Джак Ръсел териер
Публикувано: 27 February 2008 - 10:54 AM
В момента се учим да пишкаме в банята, и след като въведох наградките нещата стават все по лесно.
Сега обаче се появи друг проблем , започна да рови в саксията на палмата и да яде пръст от там.
Искам да попитамн някой от вас срешал ли се е с този проблем и как се е справил.... :sos:
Публикувано: 27 February 2008 - 03:05 PM
А за пръстта в саксиите - Трой още отвреме навреме се опитва и той да рови, а в парка направо се вманиачава и копае ли копае. Просто трябва да го следите и да му "правите забележки", и да не го оставяте сам в помещение със саксии ;)
Публикувано: 27 February 2008 - 06:40 PM
Публикувано: 27 February 2008 - 08:12 PM
Непременно ще питам вета, въпреки че той каза че роял канин и витамините калци плюс, които му даваме са напълно достатъчни за момента за Бари.
Бих качила и още снимки но ми е много трудно да го фокосирам той е в постоянно движение/освен когато спи/ и на останалите снимки има само ухо , опашка или друга част от него не и целия. :rolleyes:
За сега още не мога да го приуча да пишка в банята. Когато е с мен там / и само с мен не с приятелят ми/ върши всичко там и получава награда естествено.
Когато е сам обаче или само с прителят ми в къщи нещата се объркват някак си...
Има ли надежда?
Или ще лъскам още един месец горе доло докато не дойде време за разходка в парка B)
Публикувано: 27 February 2008 - 09:25 PM
Публикувано: 27 February 2008 - 10:23 PM
Публикувано: 28 February 2008 - 07:05 AM
Цитат
Публикувано: 28 February 2008 - 10:14 AM
Радвам се че си имаме наборче във форума , дано да сме си полезни един на друг.
Бари е внесен от Унагрия, ние го купихме от Варна. Родословие нямаме.
Моя скромен дву седмичен опит показва че кучето е доста умно и схватливо и с повече търпение подлежи на обучение, дано да не ме опровергае след това.
Иначе за белите какво да разкавам освен една опикана къща, имаме прегризан кабел на лаптопа, изровена саксия, 2 разплетени пътеки :rolleyes:... за друго не се сещам. За щастие още не проявява интерес към обувки и чехли, дано така да си остане и за напред
Ето още малко славни фотографий :
Публикувано: 28 February 2008 - 10:30 AM
Публикувано: 28 February 2008 - 10:47 AM
Цитат
просто е трябвало да му я купират като е бил по- малък, все пак кучето тича доста бързо и скача много и на високо според мен за това се налага да е с къса опашка.Като порасне то опашката също ще порасне и може да му е пречка, това е моето скромно мнение, да кажат по- опитните... иначе Уго е много сладък като плюшена кукла :wub:
Aз лично пък имам съмнение че нашия пакостник е много висок, и ми се струва че ще стане повече от 30 см, както съм чела че е височината на Джак Ръселите..
Публикувано: 28 February 2008 - 12:10 PM
И Уго е голям пакостник - ние също имаме прегризан кабел на компютъра, много пишо и много изядени пантофи :)) А също така и много накъсани вестници - тъй като те са неговият най-голям враг /нали се възпитаваме чрез тях/.
Относно купирането - нашият ветеринар ни обясни, че това вече е забранено със закон.
Публикувано: 28 February 2008 - 01:13 PM
Вие с какво се храните, какви витамини вземате, и кога почвате с разходките? :P
ние не се възпитаваме с вестници, той все още разбира от не, и свива ушите, пляснах го веднъж с кърпата и това е,
а иначе се опитахме да се учим да пишкаме в/у вестници неуспешно той ги изрива и пак на плочикте. От скоро пишка в банята обаче получава награда след това.Накарах го с puppy trainer капки и ужасна миризма които капем в/у памперс и той се насочва на там. Така леко по леко обаче спрях да капя капките защото не се диша от смрад и сега само памперс не винаги го улучва но поне е в банята :->)
Публикувано: 29 February 2008 - 03:38 PM