Dog.bg Форуми : Джак Ръсел териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (275 Страници) +
  • « Първа
  • 268
  • 269
  • 270
  • 271
  • 272
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Джак Ръсел териер

#5371 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 12 May 2014 - 06:13 AM

Luki-Burgas, честито Ви сладурче! Невероятно красиво кутре с огромни очички ... Ей с тях ще Ви врътка на малкото си пръстче Качена снимка .

densan, чудесно е, че сте се насочил/а към чистокръвен представител на тази порода! Дай Боже скоро да се сдобиете с истински представител на породата, а защо не и да поставите началото на клубното развъждане в породата в България /че, не че нещо, но от тези междусъседски скачки ДРТ вече не прилича на себе си Качена снимка /.
Ето тук: http://www.eurobreed...ll_terrier.html може да поразгледате и да се свържете с някои развъдчици на породата в Европа.
Успех!
User's Signature

Качена снимка

#5372 Потребителят е офлайн   densan Икона

Публикувано: 12 May 2014 - 06:45 AM

Сайтът е прекрасен с огромен избор,аз го преглеждам за незнам си кой път :ab_041: ,но би било добре ако някой,който вече се е сдобил с ДРТ да сподели,защото от чужбина съм запознат само от интернет и е друго някой човек да разкаже :x_194:

#5373 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 May 2014 - 10:17 AM

Ами, то тук във форума имаше май една-единствена потребителка с родословен Джак, мисля от Гърция го беше купила, но тя май отдавна не влиза, защото не е писала ... Тук 99% са породоподобни... Във Фейсбук има група "Приятели на Джак Ръсел Териер", може там да попитате, но имайте предвид, че там хората са много чувствителни, като им се каже, че кучетата им не са чистопородни /странно защо се обиждат/, а чистопородно срещу породоподобно направо може да предизвика война... Също Furia_S преди няколко месеца беше задала същия въпрос - търсеше ДРТ от развъдник за свои близки, та, бихте могли да влезете в контакт с нея и, ако имат резултат, да Ви насочи към развъдник ...
User's Signature

Качена снимка

#5374 Потребителят е офлайн   densan Икона

Публикувано: 12 May 2014 - 10:41 AM

Благодаря за информацията,попринцип всички носят душа,но съм решил ако е от тази порода да е породисто.Иначе по този повод дядо ми беше намерил едно малко кученце (дива е породата му,козината е като четина,може би е смеска между чакал и някой бездомни незнам точно какво е,но е с уникален характер,любвообвилнo и винаги е готова за игра).Вярвам,че ще намеря някоя душичка,но както с всичко хубаво изисква време и търпение.Предпологах,че и в нашата родина вече се е създало някое семейство,но явно ще мине още :smile:

#5375 Потребителят е офлайн   iNfRaSoNiC Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 May 2014 - 10:03 AM

Ето няколко снимки и на нашия Лео.
Непослушен, див и луд ( типично ) :)
Искам само да споделя, че почти всички зъби смени и не изяде нищо в къщи ( само едни обувки ) , но пък за сметка на това ме захапа сериозно за носа докато си играехме и ми изтече кръвта :)
Все пак съм много доволен от нашия сладур, тъй като в последния месец ни се стовариха доста неща на главите и не можем да правим дългите разходки с него и въпреки това няма щети и изглежда щастлив :)
Поздрави.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#5376 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 May 2014 - 07:48 PM

Страхотен и порстнал Лео! ... Виждам, че забавата е започнала със страшна сила ... Както и трайното му "насаждане" под завивката ...Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

#5377 Потребителят е офлайн   loreta91 Икона

Публикувано: 18 May 2014 - 04:20 PM

Здравейте, имам джак ръсел териер на 1година. От 2 седмици повръща през 2-3 дни. Водя го на ветеринар, който му поставя по 3 инжекции, но продължава да повръща. Не е весел, не му се играе и аз съм много притеснена.Правиха му цветна снимка, на която се вижда нещо ,но не могат да кажат какво е.До скоро го хранех с всякаква храна-гранули, както и меса.Имал ли е някой такъв проблем?

#5378 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 May 2014 - 04:58 PM

С какви играчки играе? Възможно ли е да е откъснал част от играчка и да я е глътнал? Преди време и при нас се получи нещо такова, докато на едно повръщане изкара доста голямо парче от гумена играчка ... От тогава никоя от играчките му няма стърчаща част ...
User's Signature

Качена снимка

#5379 Потребителят е офлайн   iNfRaSoNiC Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 May 2014 - 03:13 PM

Лео е пораснал, но имаме проблем с гостите в къщи, както и с хората, които искат да го пипнат на вън.
Когато сме в къщи и дойде някой първо лае в продължение на 4-5 минути, след това вече не лае, но ако някой иска да го погали се държи агресивно. По скоро от страх или превъзбуда, защото върти опашка, но посяга да хапе ( само посяга засега ) . Примерно снощи баща ми му дава ръка той си почва да я ближе и върти опашка и изведънж почва да лае и посяга... без никаква видна и явна причина.
На вън не лае така хората и не им посяга, но пък ако някой поиска да го пипне ... пак реагира както по-горе съм описал. Това поведение никак не ми харесва и се опитвам да открия "ключа към палатката" но за сега не успявам. Всеки съвет ще е много полезен. Благодаря.
User's Signature

Качена снимка

#5380 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 May 2014 - 04:03 PM

Аз, за съжаление, тук не мога да се включа с адекватен съвет ... Моят маймун никога не е правил така. При нас по-скоро проблемът е, че безумно се радва на всички и иска да оближе от главата до петите всичко що е двукрако ... А не на всеки му е приятно ...

User's Signature

Качена снимка

#5381 Потребителят е офлайн   iNfRaSoNiC Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 May 2014 - 04:22 PM

Показване на мнениетоkatetol, в 19 May 2014 - 04:03 PM, написа:

Аз, за съжаление, тук не мога да се включа с адекватен съвет ... Моят маймун никога не е правил така. При нас по-скоро проблемът е, че безумно се радва на всички и иска да оближе от главата до петите всичко що е двукрако ... А не на всеки му е приятно ...

Аз бих бил доста доволен ако беше това, но уви - не е. Ще продължавам да опитвам някакви начини поне да разбера защо го прави, чужди хора не са му нанасяли каквато и да е травма нито пък ние, ако няма прогрес се надявам времето и годините му да оправят проблема, защото не съм вярвал, когато си взимах ДЖАК, че ще е от "онези" които ги затварят в другата стая като има гости в къщи...
Инак пък не прави почти никакви други проблеми, зъби смени и нищо не е изял, слуша като цяло, само дето е мноооогоооо лаком! Като свиня е :)
User's Signature

Качена снимка

#5382 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 May 2014 - 07:37 PM

Ха-ха-ха, моят пък е злояд към собствената си храна, обаче види ли ме мен, че ям нещо - все едно е стоял гладен вързан на въже ... Пуска най-циганския поглед, стои пред мен, скрибуца ... Артист! ...
Проверете в секцият Възпитание и обучение на кучето - там може да има тема за подобен на вашя проблем или пък да си отворите ваша такава ... Дано се намери някой, който да даде идея от какво може да се получи такова нежелано поведение и как да се коригира ....
User's Signature

Качена снимка

#5383 Потребителят е офлайн   Rockefeller (Rocko) Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 20 May 2014 - 01:27 PM

Здравейте .. най-вероятно някъде из темата има писано по моя въпрос нооо 270стр. ще има да ги чета до утре :ab_041: затова пиша направо коментар .. таа преди няколко дни си взехме един Ръсел, който обаче е много малък едва на 37 дена и с мъжа ми сме се запритеснили че много малък са ни го дали, макар че беше отбит от майката. Въпроса ми е някой от вас сблъсквал ли се е с толкова малък Ръсел и какви грижи е полагал? Ние от сега се опитваме да го научим на хигиенни навици, но все още си се изпуска без да разбере - докато играе, докато спи и т.н (това си е нормално).... купихме и спрей за отблъскване и той на пук почна да маркира на ново, но въпреки че е толкова мъничък е страшно енергичен и игрив и НАЙ-МНОГО ОТ ВСИЧКО ОБИЧА ДА ХАПЕ РЪЦЕ :ab_041:
Ще сме много благодарни, ако някой има съвет към нас относно хигиенните навици и хапането :re_037:
User's Signature

Рокфелер - роден на 12.04.2014г.
Порода - Джак Ръсел Териер

#5384 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 20 May 2014 - 01:43 PM

Търпение и упоритост!
Кучето Ви е съвсем бебе.Най-добрата възраст за взимане е 8 седмици според мен,но при Вас вече е свършен факт.
След 2-3-4м ще има ефект :md_064:

http://forum.dog.bg/...5/page__st__300 :mg_062: :wb_052:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#5385 Потребителят е офлайн   Rockefeller (Rocko) Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 20 May 2014 - 02:15 PM

Благодаря за бързия отговор .. и ние сме на същото мнение, не знам защо ги продаваха толкова малки. Поне не ни е скучно и е голяма веселба. А растежа му е направо със скоростта на светлината .. всеки ден почва да прави по нещо ново и е много интересен :)))
User's Signature

#5386 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 20 May 2014 - 02:36 PM

Продали са Ви го,защото сте искали да го купите :) За пари хората са готови на всичко.
На тази възраст трябва да е с мама и братчетата и сестричките си.
Заложете на хубаво ядене сега и без нерви викове и ''вестници'' :md_064:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#5387 Потребителят е офлайн   Siqnaa Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 20 May 2014 - 02:49 PM

Здравейте, Обмислям да си взема кученце и май се спрях на ръселче. Всичко е ок обаче разбрах, че козината им пада целогодишно и било кошмар :dh_188: Много харесвам породата, много са сладки и наистина искам да си взема, но ако наистина им пада тоооолкова много козината май няма да стане. Моля ви обяснете ми как са нещата точно, защото много четох, а навсякъде пише различни неща и не знам на какво да вярвам. Благодаря ви предварително!! :uc_029:

#5388 Потребителят е офлайн   Rockefeller (Rocko) Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 20 May 2014 - 02:56 PM

Ами те хората си бяха пуснали обява и ние съвсем случайно попаднахме на нея .. не сме напирали да го вземаме в този момент, но пък и трябваше да се реагира бързо, защото ги изкупиха за два дена :ab_041:
User's Signature

#5389 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 May 2014 - 03:47 PM

Хората бързат да се отърват от кученцата си, за да нямат разходи по тях. Като Ви го дадат на 37 дена, няма да има нужда да влагат средства за храна, ваксина /втора, надявам се поне първата да са му сложили/ и т.н. Кученцата е препоръчително, ама много силно препоръчително да се извеждат от кучилото след осмата седмица - това им дава време да добият представа за основните неща около света и, колкото и смешно да звучи, да изградят стабилна психика. В България това изобщо не се отчита и не само Ръселите дават на такава крехка възраст, а повечето кученца, продукт на междусъседски скачи, ферми, борси и т.н. Гледайте бебока с много любов и търпение, бъдете толерантни към беличките му, защото то, милото, все още е едно съвсем крехко мъниче ... Качена снимка
Колкото до козината - да, пада целогодишно ... по много! С качествена храна може да се намали количеството на падналите косми, но космопадът като цяло няма да изчезне. Пролетта и есента се засилва /като при всички кучета, между другото/. Проблемът се решава с често пускане на прахосмукачка и много чистене. Въпреки всичко по дрехите си винаги ще имате "напомки" от Вашя любимец. Аз лично си ги гледам с любов, докато се почиствам Качена снимка . Ако искате куче, чиято козина не се скубе, се насочете към пудел или йоркширски териер - при тях реално и практически няма никакъв космопад.
User's Signature

Качена снимка

#5390 Потребителят е офлайн   Siqnaa Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 20 May 2014 - 04:37 PM

Благодаря ви за отговора. С каква точно храна може да се намали космопадът? Наистина много искам ръселче, обаче се страхувам да не развия алергия към космите (имам доста чувствителни сетива :eg_033: ) И освен с храна няма ли някакви други методи, които помагат? :ud_009:

• (275 Страници) +
  • « Първа
  • 268
  • 269
  • 270
  • 271
  • 272
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни