Dog.bg Форуми : Джак Ръсел териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (275 Страници) +
  • « Първа
  • 166
  • 167
  • 168
  • 169
  • 170
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Джак Ръсел териер

#3341 Потребителят е офлайн   bebinson1165 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 25 June 2011 - 09:52 PM

малките бебета на 3 дена :) уникални :wub:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#3342 Потребителят е офлайн   charlie2008 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 June 2011 - 09:58 PM

Показване на мнениетоmerry_ny, в 24 June 2011 - 03:28 PM, написа:

Здравейте. Тези от вас, които хранят кучовците с Orijen - можете ли да кажете къде в София мога да купя по - малка разфасовка? Искам да я пробвам дали ще я хареса, защото на мен доста ми допада написаното за тази храна, а в повечето магазини ме гледат меко казано странно като спомена марката.
Благодаря ви.

http://www.zoomagazi...za-kutsheto-167 Вижте тук, има и Фурминатор. Малки разфасовки няма, но могат да ви дадат насипно.

#3343 Потребителят е офлайн   georgi__bojilov Икона

Публикувано: 25 June 2011 - 11:51 PM

Здравейте, вече месеци наред си търся Джак Ръсел надявам се че тук ще си намеря ако някой продава моля ви дайте ми кординати :)

#3344 Потребителят е офлайн   sesana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 June 2011 - 07:55 AM

Здравейте.
Ние до плажа не стигнахме. Ванката беше с температура. На Пипин му спираме Орижена и минаваме на лечебна Вирбак. За кожа и козина. Водих го при трима лекари и смятат, че е алергия. Нещо е подразнило кожата. И от там са пъпките. Късмет ей. Все си мислех че у нас поне едно същество няма да има алергия към нещо, но уви. Предложиха ми или хапчета или лечебна храна. Та избрах храната. Докато станем по - големи ще си ръбаме нея. Като мога да давам пилешко филе на скара или бяла риба на скара. нищо друго. Смятам, че Пипин няма да има нищо напреки това.. :ab_041:
Сега ако решим да ходим на разходка с Пипин и Ванката ще трябва да избягваме: тревисти места, с цъфтящи дървета или цветенца. И обезателно да няма пчели. :ab_041: :ab_041: Къде ще го търся това? Аз се пазя от пчели, Ванката от цъфтеж, Пипин от треви. :ab_041:
Я ни вижте къде можем да се качваме вече :af_089: Обаче, изглежда не обичаме да ни снимат.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#3345 Потребителят е офлайн   dora Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 June 2011 - 08:55 AM

Макар Ванката да ми е слабост Пипин е разкошен.
А горе малките бебчета са наистина уникални.
Поздрави на всички.
Диването спи до мен.

#3346 Потребителят е офлайн   kapanec Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Пчеларство,градинарство,животновъдство и др. тел:0878532677

Публикувано: 26 June 2011 - 07:26 PM

При нас от ден на ден става по интересно колкото растем толкова и палави ставаме и естествено момата е лидерка

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#3347 Потребителят е офлайн   merry_ny Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 June 2011 - 08:47 PM

Показване на мнениетоcharlie2008, в 25 June 2011 - 09:58 PM, написа:

Показване на мнениетоmerry_ny, в 24 June 2011 - 03:28 PM, написа:

Здравейте. Тези от вас, които хранят кучовците с Orijen - можете ли да кажете къде в София мога да купя по - малка разфасовка? Искам да я пробвам дали ще я хареса, защото на мен доста ми допада написаното за тази храна, а в повечето магазини ме гледат меко казано странно като спомена марката.
Благодаря ви.

http://www.zoomagazi...za-kutsheto-167 Вижте тук, има и Фурминатор. Малки разфасовки няма, но могат да ви дадат насипно.

Мерси за инфото, ще ги разпитам. Приятеля ми последно взел на Роял тази за чувствителни стомахчета, че не може а ги оправи явно и от нея дъха й е ужасен...
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#3348 Потребителят е офлайн   merry_ny Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 June 2011 - 08:53 PM

Показване на мнениетоbebinson1165, в 25 June 2011 - 09:52 PM, написа:

Много са сладки мъниците! Топчици!

Капанец, и вашите са невероятни! Какво ли е да щъкат из къщи тези душички? :ab_041:
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#3349 Потребителят е офлайн   kapanec Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Пчеларство,градинарство,животновъдство и др. тел:0878532677

Публикувано: 26 June 2011 - 09:20 PM

Показване на мнениетоmerry_ny, в 26 June 2011 - 08:53 PM, написа:

Показване на мнениетоbebinson1165, в 25 June 2011 - 09:52 PM, написа:

Много са сладки мъниците! Топчици!

Капанец, и вашите са невероятни! Какво ли е да щъкат из къщи тези душички? :ab_041:

Постоянно се оглеждаме да не настъпим някое а те все в кракатани и нещо дърпат ровят ,любопитни са за всичко което става наоколо с две думи режима им е спане ,игри ,борби и бели на всякаде :be_107:

#3350 Потребителят е офлайн   radusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 June 2011 - 11:28 PM

Показване на мнениетоmerry_ny, в 26 June 2011 - 08:47 PM, написа:

дъха й е ужасен...

Имай предвид, че дъха и може да се дължи на смяната на зъбките. Почти съм готова даже да се обазаложа, че е от това... на нас през тори период много кофти ни миришеше устата и на двете кучета...

#3351 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 June 2011 - 12:51 PM

Бебетата са уникални - прекрасни малки душички! Все по-сериозно започвам да се замислям за втори бяс у дома, но, за сега, като че ли, жилището ми не е достатъчно голямо за второ... особено ако е ДРТ ... Благородно ви завиждам за огромната радост, с която сте благословени - по три малки бебока, които да ви забавляват ежедневно с пакостите си ... щото съм почти сигурна, че не могат да ви ядосат, каквато и беличка да направят ...
Хора от Варна, моля, помогнете с малко инфо - на кои плажове водите кучовците си. Аз, до колкото знам, Наредбата забранява воденето им на плажната ивица, но аз съм готова да рискувам с неохраняем плаж, особено сега, когато времето не е много подходящо за плажуване ... Ама кои са неохраняваните плажове? Преди два дена бяхме на буните - имаше си спасители и един малък пинчер се шляеше между хавлиите на хората - никой нищо не каза, но ... аз предпочитам някъде, където няма да ни овика някой спасител. Та, моля, кажете къде можем да отидем?
User's Signature

Качена снимка

#3352 Потребителят е офлайн   charlie2008 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 June 2011 - 02:35 PM

[ Като мога да давам пилешко филе на скара или бяла риба на скара. нищо друго. Смятам, че Пипин няма да има нищо напреки това.. Качена снимка
[/quote]

Аз бих му давал месото сурово.

#3353 Потребителят е офлайн   charlie2008 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 June 2011 - 02:43 PM

[/quote]
Мерси за инфото, ще ги разпитам. Приятеля ми последно взел на Роял тази за чувствителни стомахчета, че не може а ги оправи явно и от нея дъха й е ужасен...
[/quote]

Аз храня със сурово месо, няма лош дъх, няма алергии. Каквото ядем ние даваме и на кучо, но сурово. Пил.филе,пил.пържола от бутче, пил бутче, пил крилца, свинки котлет, свински ребра,риба и т.н.- около 200 грама на ден. Който иска да види Raw Feeding (RF) във ФБ.

#3354 Потребителят е офлайн   ikka_6 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 June 2011 - 02:52 PM

Малките бебоци са страхотни :) аз със сигурност ще си взема по-нататък още едно млако и диво :smile: .....

До чарли2008, защо сурово месо, не е ли вредно, предположение че не е обработено (топлинно) месото, знам че може да се заразят с нещо... :ae_085:

#3355 Потребителят е офлайн   apetrushinova Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 June 2011 - 03:56 PM

Ау какви са малки прасчовциии :wub:
Уникални бебета :)
Аз искам да попитам - вашите кучовци да са имали хрема, че Инки нещо от сутринта киха и прохърква и видях, че в нослето й има нещо като секретче. На работа съм днес, та няма да мога да я заведа на лекар, а доста се притеснявам ... Ако някой е имал нещо подобно ще се радвам да сподели :)
User's Signature

Качена снимка

#3356 Потребителят е офлайн   charlie2008 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 June 2011 - 04:24 PM

Показване на мнениетоikka_6, в 27 June 2011 - 02:52 PM, написа:

Малките бебоци са страхотни :) аз със сигурност ще си взема по-нататък още едно млако и диво Качена снимка .....

До чарли2008, защо сурово месо, не е ли вредно, предположение че не е обработено (топлинно) месото, знам че може да се заразят с нещо... Качена снимка

В зоологическата градина на вълците никой не им готви. Качена снимка Ако месото е термично обработено голяма част от полезните(протеини, амино киселини, витамини) съставки се загубват.Както казах ние му даваме месо което е минало вет контрол, поне се надяваме. Ако месото е било замразено преди това голяма част от бактериите умират. Най важното е че знаеш с какво храниш, а с гранулите само се доверяваш какво пише на чувала.
Това е мой избор и никой не задължавам с него. Само споделям резултати ,вследтствие на суровото хранене: зъбите му побеляха, наедря,няма алергии, няма разтройство, няма дъх, лъскава козина, много енергия, по малко а*кита- наи много 2 на ден! вследствие на по голямата усвояемост на месото, по евтино.

#3357 Потребителят е офлайн   sesana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 June 2011 - 08:23 AM

Малките кучовци са толкова хубави. Топчета. Палави бебета. Сигурно е голям кеф да имаш толкова бебета и да можеш да ги гушкаш всички на куп.
Длъжна съм да се похваля. Връщам се към сутрешния спринт. Бях спряла защото Пипчо е бебе и няше как да излизам. Но сега си имам компания. Явно тренировките в къщи дават резултат. Казвам БЯГАМЕ и грушко ми е до левия крак и бяга с мен.Нито след мен, нито преди. До крака ми е. Вече правим половината разстояние, което по принцип си минавам. Сигурно другата седмица ще правим цялото, а след това даже ще му е малко. Моята гордост. Бяга и мятка ушите. О, кеф.
Сега имам нужда то съвет. Как да го приуча, че може да пишка и ака навън. Стиска се до последно. Прибира се и върши нещата на неговата пикливка. Сигурно е много объркващо, защото първо е у чен на нея, а сега го мъча навън. В Неделя се стиска цял ден. От 10:00 до към 17:30. Мъчно ми стана за него. Един път да се изпишка и ще го похваля толкова много. :dh_188: Всичко прави когато ме види как му се радвам.
Вадих пикливките навън, носих му неговото си ако навън. Ей не. Стиска момчето. Не смея да му скиря пикливката, за да не го объркам тотално.

#3358 Потребителят е офлайн   ikka_6 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 June 2011 - 08:24 AM

Показване на мнениетоcharlie2008, в 27 June 2011 - 04:24 PM, написа:

Малките бебоци са страхотни :) аз със сигурност ще си взема по-нататък още едно млако и диво Качена снимка .....

До чарли2008, защо сурово месо, не е ли вредно, предположение че не е обработено (топлинно) месото, знам че може да се заразят с нещо... Качена снимка

В зоологическата градина на вълците никой не им готви. Качена снимка Ако месото е термично обработено голяма част от полезните(протеини, амино киселини, витамини) съставки се загубват.Както казах ние му даваме месо което е минало вет контрол, поне се надяваме. Ако месото е било замразено преди това голяма част от бактериите умират. Най важното е че знаеш с какво храниш, а с гранулите само се доверяваш какво пише на чувала.
Това е мой избор и никой не задължавам с него. Само споделям резултати ,вследтствие на суровото хранене: зъбите му побеляха, наедря,няма алергии, няма разтройство, няма дъх, лъскава козина, много енергия, по малко а*кита- наи много 2 на ден! вследствие на по голямата усвояемост на месото, по евтино.

Ясно, то наистина, като мине месото през топлинна обработка, губи някой съставки .... ще си прочета повече за това... от колко време го храните така, редувате ли и с друго нещо?

#3359 Потребителят е офлайн   charlie2008 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 June 2011 - 09:20 AM

Показване на мнениетоikka_6, в 28 June 2011 - 08:24 AM, написа:

Показване на мнениетоcharlie2008, в 27 June 2011 - 04:24 PM, написа:

Ясно, то наистина, като мине месото през топлинна обработка, губи някой съставки .... ще си прочета повече за това... от колко време го храните така, редувате ли и с друго нещо?

От около 4 месеца. Това е така наречения "prey" модел на хранене или на бг макс доближаване до диетата на кучето в дивата природа: 80 % месо(пил,св,телешко,риба ) 5% вътрешности наи вече пил дроб,пил воденички, 10 % сурови кости с месо(пил.шийки, пил фенер, св.ребра..), като може да се редува един ден само месо на другия ден месо с кости и дреболии и така около 2% от теглото на възр. куче на ден. Също така може да му давате и зеленчуци и плодове- моркови,цвекло,краставици, ябълки и тн. В момента му давам на моя по едно свинско сърце на ден цяло, когато ние не ядем месо. Дават се големи парчета месо за да дъвче и разкъсва кучето, а не да гълта ,по този начин си почиства зъбите и има време стомаха му да се подготви за усвояване на храната. Като добавка му слагам по едно хапче риб.масло или една ч.лъжичка омега 3/6 от зоо.маг. ТАКА ПРАВЯ АЗ КОЕТО НЕ ЗНАЧИ ЧЕ И ДРУГИТЕ ТРЯБВА ДА ПРАВЯТ ТАКА. Моя просто спря да яде гранули(супер премиум само), а когато ги яде -газове разтройства, по 10 пъти а*а на ден, зъбен камък направи- всяка вечер му миехме зъбите. Всичко това се оправи само от смяна на диетата.
В нета има мн форуми на тази тема направете вашето изследване и постъпете както сметнете за добре, при мене тази диета работи супер.

#3360 Потребителят е офлайн   radusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 June 2011 - 09:41 AM

Ето малко снимки с нашата нова приятелка Берта - булмастифка на 4 месеца :wub: :dog:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

• (275 Страници) +
  • « Първа
  • 166
  • 167
  • 168
  • 169
  • 170