Dog.bg Форуми : Джак Ръсел териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (275 Страници) +
  • « Първа
  • 266
  • 267
  • 268
  • 269
  • 270
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Джак Ръсел териер

#5331 Потребителят е офлайн   Marlene Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 04 March 2014 - 10:40 AM

Привет на всички! Отдавна следя темата тук за Джаковете, но не съм писала по ред причини. Набавям си много полезна информация и гледам снимките на другите сладурковци, да са Ви живи и здрави!
:af_089:

Само се чудя защо има едно леко заяждащо се отношение от някои съфорумци, което оставя определено един неприятен послевкус :eg_033:
Желая Ви само положителни емоции, зареждайте се от страхотните ни приятели Джакове и го обичайте от сърце, те го заслужават.
Поздрави от Пловдив :r_181:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#5332 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 March 2014 - 07:14 AM

iNfRaSoNiC, не се притеснявайте и спокойно извеждайте Лео дори и без дрешка. Времето не е чак толкова студено. Единствено дъжда е неприятен - в повечето случаи за нас самите. Докато кученцето тича навън и е в движение, няма проблем. Просто, когато се приберете, го подушете много добре, за да не стои мокър и да не простине. Освен това, ако видите, че не му е приятно да го капят някакви капки и иска да се прибира, не го насилвайте да остане навън. Разходките трябва да са му свързани от самото начало с нещо приятно.
Хубаво е да свикнете кучо след разходка, независимо какво е времето, да отива в банята /или вие да го водите там/. Така, когато е сухо, можете само да му забършете лапките от прахта навън, а в кално време - да ги измивате. Само подсушавайте добре между пръстчетата, че моя мушмул два пъти разви страхотни гъбаци на лапките /и на четирите/ Качена снимка.
Продължителността на разходките зависи от вас - от времето, с което разполагате. Кученцето няма да ви се разсърди даже и цял ден да стоите с него навън. Аз лично съм се организирала обратно - сутрин излизаме за 15-на минути, защото аз съм все на педали да бързам за работа, а вечер ни е по-дългата разходка и играта.

Marlene, не се притеснявайте от лекото заяждане, което усещате. Нека това не ви отказва да четете и пишете във форума, както и да искате и да давате съвети. Хората сме различни - едни са по-авторитарни, други по-примиренчески настроени ... Нормално е понякога да има разминаване в мненията.
Идеята на форума по принцип е да сме си полезни, до колкото можем Качена снимка .
User's Signature

Качена снимка

#5333 Потребителят е офлайн   Marlene Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 05 March 2014 - 11:56 AM

Katetol - Благодаря!

Първо относно извеждането навън да кажа, че моят Купър никога не съм го обличала с дрешки. Те са ловна порода, моят много тича навън, копае, щурее и няма шанс да му стане студено, независимо от температурите. Ако все пак е много студено го наблюдавам и ако вземе да ми притреперва си го прибирам. :dog:

Въпроса ми към Вас е /извинявам се, ако темата е коментирана тук или в друга част на форума, постарала съм се да прочета повечето неща, но може и да ми се губи нещо/ кога е подходящата възраст за мъжките ДРТ да бъдат запознавани с онова нещо "секс" :wub: ?
Чела съм и съм чувала толкова противоречиви мнения, че не зная на чие да се доверя. Купър е на 1 година и 4 месеца и според мен си е още малък щурчото.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#5334 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 March 2014 - 11:36 AM

Marlene, темата за развъдната дейност и междусъседското въдене е доста дълга и широкообсъждана във форума. До толкова, до колкото нашите кутрета са породоподобни /единствения начин за доказване на порода е наличието на родословие, което би следвало да гарантира, че са спазени всички правила и регламенти на чистопородното развъждане и Вашето куче е ДРТ и няма да Ви изненада, като порастне, с отклонения в екстериора или характерови изменения/, аз лично не Ви препоръчвам запознаването на този хубавец с онова нещо Качена снимка ...
Колкото до разходките с дрешки - аз на Джимката му купих едно пуловерче с качулка преди две или три зими, когато температурите бяха около -20 градуса и на него, милото, чак лапките му залепваха по леда ... И сигурно и тогава нямаше да се сетя, но една бабка ми налетя при една разходка колко ужасна и безотговорна съм била да си извеждам любимеца без дрешка в този студ ... Жегна ме и отърчах в първия магазин ... И пуловерчето си го описва само с две думи, де, на гърба му пише - Trouble Guy Качена снимка . От тогава обаче не съм му го обличала ... Сега, в дъждовете, съм се размечтала за един кучешки дъждобран, ама, по възможност, с ботушки, че голямо чистене, бърсане, търкане, хапане и какво ли не настава след всяка разходка ...Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

#5335 Потребителят е офлайн   iNfRaSoNiC Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 March 2014 - 11:01 AM

Ние вече се сприятелихме с няколко кучета от квартала. Когато го извеждаме по-късно дори тук ( в Надежда ) го пускаме без каишка и кучето седи до нас и не се отдалечава изобщо.
Все още не иска да носи топка или играчка когато сме на вън, докато в къщи винаги го прави.

Имаме обаче друг проблем. На вън, Лео го е страх и лае бебешки колички и малки деца. Много интересно, тъй като не си е имал вземане - даване нито с малки деца, нито с бебета....
Снощи и по един ром лаеше, но той беше и пиян :) Усещат ги тези неща.

Най-много ме притеснява факта, че ръмжи и е доста недоволен, когато искаме да му извади кокал от пресована кожа от устата. Когато кокала е все още голям няма никакъв проблем, но когато е останало малко и само го дъвче в устата си не ни дава да му го вземем ръмжи и се спуска да хапе ( не хапе де, само заплашва ) как да процедирам с това поведение???

Инак много добре знае кой е "шефа" никога не сме му давали храна от масата, качва се на дивани и легла САМО ако сме му позволили ( много рядко ) винаги на всички врати минава след нас, когато сме на вън ВИНАГИ се движи зад или до нас... когато го храним оставяме храната в паничката му и докато не му кажем "Яж" не яде, не става дума за доминантно поведение... тогава за какво? Мерси предварително и още веднъж на Katetol.

EDIT: Едни хора в близката градинка сутринта казаха, че имали Джак Ръсел, който на година и половина почнал да налита да хапе на всичко, животни, хора и го махнали, а преди това бил добър, дано и при нас не стане такова нещо.... макар че според мен Джаковете не са такива!

Качена снимка Качена снимка Качена снимка Качена снимка Качена снимка Качена снимка Качена снимка Качена снимка

Качена снимка Качена снимка Качена снимка Качена снимка Качена снимка Качена снимка Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

#5336 Потребителят е офлайн   Marlene Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 07 March 2014 - 11:59 AM

Показване на мнениетоkatetol, в 06 March 2014 - 11:36 AM, написа:

Marlene, темата за развъдната дейност и междусъседското въдене е доста дълга и широкообсъждана във форума. До толкова, до колкото нашите кутрета са породоподобни /единствения начин за доказване на порода е наличието на родословие, което би следвало да гарантира, че са спазени всички правила и регламенти на чистопородното развъждане и Вашето куче е ДРТ и няма да Ви изненада, като порастне, с отклонения в екстериора или характерови изменения/, аз лично не Ви препоръчвам запознаването на този хубавец с онова нещо Качена снимка ...
Колкото до разходките с дрешки - аз на Джимката му купих едно пуловерче с качулка преди две или три зими, когато температурите бяха около -20 градуса и на него, милото, чак лапките му залепваха по леда ... И сигурно и тогава нямаше да се сетя, но една бабка ми налетя при една разходка колко ужасна и безотговорна съм била да си извеждам любимеца без дрешка в този студ ... Жегна ме и отърчах в първия магазин ... И пуловерчето си го описва само с две думи, де, на гърба му пише - Trouble Guy Качена снимка . От тогава обаче не съм му го обличала ... Сега, в дъждовете, съм се размечтала за един кучешки дъждобран, ама, по възможност, с ботушки, че голямо чистене, бърсане, търкане, хапане и какво ли не настава след всяка разходка ...Качена снимка

Благодаря ти отново за вниманието и отделенето време! :ba_025:
Изчела съм доста по гореспоменатия въпрос и трябва да се съглася с теб. Може би хайвана ще остане "на сухо" :ea_103:
Моят Купър няма родословие, взехме го от Бургас, от много мило семейство с още няколко джакчета и други кучета. Много големи dogloevrs! :wub: ´
Външно носи всички белези на породата си, по характер също, по щуро и живо и фучащо куче не съм имала! ФАКТ - влюбвам се в него всеки ден повече и повече :wub: :wub: :wub:
Относно дрешките - сещам се за тази зима, преди 2 години. Едва се дишаше от студ! Ако тогава имах Купър сто процента щях да му облека нещо, защото наистина буквално се залепваше за леда всичко..
Инак в тези дъждовни дни /в Пловдив не е спряло да вали от събота! :eg_033: / се правим мармалад на ден по два пъти. То е едно скачане в локвите, ровене, дълбаене на дупки, кал до ушите, мазало! Яко къпане и бърсане :af_089:

#5337 Потребителят е офлайн   Marlene Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 07 March 2014 - 03:24 PM

iNfRaSoNiC,

оносно:
Имаме обаче друг проблем. На вън, Лео го е страх и лае бебешки колички и малки деца. Много интересно, тъй като не си е имал вземане - даване нито с малки деца, нито с бебета....
Снощи и по един ром лаеше, но той беше и пиян :) Усещат ги тези неща
.
- не се притеснявай излишно!!! На Вашата възраст /тоест Леовата/ и Купър беше абсолютно същият! Много се притеснявах, защото малко дете не даваше да го доближи, скъсваше се да лае по дечицата, усещаше ги от далече и им се дразнеше много. Но не смятам, че го беше страх, просто не ги харесваше изобщо :zz_020: . Израснахме го без проблем и без никаква намеса от моя страна. Просто го държах вързан където близо има вероятност да има дечица. Същото важи за ромите! Лаеше и ги усещаше от десетки метри. Не веднъж преди да чуя стандартното в събота и неделя викане под блока /живеем на четвърти етаж/ на минаващите цигани "Купууувааамм бойлери, пералниииии и т.н" Купър лаеше като бесен. И това го израснахме /сега е на годинка и четири месеца/.
- кокала също! Естествено, че ще те ръмжи като се опитваш да му го вземеш. Какво очакваш? :smile: Това си е неговото лакомство, той си го крие, заравя, дъвче и т.н. Съвсем съвсем нормално поведение, браво на Лео! :af_089:

#5338 Потребителят е офлайн   iNfRaSoNiC Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 March 2014 - 03:49 PM

Благодаря,

не мисля обаче, че това с кокала е нормално поведение, защото кокала е МОЙ не негов :D
Пък и както споменах, ако кокала е по-голям си му го взимам без никакви проблеми. Проблема идва само ако кокала е малък и го дъвче, целия е в устата му :)
Инак на вън се държим много добре, чак не очаквано много добре :)
User's Signature

Качена снимка

#5339 Потребителят е офлайн   Marlene Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 07 March 2014 - 04:18 PM

Показване на мнениетоiNfRaSoNiC, в 07 March 2014 - 03:49 PM, написа:

Благодаря,

не мисля обаче, че това с кокала е нормално поведение, защото кокала е МОЙ не негов :D
Пък и както споменах, ако кокала е по-голям си му го взимам без никакви проблеми. Проблема идва само ако кокала е малък и го дъвче, целия е в устата му :)
Инак на вън се държим много добре, чак не очаквано много добре :)

Ха ха ха, ти да не се храниш с кокали? Е как така е твой? Негов си е, ти го купуваш за него, той автоматично си става негов и с го джвака :ab_041: твои са пантофите, чорапите и т.н предмети, които предстои да бъдат ликвидирани вовеки веков като започнете да сменята зъбките :r_181: . Настава лудница!!!

Браво на Лео и поведението му, Купър също го пускам на повод на подходящите места /далеч от улично движение или други провокатори/ и то от мъничък и стои плътно до мен, като тича и играе се обръща и ме следи къде съм и поддържа разумна дистанция. Познавам, всъщност всички други Джакове, които познавам НЕ ги пускат без повод, защото няма намиране..От малки си ги държат само на повод и животинките нямат навик да тичат свободно, но и да са до стопаните си.
Между другото, Купър започна да променя характера си също. И аз съм чувала за агресивни Джакове след година, година и половина като възраст и се надявам моят да не откачи и той :eg_033: . Определено обаче стана по-агресивен :zz_020:

#5340 Потребителят е офлайн   iNfRaSoNiC Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 March 2014 - 05:24 PM

Какво означава това "стана по-агресивен" към вас? към хора и кучета на вън ?
User's Signature

Качена снимка

#5341 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 March 2014 - 10:32 PM

Инфрасоник,опитайте предлагайки му нещо по- вкусно от кокала придружено с команда дай,плюй или нещо подобно .След това връщате кокала .
Трябва да преодолеете това не защото кокала е ваш,а защото може да се задави с нещо или да е нещо опасно за кучето и да се наложи да му бръкнете в устата.

Това мнение е редактирано от desi79: 07 March 2014 - 10:45 PM

User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

#5342 Потребителят е офлайн   Marlene Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 11 March 2014 - 09:05 AM

Показване на мнениетоiNfRaSoNiC, в 07 March 2014 - 05:24 PM, написа:

Какво означава това "стана по-агресивен" към вас? към хора и кучета на вън ?

Към стопаните му - не! Все същият глезльо и любовник си е у дома :wub: . Към някои мъжки кучета обаче е станал по - агресивен. Края на есента се сби даже с едно негово приятелче, Джакче, но онова си го просеше и го дразнеше адски много.

#5343 Потребителят е офлайн   iNfRaSoNiC Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 March 2014 - 09:15 AM

Ние вече имаме нещо като проблем със сутршеното излизане.
Сякаш нашия Лео излиза, за да търси всякакви боклуци, които да дъвче и яде...
Просто сутрин за сега си е истински изпитание за нервите да се излиза с него.
След обед и вече положението е доста по-добро. Пак търси някакви неща да яде, но доста по-малко.
Също така сутрин дърпа много, а след обед и вечер почти не дърпа и ходи до нас или зад нас.
Как да процедираме с това ядене на всички? Или просто да корегираме, когато можем и да се надяваме НЯКОГА да отмине.
Поздрави.
User's Signature

Качена снимка

#5344 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 March 2014 - 11:42 AM

Показване на мнениетоiNfRaSoNiC, в 18 March 2014 - 09:15 AM, написа:

Ние вече имаме нещо като проблем със сутршеното излизане.
Сякаш нашия Лео излиза, за да търси всякакви боклуци, които да дъвче и яде...
Просто сутрин за сега си е истински изпитание за нервите да се излиза с него.
След обед и вече положението е доста по-добро. Пак търси някакви неща да яде, но доста по-малко.
Също така сутрин дърпа много, а след обед и вечер почти не дърпа и ходи до нас или зад нас.
Как да процедираме с това ядене на всички? Или просто да корегираме, когато можем и да се надяваме НЯКОГА да отмине.
Поздрави.

По принцип няма нищо ненормално в това, че се опитва да изяде всички боклуци наоколо - той все пак е бебе и като бебе опознава света и по този начин - да подушка и да налапа всичко. Това, освен че е много неприятно, е и много опасно! Аз не мога да изброя колко пъти съм бъркала в устата на Джими, за да вадя всякакви неща от там - от кокали, и парчета хляб, до далеч по-големи гадости Качена снимка . По едно време работихме малко с един треньор, който ми показа много хитър начин да "коригирам" такъв тип нежелано поведени. Дъжа в ръцете си връзка ключове и, когато посегне да вземе нещо от земята /но преди да го е направил/ мятам ключовете в посока на кучето /звучи по-ужасно, отколкото е/. Целта е ключовете да възпроизведат звук в близост до кутрето и в НИКАКЪВ СЛУЧАЙ да не ударите животинчето! Ударите като цяло не са възпитателно средство. От звука кученцето се сепва и не взема от земята това, към което се е насочило. След първите 2-3 пъти работа започва да върши и само издрънчаването с ключовете, без да ги хвърляте. Така, с постоянство, може да бъде отучено да взема каквото и да е от земята - от боклуци, до храна. Оказва се, че това, в някои случаи, може да бъде животоспасяващо.
Дърпането също трябва да се коригира. Ако го разхождате с нагръдник, обаче, корекцията е доста трудна. Друг "трик", който ми показа треньорът е, да закача повода в предната част на нагръдника - така едно рязко подръпване има коригиращ ефект.
Естествено, това са неща, които са ми показани /не са мое умозаключение/ и са сработили до една или друга степен, като имате предвид, че започнах да ги прилагам, когато дзвера беше на 5 години. Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

#5345 Потребителят е офлайн   iNfRaSoNiC Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 March 2014 - 01:22 PM

Благодаря,

Лео обаче постоянно е заровил нос и понякога е трудно да резбера дали души или ще лапа :) Което прави малко трудно хвърлянето на ключове...
При нас е с каишка и нашийник, разбирам, че на кучето му е по-добре с нагръдник, но в крайна сметка с нашийнка корекциите се правят по-ленсо и бързо има ефект.
Ако сме го пуснали свободно да си тича и реши да налапа нещо... еми предполагам знаете какво става... бяга и не го дава ( може би си мисли, че е игра) ако го извикам (държейки наградка) се опитва по най-бързия начин да хапне каквото е налапал и тогава идва. В някой случаи идва с "нещото" в уста и като види наградката го пуска.

Отностно ваденето от устата му... тук имаме по-сериозен проблем. В едно 20-30 % от случаите кучето е адски недоволно от това, че му бъркаме в устата и се "кара" по някога се опитва да посяга ( макар че не вярвам, че ще ухапе сериозно) В другите 70-80% нямаме проблеми да му вадим от устата.
На вън най-много си харесва всякакви видове плодове ( ябълки, обелки от банани и какво ли още не) мога ли да му купя ябълка и да му дам да си я хапва?
Инак в разхождането без каишка не мисля, че имаме сериозни проблеми. Малко повече се отдалечава отколкото преди 3 седмици, но на повече о 10-20 метра и като види, че се движим или сме далеч и идва.
Имахме и първа сериозна разходка в Северен Парк. Лео се държа повече от добре, срещна се с какви ли кучетa и "кучища" през 80% от времето беше пуснат и нямахме никакви проблеми.
Разбира се страх ни е от клички и малки деца и не дава много много да го пипат, но това да кажем е нормално.
Явно си проявява характера... време беше.
Инак не смятам, че проявява някаква агресия или доминантност, по скоро недоволства, когато му се караме по-сериозно или му бъркаме из устата. Хапането, което понякога предприема се равнява на одраскване, но все пак се надявам това поведение да не ескалира.
User's Signature

Качена снимка

#5346 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 March 2014 - 02:29 PM

Показване на мнениетоiNfRaSoNiC, в 18 March 2014 - 01:22 PM, написа:

Благодаря,

Лео обаче постоянно е заровил нос и понякога е трудно да резбера дали души или ще лапа :) Което прави малко трудно хвърлянето на ключове...
При нас е с каишка и нашийник, разбирам, че на кучето му е по-добре с нагръдник, но в крайна сметка с нашийнка корекциите се правят по-ленсо и бързо има ефект.
Ако сме го пуснали свободно да си тича и реши да налапа нещо... еми предполагам знаете какво става... бяга и не го дава ( може би си мисли, че е игра) ако го извикам (държейки наградка) се опитва по най-бързия начин да хапне каквото е налапал и тогава идва. В някой случаи идва с "нещото" в уста и като види наградката го пуска.

Отностно ваденето от устата му... тук имаме по-сериозен проблем. В едно 20-30 % от случаите кучето е адски недоволно от това, че му бъркаме в устата и се "кара" по някога се опитва да посяга ( макар че не вярвам, че ще ухапе сериозно) В другите 70-80% нямаме проблеми да му вадим от устата.
На вън най-много си харесва всякакви видове плодове ( ябълки, обелки от банани и какво ли още не) мога ли да му купя ябълка и да му дам да си я хапва?
Инак в разхождането без каишка не мисля, че имаме сериозни проблеми. Малко повече се отдалечава отколкото преди 3 седмици, но на повече о 10-20 метра и като види, че се движим или сме далеч и идва.
Имахме и първа сериозна разходка в Северен Парк. Лео се държа повече от добре, срещна се с какви ли кучетa и "кучища" през 80% от времето беше пуснат и нямахме никакви проблеми.
Разбира се страх ни е от клички и малки деца и не дава много много да го пипат, но това да кажем е нормално.
Явно си проявява характера... време беше.
Инак не смятам, че проявява някаква агресия или доминантност, по скоро недоволства, когато му се караме по-сериозно или му бъркаме из устата. Хапането, което понякога предприема се равнява на одраскване, но все пак се надявам това поведение да не ескалира.

Дамммм ... добре знам какви са гадове, когато си намерят нещо "интересно"... И те гледат с ония поглед, дето ти казва: "Нъц пък, мое си е и, дори да се пукнеш от яд, няма да дойда и да ми го вземеш..."
Колкото до ваденето от устата - и на мен не ми е любимо, основно поради факта, че ми надъвква ръката яко, докато се лиши от гадостта ... Не хапе силно, чак да перфорира, но все пак си понаболява ...
User's Signature

Качена снимка

#5347 Потребителят е офлайн   iNfRaSoNiC Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 March 2014 - 10:54 PM

Сега се връщаме от вечерната ни разходка... лаем хората... незнайно защо. В парка имаше сигурно хиляди не сме ги лаели, но тук в квартала... види ли човек лае, лае, лае 20-30 секунди и спира и продължава. Доста книги и работи изчетох, но практиката е всичко, а на мен такава ми липсва....
User's Signature

Качена снимка

#5348 Потребителят е офлайн   iNfRaSoNiC Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 March 2014 - 05:16 PM

Кога може да се очаква някакво "порастване" при тази порода? Имам в предвид от бебешки манталитет да преминем към малко по-зрял?
Има неща, които доста ме притесняват, но не знам дали се дължат на факта, че кучето е малко и излиза на вън само от 20 дена или на други причини...
User's Signature

Качена снимка

#5349 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 March 2014 - 07:18 AM

Ами, ... не, че нещо, ама те не "порастват" много, много ... Аз мога да кажа, че моят малко се покротна след петата си година ... Но като цяло си е диване ... Основният ни проблем навън е, че не иска да се прибира и не понася други кучета, освен някои женски и от дребни породи ...
User's Signature

Качена снимка

#5350 Потребителят е офлайн   iNfRaSoNiC Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 March 2014 - 04:07 PM

Показване на мнениетоkatetol, в 22 March 2014 - 07:18 AM, написа:

Ами, ... не, че нещо, ама те не "порастват" много, много ... Аз мога да кажа, че моят малко се покротна след петата си година ... Но като цяло си е диване ... Основният ни проблем навън е, че не иска да се прибира и не понася други кучета, освен някои женски и от дребни породи ...

Това означава ли, че при наличието на други кучета не го пускате без каишка и ,че когато го викате не идва при вас?
Ние определено решихме освен в парка да не го пускаме повече без каишка ( тук до блоковете )
Снощи си хареса нещо по средата на улицата и идваше кола и трябваше да го гоня за да се махне от там...
Само когато сме на непознато за него място се държи прилично.
Затова освен в парка само с каишка ще е поне за сега.
Аз не вярвам на изказванията, че трябвало от малък да се пуска, за да се научи.
Според мен ако една година само с каишка ходи се научи да го прави както трябва после дори да се пусне - ще идва и няма да има сериозни проблеми :)
Но ще видим какво ще стане. Ще видим и кастрацията какво ще промени в него, ще я извършим след около 1-2 месеца.
User's Signature

Качена снимка

• (275 Страници) +
  • « Първа
  • 266
  • 267
  • 268
  • 269
  • 270
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема