Джак Ръсел териер
Публикувано: 20 May 2014 - 05:47 PM
Публикувано: 20 May 2014 - 10:13 PM

Рокфелер - роден на 12.04.2014г.
Порода - Джак Ръсел Териер
Публикувано: 20 May 2014 - 11:04 PM
Цитат

Обикновено правят така точно преди да заспят

Публикувано: 21 May 2014 - 06:02 AM
Rockefeller (Rocko), в 20 May 2014 - 10:13 PM, написа:
Тц, тц, тц, това направо ме вбесява

Колкото до хигиенните навици, че май няколко поста по-нагоре ги коментирахте - бебетата кученца обикновено пишуркат почти веднага след като се събудят. Та, ако му вземете една пелена, изберете си място - балкон, тераса, и започнете да го водите там веднага след като се събуди - всеки път, постепенно ще се научи, че разните му там отходни работи се вършат на това място... По принцип се препоръчва кутрето да се води до там, а не да се носи, ама то като е толкова бебешоресто, е много вероятно по пътя към пелената да освободи мехурчето

Публикувано: 21 May 2014 - 08:07 AM

Публикувано: 23 May 2014 - 12:08 PM

Публикувано: 24 May 2014 - 02:15 PM

Тъй като е обезпаразитяван вътрешно преди да го вземем, днес преди ваксинасата му дадоха пак паста и му биха ваксината след това и познайте какво да видим глисти.............. разбрахме че след 14 дена трябва пак да се обезпаразити но тези глисти дали няма да повлияят зле на ваксината?......На някой от вас случвало ли му се е подобно нещо?

Публикувано: 05 June 2014 - 09:34 AM
Приемате ли новобранци?
Все още не мога да покажа снимки на нашата сладка Мия, но мога да разкажа нейната тъжна история, която вярвам, че съвсем скоро ще завърши с happy end.
Тя е едно сладко, малко бебче, което за кратко време смени няколко човека. Собственика на майка й бърза да се отърве от бебетата и ги раздава безплатно на приятели (по тази причина имам съмнение, че таткото може и да не е ДРТ, макар той да твърди обратното) и така се озовава в първия си човек. Той я гледа няколко дни, но получава здравословен проблем и се налага да я подари, защото няма кой да я гледа докато е в болница. Така Мия е взета от брата на приятеля ми. Отново за кратко, защото му се налага да замине в друг град на нова работа и не може да я вземе ... Води мъничето в селото на родителите им, които нямат почти никакво свободно време и я оставят в двора докато намерят някой, който да я вземе за постоянно.
Тук започва и нашата история. Ходихме им на гости, видяхме я и се влюбих в нея. В началото беше страхлива, свита в един ъгъл. Ако човек я вземеше в ръце се сковаваше от страх ... След около 2-3 часа вече беше друго куче - бягаше, криеше се в тревата, ловеше пеперуди и мравки :) От тогава минаха 10 дни и по думите на хората малката продължава да дивее. Към днешна дата още стои при родителите на моето момче, но с нетърпение броя дните до момента, в който че си я вземем за постоянно при нас. Остава още около седмица и отиваме да си я приберем, след което задължително ще я покажа.
Предстои ни да я заведем на лекар за преглед, обезпаразитяване и ваксинация. Ако имате някакви препоръки или съвети относно тези манипулации ще се радвам да ги споделите :)
Публикувано: 05 June 2014 - 09:51 AM
Жалко е, че Вашето бебе е трябвало да започне по този труден начин живота си ... Надявам се на първо време нейната история да Ви убеди в ползата от крастрацията, още повече, че Вашата кукла е също женска ...
Колкото до обезпаразитяването и ваксинацията - най-важното е да намерите ветеринар, на който да имате доверие и да следвате схемата за ваксинация и обезпаразитяване, която той ще Ви предложи ... Тъй като е гледана навън преди да й бъдат приложени тези манипулации, аз лично бих Ви препоръчала да й направите тестове за различните болести + дирофилариоза ... Особено за дирото чувам, че много лекари препоръчват на собствениците да не го правят, защото тук нямало дирофилариоза но доста теми в раздела Без дом опровергават тази дезинформация ...
И, естествено, другото, от което ще има нужда Вашето кутре е много обич и търпение ... във всичко ...
От сърце Ви пожелавам неизчерпаем брой прекрасни моменти заедно ... С ДРТ никога няма да скучаете

Публикувано: 23 August 2014 - 09:21 PM
katetol, в 05 June 2014 - 09:51 AM, написа:
Жалко е, че Вашето бебе е трябвало да започне по този труден начин живота си ... Надявам се на първо време нейната история да Ви убеди в ползата от крастрацията, още повече, че Вашата кукла е също женска ...
Колкото до обезпаразитяването и ваксинацията - най-важното е да намерите ветеринар, на който да имате доверие и да следвате схемата за ваксинация и обезпаразитяване, която той ще Ви предложи ... Тъй като е гледана навън преди да й бъдат приложени тези манипулации, аз лично бих Ви препоръчала да й направите тестове за различните болести + дирофилариоза ... Особено за дирото чувам, че много лекари препоръчват на собствениците да не го правят, защото тук нямало дирофилариоза но доста теми в раздела Без дом опровергават тази дезинформация ...
И, естествено, другото, от което ще има нужда Вашето кутре е много обич и търпение ... във всичко ...
От сърце Ви пожелавам неизчерпаем брой прекрасни моменти заедно ... С ДРТ никога няма да скучаете

Прекрасните моменти вече са много, а нашето бебе расте щастливо.
Между другото се оказах права, че таткото не е бил ДРТ. Като гледам станахме по-дългокраки, а ушите ни в повечето случаи стоят гордо изправени, но пък си е наша и си я обичаме такавва

И все пак да си покажа душичката.
http://prikachi.com/...79/7557479A.jpg
http://prikachi.com/...80/7557480e.jpg
http://prikachi.com/...82/7557482Z.jpg
Публикувано: 24 August 2014 - 08:39 AM
Публикувано: 25 August 2014 - 05:46 PM
Много скоро ще станем стопани на малко бебенце ДРТ и сега чета всичко за породата и начин на отглеждане и възпитание. Така попаднах тук. Бебенцето е родено на 6-ти август и ще го вземем след 16-ти септември, след като го отбият. Досега не сме имали куче и ще разчитам да ми помагате с вашия опит, за да бъдем добри стопани. В търсене на име сме. Синовете ми са се заели със задачата да изберат.
Мъникът с кафявото оченце и едно петно на гръбчето е нашето бебе.

Публикувано: 25 August 2014 - 07:05 PM

Публикувано: 26 August 2014 - 09:44 AM
katetol, в 25 August 2014 - 07:05 PM, написа:

Здравейте,нов съм в този сайт и не намерих как да пускам теми,такаче съжелявам ако съм направил нещо неправилно:(Имам проблем със мойта джаки и одавна искам да се посаветвам с някой който разбира от темперамента на тази порода:)Тя е на година и 8 месеца и за съжаление остана доста а социална и страхлива което се дължи според мен че до четвъртия месец не е излизала от апартамента в който е живяла с една възрастна жена.След това е взех аз и живяхме година някаде в Норвегия в едно селце където беше спокойна,игрива и дива даже редовно бягахме без кайшка по два часа на разходка.До момента в който трябваше да се прибера във Варна!Воденето без кайшка стана немислимо,всеки шум,гърмеж на пиратка дори и по силно виене на вятъра край морето е вкарваше в такава депресия и стрес,че по два дена буквално изваждам я на вън свършва си нуждите за 1 минута и рови земята да се прибира,естествено не я прибирах и обикаляхме около 40 минути,но не забелязва нито кучета,нито хора,все едно не е на земята:(С времето посвикна ,но вече не е нито игрива,все тъжи,вече повече прилича на плюшена играчка:(Ядеше по двапати на ден,вече почна само по един път,само спи.Така месеци наред един ден е весела,на другия ден я няма вкъщи.Наскоро ми се наложи да изляза от града без нея за 5 дена и устана при родителите ми на вилата,незнам дали се е уплашила от нещо но вече трети ден е с подвита опашка отново,пие много вода,истърва се в къщи,,при което не мога да и се карам,защото виждам че пак е в някакъв ужас,,Напълно здрава е,не е болна лекарят ми каза че съм и обръщал много внимание и била лигла.Моля някой ако може да даде съвет как да помогна на кучето да излезе от този стрес и да я социализирам малко иначе изпълнява дай лапа,сега ми дай другата,легни,до мен,върни се.Имал съм две кучета но такова куче никога.Тъжно ми е като гледам кучето така,а и знам каква е в отпуснато състояние без стрес но е невъзможно да и създам тишина и спокойствие както беше в Норвегия.