Dog.bg Форуми : Джак Ръсел териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (275 Страници) +
  • « Първа
  • 167
  • 168
  • 169
  • 170
  • 171
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Джак Ръсел териер

#3361 Потребителят е офлайн   ikka_6 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 28 June 2011 - 10:41 AM

charlie2008 благодаря за инфото, наистина повечето теми из нета, на които хвърлих бърз поглед, със суровото е по-добре.... само за костите в месото, май не е хубаво... както и да е, да не спамя, ще почета да се запозная, засега мисля че сме малки ние.... :ae_085:

radusha много са готини диванетата :)

#3362 Потребителят е офлайн   kapanec Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Пчеларство,градинарство,животновъдство и др. тел:0878532677

Публикувано: 28 June 2011 - 04:45 PM

Сега имам нужда то съвет. Как да го приуча, че може да пишка и ака навън. Стиска се до последно. Прибира се и върши нещата на неговата пикливка. Сигурно е много объркващо, защото първо е у чен на нея, а сега го мъча навън. В Неделя се стиска цял ден. От 10:00 до към 17:30. Мъчно ми стана за него. Един път да се изпишка и ще го похваля толкова много. :dh_188: Всичко прави когато ме види как му се радвам.
Вадих пикливките навън, носих му неговото си ако навън. Ей не. Стиска момчето. Не смея да му скиря пикливката, за да не го объркам тотално.
[/quote]

Според мен трябва да я премахнете пикливката, а за да не го объркате както се притеснявате сменете обстановката примерно с приспиване в друг дом или някаде на вила ,или на село. така няма да се получи объркване че я няма пикливката, и би трябвало да има резултат.ако го събирате да си играе с други кучета би трябвало да се поучи и от тях

#3363 Потребителят е офлайн   packo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 June 2011 - 05:59 PM

Аз постъпих точно така с Маша. Махнах през нощта памперса на които си пикаеше и сутринта като станах не и дадох време въобще да се освести, на каишката и навън докато не се изпишка. Първия месец след всяко изпишкване следваше награда.
Първите дни беше голям зор, имаше и няколко бели вътре, но за около седмица свикна.
User's Signature

Качена снимка

#3364 Потребителят е офлайн   Kaya-akula Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 28 June 2011 - 07:18 PM

Привет и от нас, след дълго отсъствие. Ето снимки на Кая и бандата й.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#3365 Потребителят е офлайн   dora Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 June 2011 - 07:46 PM

Страхотни снимки сте напускали отново.
Поздравления за бебоците и пакостите им.
Радуша , страхотна разходка сте си спретнали.

#3366 Потребителят е офлайн   sesana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 June 2011 - 09:11 PM

Палава команда е бандата.
Аз обаче ще разваля пейзажа с една, две снимки от коремчето на Пипин. Нали бях споменала един обрив. Я хвърлете по едно око. На мен ми изглежда страшен, но до сега куче с обрив не съм имала и съм боса в тази област. Не го сърби, не се чеше. Когато се върнах от София миналата седмица го заварих с него. Минахме на лечебна храна за козина и кожа на Вирбак. Гледаха го 2 вета. Само дето не ми се смяха, че съм притеснена. Счита се, че е контактен дерматит, тъй като се изостря след като е бягал по тревите около блока.
Предварително благодаря.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#3367 Потребителят е офлайн   Kaya-akula Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 28 June 2011 - 09:58 PM

Кая имаше подобно обривче, но без пъпки, само й беше червен тумбакът. Докторът ни даде хирургически сапун и едно кремче, което не лекува , а само облекчава. Аз я мазах, мазах и се отказах, защото то само я облекчаваше. Та с времето отмина, но мисля , че все пак е от Доместоса , така че помислете дали не е от нещо такова. Надявам се да съм бил полезен.
User's Signature

Качена снимка

#3368 Потребителят е офлайн   sesana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 June 2011 - 08:50 AM

Показване на мнениетоKaya-akula, в 28 June 2011 - 09:58 PM, написа:

Кая имаше подобно обривче, но без пъпки, само й беше червен тумбакът. Докторът ни даде хирургически сапун и едно кремче, което не лекува , а само облекчава. Аз я мазах, мазах и се отказах, защото то само я облекчаваше. Та с времето отмина, но мисля , че все пак е от Доместоса , така че помислете дали не е от нещо такова. Надявам се да съм бил полезен.

Благодаря много. Доста мислих какво би го дразнило. У нас с не се ползват препарати. Детето е с астма и реагира на всякакви почистващи препарати за подове. От 2 години сме с парочистачка, което пък означава никакви препарати. В съмисъл поне в апартамента всички възможни алергени от цветни прашинки, полени, акари до препарати....са ограничени от близо 2 години. Сигурно аз съм единствената без цветя , предета, килими....Но пък Ванката вече диша спокойно без да е натъпкан с химия.
Забелязвам, че обривчето е активно от момента, в който Пипин е извеждан. Мислих, че ако е храна щеше да лъсне по - рано. Около блока ни има коприва, но уж го пазя. Има и много усили. И някой са ниски. Може и те да го дразнят. Просто ми е чудно. Ветеринарите, които го гледаха ми казаха, че не е страшно, но все пак се притеснявам.
Пипин нали сега се скубе. Явно сменя палтото. Провериха колко козина пада, гледаха му из ушите. Общо взето къде ли не го гледаха. И ми казаха или хапчета за 5 дни, но без гаранция, че няма пак да се обрине или да опитаме с лечебна храна.
От детето знам, че от подобни хапчета смисъл няма. Те не лекуват, а само замазват.Решихме с храната. Колко ми е трудно да го приуча към нея. Тъкмо беше започнал да яде приготвена от мен храна и сега милото пак тярбва да е на гранули. Хрупа, гледа ме и чака приготвена храна. Оставя купата ходи до хладилника и мрънка. :dh_188:

#3369 Потребителят е офлайн   turbbomax Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 29 June 2011 - 09:33 AM

какво да ви кажа хора, през последните няколко дни минах през ужаса...

на разходка сме с мацката и Еди, вървим по един булевард, той пуснат и изведнъж както си говорим със златото и Еди му чувам звънчето вече пресякъл булеварда след една котка....има някой горе и гледа докато стана това и за наш късмет точно тогава нямаше коли...гоних го 5 минути докато го хвана...

Вчера към 8 вечерта сме пак тримата на разходка, минаваме през МЕИ в Сливен и в задния двор се случи още по голям ужас.. както си вървим, Еди на 3 м от нас, поглеждам го и той пада...някъде из тревите....чувам го как изпищя и като видях... Еди падна заради коте в 3 метрова яма...скачам долу и аз, плъхове, скелети на умрели кучета дето също са паднали и е нямало кой да ги извади...ужас!!!! Скочих вътре, той дивака за късмет пак паднал върху някакъв дунапрен и освен 2 прохлузни ранички му нямаше нищо...златото извика хора от улицата да ни измъкнат, докато ние седим в шахтата и лаем котето, което също падна...дойдоха едни момчета, завързахме кучето и го издърпаха, след това и мене, но търсих котето да го изкарам и него и го нямаше...

Треперих 30 мин след това... Много ме слуша Еди, но просто трябва ако е пуснат повреме на разходка да му давам 100% от вниманието си...и той много се изплаши горкия, не съм го наказвал щото не бях на себе си... дано никой не преживее каквото преживяхме ние...и дано няма други подобни случки...

Поздрави на всички, страхотни стееее!

#3370 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 June 2011 - 09:37 AM

Лелеее, турбомакс, аз се разтреперих, докато четях, представям си на вас какво ви е било... Горкичкият Еди!!! Важното е, че всичко се е разминало благополучно, но аз бих ви посъветвала да пуснете жалба в Общината за тази шахта - тя не следва да бъде открита и куче, коте, дете, какво ли не може да потъне там ...
User's Signature

Качена снимка

#3371 Потребителят е офлайн   dora Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 June 2011 - 03:28 PM

Милото ни другарче Еди- гуш.
А за жалбата съм напълно съгласна и подкрепям с две ръце.
Майло също в тези ветровити дни ми разлюля нервите на няколко пъти с тези котки.
Той нали е дългокрак се мята в канала и пак излиза ,но сякаш някой му изтрива паметта - изчезва и ... ни сигнал ни име ни бисквитка ни нищо.
Хубавото е ,че не изчезва за дълго -минутка две и ме е намерил.
Има дни в които е просто образцов , но когато го прихванат неговите дяволчета....

#3372 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 June 2011 - 07:18 PM

Показване на мнениетоdora, в 29 June 2011 - 01:28 PM, написа:

Милото ни другарче Еди- гуш.
А за жалбата съм напълно съгласна и подкрепям с две ръце.
Майло също в тези ветровити дни ми разлюля нервите на няколко пъти с тези котки.
Той нали е дългокрак се мята в канала и пак излиза ,но сякаш някой му изтрива паметта - изчезва и ... ни сигнал ни име ни бисквитка ни нищо.
Хубавото е ,че не изчезва за дълго -минутка две и ме е намерил.
Има дни в които е просто образцов , но когато го прихванат неговите дяволчета....

Хора, може да прозвуча много ... да да знам, пропагандно или популистки, но, докато ние сами не си потърсим правата, явно никой няма да ни ги даде! Аз последния път във вет-кабинета съвсем отговорно заявих, че, ако нещо се случи с кучето ми, щото Общината не си е изпълнила задълженията, ще ги съдя до дупка, пък ако ще и последния си лев да дам за това! Вет-ката ме изгледа, като да съм луда, но то вече стана като практика да ме гледат така, та не се трогвам много ...
Колкото до изчезването - на мен един път ми се случи, ама май не беше след котка, не знам! Знам, че, както ми беше пред очите, в следващия момент го нямаше!!! Голям кошмар преживях, понеже трябваше и да си тръгна без него - беше станало вече 21.30, тъмно като в рог ... Тръгнах аз смело да поря тъмнината към вкъщи, да вземам фенери, лампи и подкрепление, но, явно и той беше усетил отсъствието ми, та, малко преди блока сам се блъсна в краката ми! Съвсем сам беше пресякъл булеварда - как го е направил, не знам! От тогава постоянно ми е свито сърцето, въпреки че така май само вредя на възпитанието му, излъчвайки несигурна енергия ... :dh_188:
User's Signature

Качена снимка

#3373 Потребителят е офлайн   radi_ina Икона

Публикувано: 30 June 2011 - 09:13 AM

Изгубено е кученце- ДРТ. Ако някой може да помогне.

http://forum.dog.bg/...b8%d0%b5%d1%80/

#3374 Потребителят е офлайн   izidra Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 30 June 2011 - 10:10 AM

Показване на мнениетоsesana, в 28 June 2011 - 07:11 PM, написа:

Палава команда е бандата.
Аз обаче ще разваля пейзажа с една, две снимки от коремчето на Пипин. Нали бях споменала един обрив. Я хвърлете по едно око. На мен ми изглежда страшен, но до сега куче с обрив не съм имала и съм боса в тази област. Не го сърби, не се чеше. Когато се върнах от София миналата седмица го заварих с него. Минахме на лечебна храна за козина и кожа на Вирбак. Гледаха го 2 вета. Само дето не ми се смяха, че съм притеснена. Счита се, че е контактен дерматит, тъй като се изостря след като е бягал по тревите около блока.
Предварително благодаря.

Sesana, здравей. Това за реакцията на лекарите е нормално. Джаки като беше бебе за всяко нещо тичахме при ветеринаря, накрая ни казаха да спрем да се оглеждаме и притесняваме толкова. Джаки да чукна на дърво ни е здравичка и сме от годишна ваксина на ваксина. Само веднъж ни направи алергичен шок, но беше от лекарство или поне така сметнаха лекарите в началото, но от тогава няма проблем и се надявам да не се повтори. Мъжът ми проявява алергия към определени лекарствени продукти и няма да забравя, че лекарите тогава на шега или сериозно казаха, че кучетата освен, че приемат навиците на стопаните си страдат и от сходни заболявания като тях. Разбира се най-добре е да следиш какво се случи с обривчето и ако се влоши да потърсиш по-компетентен съвет по възможност от ветеринар дерматолог. Аз се порових малко в пространството и общо взето това което открих като кожни алергии обикновенно е свързано с дразнене, сърбеж, секрет, така че да се надяваме да е малкия дявол и скоро да отшуми.
Бебинсон малките са страхотни. Като изключим недоспиването е невероятна емоция. Въобще форума се е пораздвижил има много нови и сладки лапи и муцунки Честито на всички.
Turbbomax това което ви се случило направо звучи страшно. Нямат край абсурдите в милата ни родина. Важното е че сте добре и да се пазите.
Капанец пускай снимки какво се стискаш, ако те е страх, че ще ви погледнем с лоши очи кажи :db_046:, искаме да им се порадваме на мишоците.
Поздрави от нас с Джаки.
User's Signature

Качена снимка

#3375 Потребителят е офлайн   sesana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 June 2011 - 10:31 AM

Леле като чета за преживяванията ви ми настръхва косъма. Само веднъж съм си губила куче, но пък тя си седеше пред вратата. Побърках се да я търся из целия квартал. Всичките ми приятели бяха впрегнати да я издирват. А Кита хванала пътя и се прибрала. Аз се прибирам и рева като магаре, след 3-4часа търсене. Отварям врата на асансьора и я гледам пред вратата на апартамента. Ей маймуната, как ме изплаши тогава. Хич, не помислих, че може да е там. А беше послушана и никога не е правила такива неща. Веднъж ми се случи, но от тогава ми държи влага. :dh_188:
Ние вече правим опити да гоним котки :dog: Нищо, че са по - големи от нас. Обаче като съсне котката и Пипин ми скача до кръста, за да го взема.
Аз лично заривам Община Бургас с жалби. Пускам си една, ако не стане до две седмици, ги почвам регулярно през ден. Сигурно вече като ми видят името и настръхват.
У нас снощи беше голям кеф. След 2-3 часа разходка, Иван и Пипин бяха като парцали и двамата. Гледам си аз филма и по едно време се сещам, че нещо не пасва. Чувам само тишина. Това не е моята къща. В нея се крещи, бяга се, пее се. Отивам да проверя какво става... Двамата пльоснати на спалнята. Всеки на негова си възглавница, глава до глава. Иван гледа детски, а Пипин си ръба играчка. Толкова голям кеф е да се види. Обаче знам, че ако взема фотоапарата да ги снимам ще се размърдат, та тежичко се прибрах в кухнята да си гледам филма.
По улиците постоянно ме спират хора да ме питат от къде е взет. Най - много ми е смешно когато трябва да повторя породата му 2-3 пъти :ab_041: Обаче има кучкари, които като го видят и сипят по него само похвали. Красив, лъскав, възпитан /за последното не съм сигурна, ама той пази поведение все още навън, защото не се чувства съвсем сигурен/. Много ми е хубаво когато му правят комплименти :smile:

#3376 Потребителят е офлайн   dora Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 June 2011 - 03:13 PM

Сесана , обичам да те чета.

#3377 Потребителят е офлайн   sesana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 July 2011 - 09:34 AM

Показване на мнениетоdora, в 30 June 2011 - 03:13 PM, написа:

Сесана , обичам да те чета.

Тъкмо си мислех, че съм досадна с тия фермани. :ab_041: Благодаря ти.
На бързо само ще кажа какво стана снощи. Пипаки играе навън. (Имаме проблем с мини пинчерите. Пуска се да играе доста бурно, събаря и посяга да хапе :ea_103: ). Избягваме животинката на едно приятелче на Ванката, за да не я нараним и само на каишка играе с нея. И по едно време идва една кавказка овчарка. Мале, изтръпнах от страх, но знам, че трябва да го социализирам. Та го пуснах. Няма такъв смелчака. Игра като малко зверче. До последно. Гони я, търкаля се, тя го търкаля по земята, носиха го за врата като топка :ab_041: Така... По едно време се задава една позната кучка, която има малки. А познайте какво направи Пипин? Вечеря. Набара я и започна да си цока. Тя пък взе, че му даде. И така го кърмиха снощи. :ab_041:

#3378 Потребителят е офлайн   dora Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 July 2011 - 09:53 AM

Заливам се от смях с вашите истории.
Майло също е много игрив и най- голямата ни дружинка е една сибирска лайка / най- търпелива на лудостите му се оказа/.
От няколко дни ръмжи на непознати мъжки кучета и се прави на мъж.
Какво да го правя - той още с котките не се владее , а сега и мъжкарите....
Иначе си имаме познати другарчета / мъжки / с които този проблем не стои.Е , да ,ама нали не е възможно да познаваме всички все пак.

#3379 Потребителят е офлайн   kapanec Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Пчеларство,градинарство,животновъдство и др. тел:0878532677

Публикувано: 01 July 2011 - 06:13 PM

sesana : и при вас е доста весело, а при нас е пълна лудница:db_046: това най малкото женското имам чуството че всички дяволи са се събрали при него заедно щуро е колкото можете да си представите няма умора няма и спирачки в белите и игрите.
както и обещах фотосесията продължава ето и малко снимки :mg_062:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#3380 Потребителят е офлайн   sesana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 July 2011 - 07:31 AM

kapanec, у вас е кеф. На последната снимка си личи. И колко са големи вече. Да ги помачкате и от мен и Ванката. Той като ги видя се разписка от кеф. Много са сладички малките топчици. :wub:

• (275 Страници) +
  • « Първа
  • 167
  • 168
  • 169
  • 170
  • 171
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни