Джак Ръсел териер
Публикувано: 25 June 2011 - 09:58 PM
merry_ny, в 24 June 2011 - 03:28 PM, написа:
Благодаря ви.
http://www.zoomagazi...za-kutsheto-167 Вижте тук, има и Фурминатор. Малки разфасовки няма, но могат да ви дадат насипно.
Публикувано: 26 June 2011 - 07:55 AM
Ние до плажа не стигнахме. Ванката беше с температура. На Пипин му спираме Орижена и минаваме на лечебна Вирбак. За кожа и козина. Водих го при трима лекари и смятат, че е алергия. Нещо е подразнило кожата. И от там са пъпките. Късмет ей. Все си мислех че у нас поне едно същество няма да има алергия към нещо, но уви. Предложиха ми или хапчета или лечебна храна. Та избрах храната. Докато станем по - големи ще си ръбаме нея. Като мога да давам пилешко филе на скара или бяла риба на скара. нищо друго. Смятам, че Пипин няма да има нищо напреки това..

Сега ако решим да ходим на разходка с Пипин и Ванката ще трябва да избягваме: тревисти места, с цъфтящи дървета или цветенца. И обезателно да няма пчели.

Я ни вижте къде можем да се качваме вече

Публикувано: 26 June 2011 - 08:47 PM
charlie2008, в 25 June 2011 - 09:58 PM, написа:
merry_ny, в 24 June 2011 - 03:28 PM, написа:
Благодаря ви.
http://www.zoomagazi...za-kutsheto-167 Вижте тук, има и Фурминатор. Малки разфасовки няма, но могат да ви дадат насипно.
Мерси за инфото, ще ги разпитам. Приятеля ми последно взел на Роял тази за чувствителни стомахчета, че не може а ги оправи явно и от нея дъха й е ужасен...
Публикувано: 27 June 2011 - 12:51 PM
Хора от Варна, моля, помогнете с малко инфо - на кои плажове водите кучовците си. Аз, до колкото знам, Наредбата забранява воденето им на плажната ивица, но аз съм готова да рискувам с неохраняем плаж, особено сега, когато времето не е много подходящо за плажуване ... Ама кои са неохраняваните плажове? Преди два дена бяхме на буните - имаше си спасители и един малък пинчер се шляеше между хавлиите на хората - никой нищо не каза, но ... аз предпочитам някъде, където няма да ни овика някой спасител. Та, моля, кажете къде можем да отидем?
Публикувано: 27 June 2011 - 02:43 PM
[/quote]
Мерси за инфото, ще ги разпитам. Приятеля ми последно взел на Роял тази за чувствителни стомахчета, че не може а ги оправи явно и от нея дъха й е ужасен...
[/quote]
Аз храня със сурово месо, няма лош дъх, няма алергии. Каквото ядем ние даваме и на кучо, но сурово. Пил.филе,пил.пържола от бутче, пил бутче, пил крилца, свинки котлет, свински ребра,риба и т.н.- около 200 грама на ден. Който иска да види Raw Feeding (RF) във ФБ.
Публикувано: 27 June 2011 - 03:56 PM

Уникални бебета :)
Аз искам да попитам - вашите кучовци да са имали хрема, че Инки нещо от сутринта киха и прохърква и видях, че в нослето й има нещо като секретче. На работа съм днес, та няма да мога да я заведа на лекар, а доста се притеснявам ... Ако някой е имал нещо подобно ще се радвам да сподели :)
Публикувано: 27 June 2011 - 04:24 PM
ikka_6, в 27 June 2011 - 02:52 PM, написа:

До чарли2008, защо сурово месо, не е ли вредно, предположение че не е обработено (топлинно) месото, знам че може да се заразят с нещо...

В зоологическата градина на вълците никой не им готви.

Това е мой избор и никой не задължавам с него. Само споделям резултати ,вследтствие на суровото хранене: зъбите му побеляха, наедря,няма алергии, няма разтройство, няма дъх, лъскава козина, много енергия, по малко а*кита- наи много 2 на ден! вследствие на по голямата усвояемост на месото, по евтино.
Публикувано: 28 June 2011 - 08:23 AM
Длъжна съм да се похваля. Връщам се към сутрешния спринт. Бях спряла защото Пипчо е бебе и няше как да излизам. Но сега си имам компания. Явно тренировките в къщи дават резултат. Казвам БЯГАМЕ и грушко ми е до левия крак и бяга с мен.Нито след мен, нито преди. До крака ми е. Вече правим половината разстояние, което по принцип си минавам. Сигурно другата седмица ще правим цялото, а след това даже ще му е малко. Моята гордост. Бяга и мятка ушите. О, кеф.
Сега имам нужда то съвет. Как да го приуча, че може да пишка и ака навън. Стиска се до последно. Прибира се и върши нещата на неговата пикливка. Сигурно е много объркващо, защото първо е у чен на нея, а сега го мъча навън. В Неделя се стиска цял ден. От 10:00 до към 17:30. Мъчно ми стана за него. Един път да се изпишка и ще го похваля толкова много.

Вадих пикливките навън, носих му неговото си ако навън. Ей не. Стиска момчето. Не смея да му скиря пикливката, за да не го объркам тотално.
Публикувано: 28 June 2011 - 08:24 AM
charlie2008, в 27 June 2011 - 04:24 PM, написа:

До чарли2008, защо сурово месо, не е ли вредно, предположение че не е обработено (топлинно) месото, знам че може да се заразят с нещо...

Това е мой избор и никой не задължавам с него. Само споделям резултати ,вследтствие на суровото хранене: зъбите му побеляха, наедря,няма алергии, няма разтройство, няма дъх, лъскава козина, много енергия, по малко а*кита- наи много 2 на ден! вследствие на по голямата усвояемост на месото, по евтино.
Ясно, то наистина, като мине месото през топлинна обработка, губи някой съставки .... ще си прочета повече за това... от колко време го храните така, редувате ли и с друго нещо?
Публикувано: 28 June 2011 - 09:20 AM
ikka_6, в 28 June 2011 - 08:24 AM, написа:
charlie2008, в 27 June 2011 - 04:24 PM, написа:

Ясно, то наистина, като мине месото през топлинна обработка, губи някой съставки .... ще си прочета повече за това... от колко време го храните така, редувате ли и с друго нещо?
От около 4 месеца. Това е така наречения "prey" модел на хранене или на бг макс доближаване до диетата на кучето в дивата природа: 80 % месо(пил,св,телешко,риба ) 5% вътрешности наи вече пил дроб,пил воденички, 10 % сурови кости с месо(пил.шийки, пил фенер, св.ребра..), като може да се редува един ден само месо на другия ден месо с кости и дреболии и така около 2% от теглото на възр. куче на ден. Също така може да му давате и зеленчуци и плодове- моркови,цвекло,краставици, ябълки и тн. В момента му давам на моя по едно свинско сърце на ден цяло, когато ние не ядем месо. Дават се големи парчета месо за да дъвче и разкъсва кучето, а не да гълта ,по този начин си почиства зъбите и има време стомаха му да се подготви за усвояване на храната. Като добавка му слагам по едно хапче риб.масло или една ч.лъжичка омега 3/6 от зоо.маг. ТАКА ПРАВЯ АЗ КОЕТО НЕ ЗНАЧИ ЧЕ И ДРУГИТЕ ТРЯБВА ДА ПРАВЯТ ТАКА. Моя просто спря да яде гранули(супер премиум само), а когато ги яде -газове разтройства, по 10 пъти а*а на ден, зъбен камък направи- всяка вечер му миехме зъбите. Всичко това се оправи само от смяна на диетата.
В нета има мн форуми на тази тема направете вашето изследване и постъпете както сметнете за добре, при мене тази диета работи супер.
Публикувано: 28 June 2011 - 09:41 AM