Джак Ръсел териер
Публикувано: 19 July 2012 - 09:11 PM
Много ви благодаря за информацията която ми дадохте! Накарахте ме да се влюча още повече в тази порода кучета :)
Харесах си едни кученца и бих искал да чуя вашето мнение за тях, ще се радвам ако споделите какво мислите само по-снимки разбира се ;)
Ето сладки снимки на мама, тате и мъниците :P
Публикувано: 20 July 2012 - 12:40 AM
Starky, в 19 July 2012 - 09:11 PM, написа:
Много ви благодаря за информацията която ми дадохте! Накарахте ме да се влюча още повече в тази порода кучета :)
Харесах си едни кученца и бих искал да чуя вашето мнение за тях, ще се радвам ако споделите какво мислите само по-снимки разбира се ;)
Ето сладки снимки на мама, тате и мъниците :P
Мен ако ме питаш взимай ги на куп всичките

Публикувано: 20 July 2012 - 08:30 AM
Chriss, в 17 July 2012 - 01:17 PM, написа:
bizzardy, в 15 July 2012 - 08:21 PM, написа:
katetol, в 15 July 2012 - 06:27 PM, написа:
Много ми допадна това мнение-благодаря :))) По принцип сме направили всичко писано по-горе. Когато е сам стои само в кухнята, като диванът е покрит стабилно с одеяла, кабелите са прикрити с пълни кашони, възглавниците на дивана са махнати, дървените столове са сменени с метални и т.н. За нивото на кучето е малко спорен въпосът, тъй като за това кенгуру няма ниво-и таванът е на неговото ниво. Той е по-висок от стандарта на джак-ръсел и скача като бълха :) Затова и махнах снимки и магнити от хладилника /доста голям и висок хладилник/ Играчките са му около 20 поне от всички видове-големи плюшени мечовци, малки плюшки, които обича да пори, топки, кокали и всякакви такива. Като при това почти всеки ден му давам нова играчка или добре забравена стара. Спрейове против гризане сменихме два, но няма ефект. Общо взето ясно ми е, че е хипер активен и му е скучно цял ден. Свикнахме. Просто се надяваме наистина след като стане на годинка да почнат да намаляват тези неща. но пък от друга страна кой ни е карал да си взимаме куку куче:)))))))))
Вероятно на Вашето куче му липсва нещо. И ако съдя по моето - трябва да е внимание. Моята Сконси е най-милото, добро и умно куче, което съм виждала. Никога не е правила бели. Стои сама вкъщи, всички врати са й отворени и всичко й е на разположение. Може да играе цял ден, ако има с кого или пък да спи цял ден - също, ако има с кого. Единственият ни проблем е, че не обича да остава сама. Нито за минута. Може да си дреме денонощно, но не й сама. И го показва обикновено като лае, докато е самичка. Доколкото разбрах, вие работите по цял ден, а вечер Джафи спи в отделна стая. Това означава, че 9 часа сте на работа и може би още 9 часа спите. Всичко на всичко, вие прекарвате с него около 6 часа от денонощието, в най-добрия случай. Представете си едно малко дете, което е само по 18 часа и се общува с него само 6. Джак ръселите са много социални кучета, те са компаньони, не са създадени да стоят сами в апартамент. Аз изпитвам всекидневни угризения за часовете, когато Сконси е сама у нас и някакси несъзнателно си изградих режим да й се реванширам, като й позволявам всичко през времето, когато сме заедно. Свободна е да влиза във всяка стая на жилището, да се качва на всички мебели (с едно изключение), а вечер спим заедно. Това да отнемете водата на кученцето, особено в тези жеги ми се вижда жестоко. Или пък да го затворите само в стая, за да спи вечер. Това е лично мое мнение, разбира се. Но тези кучета са много умни и според мен, ако му дадете това, което иска, има голям шанс да Ви разбере правилно и да се отблагодари с послушание. Поне при нас е така. Относно пишкането, вие почти си отговорихте на въпроса с един от пост-овете. Щом се е напишкал дори докато лежи, това означава, че той просто все още не може да се стиска. Приемете го като едно малко дете. Заспал е около 23ч., вече към 4-5ч. си е взел съня, разбужда се, става, сам е (няма контрол, няма внимание) - разбира се, че ще се изпишка. След което, тъй като няма какво друго да прави, ще си доспи. На мен ми се струва логично. Но ако е при вас и му е комфортно - може да си доспи до сутринта, след което веднага го вадите навън, преди да си е свършил работата и до няколко дни - ще се научи. Помнете, че кученцата ИСКАТ да си вършат работата навън, за тях е по-приятно. Просто трябва да им покажете как и да им създадете навика. Ние пишкахме вътре до около година, но й личеш ясно, че не иска да го прави - знаеше, че е нередно. Просто не успяваше да стиска дълго време. Така че ... по-малко време прекарвайте в това да се оплаквате от мъника и от това колко черно дяволче е, а повече - да се опитате да разберете неговата гледна точка. Все трябва да има обяснение това поведение.
Напълно подкрепям вашето мнение. При нас ситуацията е абсолютно същата. Отначало не искахме кученцето да спи при нас, но постепенно се предадохме

Публикувано: 23 July 2012 - 01:55 PM

Публикувано: 23 July 2012 - 04:45 PM
Моето джакче също е мъниче , излизаме някъде от 2 седмици . При мен нещата се развиват по следния начин : ака предимно навън т.е случва се но много рядко като съм го нахранила към 10 вечерта , сутринта като стана да намеря някоя изненадка , но със всеки изминал ден нещата стават все по - добри . А относно пишкането , все още си пишка и вкъщи , не колкото в началото , но пак си пиша и у нас . Но това е нормално и до колкото знам до към 1 годинка си пишат вкъщи.

Публикувано: 24 July 2012 - 01:04 PM
Ady :), в 23 July 2012 - 04:45 PM, написа:
Моето джакче също е мъниче , излизаме някъде от 2 седмици . При мен нещата се развиват по следния начин : ака предимно навън т.е случва се но много рядко като съм го нахранила към 10 вечерта , сутринта като стана да намеря някоя изненадка , но със всеки изминал ден нещата стават все по - добри . А относно пишкането , все още си пишка и вкъщи , не колкото в началото , но пак си пиша и у нас . Но това е нормално и до колкото знам до към 1 годинка си пишат вкъщи.

Относно хигиенните навици. както и друг път сме коментирали тая болна тема всяко куче различно време му е необходимо за да почне да се съобразява къде да си върши нещата,до голяма степен оказва и опита и подхода на стопаните му но общо взето тия навици му се затвърждаваат и стават постоянни до около 1г.Например на Шона едното малко което го гледах по продължително на 3,5 м си вършеше нещата на вън даже и сутрин нямахме изненади,но като се започне една луда игра с децата и се на пишкваше но веднага му беше ясно че е збъркало.Лично аз при малките когато започнат да се извеждат ги изкарвам 5-10мин след като са се нахранили и тогава си акат (след храна съм забелязал че в тоя диапазон 5-10мин и след това си вършат работата а когато са и по малки до 5 мин и са се изакали)
Публикувано: 24 July 2012 - 02:35 PM
Публикувано: 24 July 2012 - 06:58 PM
Публикувано: 25 July 2012 - 12:39 PM
http://www.lex.bg/bg...ldoc/2135579104 - чл. 7, ал. 2, т. 19
Публикувано: 26 July 2012 - 12:45 PM
Ето ги Джаспър и Айра, които все още са си големи калпазани : D
Публикувано: 28 July 2012 - 09:56 AM

Публикувано: 28 July 2012 - 10:58 AM
ruskov79, в 28 July 2012 - 09:56 AM, написа:

Ами като цяло това не е много похвално. Няма как един да направиш перфектно едно същество като го лишиш от част от тялото му.Природата ги в създала достатъчно красиви и невероятни сами по себе си и не е нужна чужда намеса :)

Публикувано: 30 July 2012 - 01:02 PM
Ady :), в 28 July 2012 - 09:58 AM, написа:
ruskov79, в 28 July 2012 - 09:56 AM, написа:

Ами като цяло това не е много похвално. Няма как един да направиш перфектно едно същество като го лишиш от част от тялото му.Природата ги в създала достатъчно красиви и невероятни сами по себе си и не е нужна чужда намеса :)

Ади, природата не е създала джак ръсел териера. Той е създаден за лов и опашките се купират с цел ловецът да може да измъкне кучето от тунел или дълбока дупка. И това няма нищо общо с "държавата" ни. В САЩ, например, купирането е рутинна процедура по избор на собственика, както беше и тук. При приемането ни в ЕС, автоматично приехме и техни директиви, които го забраниха. Аз мисля, че купираната опашка е отличителен и много чаровен белег на породата, който си струва да бъде запазен, за да изглежда тя така, както създателят й е решил.
Публикувано: 02 August 2012 - 05:43 PM