Джак Ръсел териер
Публикувано: 30 December 2011 - 11:50 AM
Надявам се весело сте изкарали Коледа :))) Пожелавам ви много незабравимо посрещане на новата година:)
Исках да попитам относно хигиенните навици. От няколко дни извеждаме сутрин и вечер Джафи и той като по команда абсолютно при всяко излизане си върши и двете работи. Но си ги върши и през другото време у нас. Трябва ли да му се караме по някакъв начин? Т.е. как да разбере, че може само навън, а не и вън и вътре.
Приятен ден.
Публикувано: 30 December 2011 - 05:08 PM
bizzardy, в 30 December 2011 - 11:50 AM, написа:
Надявам се весело сте изкарали Коледа :))) Пожелавам ви много незабравимо посрещане на новата година:)
Исках да попитам относно хигиенните навици. От няколко дни извеждаме сутрин и вечер Джафи и той като по команда абсолютно при всяко излизане си върши и двете работи. Но си ги върши и през другото време у нас. Трябва ли да му се караме по някакъв начин? Т.е. как да разбере, че може само навън, а не и вън и вътре.
Приятен ден.
Трябват му още 3-4месеца и повече разходки поне 4- на ден ,а като си изгради навиците да не прави бели вътре, 2 и по възможност и 3 да са. всяко куче си е с различни възможности колкото по пораства толкова и по лесно се въздържа
Публикувано: 30 December 2011 - 07:34 PM

Повода и нагръдника изобщо не ги забелязва, но много шава докато й мия лапите

Желая на вас и вашите диваненца приятно посрещане на новата година!

Публикувано: 01 January 2012 - 06:04 PM
Кери (1) и Мия (2)
Публикувано: 03 January 2012 - 10:22 AM
Цитат
Два дни беше в родителите ми, тъй като пътувахме, и те въпреки, че 20 години са живели с куче са на мнението, че е болно от хиперактивност и лудост. Брат ми пък смята, че имаме нужда от професионалните услуги на екзорсист:)))
Днес го изкарвахме два пъти, цял ден си играем и въпреки това от три часа е в някакво ку-ку състояние. Не знам как да го опиша просто.
Това го пиша като информация за хората, които искат да си вземат от тази порода. И аз цял живот съм живяла с куче и четах тук, че са много активни и щури, но такова чудо не очаквах :)))) Не знам-може само Джафи нещо да не е в час.
Въпреки всичко смятаме, че е най-красивото и яко куче на света и вече си е част от семейството.
Просто ако искате да си взимате такава порода имайте предвид, че не е точно куче, а някакво друго същество, което не мога да опиша:)))
това за екзорсиста е много яко)) Искам да кажа че синът ми събира пари за такова куче близо година защото му казах че това е единственият начин да го получи след като вземе разрешение от майка си като основна потърпевша, през това време нямаше човек на който да сме казали че мислим да вземем такова куче да не ни е обявил за луди и да се отказваме навреме на еди кой си му изяло плочките в банята друг казва търси го там където не можеш да намериш котката например на полюлея и всякакви такива единственото разумно обяснение което чухме беше като го взимахме от жената която ни го продаде каза "това са кучета който искат много любов искат непрекъснато внимание гушкане , галене и игра ако останат сами полудяват от мисълта че са изоставени и унищожат къщи без да го съзнават че правят бели хората почват да им се карат за нещо което се е случило не на момента или да ги заключват в банята и те не разбират за какво са наказани от което обезумяват още повече " ние взехме следното решени по съвет от стар кучкар взехме му клетка достатъчно голяма /45Х70Х50/ и от малко там му е мястото за спане Спарки си го хареса до толкова че мъкне всичко вътре и си играе дори в нея та като ни се наложи да излезем без него прас вратичката и то не е нещастно че е наказано това си му е мястото. Иначе това наистина не е куче спи по гръб,скача и ходи като коза все едно има пружинки под лапите катери ти се по врата като папагал хитрува и прави маймунджелъци постоянно. Почна и да проявява характер на няколко пъти се опита да изръмжи и да се издърви на сериозно за което беше веднага поставен на място пак по съвет на стар кучкар не набит а хванат за връта и натиснат към земята докато спре да мърда и издава звуци да усетел че е победен по кучешки, доста е умен но не трябва да се отпускаш защото ведна га си прокарва номера ако усети пропукване в гарда ти.:):):)
между другото само да кажа в началото го хранехме по съвет от форума с храна арден гранде която ядеше но не си изяждаше порцията 20г. наведнъж от три дни е на оливерс направо е полудял порцията си изяжда за до 10-15 секунди без да преувеличавам и после се кара пред кофата подскача и иска още освен това стана и друго куче все едно си му дал ред бул наистина я харесва много да не говорим че е доста по на сметка.
Публикувано: 03 January 2012 - 11:43 AM
antim, в 03 January 2012 - 10:22 AM, написа:
Цитат
Два дни беше в родителите ми, тъй като пътувахме, и те въпреки, че 20 години са живели с куче са на мнението, че е болно от хиперактивност и лудост. Брат ми пък смята, че имаме нужда от професионалните услуги на екзорсист:)))
Днес го изкарвахме два пъти, цял ден си играем и въпреки това от три часа е в някакво ку-ку състояние. Не знам как да го опиша просто.
Това го пиша като информация за хората, които искат да си вземат от тази порода. И аз цял живот съм живяла с куче и четах тук, че са много активни и щури, но такова чудо не очаквах :)))) Не знам-може само Джафи нещо да не е в час.
Въпреки всичко смятаме, че е най-красивото и яко куче на света и вече си е част от семейството.
Просто ако искате да си взимате такава порода имайте предвид, че не е точно куче, а някакво друго същество, което не мога да опиша:)))
това за екзорсиста е много яко)) Искам да кажа че синът ми събира пари за такова куче близо година защото му казах че това е единственият начин да го получи след като вземе разрешение от майка си като основна потърпевша, през това време нямаше човек на който да сме казали че мислим да вземем такова куче да не ни е обявил за луди и да се отказваме навреме на еди кой си му изяло плочките в банята друг казва търси го там където не можеш да намериш котката например на полюлея и всякакви такива единственото разумно обяснение което чухме беше като го взимахме от жената която ни го продаде каза "това са кучета който искат много любов искат непрекъснато внимание гушкане , галене и игра ако останат сами полудяват от мисълта че са изоставени и унищожат къщи без да го съзнават че правят бели хората почват да им се карат за нещо което се е случило не на момента или да ги заключват в банята и те не разбират за какво са наказани от което обезумяват още повече " ние взехме следното решени по съвет от стар кучкар взехме му клетка достатъчно голяма /45Х70Х50/ и от малко там му е мястото за спане Спарки си го хареса до толкова че мъкне всичко вътре и си играе дори в нея та като ни се наложи да излезем без него прас вратичката и то не е нещастно че е наказано това си му е мястото. Иначе това наистина не е куче спи по гръб,скача и ходи като коза все едно има пружинки под лапите катери ти се по врата като папагал хитрува и прави маймунджелъци постоянно. Почна и да проявява характер на няколко пъти се опита да изръмжи и да се издърви на сериозно за което беше веднага поставен на място пак по съвет на стар кучкар не набит а хванат за връта и натиснат към земята докато спре да мърда и издава звуци да усетел че е победен по кучешки, доста е умен но не трябва да се отпускаш защото ведна га си прокарва номера ако усети пропукване в гарда ти.:):):)
между другото само да кажа в началото го хранехме по съвет от форума с храна арден гранде която ядеше но не си изяждаше порцията 20г. наведнъж от три дни е на оливерс направо е полудял порцията си изяжда за до 10-15 секунди без да преувеличавам и после се кара пред кофата подскача и иска още освен това стана и друго куче все едно си му дал ред бул наистина я харесва много да не говорим че е доста по на сметка.
Много се радвам, че се сработвате с кученцето. За клетката и ние така четахме и му подсигурихме една. Сега наистина си я ползва за всичко и знае, че си е неговоа, но затворен в нея не може да седи. За сега ползва като е сам само едната стая и искам да кажа, че абсолютно нищо не е нагризал или направил беля. Е ние обезопасихме максимално и гледаме да не оставяме нищо, което може да унищожи. Да ти каза лудите моменти са от време на време и вече сякаш намаляват. Прави ми впечатление, че много бързо поумнява. Почти на 3 месеца е а вече знае седни, стой и дай лапа. Е изпълнява ги най-бързо като вижда, че има наградка. Като няма малко се бави:))) От около 2 седмици го извеждаме и си върши всичко навън...и у нас де, но все пак е важно, че и навън го прави. И хапането много намаля. Ние работим и по цял ден си е сам-няма никакъв проблем. Вечер също спи в отделна стая и звук не издава. Както го свикнете така. И в кола няма проблеми да се вози.
Накратко исках да кажа, че имат мега щури моменти, когато чак страх те хваща да не е с психични отклонения, но като цяло мнооого бързо поумняват и се научават да те слушат. Ама си трябва и твърдост-ние редовно го пошляпваме с вестника. Иначе за сега не мога да се оплача от поведение-научи да не пипа чехли, дрехи, чорапи...е това като сме покрай него. Иначе сигурно ще се развихри :)))
За спането-наистина спят в уникални пози:)))
Ами пожелавам ви много хубава и усмихната нова година с малките бандити :))
Публикувано: 03 January 2012 - 11:56 AM

Публикувано: 03 January 2012 - 12:20 PM
antim, в 03 January 2012 - 11:56 AM, написа:

Доста прилича на моя Джафи, но е с по-начупена козинка.
За скимтенето-вие затваряте ли го в клетката вечер? ние първите два дни го затваряхме, но много скимтя и след това обезопасихме стаята и го оставяхме свободно сам в стаята. Нито звук не издаде още от първия път като го пуснахме да си спи така. Пак си влиза да си спи в клетката, но явно като не е затворен е спокоен. Пробвайте така :)))
Публикувано: 03 January 2012 - 02:17 PM
Aneliya.Nik, в 03 January 2012 - 01:14 PM, написа:
Аууу страхотни са. Всички различни. Много много са сладки. Беличкото е голям сладур..всички де. Дано скоро си намерят добри стопани :)))
Публикувано: 03 January 2012 - 02:18 PM
Aneliya.Nik, в 03 January 2012 - 01:14 PM, написа:
Аууу страхотни са. Всички различни. Много много са сладки. Беличкото е голям сладур..всички де. Дано скоро си намерят добри стопани :)))
Публикувано: 03 January 2012 - 09:40 PM
В.Павлов, в 03 January 2012 - 09:20 PM, написа:
Вчера си взех джак ръсел, женски. Но гледам, че на всички териери ушите им са клепнали, а на моята ушите стърчат. Това нормално ли е ?
П.П.: Храни се с гранули с калции.
Здравей :) Колко е голямо кученцето? ние го храним с роял канин и всеки ден му мачакаме ушичките и засега са перфектни. ама и да не са-какво от това-все си ги обичаме :)))
Публикувано: 03 January 2012 - 10:00 PM
В.Павлов, в 03 January 2012 - 09:43 PM, написа:
Хранел се е досега само с McKerk PUPPY & JUNIOR Пиле и ориз.
Ами аз не съм най-добрият съветник, тъй като Джафи е едва на 3 месеца. Не съм и експерт в храните, но други собственици, и най-вече бащата на Джафи, който е много красив, са ми казвали да давам само роял канин. Май е по-скъпичка, но си заслужава. А масажите са отгоре на ушето на сгъвката или поне там където трябва да е сгъвката ги хващате и прегъвате просто-все едно правите сгъвка на хартия....уфф незнам точно как да обясня. Просто казано подсилвате сгъвката. Кученцто не го боли-даже му е хубаво :)))
В тази тема към средата май имаше публикуван един руски материал с картинки-там по-ясно ще разберете.
Пак казвам, че не съм експерт, но ако не ви идва скъпа му сменете храната на роял канин /незнам дали е позволено да споменавам така храни/ и вижте как ще подейства. Но според мен задължително почвайте с масажите-колкото се може повече не ден. Не че е лесно да ги хванете мирни тези бандити :)))
Пък и да не му клепнат ушичките, хич да не ви пука-важното е да ви е весело заедно.
Качете снимки да видим новото ви другарче :)))
Публикувано: 04 January 2012 - 08:51 AM
В.Павлов, в 03 January 2012 - 07:20 PM, написа:
Вчера си взех джак ръсел, женски. Но гледам, че на всички териери ушите им са клепнали, а на моята ушите стърчат. Това нормално ли е ?
Здравейте! Кученцето е мноооого сладко! Ушетата по стандарт трябва да са V-образни, т.е. да са прегънати. При нас се получи същото - първо изправи едното уше, после другото и никога повече не клепнаха! Теориите за това са две - и двете съм ги чувала от ветеринар - първата е поради "примеси" с друга порода, а втората - предозиране с калций. Все пак обаче не бива да забравяме, че до толкова, до колкото кученцата ни не са чистопородни, следва да сме склонни да приемем и изменения от стандарта! Животните обаче се обичат заради тях самите, а не заради "синята" им кръв ... Обичайте си малкото диване такова, каквото е - ще видите, че ще ви дари с много и безрезервна обич, а изправените ушета не я правят по-малко джак-ръсел по отношение на темперамента й.
Храненето на кучето не е задължително да е с Роял Канин, въпреки че тя е висок клас храна. Има и други високи класове храни, а моят тазманийски дявол изобщо не яде Рояла - просто не му е по вкуса. Ако животинката си приема храната и няма проблеми с нея, не виждам причина да я сменяте. Естествено, изборът си е личен!
Иначе искам да кажа, че кученцата на всички са прекрасни! Малки топчици енергия, готова да избухне! Възхищавам се на любовта, с която всички говорят за мъниците!
Успешна нова 2012 на всички!
Публикувано: 04 January 2012 - 05:01 PM
В.Павлов, в 03 January 2012 - 09:20 PM, написа:
имах същия проблем ,спрях да му давам храна с калций и само му развалих режима, в смисъл на третия ден пак почнах.Сега вече е на 6 месеца и ушите си му клепнаха сами.По принцип има някви лепенки специални за уши -не съм ползвал пак казвам при нас клепнаха от самосебе си.
Публикувано: 04 January 2012 - 07:50 PM
Aneliya.Nik, в 03 January 2012 - 11:14 AM, написа:
Aneliya, мъниците са прекрасни