Dog.bg Форуми : Джак Ръсел териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (275 Страници) +
  • « Първа
  • 209
  • 210
  • 211
  • 212
  • 213
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Джак Ръсел териер

#4191 Потребителят е офлайн   В.Павлов Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 05 January 2012 - 04:03 PM

От 3 дни е в къщи и забелязвам, че необичайно много трепери. Не трепери, само кагота спи. Когато го галя и пипам, уж маха с упашка, а трепери като лист. Нормално ли е това ?

#4192 Потребителят е офлайн   bizzardy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 January 2012 - 05:42 PM

Показване на мнениетоВ.Павлов, в 05 January 2012 - 04:03 PM, написа:

От 3 дни е в къщи и забелязвам, че необичайно много трепери. Не трепери, само кагота спи. Когато го галя и пипам, уж маха с упашка, а трепери като лист. Нормално ли е това ?

Здравей. В какви условия е живяло преди? Да не би просто да е притеснено. Иначе е нормално /поне от моят опит от предишните ми кучета/ кучетата от време на време да си треперят. Честно казано не съм се замисляла защо. Не е нормално да е постоянно, но по-скоро е от стрес, страх или притеснение от новата къща. Играйте си с него, милвайте го и би трябвало да се нормализира. Хубаво е и да си има някакво негово местенце-дали ще е одеяло или нещо като транспортна клетка, в която да си влиза, това сигурно ще го успокоява. ако пък продължи още дни това се консултирайте с лекар. Не обичам да давам съвети, защото не съм някакъв експерт, но това ми е мнението :))) И Джафи трепереше първите дни-не постоянно, но от време на време. Според мен с времето ще се успокои :)) сега вече треперим ние около него...от нерви-няма насмогване :))) Успех все пак.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#4193 Потребителят е офлайн   bandit Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 07 January 2012 - 05:41 PM

Здравейте от нас и честита Нова Година! Ето го и нашия ненормалник , вече доста по-скоен от преди :ae_085: На снимките изглежда най-послушното куче на света , но не е точно така :ab_041:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#4194 Потребителят е офлайн   vladi8008 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 January 2012 - 12:35 PM

Показване на мнениетоBoevi, в 04 January 2012 - 06:08 PM, написа:

Оказа се,че нашия Бари (вече на 3 мес.) е кръстоска м-у австралийски териер и джак ръсел териер.Окосмяването от майка му вече се вижда явно. Въпреки това ние си го обичаме, а той е едно доста интересно куче.:))
В сайта има и други снимки:

Бари

страхотен е .много е интересен пускайте снимки периодично да го видя какъв хубавец ще стане :)

#4195 Потребителят е офлайн   antim Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 09 January 2012 - 09:07 AM

нашто също трепереше много дори като е гушнато първата седмица но вече се успокой сега трепери само като го извадим за малко навън но и там взима да свиква , колкото до храната в началото му взехме арден гранде и даже се претеснихме че не яде първия ден а после си хапваше по малко но му оставаше в купата сега с тази новата храна оливерс не дава да му я сипеш в купата
Да све похваля вече спим :af_089: :be_107: оставям го в коридора затварят му се всички врати и си седи прискимтява два три пъти и почва да си се занимава приел си клетката за бърлога и ако на някой му изчезне нещо си го търси първо вътре като крадлива гарга е беснее и скача по цял ден хапе и скача с 4 крака във въздуха супер енергично куче е каквото искахме :ba_025:

#4196 Потребителят е офлайн   Stenben Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 January 2012 - 02:04 PM

Здравейте,от многото наблюдения на бащата,майката а сега и на моето куче съм достигнал до подозрението,че в мн.от случайте се касае за огромна емоция в следствие на което чак притреперват.Примерно;приготвя му се ядене;предстои разходка;огромно желание за игра с друго куче което е видял и т.н.(лично мое мнение).
Относно ушите,когато взех Бъгси,той беше със съвършени както ги дават по книгите.Бащата и майката са от развъдници от чужбина но тъй като баща му е със щръкнали уши към 4 месечна възраст и на моя хулиган лека-полека му се изправиха.Колкото до мачкането за което споменавате по-горе опитвал съм какво ли не и резултата е 0.
Остава единствено да му ги залепя за да стоят надолу но НИКОГА не бих причинил подобна простотия само защото не е с клепнали уши.Аз лично не мисля,че е в следствие на предозиране или прекомерно хранене със храна с високо съдържание на калций,защото несъм му давал нито такава храна,нито калций като допълнителна добавка.
Заключение:Не се притеснявайте от изправените уши стига кучето ви да ги ползва по предназначение и да е послушно.
Поздрави на всички фенове на тази невероятна порода да са ви живи и здрави кученцата и мн.да ви радват.:)))
User's Signature

bugsy-jack russel terrier

#4197 Потребителят е офлайн   bizzardy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 January 2012 - 02:32 PM

Показване на мнениетоStenben, в 10 January 2012 - 02:04 PM, написа:

Здравейте,от многото наблюдения на бащата,майката а сега и на моето куче съм достигнал до подозрението,че в мн.от случайте се касае за огромна емоция в следствие на което чак притреперват.Примерно;приготвя му се ядене;предстои разходка;огромно желание за игра с друго куче което е видял и т.н.(лично мое мнение).
Относно ушите,когато взех Бъгси,той беше със съвършени както ги дават по книгите.Бащата и майката са от развъдници от чужбина но тъй като баща му е със щръкнали уши към 4 месечна възраст и на моя хулиган лека-полека му се изправиха.Колкото до мачкането за което споменавате по-горе опитвал съм какво ли не и резултата е 0.
Остава единствено да му ги залепя за да стоят надолу но НИКОГА не бих причинил подобна простотия само защото не е с клепнали уши.Аз лично не мисля,че е в следствие на предозиране или прекомерно хранене със храна с високо съдържание на калций,защото несъм му давал нито такава храна,нито калций като допълнителна добавка.
Заключение:Не се притеснявайте от изправените уши стига кучето ви да ги ползва по предназначение и да е послушно.
Поздрави на всички фенове на тази невероятна порода да са ви живи и здрави кученцата и мн.да ви радват.:)))

:ba_025:
User's Signature

#4198 Потребителят е офлайн   Aneliya.Nik Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 January 2012 - 04:27 PM

Показване на мнениетоbizzardy, в 03 January 2012 - 02:18 PM, написа:

Показване на мнениетоAneliya.Nik, в 03 January 2012 - 01:14 PM, написа:

Здравейте, надявам се да не ви се сторя нахална с тези мои снимки, но бебетата са толкова сладки и невероятни, че няма как да не се похваля! От осемте останаха 6 и с мама Джеси вкъщи е... страхотно.

Аууу страхотни са. Всички различни. Много много са сладки. Беличкото е голям сладур..всички де. Дано скоро си намерят добри стопани :)))

Благодаря, но колкото и да е сладко беличката май има проблем и не чува, понякога реагира, понякога - не. Не знам какво ще правим, обмисляме варианта да я задържим. Но как можем да бъдем сигурни дали чува?

#4199 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 January 2012 - 04:47 PM

с предизвикани шумове...и според реакциите.Или ветеринарен преглед.
User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

#4200 Потребителят е офлайн   melina_a Икона

Публикувано: 10 January 2012 - 08:54 PM

Здравейте :) Имам един такъв мъжки в нас, на 2г.6м. И той като всички останали - изключително енергичен, подвижен и мнооооогооо голям лигльо. Като го видят по улиците и му казват, че е "нацепена батка" (по бургаски). Пълен господар на къщата е :) ... а също така явно иска да е господар навсякъде. Докато беше мъничък нямаше проблеми с другите кучета, играеше си и дори можех да го пускам без подвод. Ама от близо година започна да става доста агресивен към мъжките кучета, без значение от ръста им и породата. Наскоро даже скъса един от поводите, за да ходи да се бие... А тази пролет на плажа го гризна леко едно хъски и си мисля, че оттогава нещо му прещрака. Та, някой, случайно да има такъв проблем с кучето си?? И има ли как отново да стане поне мааалко по-социален тип?

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#4201 Потребителят е офлайн   Aneliya.Nik Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 January 2012 - 10:43 AM

Не реагира на никакви шумове, дори не си мърда ушите... Но за сметка на това не изпуска нищо от поглед, много е дива и много много приказлива, все мрънка нещо... Въпреки всичко няма да я обичаме по-малко Качена снимка Тя си е уникална

http://www.youtube.c...eature=youtu.be

Ето какво правят нейните сестрички, няма спиране, много са сладки и много много шумни, такова чудо едва ли има другаде Качена снимкаДано скоро си намерят добри стопани, за да остане нееещо от този дом Качена снимка

#4202 Потребителят е офлайн   bizzardy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 January 2012 - 11:13 AM

Aneliya.Nik невероятни бандити са:))) Браво. Как им насмогва майка им само не знам, милата. А и вие как насмогвате да чистите след тях :)))))
Джафи вчера му мина третата ваксина и вече ще съм по-спокойна навън. Всичко си върши навън, но и вкъщи :((((( Никой не споменава да се изнервя от кученцето..нещо в мен ли е проблема? Много обичам кучета и цял живот съм имала, но вечер понякога Джафи направо ме изкарва извън кожата. Дали като попорасне ще стане малко по-малко досаден и правещ бели. Поизгриза малко от мазилката на стената, едно дървено ръбче от една масичка, но само това е. От към бели не мога да се оплача, но може би, защото стои само в едната стая, в която имам минимум неща за рушене. Не го пускам още сам в другите стаи, защото са с килими, а той не стиска. Играе си с един голям плюшен мечок /или костенурка-сменям ги като ги пера/, спи върху тях, ама и много им налита......така да кажа с мераци. А е още на три месеца :(((
Както и да е-да не се оплаквам :)))) Просто се надявам малко да се кротне, за да мога да му се нарадвам без да се опитва да ми захапе носа.
Приятен ден:)))
User's Signature

#4203 Потребителят е офлайн   miki72 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 11 January 2012 - 12:19 PM

Присединявам се с разбойник на име Фреди
User's Signature

[Качена снимкаКачена снимка

#4204 Потребителят е офлайн   bizzardy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 January 2012 - 12:24 PM

Показване на мнениетоmiki72, в 11 January 2012 - 12:19 PM, написа:

Добре дошъл:))) Давай снимки:)
User's Signature

#4205 Потребителят е офлайн   bizzardy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 January 2012 - 12:24 PM

Показване на мнениетоmiki72, в 11 January 2012 - 12:19 PM, написа:

Добре дошъл:))) Давай снимки:)
User's Signature

#4206 Потребителят е офлайн   miki72 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 11 January 2012 - 01:02 PM

наличните ми снимки се оказаха по -големи от възмозността за качване ще направя нови и ги пускам
User's Signature

#4207 Потребителят е офлайн   miki72 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 11 January 2012 - 01:06 PM

извинения за грешката при писане
приемам съвети по отношение на приучване към хигиенни навици на младежа ,/ взехме го сравнително голям на 4 месеца и не е научен на такива,пробвахме с капки без успех/
User's Signature

#4208 Потребителят е офлайн   bandit Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 11 January 2012 - 02:57 PM

Показване на мнениетоAneliya.Nik, в 11 January 2012 - 10:43 AM, написа:

Не реагира на никакви шумове, дори не си мърда ушите... Но за сметка на това не изпуска нищо от поглед, много е дива и много много приказлива, все мрънка нещо... Въпреки всичко няма да я обичаме по-малко Качена снимка Тя си е уникална

Ето какво правят нейните сестрички, няма спиране, много са сладки и много много шумни, такова чудо едва ли има другаде Качена снимкаДано скоро си намерят добри стопани, за да остане нееещо от този дом Качена снимка

Аууу , тези малките са големи палавници , при вас наистина изглежда голяма лудница :ab_041: , страхотни са всичките , стискам палци да си намерят добри и търпеливи стопани :ae_085: И аз много се чудя как да го възпитаваме нашия Бандит вече, за голямата работа почти свикна навън , всеки ден излиза по 3 пъти , от които единия път разходката е минимум час , но продължава да пишка на вестниците през половин час :dh_188: Когато му скимне и мине покрай тях и оп - веднага ги препикава и аз взех да се ядосвам вече с него. Не знам дали да не ги махна вече тия вестници и да почнем да му се караме като пишка вкъщи , дали вече може да се стиска - на 3 месеца е . Чакам съвети :rc_036:

#4209 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 January 2012 - 03:34 PM

Показване на мнениетоAneliya.Nik, в 11 January 2012 - 09:43 AM, написа:

Няма как да не спомена нещо което ме глоджи.Нали си давате сметка ,че най-вероятно проблемът е наследствен,а не придобит.Нека да ви радва много ,но пък и вие си вземете поука...
Радвам се на всички кученца в този форум,но пък се дразня когато собствениците на бебета хей така лекичко пускат снимчици с пожелание скоро да си намерят нови стопани.Хем не се нарушават правилата на форумът за обяви ,хем постовете са подканящи за контакт на лични.Както и да е,вие си знаете,но пък нямаше как да не споделя какво мисля.
Поздрави
User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

#4210 Потребителят е офлайн   bizzardy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 January 2012 - 05:37 PM

Показване на мнениетоbandit, в 11 January 2012 - 02:57 PM, написа:

Показване на мнениетоAneliya.Nik, в 11 January 2012 - 10:43 AM, написа:

Аууу , тези малките са големи палавници , при вас наистина изглежда голяма лудница :ab_041: , страхотни са всичките , стискам палци да си намерят добри и търпеливи стопани :ae_085: И аз много се чудя как да го възпитаваме нашия Бандит вече, за голямата работа почти свикна навън , всеки ден излиза по 3 пъти , от които единия път разходката е минимум час , но продължава да пишка на вестниците през половин час :dh_188: Когато му скимне и мине покрай тях и оп - веднага ги препикава и аз взех да се ядосвам вече с него. Не знам дали да не ги махна вече тия вестници и да почнем да му се караме като пишка вкъщи , дали вече може да се стиска - на 3 месеца е . Чакам съвети :rc_036:

И ние така се чудим какво точно да правим с възпитанието на Джафи за пишкането. Работим стандартно работно време и няма как да го изкарваме по-често от двете разходки сега. И се чудя дали трябва да започнем да му се караме като пишка вкъщи, защото иначе как той сам да се досети, че не трябва.
Исках да попитам за Бандит, а и за други де, като ги возите в кола как се държат? Джафи не му става лошо, качва си се без проблем, но много шава и непрекъсното скримуца нещо-ама нон стоп.
Между другото братчето Бандит става все по-красив :)))))

Пропуснах да добавя към desi79, че не виждам нищо лошо хората тук да си показват мъниците. Аз лично като търсих кученце исках да го взема от човек, и то от човек, който се грижи добре за кучето си. а в този форум според мен са само такива хора. А въпроса с чистокръвието и т.н. хич не бива да ни вълнува ако си обичаме и харесваме кученцето. Стига това да не води до здравословни проблеми /споменавам го защото наистина не съм запозната дали чифтосването на нечистокръвни води до някакви проблеми/

Това мнение е редактирано от bizzardy: 11 January 2012 - 05:40 PM

User's Signature

• (275 Страници) +
  • « Първа
  • 209
  • 210
  • 211
  • 212
  • 213
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема