изидра, ще гледам да го снимам утре. Той хич не позира :af_089: Трудно седи на едно място. Ако не в най - краен случай в Сряда вечер.
Във Вторник летя към София по работа и като се върна. Даже ако искате във Вторник вечерта съм в София и можем да се видим на по бира.

Като видях последно мнение от теб и Веднага си помислих, че ще има снимки. ОБЕЗАТЕЛНО да звъннеш /стига да имаш малко време/, лошото е че нашата отпуска е до понеделник, но задължително ще изсмислим нещо, ЩЕ ни е изключително приятно :af_089:. Тъкмо ще поговорим за диванетата, Ванката и Морето. Джаки и на "100" да стане си е все същото диване. Тези дни сред природата такива ни ги сервира, че още се усмихвам като се сетя, Просто не остаряват тези диванета и това е :flagbg:. Да звъннеш, ако ли не ние ще те намерим :eg_033:
User's Signature

Качена снимка

#3300 Потребителят е офлайн   izidra Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 18 June 2011 - 08:49 PM

И понеже Chushka явно е заета тези дни се надявам да не се разърди, че слагам една много хубава снимчица на Арни, който расте и хубавее :be_107:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

• (275 Страници) +
  • « Първа
  • 163
  • 164
  • 165
  • 166
  • 167
  • Последна »