Dog.bg Форуми : Джак Ръсел териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (275 Страници) +
  • « Първа
  • 210
  • 211
  • 212
  • 213
  • 214
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Джак Ръсел териер

#4211 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 11 January 2012 - 05:54 PM

Здравейте на всички имам въпрос към вас и съответно нужда от съвет!
Позванавам една красавица от породата Дак Ръсел Териер много е умна, схватлива, няма грешка, на година и половина е, хранена е с хубава храна, не й липсва физическо натоварване и всякакви грижи, но отвреме навреме похапва лайна! Въпросът ми е има ли конкретна причина да го прави, според вас и как мога да я отуча?
Не познавам много добре особеностите и характера на породата, затова се надявам вие да ми дадете насоки . . .
User's Signature

Качена снимка

#4212 Потребителят е офлайн   izidra Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 11 January 2012 - 09:41 PM

Показване на мнениетоdesi79, в 11 January 2012 - 01:34 PM, написа:

Показване на мнениетоAneliya.Nik, в 11 January 2012 - 09:43 AM, написа:

Не реагира на никакви шумове, дори не си мърда ушите... Но за сметка на това не изпуска нищо от поглед, много е дива и много много приказлива, все мрънка нещо... Въпреки всичко няма да я обичаме по-малко Качена снимка Тя си е уникална

http://www.youtube.c...eature=youtu.be

Ето какво правят нейните сестрички, няма спиране, много са сладки и много много шумни, такова чудо едва ли има другаде Качена снимкаДано скоро си намерят добри стопани, за да остане нееещо от този дом Качена снимка

Няма как да не спомена нещо което ме глоджи.Нали си давате сметка ,че най-вероятно проблемът е наследствен,а не придобит.Нека да ви радва много ,но пък и вие си вземете поука...
Радвам се на всички кученца в този форум,но пък се дразня когато собствениците на бебета хей така лекичко пускат снимчици с пожелание скоро да си намерят нови стопани.Хем не се нарушават правилата на форумът за обяви ,хем постовете са подканящи за контакт на лични.Както и да е,вие си знаете,но пък нямаше как да не споделя какво мисля.
Поздрави

Desi 79, в никакъв случай не искам да излезне, че взимам страна в написаното по-горе. Въпреки всичко имам мнение, което в никакъв случай не налагам и то е, че се изисква голяма смелост и доблест да признаеш, че има проблем в кучилото, а не да криеш и печелбарстваш. Освен това доколкото разбрах Anelya смята да задържи кученцето, а не да прикрие недостатъка му и да го обрече на улицата. Изразявам мнение, защото сме се нагледали на малки сладки мъници с родословие от Чехия или Словакия, които в крайна сметка са продукт на ферми и нямат нищо общо със стандарта, и според това което аз съм видяла по разни форуми, литература и клипчета продължавам да смятам, че тяхното кучило наистина се доближава най-много до стандарта, поне визуално. Може би нямам право да изразявам мнение особено като се има предвид, че ние също сме имали кучила от родословен татко и Джаки /родословен баща и не родословна майка/ и която в крайна сметка е без родословие, но считам, че мога да кажа, че направихме да кажем поне наполовина /по отношение на родословието/ от това което правят истинските развъдчици. Двамата родители изследвани за бруцелоза, дисплазия и луксация типична за породата, отлични условия, ехографи и никакви компромиси във всяко едно отношение. Дори новите им стопани са споменавали, че са с изградени хигиенни навици към което е трудно да се стремиш с 5 малки ръсела на 50 - 60 дни, те просто се наблюдават и учат едно от друго и са търсили познатото им и в новите им семейства. Само да спомена, че когато търсихме мъжки за Джаки имах запитване от прекрасен така да го наречем екземпляр от породата, но хората показаха същата искренност като Anelya и написаха, че кученцето им е глухо. Естествено прекарах часове пред компютъра, защото исках да отвърна адекватно на искреността им и просто им цитирах цифрите по отношение на наследствеността, цифрите които както повечето от нас знаят никога не лъжат. Подчертавам, че не познавам Anelya, нито мога да кажа дали поста ми си заслужава, това което знам е че й прави чест е да сподели, въпреки че най-вероятно е очаквала и такива коментари, които не отричам са градивни. Знам само, че днес си направих труда отново да прегледам снимките й и да намеря тази малка душица, която за стандарта е такава рядкост и която ако имах възможност щях да взема у дома, макар и глуха, защото дори и в предаването Breeding All about it на Animal Planet кученцето което представя породата е чисто бял Парсън Ръсел Териер. Не съм дотолкова запозната, но се ангажирам да поровя, прочета и запозная /разбира се за себе си/, но ми се върти из главата някаква връзка с белия цвят, както и с инбридинга към който между другото не малко развъдчици се стремят, но който дава подобни резултати. Огледайте се бе хора всички гоним стандарт и имаме претенции, а в парковете е пълно с "родословни" ръсели отговарящи на стандарта Toy Fox Terrier. Най-вероятно дългия ми пост ви е отегчил, затова ще кажа обичате ли животните обичате себе си, ближния и можете да давате, важното е, че сте намерили своят другар. За себе си знам, че настъпи ли момента ще взема за другар на Джаки някоя обречена душица и ще й дам толкова от себе си колкото бих дала и на най-родословното куче.
User's Signature

Качена снимка

#4213 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 January 2012 - 09:29 AM

Не съм имала намерение да нападам,надявам се да съм била разбрана правилно.Нямам нищо против неродословните кучета,притежателка съм на такова....Споделих мнението си,както правим всички в този форум.Да,споделила е,но дори и да не беше това е нещо ,което няма как да се скрие.Единствено мога да я поздравя,че ще го остави за себе си и няма да натовари друг с грижата,възпитанието и отглеждането на глухо кученце.Просто,защото не всеки би се нагърбил с такава задача.Чета отдавна този раздел на форумът и не мога да отрека ,че цялата информация тук винаги е поднесена с много любов,но това не омаловажава факта ,че при такива връзки не знаеш от къде ще изскочи проблем.Съгласете се ,че много,много малко хора с неродословни кучета правят изследвания за наследствено предавани болести.
Относно това ,което сте написал/а за вашето куче-най големият компромис е ,че връзката е между родословно и неродословно.Честно,много пъти съм се питала ,защо?,каква е причината да имаш родословно и да го заплодиш с неродословно?
Както и да е,всеки прави това ,което иска и му е удобно.Пак пожелавам кученцето да ги дари с много радост и прекрасни моменти и да се справят с лекота с възпитанието му :smile:
User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

#4214 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 January 2012 - 09:39 AM

http://forum.dog.bg/...0&#entry1011534
User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

#4215 Потребителят е офлайн   charlie2008 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 January 2012 - 10:36 AM

Показване на мнениетоFlawless, в 11 January 2012 - 05:54 PM, написа:

Позванавам една красавица от породата Дак Ръсел Териер много е умна, схватлива, няма грешка, на година и половина е, хранена е с хубава храна, не й липсва физическо натоварване и всякакви грижи, но отвреме навреме похапва лайна! Въпросът ми е има ли конкретна причина да го прави, според вас и как мога да я отуча?
Не познавам много добре особеностите и характера на породата, затова се надявам вие да ми дадете насоки . . .

Ами те всички ги обичат, за кучетата е деликатес осбено човешките. Трябва да се отучи като всичко лошо което правят: НЕ и награда.
Доколкото знам това го правят когато им липсва Калиий, когато поиска да хапне ако, кжете не и дайте за награда БАНАн9мн богат на калий).
Банан може да да давате също така и от времем на време. При нас работи.

#4216 Потребителят е офлайн   charlie2008 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 January 2012 - 10:41 AM

Показване на мнениетоВ.Павлов, в 03 January 2012 - 09:20 PM, написа:

Да ви питам нещо.
Вчера си взех джак ръсел, женски. Но гледам, че на всички териери ушите им са клепнали, а на моята ушите стърчат. Това нормално ли е ?

П.П.: Храни се с гранули с калции.

Не е нормално. Не давайте допълнително Калций. В БГ 50% от йаковете са с Изправени Уши. Ако няма да го ползвате за лов няма проблеми. Клепналите уши предпазват от замърсяване когато влиза в лисичи дупки.

#4217 Потребителят е офлайн   charlie2008 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 January 2012 - 10:49 AM

Показване на мнениетоmelina_a, в 10 January 2012 - 08:54 PM, написа:

Здравейте :) Имам един такъв мъжки в нас, на 2г.6м. И той като всички останали - изключително енергичен, подвижен и мнооооогооо голям лигльо. Като го видят по улиците и му казват, че е "нацепена батка" (по бургаски). Пълен господар на къщата е :) ... а също така явно иска да е господар навсякъде. Докато беше мъничък нямаше проблеми с другите кучета, играеше си и дори можех да го пускам без подвод. Ама от близо година започна да става доста агресивен към мъжките кучета, без значение от ръста им и породата. Наскоро даже скъса един от поводите, за да ходи да се бие... А тази пролет на плажа го гризна леко едно хъски и си мисля, че оттогава нещо му прещрака. Та, някой, случайно да има такъв проблем с кучето си?? И има ли как отново да стане поне мааалко по-социален тип?

Това е нормално за ДРТ. Не забравяйте че те са селецтирани за лов на хищници! Не трябва да изпитват страх. Даже страха и срамежливоста се наказват по изложбите. Ако прекалената му агресивност ви претиснява може да го кастрирате, тогава ще иска да си играе само.

#4218 Потребителят е офлайн   charlie2008 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 January 2012 - 10:54 AM

Здравейте :) Имам един такъв мъжки в нас, на 2г.6м. И той като всички останали - изключително енергичен, подвижен и мнооооогооо голям лигльо. Като го видят по улиците и му казват, че е "нацепена батка" (по бургаски). Пълен господар на къщата е :) ... а също така явно иска да е господар навсякъде. Докато беше мъничък нямаше проблеми с другите кучета, играеше си и дори можех да го пускам без подвод. Ама от близо година започна да става доста агресивен към мъжките кучета, без значение от ръста им и породата. Наскоро даже скъса един от поводите, за да ходи да се бие... А тази пролет на плажа го гризна леко едно хъски и си мисля, че оттогава нещо му прещрака. Та, някой, случайно да има такъв проблем с кучето си?? И има ли как отново да стане поне мааалко по-социален тип?

А нашия го ухапа един ДРТ 2 пъти по дребен от него преди да ги разделим, просто побесня от яд че не можа да си го върне. Много са злопаметни -сега само да го надуши от 200м и почва да ръмжи и да се зъби.

#4219 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 January 2012 - 05:57 PM

Показване на мнениетоcharlie2008, в 12 January 2012 - 10:36 AM, написа:

Показване на мнениетоFlawless, в 11 January 2012 - 05:54 PM, написа:

Ами те всички ги обичат, за кучетата е деликатес осбено човешките. Трябва да се отучи като всичко лошо което правят: НЕ и награда.
Доколкото знам това го правят когато им липсва Калиий, когато поиска да хапне ако, кжете не и дайте за награда БАНАн9мн богат на калий).
Банан може да да давате също така и от времем на време. При нас работи.

Благодаря! Ще пробваме с банан!
User's Signature

Качена снимка

#4220 Потребителят е офлайн   melina_a Икона

Публикувано: 12 January 2012 - 07:48 PM

Показване на мнениетоcharlie2008, в 12 January 2012 - 10:49 AM, написа:

Това е нормално за ДРТ. Не забравяйте че те са селецтирани за лов на хищници! Не трябва да изпитват страх. Даже страха и срамежливоста се наказват по изложбите. Ако прекалената му агресивност ви претиснява може да го кастрирате, тогава ще иска да си играе само.

Е, вече съм по-спокойна, че не е едиственият :) Много благодаря! Колкото до кастрирането - не ми се иска да го лишавам все още от удоволствията на живота. Иначе това, че са злопаметни наистина е така - с една болонка имат отдавнашна кавга и всеки път като се засекат започва лудото ръмжене, лаене и дърпане и влачене :)

#4221 Потребителят е офлайн   Stenben Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 January 2012 - 08:45 AM

Показване на мнениетоmiki72, в 11 January 2012 - 01:06 PM, написа:

извинения за грешката при писане
приемам съвети по отношение на приучване към хигиенни навици на младежа ,/ взехме го сравнително голям на 4 месеца и не е научен на такива,пробвахме с капки без успех/

Здравей,колкото и да прозвучи кофти ще се наложи да поизтърпиш още 2 месеца към 6-6,5месеца ще видиш,че ще започне да стиска все повече и повече.Бъгси е вече на 9 и сега като го изведа от 9 до 10 часа сутринта,до следващата разходка (късния следобед или привечер)не пуска нито капка
:md_064:
User's Signature

bugsy-jack russel terrier

#4222 Потребителят е офлайн   miki72 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 13 January 2012 - 10:05 AM

Показване на мнениетоStenben, в 13 January 2012 - 08:45 AM, написа:

Показване на мнениетоmiki72, в 11 January 2012 - 01:06 PM, написа:

извинения за грешката при писане
приемам съвети по отношение на приучване към хигиенни навици на младежа ,/ взехме го сравнително голям на 4 месеца и не е научен на такива,пробвахме с капки без успех/

Здравей,колкото и да прозвучи кофти ще се наложи да поизтърпиш още 2 месеца към 6-6,5месеца ще видиш,че ще започне да стиска все повече и повече.Бъгси е вече на 9 и сега като го изведа от 9 до 10 часа сутринта,до следващата разходка (късния следобед или привечер)не пуска нито капка
:md_064:

Благодаря за отговора
колкото до търпението имам го, въпроса е да свикне на навици като започнем да го извеждаме навън/ остават още 15 дни до този момент/
User's Signature

[Качена снимкаКачена снимка

#4223 Потребителят е офлайн   bizzardy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 January 2012 - 10:38 AM

Добро утро :db_046:
Бихте ли споделили какви бели са ви направили малките кучовци и дали с нарастване на възрастта намаляват пораженията. Притеснявам се как ще пускаме Джафи в другите стаи сам, при положение, че винаги намира каква нова беля да свърши в стаята, в която стои през деня-а тя е максимално обезопасена :(
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#4224 Потребителят е офлайн   miki72 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 13 January 2012 - 12:51 PM

Показване на мнениетоbizzardy, в 13 January 2012 - 10:38 AM, написа:

Бихте ли споделили какви бели са ви направили малките кучовци и дали с нарастване на възрастта намаляват пораженията. Притеснявам се как ще пускаме Джафи в другите стаи сам, при положение, че винаги намира каква нова беля да свърши в стаята, в която стои през деня-а тя е максимално обезопасена :(

Нашият бандит- Фреди е от коледа в къщи/ това си пожела синът ми за празника/ така че това е подаръкът му, а и не само за него,а и за цялата ни къща , защото сме му позволили свободен достъп навсякъде.Общо взето засега няма големи поражения освен един обелен тапет и чифт изгризани пантофи и джапанки, но е голям фен на чорапи и краде от където може ,но си ги носи в креватчето / като сврака каквото липсва го намираме там/
за сега по скоро ни забавлява с пакостите си , но за напред знаеш ли ...............
Вече прави и номера като си обръща креватчето , мушка се под него и пълзи с него като костенурка
User's Signature

[Качена снимкаКачена снимка

#4225 Потребителят е офлайн   bizzardy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 January 2012 - 01:04 PM

Показване на мнениетоmiki72, в 13 January 2012 - 12:51 PM, написа:

Нашият бандит- Фреди е от коледа в къщи/ това си пожела синът ми за празника/ така че това е подаръкът му, а и не само за него,а и за цялата ни къща , защото сме му позволили свободен достъп навсякъде.Общо взето засега няма големи поражения освен един обелен тапет и чифт изгризани пантофи и джапанки, но е голям фен на чорапи и краде от където може ,но си ги носи в креватчето / като сврака каквото липсва го намираме там/
за сега по скоро ни забавлява с пакостите си , но за напред знаеш ли ...............
Вече прави и номера като си обръща креватчето , мушка се под него и пълзи с него като костенурка

:)))))))))) голям веселяк изглежда е Фреди. При вас предполагам почти през целия ден има някой у вас-щом имате и детенце. При нас проблемът е, че и двамата работим стандартно офис време-от около 9 до 18- и това е периодът с белите-къса си вестниците, нагриза кашоните, с които скрихме кабелите, леко обели от едната стена, наръфа ръбчетата на масичката на тв-то, и направи малка дупка на шалтето на дивана. За мен не е голяма тревога, но сме на квартира и ще трябва да възстановим всичко. Това също не ме притеснява, защото засега не са много "скъпи" щетите. Притеснява ме да не започне по-големи бели да прави.... но няма как:)))))

П.С. моля те качи снимки на Фреди-изглежда голям сладур :)))
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#4226 Потребителят е офлайн   Stenben Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 January 2012 - 02:51 PM

Показване на мнениетоbizzardy, в 13 January 2012 - 01:04 PM, написа:

Показване на мнениетоmiki72, в 13 January 2012 - 12:51 PM, написа:

:)))))))))) голям веселяк изглежда е Фреди. При вас предполагам почти през целия ден има някой у вас-щом имате и детенце. При нас проблемът е, че и двамата работим стандартно офис време-от около 9 до 18- и това е периодът с белите-къса си вестниците, нагриза кашоните, с които скрихме кабелите, леко обели от едната стена, наръфа ръбчетата на масичката на тв-то, и направи малка дупка на шалтето на дивана. За мен не е голяма тревога, но сме на квартира и ще трябва да възстановим всичко. Това също не ме притеснява, защото засега не са много "скъпи" щетите. Притеснява ме да не започне по-големи бели да прави.... но няма как:)))))

П.С. моля те качи снимки на Фреди-изглежда голям сладур :)))

Такааа...колкото до пакостите най-важен е човешкия фактор-ако не сме си прибрали това което не искаме да бъде повредено нямаме право да се сърдим,хубавото е,че любимците ни са от малка порода което не им позволява да вършат мн.грандиозни пакости НО по моите наблюдения до момента с напредването на възрастта Бъгси започна да прави повече "простотий".Когато беше в периода между 2и4,5месеца,нямаше кой знае какви поражения но после започна:кабели(включително и включени в ел мрежата което си е доста притеснително и опасно),джапанки,опити за работа с компютър(добре,че видях мишката навреме в обятията му),"четене" на разни рекламни брошурки и списания и разни другилеки нагризвания.За да предотвратя всякакви такива случки преди всяко излизане когато се наложи да го оставя сам 1 Прибирам абсолютно всичко,което би могъл да унищожи или с което да се нарани и 2 Стои само в една стая без достъп до другите защото иначе излизането би се превърнало в едночасова подготовка преди това. Хубавото е,че след като преминат една определена възраст(която е около 1,5г ) горе долу понеже всяко едно животно все пак е строго индивидуално и лично аз винаги съм се чудел когато чуя разни хора да определят "тази порода са такива,онази порода са иначе и т.н.,кучетата спират с пакостите (поне това съм видял при майката и бащата на моето куче тъй като собственика им ми е мн.близък и буквално са ми израстнали пред очите.
Търпение и успех на всички(пожелавам си го и аз) и се извинявам ако съм отегчил някого с дългите си размисли :md_064:
User's Signature

bugsy-jack russel terrier

#4227 Потребителят е офлайн   Diversia Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 January 2012 - 05:51 PM

Изрових една бебешка снимка на Снупи :wub:
И малко смешни снимки от миналата седмица :af_089:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#4228 Потребителят е офлайн   Jackey Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 January 2012 - 01:54 PM

Колко пъти трябва да се храни Джакче на 4 месеца
храня го с Роял канин 3 пъти на ден така ли да продължа ???

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#4229 Потребителят е офлайн   sarvankata Икона

Публикувано: 14 January 2012 - 01:55 PM

Здравейте, Джаковци :)
имам една непослушница Тара, на 2 месеца е и имам ГОЛЯМ ПРОБЛЕМ с биологичните и нужди. Целия апартамент е с теракот и се е превърнал в кучешка тоалетна. Искаме да я научим да ходи само в банята но без никакъв успех. МОЛЯ ВИ дайте ни съвет как да я научим да ходи в банята по нужда и как да я отучим да се оплякчава където и падне.
ПОследно вчера ни продадоха едни какпки за привличане на кучета да ходят там да пикат , но нашта хубавица ги облизва и се изпуска където и падне.
Благодаря:) :) :)

#4230 Потребителят е офлайн   Jackey Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 January 2012 - 02:09 PM

Показване на мнениетоsarvankata, в 14 January 2012 - 01:55 PM, написа:

Здравейте, Джаковци :)
имам една непослушница Тара, на 2 месеца е и имам ГОЛЯМ ПРОБЛЕМ с биологичните и нужди. Целия апартамент е с теракот и се е превърнал в кучешка тоалетна. Искаме да я научим да ходи само в банята но без никакъв успех. МОЛЯ ВИ дайте ни съвет как да я научим да ходи в банята по нужда и как да я отучим да се оплякчава където и падне.
ПОследно вчера ни продадоха едни какпки за привличане на кучета да ходят там да пикат , но нашта хубавица ги облизва и се изпуска където и падне.
Благодаря:) :) :)

Ще се научи като попорастне още с 2-3 месеца :) имайте търпение само.
още е малко няма как да се стиска и да си запомни мястото кадето да ходи
нашето беше същото навсякаде ходеше дори сега като се заиграе се изпуска в къщи
иначе се научи като му кажем "ХЙДЕ ДА ПИШКАШ" и му отваряме вратата на терасата
но с много повторения Много са умни научават се на каквото си помислиш само се иска занимание
схващат доста бързо :)

• (275 Страници) +
  • « Първа
  • 210
  • 211
  • 212
  • 213
  • 214
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема