Dog.bg Форуми : Джак Ръсел териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (275 Страници) +
  • « Първа
  • 232
  • 233
  • 234
  • 235
  • 236
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Джак Ръсел териер

#4661 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 25 July 2012 - 12:39 PM

Купирането на опашки и уши вече е забранено и със ЗЗЖ. По принцип във ветеринарните кабинети не би следвало да се съгласяват на такъв тип операция ... Просто защото е незаконно
http://www.lex.bg/bg...ldoc/2135579104 - чл. 7, ал. 2, т. 19
User's Signature

Качена снимка

#4662 Потребителят е офлайн   radusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 July 2012 - 12:45 PM

Доста време не съм писала тук...
Ето ги Джаспър и Айра, които все още са си големи калпазани : D

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#4663 Потребителят е офлайн   milah Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 July 2012 - 08:43 PM

Показване на мнениетоradusha, в 26 July 2012 - 12:45 PM, написа:

Доста време не съм писала тук...
Ето ги Джаспър и Айра, които все още са си големи калпазани : D

Мама и Тате са станали още по-разкошни :-)
User's Signature

Качена снимка

#4664 Потребителят е офлайн   ruskov79 Икона

• Покажи галерията
Публикувано: 28 July 2012 - 09:56 AM

zdrasti na vsichki napulno sum saglasen za tova koeto otbeliazahte za kopiraneto na opashki i ushi no da vi kaja che vuv edna ot nai golejmite kliniki vuv plovdiv provet mi kazaha che niama problem i ako iskam shte i kopirat opashkata no posle razbrah che e kopirana ot choveka ot koito go vzehme taka che nali znaete che zakonite vuv bulgaria ne se spazvat i tova che bilo zabraneno kopiraneto voubshte ne gi pritesniava i obshto vzeto moga da vi kaja che vuv plovdiv sigorno nasiakude shte vi ia kopirat opashkata na kucheto :af_089: :dog: :flagbg: :ab_041: :flagbg:

#4665 Потребителят е офлайн   Ady :) Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 July 2012 - 10:58 AM

Показване на мнениетоruskov79, в 28 July 2012 - 09:56 AM, написа:

zdrasti na vsichki napulno sum saglasen za tova koeto otbeliazahte za kopiraneto na opashki i ushi no da vi kaja che vuv edna ot nai golejmite kliniki vuv plovdiv provet mi kazaha che niama problem i ako iskam shte i kopirat opashkata no posle razbrah che e kopirana ot choveka ot koito go vzehme taka che nali znaete che zakonite vuv bulgaria ne se spazvat i tova che bilo zabraneno kopiraneto voubshte ne gi pritesniava i obshto vzeto moga da vi kaja che vuv plovdiv sigorno nasiakude shte vi ia kopirat opashkata na kucheto :af_089: :dog: :flagbg: :ab_041: :flagbg:

Ами като цяло това не е много похвално. Няма как един да направиш перфектно едно същество като го лишиш от част от тялото му.Природата ги в създала достатъчно красиви и невероятни сами по себе си и не е нужна чужда намеса :) :beer: :dog: Ама за съжаление , всеки в нашата държавица се опитва да подмине закона .... за пари :dh_188: :ea_103:
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#4666 Потребителят е офлайн   Chriss Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 July 2012 - 01:02 PM

Показване на мнениетоAdy :), в 28 July 2012 - 09:58 AM, написа:

Показване на мнениетоruskov79, в 28 July 2012 - 09:56 AM, написа:

Ами като цяло това не е много похвално. Няма как един да направиш перфектно едно същество като го лишиш от част от тялото му.Природата ги в създала достатъчно красиви и невероятни сами по себе си и не е нужна чужда намеса :) :beer: :dog: Ама за съжаление , всеки в нашата държавица се опитва да подмине закона .... за пари :dh_188: :ea_103:

Ади, природата не е създала джак ръсел териера. Той е създаден за лов и опашките се купират с цел ловецът да може да измъкне кучето от тунел или дълбока дупка. И това няма нищо общо с "държавата" ни. В САЩ, например, купирането е рутинна процедура по избор на собственика, както беше и тук. При приемането ни в ЕС, автоматично приехме и техни директиви, които го забраниха. Аз мисля, че купираната опашка е отличителен и много чаровен белег на породата, който си струва да бъде запазен, за да изглежда тя така, както създателят й е решил.

#4667 Потребителят е офлайн   Rustiii Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 August 2012 - 07:09 PM

Здравейте и от меннн и моя сладък джак ръсел териер :)
Той е роден на 30.05.2012
При мен е от 30.07.2012
по сладко и лудо куче не съм вижал. много е игриво умно даже и при тази малка възраст нямам думи
името му е Ръсти ето го и него :)

Качена снимка

#4668 Потребителят е офлайн   kapanec Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Пчеларство,градинарство,животновъдство и др. тел:0878532677

Публикувано: 02 August 2012 - 05:07 AM

Честито да ви радва и слуша много Ръсти

#4669 Потребителят е офлайн   Rustiii Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 August 2012 - 04:07 PM

Благодаря ти.
Да попитам нещо защото съм нов тука,дали има някъде във форума тема само за тази порода смисъл такъв какво трябва да яде по колко пъти на ден ето такива неща ще съм ти много благодарен.
Благодаря предваритело :ba_025:

#4670 Потребителят е офлайн   kapanec Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 August 2012 - 05:43 PM

Храниш 2 или 3 пъти на ден според предписаните грамажи на ден за самата марка. ако не си изяжда порцията след 10-15 махаш останалото количество и до следващото хранене не му даваш или да го молиш да яде ,каквото си язеде това. него разглезвай или не се притеснявай ако по някога не си изяжда цялата порция за мойта Шона макар че е бременна и би трябвало да е по лакомна в тия жеги не винаги си язяжда порцията която е 120гр на ден .Както казват докторите здраво куче от глад не умира,понякога си придават номера и като ги разглезиш с попарки и др. глезотий после прекаляват с претенцийте си.така че малко по твърдост в самото начало не е излишна доката си изгради хранителните навици. Дано съм ти бил полезен с тоя дълг отговор

#4671 Потребителят е офлайн   Rustiii Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 August 2012 - 08:26 PM

Е много ти благодаря.
Знчи в момента доктора ми е казал суха храна и даже ми препоръча от коя да взема и винаги му слагам една и съща ако мога да го нарека "порция".
А относно глезенето за момента се опитвам да го накарам да спи на балкона.
Там си има играчки едко червенко дето да спи на него още няколко плата дето си седи на тях и като го оставя вечерта там и почва да лае да виее и мен ми става жал че не е при мене но мисля че така трябва да свикне.
Ако бъркам някъде ме поправи и дано не спамя много :)

#4672 Потребителят е офлайн   kapanec Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 August 2012 - 05:15 AM

Не бъркаш рано или късно ще свикне .Шона спи където и сложа леглото там си ляга понякога си отваря вратите и пробва рекцийте ни какви ще са. Но всичко с времето си колкото по порастват толкова по послушни стават стига да имат правилното възпитание от малки

#4673 Потребителят е офлайн   Rustiii Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 August 2012 - 07:51 AM

Значи правилно права добре пак ти Благодаря :)
Тази нощ му сложих неговото килимче в стаята ми и спа там :)

#4674 Потребителят е офлайн   milah Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 August 2012 - 08:44 AM

Показване на мнениетоRustiii, в 02 August 2012 - 08:26 PM, написа:

Е много ти благодаря.
Знчи в момента доктора ми е казал суха храна и даже ми препоръча от коя да взема и винаги му слагам една и съща ако мога да го нарека "порция".
Там си има играчки едко червенко дето да спи на него още няколко плата дето си седи на тях и като го оставя вечерта там и почва да лае да виее и мен ми става жал че не е при мене но мисля че така трябва да свикне.

Привет, малчугана ти е страхотен. Много да те радва.

В началото като взехме нашия калпазанчо, го оставяхме в хола да спи. Голяма драма - драскане, скимтене... После си го взехме при нас. Пренесохме му легълцето в стаята ни. Настана мир и спокойствие. Идва, ляга, понамества се и заспива. От време на време вдига глава,за да ни провери дали сме там. Оставяме вратата на стаята отворена, за да може да се разхожда из апартамента, ако има нужда от нещо. Според мен кучето така е по-спокойно. А и ние сме по спокойниКачена снимка
Ти сам прецени как ще постъпиш. Мненията из форумите са най-различни. Някои са за, други против.

Много ми хареса една мнение във форума, че реално кучето през деня е само, ако спи в друга стая и през нощта е само и не му остава почти никакво време да прекара с вас.Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

#4675 Потребителят е офлайн   Rustiii Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 August 2012 - 07:24 PM

[/quote]

В началото като взехме нашия калпазанчо, го оставяхме в хола да спи. Голяма драма - драскане, скимтене... После си го взехме при нас. Пренесохме му легълцето в стаята ни. Настана мир и спокойствие. Идва, ляга, понамества се и заспива. От време на време вдига глава,за да ни провери дали сме там. Оставяме вратата на стаята отворена, за да може да се разхожда из апартамента, ако има нужда от нещо. Според мен кучето така е по-спокойно. А и ние сме по спокойниКачена снимка
Ти сам прецени как ще постъпиш. Мненията из форумите са най-различни. Някои са за, други против.

Много ми хареса една мнение във форума, че реално кучето през деня е само, ако спи в друга стая и през нощта е само и не му остава почти никакво време да прекара с вас.Качена снимка
[/quote]

Ами и ние така правим като няма никой у нас и оставям мойта стая и балкона отворен а , снощи пробвах да спи в мойта стая оставих му черджицата и си спа на нея малко ми джафка и скимтя но си спа там :)

#4676 Потребителят е офлайн   Rustiii Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 August 2012 - 07:24 PM

Показване на мнениетоmilah, в 03 August 2012 - 08:44 AM, написа:

Показване на мнениетоRustiii, в 02 August 2012 - 08:26 PM, написа:

Е много ти благодаря.

Ами и ние така правим като няма никой у нас и оставям мойта стая и балкона отворен а , снощи пробвах да спи в мойта стая оставих му черджицата и си спа на нея малко ми джафка и скимтя но си спа там :)

#4677 Потребителят е офлайн   p.l.a.m.i Икона

Публикувано: 04 August 2012 - 11:14 AM

Моя Джак :wub: е на година и половина , но ние не сме му първите собственици, при нас е от седмица, но той е много сладак и веднага го обикнахме, за сега не прави бели, а е цял ден сам в къщи, дано да е така и за напред. Научен да се храни с домашна храна и хляб, не иска никакви консерви, едва го карам малко гранули да яде, дано да не му стане нещо.Има ли нещо което не трябва да яде изобщо?Разхождам го сутрин за малко и вечер няколко часа. Храня го след разходка, но незнам като количество дали му стига, а той всичко що му дадеш изяжда :smile:
Ако има нещо което трябда да знам задължително за породата моля да ми помогнете! Благодаря предварително!

#4678 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 August 2012 - 03:30 PM

Хлябът не е полезен за кучета.Опитайте само с гранули овкусени с нещо-консерва сардини,макарони,зехтин,кисело мляко...Бъдете упорити,сутрин слагате гранулите-10/15 мин и ги махате,вечер пак така.Междувременно не му давайте нищо освен вода.Купете висок клас гранули,не от супермаркета.С малко постоянство от ваша страна ще стане.Прочетете темите в раздел Хранене-валидни са за всички породи.
Успех
User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

#4679 Потребителят е офлайн   elmo5 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 08 August 2012 - 02:40 PM

Здравейте!
Наближава момента (най–накрая), в който с Нерон ще можем да излизаме навън. Искам да ви помоля за съвети и препоръки относно нашийника.
Искам ми се и да си вземем автоматичен повод. Споделете вашия опит с марки, модели ..... Мерси много!!!!!:):):)

#4680 Потребителят е офлайн   anili88 Икона

• Покажи галерията

Публикувано: 08 August 2012 - 04:03 PM

Здравейте, имам малко кученце на 45 дни от тази порода и искам да попитам на колко време трябва да се къпят???

• (275 Страници) +
  • « Първа
  • 232
  • 233
  • 234
  • 235
  • 236
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни