Джак Ръсел териер
Публикувано: 05 January 2012 - 05:42 PM
В.Павлов, в 05 January 2012 - 04:03 PM, написа:
Здравей. В какви условия е живяло преди? Да не би просто да е притеснено. Иначе е нормално /поне от моят опит от предишните ми кучета/ кучетата от време на време да си треперят. Честно казано не съм се замисляла защо. Не е нормално да е постоянно, но по-скоро е от стрес, страх или притеснение от новата къща. Играйте си с него, милвайте го и би трябвало да се нормализира. Хубаво е и да си има някакво негово местенце-дали ще е одеяло или нещо като транспортна клетка, в която да си влиза, това сигурно ще го успокоява. ако пък продължи още дни това се консултирайте с лекар. Не обичам да давам съвети, защото не съм някакъв експерт, но това ми е мнението :))) И Джафи трепереше първите дни-не постоянно, но от време на време. Според мен с времето ще се успокои :)) сега вече треперим ние около него...от нерви-няма насмогване :))) Успех все пак.
Публикувано: 08 January 2012 - 12:35 PM
Boevi, в 04 January 2012 - 06:08 PM, написа:
В сайта има и други снимки:
Бари
страхотен е .много е интересен пускайте снимки периодично да го видя какъв хубавец ще стане :)
Публикувано: 09 January 2012 - 09:07 AM
Да све похваля вече спим

Публикувано: 10 January 2012 - 02:04 PM
Относно ушите,когато взех Бъгси,той беше със съвършени както ги дават по книгите.Бащата и майката са от развъдници от чужбина но тъй като баща му е със щръкнали уши към 4 месечна възраст и на моя хулиган лека-полека му се изправиха.Колкото до мачкането за което споменавате по-горе опитвал съм какво ли не и резултата е 0.
Остава единствено да му ги залепя за да стоят надолу но НИКОГА не бих причинил подобна простотия само защото не е с клепнали уши.Аз лично не мисля,че е в следствие на предозиране или прекомерно хранене със храна с високо съдържание на калций,защото несъм му давал нито такава храна,нито калций като допълнителна добавка.
Заключение:Не се притеснявайте от изправените уши стига кучето ви да ги ползва по предназначение и да е послушно.
Поздрави на всички фенове на тази невероятна порода да са ви живи и здрави кученцата и мн.да ви радват.:)))

bugsy-jack russel terrier
Публикувано: 10 January 2012 - 02:32 PM
Stenben, в 10 January 2012 - 02:04 PM, написа:
Относно ушите,когато взех Бъгси,той беше със съвършени както ги дават по книгите.Бащата и майката са от развъдници от чужбина но тъй като баща му е със щръкнали уши към 4 месечна възраст и на моя хулиган лека-полека му се изправиха.Колкото до мачкането за което споменавате по-горе опитвал съм какво ли не и резултата е 0.
Остава единствено да му ги залепя за да стоят надолу но НИКОГА не бих причинил подобна простотия само защото не е с клепнали уши.Аз лично не мисля,че е в следствие на предозиране или прекомерно хранене със храна с високо съдържание на калций,защото несъм му давал нито такава храна,нито калций като допълнителна добавка.
Заключение:Не се притеснявайте от изправените уши стига кучето ви да ги ползва по предназначение и да е послушно.
Поздрави на всички фенове на тази невероятна порода да са ви живи и здрави кученцата и мн.да ви радват.:)))

Публикувано: 10 January 2012 - 04:27 PM
bizzardy, в 03 January 2012 - 02:18 PM, написа:
Aneliya.Nik, в 03 January 2012 - 01:14 PM, написа:
Аууу страхотни са. Всички различни. Много много са сладки. Беличкото е голям сладур..всички де. Дано скоро си намерят добри стопани :)))
Благодаря, но колкото и да е сладко беличката май има проблем и не чува, понякога реагира, понякога - не. Не знам какво ще правим, обмисляме варианта да я задържим. Но как можем да бъдем сигурни дали чува?
Публикувано: 10 January 2012 - 08:54 PM
Публикувано: 11 January 2012 - 10:43 AM

http://www.youtube.c...eature=youtu.be
Ето какво правят нейните сестрички, няма спиране, много са сладки и много много шумни, такова чудо едва ли има другаде

Публикувано: 11 January 2012 - 11:13 AM
Джафи вчера му мина третата ваксина и вече ще съм по-спокойна навън. Всичко си върши навън, но и вкъщи :((((( Никой не споменава да се изнервя от кученцето..нещо в мен ли е проблема? Много обичам кучета и цял живот съм имала, но вечер понякога Джафи направо ме изкарва извън кожата. Дали като попорасне ще стане малко по-малко досаден и правещ бели. Поизгриза малко от мазилката на стената, едно дървено ръбче от една масичка, но само това е. От към бели не мога да се оплача, но може би, защото стои само в едната стая, в която имам минимум неща за рушене. Не го пускам още сам в другите стаи, защото са с килими, а той не стиска. Играе си с един голям плюшен мечок /или костенурка-сменям ги като ги пера/, спи върху тях, ама и много им налита......така да кажа с мераци. А е още на три месеца :(((
Както и да е-да не се оплаквам :)))) Просто се надявам малко да се кротне, за да мога да му се нарадвам без да се опитва да ми захапе носа.
Приятен ден:)))
Публикувано: 11 January 2012 - 02:57 PM
Aneliya.Nik, в 11 January 2012 - 10:43 AM, написа:

Ето какво правят нейните сестрички, няма спиране, много са сладки и много много шумни, такова чудо едва ли има другаде

Аууу , тези малките са големи палавници , при вас наистина изглежда голяма лудница

Публикувано: 11 January 2012 - 03:34 PM
Aneliya.Nik, в 11 January 2012 - 09:43 AM, написа:

Няма как да не спомена нещо което ме глоджи.Нали си давате сметка ,че най-вероятно проблемът е наследствен,а не придобит.Нека да ви радва много ,но пък и вие си вземете поука...
Радвам се на всички кученца в този форум,но пък се дразня когато собствениците на бебета хей така лекичко пускат снимчици с пожелание скоро да си намерят нови стопани.Хем не се нарушават правилата на форумът за обяви ,хем постовете са подканящи за контакт на лични.Както и да е,вие си знаете,но пък нямаше как да не споделя какво мисля.
Поздрави

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт
Публикувано: 11 January 2012 - 05:37 PM
bandit, в 11 January 2012 - 02:57 PM, написа:
Aneliya.Nik, в 11 January 2012 - 10:43 AM, написа:

Аууу , тези малките са големи палавници , при вас наистина изглежда голяма лудница

И ние така се чудим какво точно да правим с възпитанието на Джафи за пишкането. Работим стандартно работно време и няма как да го изкарваме по-често от двете разходки сега. И се чудя дали трябва да започнем да му се караме като пишка вкъщи, защото иначе как той сам да се досети, че не трябва.
Исках да попитам за Бандит, а и за други де, като ги возите в кола как се държат? Джафи не му става лошо, качва си се без проблем, но много шава и непрекъсното скримуца нещо-ама нон стоп.
Между другото братчето Бандит става все по-красив :)))))
Пропуснах да добавя към desi79, че не виждам нищо лошо хората тук да си показват мъниците. Аз лично като търсих кученце исках да го взема от човек, и то от човек, който се грижи добре за кучето си. а в този форум според мен са само такива хора. А въпроса с чистокръвието и т.н. хич не бива да ни вълнува ако си обичаме и харесваме кученцето. Стига това да не води до здравословни проблеми /споменавам го защото наистина не съм запозната дали чифтосването на нечистокръвни води до някакви проблеми/
Това мнение е редактирано от bizzardy: 11 January 2012 - 05:40 PM