Dog.bg Форуми : Джак Ръсел териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (275 Страници) +
  • « Първа
  • 205
  • 206
  • 207
  • 208
  • 209
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Джак Ръсел териер

#4121 Потребителят е офлайн   bizzardy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 16 December 2011 - 07:28 AM

Добро утро :) Не се стърпях да се похваля, колко съм горда с Джафи. Вторник, след като се прибрахме от работа нещо беше пощурял и така четири часа и половиона-направо неконтролируем, както и писах де :) Тогава приятелят ми пробва да го учи на команда седни и стой-наряза му сварено пиле за наградки...но никакъв ефект. На другия ден обаче....реши пак да пробва и на второто задаване на командата Джафи стана като робот. Всеки път сядя и което е още по-впечатляващо му казва стой и се отдалечаваме от него, при което той седи..мрънкайки, но седи, докато не му кажем ела. Изключително впечатлени бяхме. сутринта на другия ден бях изпълена със съмнение, че помни нещо и реших да пробвам...всичко си помнеше и всичко изпълняваше. Вчера вечерта пак с нагардки-просто е като робот след команда. Много е умничък :)))))) Е хапането си остава ама все пак си е бебе.
Скоро почваме и други команди, но нека първо да отработим добре тази :)))
Много са умни тези кучовци , колкото и да не ми се вярваше, че в Джафи има наченки на умност :)))
Приятен ден от мен:)))
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#4122 Потребителят е офлайн   merry_ny Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 December 2011 - 10:42 AM

Показване на мнениетоbizzardy, в 16 December 2011 - 07:28 AM, написа:

Добро утро :) Не се стърпях да се похваля, колко съм горда с Джафи. Вторник, след като се прибрахме от работа нещо беше пощурял и така четири часа и половиона-направо неконтролируем, както и писах де :) Тогава приятелят ми пробва да го учи на команда седни и стой-наряза му сварено пиле за наградки...но никакъв ефект. На другия ден обаче....реши пак да пробва и на второто задаване на командата Джафи стана като робот. Всеки път сядя и което е още по-впечатляващо му казва стой и се отдалечаваме от него, при което той седи..мрънкайки, но седи, докато не му кажем ела. Изключително впечатлени бяхме. сутринта на другия ден бях изпълена със съмнение, че помни нещо и реших да пробвам...всичко си помнеше и всичко изпълняваше. Вчера вечерта пак с нагардки-просто е като робот след команда. Много е умничък :)))))) Е хапането си остава ама все пак си е бебе.
Много са умни тези кучовци , колкото и да не ми се вярваше, че в Джафи има наченки на умност :)))

Браво на Джафи, но имам една малка забележка относно вашите команди - когато успее да стои на място не го викайте, а го наградете както си е на място и го освободете от командата. За тях е много трудно да направят застой и когато се справи - наградка.Иначе си мисли, че наградата е затова, че е дошъл при вас, а не че е чакал на място. Викането след командата на място става много по- късно - след като можете да го оставите седнал/легнал и да стои без без да мръдне при никакъв повод - да има други дразнители -хора, кучета, шум, да не ви вижда и т.н. В училището след близо 2 месеца сядане започнахме да викаме Чара - обаче е първенец по застой - не можеш да я помръднеш ако не я освободя от команда. Кучовците са умни и схващат бързо, просто ние имаме проблем със схващането :dog:
User's Signature

#4123 Потребителят е офлайн   bizzardy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 December 2011 - 11:14 AM

Показване на мнениетоmerry_ny, в 16 December 2011 - 10:42 AM, написа:

Показване на мнениетоbizzardy, в 16 December 2011 - 07:28 AM, написа:

Браво на Джафи, но имам една малка забележка относно вашите команди - когато успее да стои на място не го викайте, а го наградете както си е на място и го освободете от командата. За тях е много трудно да направят застой и когато се справи - наградка.Иначе си мисли, че наградата е затова, че е дошъл при вас, а не че е чакал на място. Викането след командата на място става много по- късно - след като можете да го оставите седнал/легнал и да стои без без да мръдне при никакъв повод - да има други дразнители -хора, кучета, шум, да не ви вижда и т.н. В училището след близо 2 месеца сядане започнахме да викаме Чара - обаче е първенец по застой - не можеш да я помръднеш ако не я освободя от команда. Кучовците са умни и схващат бързо, просто ние имаме проблем със схващането :dog:

:))) Ами да ти кажа в повечето случаи го награждаваме докато седи, а не като го викнем при нас. Но наистина има логика в това, което казваш, така че ще се придържаме към него. Много благодаря.
User's Signature

#4124 Потребителят е офлайн   vladi8008 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 December 2011 - 04:10 PM

Показване на мнениетоbizzardy, в 13 December 2011 - 10:32 PM, написа:

Здравейте :) Да питам и вашите ли мъници така изтрещяват. На Джафи му мина втората ваксина и докторът каза да изчакаме 10 дни и тогава да го изкарваме. Обаче положението е....ужас. Като се приберем от работа и след като хапне...получава сигнали от космоса-тотално откача и така към 3 часа. Лошото е, че в един момент почва тотално да не контролира хапането и става много болезнено. Моля ви, кажете след като почнат разходките спада ли тази "лудост" у дома. Също така, докато играе с някоя играчка много ръмжи-това нормално ли е? Иначе няма проблеми да му я вземеш-не хапе, въпреки че бяга. И много джафка...
Не знам-ок четах, че са много енергични ама то това е ненормална работа.

ХАХАХА - аз мога да ви кажа ние как се справихме- с кокали от пресована кожа ,най различни кучешки играчки.Под справихме не разбирайте че е кротушко , но общо взето се трае.А пък и катп смени зъбите е маалко по безболезнено:):)

#4125 Потребителят е офлайн   bandit Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 17 December 2011 - 08:47 AM

И нашия е голям ненормалник , с тази разлика , че аз с малката ми дъщеря сме си вкъщи по цял ден , тя е на 2 г. и доста го тормози , при всеки удобен случай той гледа да си легне в кухнята на спокойствие , ноооо тя пак отива да го мачка :ea_103: Макар че Бандит вообще не се остава , доста я хапе , тя пищи и така..... става голяма олелия вкъщи , после се прибира голямата от градина - тя е на 5 г. и пак почва играта така че в 8 вечерта Бандит вече е изтощен :ab_041: Наистина са много умни кученца иначе , и нашия много бързо възприема , само се надявам се вече да престане да бъде такъв крокодил и да я затвори тази уста :))))

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#4126 Потребителят е офлайн   lili-lilian Икона

Публикувано: 17 December 2011 - 01:50 PM

Здравейте всички горди собственници на тази страхотна порода кучета. Много съм щастлива, че ви открих. Моето джакче е на 1 г. 4 мес. , голям актьор е. Научил се е когато иска нещо да започва да трепери.....Имаме проблем с храненето, сменям различни видове гранулирана храна, но той май е злояд, в норма си е 6, 300 кг., но аз го искам по-охранен. Все към нашата масата гледа, иска човешка храна, но не му давам. И още нещо пробвах с храна от консерви, но не може да се сдържа, напишква се на третия час, а иначе нямаме проблеми с това, ако е на гранулирана.
Водя го само на каишка, защото се заяжда с всички кучета по пътя, когато види куче спира да изпълнява команди, като изтърван е. Разхождам го късно вечер / за 3 път през деня/, за да може да побяга, но как да разрешим проблема с разходките и срещите с кучетата, не го искат в определените за кучета места, защото не спира да ги дразни. Скача на ротвайлери, на док, мастив и т.н. големи породи, малък а иначе "смело сърце".

#4127 Потребителят е офлайн   Aneliya.Nik Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 December 2011 - 11:06 AM

Показване на мнениетоlili-lilian, в 17 December 2011 - 01:50 PM, написа:

Здравейте всички горди собственници на тази страхотна порода кучета. Много съм щастлива, че ви открих. Моето джакче е на 1 г. 4 мес. , голям актьор е. Научил се е когато иска нещо да започва да трепери.....Имаме проблем с храненето, сменям различни видове гранулирана храна, но той май е злояд, в норма си е 6, 300 кг., но аз го искам по-охранен. Все към нашата масата гледа, иска човешка храна, но не му давам. И още нещо пробвах с храна от консерви, но не може да се сдържа, напишква се на третия час, а иначе нямаме проблеми с това, ако е на гранулирана.
Водя го само на каишка, защото се заяжда с всички кучета по пътя, когато види куче спира да изпълнява команди, като изтърван е. Разхождам го късно вечер / за 3 път през деня/, за да може да побяга, но как да разрешим проблема с разходките и срещите с кучетата, не го искат в определените за кучета места, защото не спира да ги дразни. Скача на ротвайлери, на док, мастив и т.н. големи породи, малък а иначе "смело сърце".Прикачен файл Изображение0199.jpg

Здравей, за другите не знам, но Джеси престана да се заяжда като направи 1 година. После имаше период, в който се страхуваше от големи кучета, но гледах предаванията на National Geografic и реших да пробвам да се чувствам спокойна и самоуверена когато се разхождаме и лека полека и тя се научи и сега не им обръща внимание.

#4128 Потребителят е офлайн   Aneliya.Nik Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 December 2011 - 11:13 AM

Само вижте колко сме големи вече... Вкъщи е голяма забава, всеки ден захитряваме повече. Много обичаме балони и бягаме като ракети. Тук сме точно след сън и веднага след снимката нямахме удържане...

ето и още снимки https://www.facebook...30842644&type=3

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#4129 Потребителят е офлайн   sesana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 December 2011 - 11:27 AM

Ние само ще дефилираме. Тъй като няма нищо за хвалене :db_046: На втората снимка се вижда как спим пред камина, когато ни го няма леглото.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#4130 Потребителят е офлайн   bandit Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 19 December 2011 - 09:01 AM

Здравейте пак от нас , бебетата са РАЗКОШНИИИИ ! :wub: Как сте ги снимали така , много много сладки ! sesana , той наистина като манекен :wc_055: , много смешен как дреме на втората снимка :sg_196: . Аз да се оплача ,вчера сутринта като станахме Бандит беше много много " мазен " , маха с опашка , радва ни се , ушите назад и като премина това състояние , едното му ухо остана така сгънато в задната част . Не знам дали ще ме разберете , ако ми остане време може да го снимам по-късно , исках да питам някой правил ли е тази превръзка от руския линк - чудих се с каква лепенка се прави , няма ли да го оскубя много жестоко с лекопласт :dh_188:

#4131 Потребителят е офлайн   izidra Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 19 December 2011 - 10:37 AM

Показване на мнениетоsesana, в 18 December 2011 - 09:27 AM, написа:

Ние само ще дефилираме. Тъй като няма нищо за хвалене :db_046: На втората снимка се вижда как спим пред камина, когато ни го няма леглото.

Много ХУБАВ!!! :flagbg:
User's Signature

Качена снимка

#4132 Потребителят е офлайн   Diversia Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 December 2011 - 12:13 PM

Показване на мнениетоsesana, в 18 December 2011 - 11:27 AM, написа:

Големи сладурковции! :dog: :wub:
User's Signature

Качена снимка

#4133 Потребителят е офлайн   Делфин Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 December 2011 - 04:53 PM

Може би съм пропуснала нещо, но за какви лепенки за ушите става въпрос, че и на нашата като че ли са и много щръкнали и се чудя какво да направя за да клепнат. Качвам снимки , за да видят и по-запознатите, дали не си въобразявам

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#4134 Потребителят е офлайн   doglover13 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 19 December 2011 - 11:02 PM

Напоследък имаме един проблем.досега Джаки си спеше в леглото, но от два дена разбра как да се качва на леглото ми и редовно се качва да спи при мен.Явно го прави само защото не й се спи сама.Бихте ли ми помогнали :wub:
User's Signature

Качена снимка

#4135 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 19 December 2011 - 11:11 PM

Казваш й строго НЕ и я сваляш от леглото.И така докато рабере,че леглото на ''водача'' не е нейното легло.Можеш да я взимаш и да я поставяш на нейното място.
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#4136 Потребителят е офлайн   bandit Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 20 December 2011 - 03:12 PM

Здравейте , за голяма моя радост ухото на Бандит се оправи и засега и двете са както трябва :ba_025: Днес излизахме на разходка за пръв път , беше много много смешен , такъв пъзльо е навън :db_046: само вкъщи се прави на много важен :))).И тъй като през цялата разходка- около половин час не се изпиша вообще , само ядеше всички листа и боклуци по пътя , накрая се принудихме да му сложим едно вестниче и най-после имаше резултат :flagbg: Явно така ще действаме отначало . Приятен ден на всички!

#4137 Потребителят е офлайн   bizzardy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 December 2011 - 05:05 PM

Показване на мнениетоbandit, в 20 December 2011 - 03:12 PM, написа:

Здравейте , за голяма моя радост ухото на Бандит се оправи и засега и двете са както трябва :ba_025: Днес излизахме на разходка за пръв път , беше много много смешен , такъв пъзльо е навън :db_046: само вкъщи се прави на много важен :))).И тъй като през цялата разходка- около половин час не се изпиша вообще , само ядеше всички листа и боклуци по пътя , накрая се принудихме да му сложим едно вестниче и най-после имаше резултат :flagbg: Явно така ще действаме отначало . Приятен ден на всички!

:))) Двете братчета се развиват много идентично. И ние днес можем вече да изкарваме Джафи /така ни каза вет-а-10 дни след втората ваксина/. Само че ние го изкарахме в събота за малко-на цимент и на сравнително чистичко място. Никакъв проблем няма с повода и нагръдника-въобще не им обърна внимание. Голямо бягане падна. А като види да минава човек направо откача от радост. Но и той де що намери по земята го лапа да си играе-дори и камъчета-голямо вадене падна. Не знам като го закараме по в тревичка как ще го опазим какво захапва. Днес след работа пак ще го изкараме.
В тази връзка исках да питам-на нас докторът каза 10 дни след втора ваксина, а тук чета, че почти всички чак две седмици след трета ваксина изкарват малките бандити. И малко се притеснявам да го изкарвам на по-дълги разходки и да го водя на нормални полянки. Иначе мога да го похваля, че сякаш понамаля хапането, с изключение на моментите, когато мнооого се разиграе-тогава не се усеща какво прави.
Взе и да хапва доста и не знам дали пък не го прехранваме. Мерим на око грамовете с една примерна мерителна чашка, но не е сигурно какво точно му даваме. Общо взето той си показва колко е гладен. Но със сигурност хапва повече от 100 грама на ден от royal canin mini junior. Командите седни, стой и пусни продължаваме да ги повтаряме и вече доста добре ги знае.
Днес четах и за вътрешното обезпаразитяване, тъй като пропуснахме да питаме доктора, а и той нищо не каза. До сега само веднъж на 5ти ноември е вътрешно обезпаразитен и според това ,което четах май трябва възможно най-скоро пак да повторим. моля по-запознатите да споделят графика за това обезпаразитяване, както и за външното.
По-късно ще сложа и по-нови снимки-много бързо расте :))) вече е към 3.5-4 кг. :)))
User's Signature

#4138 Потребителят е офлайн   vladi8008 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 December 2011 - 09:31 PM

Показване на мнениетоДелфин, в 19 December 2011 - 04:53 PM, написа:

Може би съм пропуснала нещо, но за какви лепенки за ушите става въпрос, че и на нашата като че ли са и много щръкнали и се чудя какво да направя за да клепнат. Качвам снимки , за да видят и по-запознатите, дали не си въобразявам

на колко е нашия беше горе долу така първо му спрях гранулите щото миказаха 4е от тях му стър4ат после реших 4е е много крайно, в крайна сметка сега е на 6 месеца и ушите му клепнаха- е освен когато не ги е наострил за нещо( в 90% от слу4аите домашна храна):):):)

#4139 Потребителят е офлайн   vladi8008 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 December 2011 - 09:34 PM

да попитам как се справяте с козината -мислех 4е с късокосместо ку4е няма проблеми оба4еееее - ужас навсякаде е пълно с малки остри бели косъм4ета.Та ви моля ако някой знае изпитан метод за справяне с проблема да сподели

#4140 Потребителят е офлайн   kapanec Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Пчеларство,градинарство,животновъдство и др. тел:0878532677

Публикувано: 20 December 2011 - 09:48 PM

bizzardy

Днес четах и за вътрешното обезпаразитяване, тъй като пропуснахме да питаме доктора, а и той нищо не каза. До сега само веднъж на 5ти ноември е вътрешно обезпаразитен и според това ,което четах май трябва възможно най-скоро пак да повторим. моля по-запознатите да споделят графика за това обезпаразитяване, както и за външното.
По-късно ще сложа и по-нови снимки-много бързо расте :))) вече е към 3.5-4 кг. :)))
[/quote]
========================================================================================

По принцип се обезпаразитява на всеки 3 месеца ветовете препоръчват на 2 месеца,моят вет има развита тема че е за всеки месец така правя и аз вече трета година

• (275 Страници) +
  • « Първа
  • 205
  • 206
  • 207
  • 208
  • 209
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни