Джак Ръсел териер
Публикувано: 16 December 2011 - 07:28 AM
Скоро почваме и други команди, но нека първо да отработим добре тази :)))
Много са умни тези кучовци , колкото и да не ми се вярваше, че в Джафи има наченки на умност :)))
Приятен ден от мен:)))
Публикувано: 16 December 2011 - 10:42 AM
bizzardy, в 16 December 2011 - 07:28 AM, написа:
Много са умни тези кучовци , колкото и да не ми се вярваше, че в Джафи има наченки на умност :)))
Браво на Джафи, но имам една малка забележка относно вашите команди - когато успее да стои на място не го викайте, а го наградете както си е на място и го освободете от командата. За тях е много трудно да направят застой и когато се справи - наградка.Иначе си мисли, че наградата е затова, че е дошъл при вас, а не че е чакал на място. Викането след командата на място става много по- късно - след като можете да го оставите седнал/легнал и да стои без без да мръдне при никакъв повод - да има други дразнители -хора, кучета, шум, да не ви вижда и т.н. В училището след близо 2 месеца сядане започнахме да викаме Чара - обаче е първенец по застой - не можеш да я помръднеш ако не я освободя от команда. Кучовците са умни и схващат бързо, просто ние имаме проблем със схващането

Публикувано: 16 December 2011 - 11:14 AM
merry_ny, в 16 December 2011 - 10:42 AM, написа:
bizzardy, в 16 December 2011 - 07:28 AM, написа:
Браво на Джафи, но имам една малка забележка относно вашите команди - когато успее да стои на място не го викайте, а го наградете както си е на място и го освободете от командата. За тях е много трудно да направят застой и когато се справи - наградка.Иначе си мисли, че наградата е затова, че е дошъл при вас, а не че е чакал на място. Викането след командата на място става много по- късно - след като можете да го оставите седнал/легнал и да стои без без да мръдне при никакъв повод - да има други дразнители -хора, кучета, шум, да не ви вижда и т.н. В училището след близо 2 месеца сядане започнахме да викаме Чара - обаче е първенец по застой - не можеш да я помръднеш ако не я освободя от команда. Кучовците са умни и схващат бързо, просто ние имаме проблем със схващането

:))) Ами да ти кажа в повечето случаи го награждаваме докато седи, а не като го викнем при нас. Но наистина има логика в това, което казваш, така че ще се придържаме към него. Много благодаря.
Публикувано: 16 December 2011 - 04:10 PM
bizzardy, в 13 December 2011 - 10:32 PM, написа:
Не знам-ок четах, че са много енергични ама то това е ненормална работа.
ХАХАХА - аз мога да ви кажа ние как се справихме- с кокали от пресована кожа ,най различни кучешки играчки.Под справихме не разбирайте че е кротушко , но общо взето се трае.А пък и катп смени зъбите е маалко по безболезнено:):)
Публикувано: 17 December 2011 - 08:47 AM

Публикувано: 17 December 2011 - 01:50 PM
Водя го само на каишка, защото се заяжда с всички кучета по пътя, когато види куче спира да изпълнява команди, като изтърван е. Разхождам го късно вечер / за 3 път през деня/, за да може да побяга, но как да разрешим проблема с разходките и срещите с кучетата, не го искат в определените за кучета места, защото не спира да ги дразни. Скача на ротвайлери, на док, мастив и т.н. големи породи, малък а иначе "смело сърце".
Публикувано: 18 December 2011 - 11:06 AM
lili-lilian, в 17 December 2011 - 01:50 PM, написа:
Водя го само на каишка, защото се заяжда с всички кучета по пътя, когато види куче спира да изпълнява команди, като изтърван е. Разхождам го късно вечер / за 3 път през деня/, за да може да побяга, но как да разрешим проблема с разходките и срещите с кучетата, не го искат в определените за кучета места, защото не спира да ги дразни. Скача на ротвайлери, на док, мастив и т.н. големи породи, малък а иначе "смело сърце".

Здравей, за другите не знам, но Джеси престана да се заяжда като направи 1 година. После имаше период, в който се страхуваше от големи кучета, но гледах предаванията на National Geografic и реших да пробвам да се чувствам спокойна и самоуверена когато се разхождаме и лека полека и тя се научи и сега не им обръща внимание.
Публикувано: 18 December 2011 - 11:13 AM
ето и още снимки https://www.facebook...30842644&type=3
Публикувано: 19 December 2011 - 09:01 AM

Публикувано: 19 December 2011 - 11:11 PM
Публикувано: 20 December 2011 - 03:12 PM

Публикувано: 20 December 2011 - 05:05 PM
bandit, в 20 December 2011 - 03:12 PM, написа:

:))) Двете братчета се развиват много идентично. И ние днес можем вече да изкарваме Джафи /така ни каза вет-а-10 дни след втората ваксина/. Само че ние го изкарахме в събота за малко-на цимент и на сравнително чистичко място. Никакъв проблем няма с повода и нагръдника-въобще не им обърна внимание. Голямо бягане падна. А като види да минава човек направо откача от радост. Но и той де що намери по земята го лапа да си играе-дори и камъчета-голямо вадене падна. Не знам като го закараме по в тревичка как ще го опазим какво захапва. Днес след работа пак ще го изкараме.
В тази връзка исках да питам-на нас докторът каза 10 дни след втора ваксина, а тук чета, че почти всички чак две седмици след трета ваксина изкарват малките бандити. И малко се притеснявам да го изкарвам на по-дълги разходки и да го водя на нормални полянки. Иначе мога да го похваля, че сякаш понамаля хапането, с изключение на моментите, когато мнооого се разиграе-тогава не се усеща какво прави.
Взе и да хапва доста и не знам дали пък не го прехранваме. Мерим на око грамовете с една примерна мерителна чашка, но не е сигурно какво точно му даваме. Общо взето той си показва колко е гладен. Но със сигурност хапва повече от 100 грама на ден от royal canin mini junior. Командите седни, стой и пусни продължаваме да ги повтаряме и вече доста добре ги знае.
Днес четах и за вътрешното обезпаразитяване, тъй като пропуснахме да питаме доктора, а и той нищо не каза. До сега само веднъж на 5ти ноември е вътрешно обезпаразитен и според това ,което четах май трябва възможно най-скоро пак да повторим. моля по-запознатите да споделят графика за това обезпаразитяване, както и за външното.
По-късно ще сложа и по-нови снимки-много бързо расте :))) вече е към 3.5-4 кг. :)))
Публикувано: 20 December 2011 - 09:31 PM
Делфин, в 19 December 2011 - 04:53 PM, написа:
на колко е нашия беше горе долу така първо му спрях гранулите щото миказаха 4е от тях му стър4ат после реших 4е е много крайно, в крайна сметка сега е на 6 месеца и ушите му клепнаха- е освен когато не ги е наострил за нещо( в 90% от слу4аите домашна храна):):):)
Публикувано: 20 December 2011 - 09:48 PM
bizzardy
Днес четах и за вътрешното обезпаразитяване, тъй като пропуснахме да питаме доктора, а и той нищо не каза. До сега само веднъж на 5ти ноември е вътрешно обезпаразитен и според това ,което четах май трябва възможно най-скоро пак да повторим. моля по-запознатите да споделят графика за това обезпаразитяване, както и за външното.
По-късно ще сложа и по-нови снимки-много бързо расте :))) вече е към 3.5-4 кг. :)))
[/quote]
========================================================================================
По принцип се обезпаразитява на всеки 3 месеца ветовете препоръчват на 2 месеца,моят вет има развита тема че е за всеки месец така правя и аз вече трета година