Джак Ръсел териер
Публикувано: 18 May 2012 - 09:53 PM
bizzardy, в 18 May 2012 - 08:54 AM, написа:
desi79, в 18 May 2012 - 08:04 AM, написа:
Забелязала съм ,че сутрин пишка по често и въпреки,че я извеждам през 3 часа горе- долу,сутрин я извеждам със ставането ми и точно преди да изляза пак.Например,ставам в 7 и я извеждам. излизам в 9 и в 8,45 пак я извеждам.Опитайте различни варианти

Благодаря :) съгласна съм с предложенията ти и смятам да ги приложа /с изключение за времето, когато сме на работа-тогава няма как да го извеждаме/

Кученцето ви е на такава възраст че е редно да не прави така ,проблема е във вас направете така че да разбере че това което прави не редно. за пример ще дам че ,миналата година когато Шона имаше бебета едното се задържа при нас до 3 месеца и 3 седмици и вечер от 22ч до сутринта 7ч нямаше пишкано или акано .Така беше и с Шона а преди това и с Лора на същата възраст ?
Публикувано: 18 May 2012 - 10:59 PM
kapanec, в 18 May 2012 - 08:53 PM, написа:
Забелязала съм ,че сутрин пишка по често и въпреки,че я извеждам през 3 часа горе- долу,сутрин я извеждам със ставането ми и точно преди да изляза пак.Например,ставам в 7 и я извеждам. излизам в 9 и в 8,45 пак я извеждам.Опитайте различни варианти

Благодаря :) съгласна съм с предложенията ти и смятам да ги приложа /с изключение за времето, когато сме на работа-тогава няма как да го извеждаме/

Кученцето ви е на такава възраст че е редно да не прави така ,проблема е във вас направете така че да разбере че това което прави не редно. за пример ще дам че ,миналата година когато Шона имаше бебета едното се задържа при нас до 3 месеца и 3 седмици и вечер от 22ч до сутринта 7ч нямаше пишкано или акано .Така беше и с Шона а преди това и с Лора на същата възраст ?
проблемът според мен е в недостатъчното извеждане през деня.Съответно за кучето е нормално да се изпишква в къщи.Няма как да го настроиш ,че през деня може а през ноща -не.За това смятам ,че вечерта ако не пие вода ,просто няма да му се припишка и ще си спи без да се буди до сутринта.

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт
Публикувано: 19 May 2012 - 06:15 AM
desi79, в 18 May 2012 - 10:59 PM, написа:
kapanec, в 18 May 2012 - 08:53 PM, написа:

проблемът според мен е в недостатъчното извеждане през деня.Съответно за кучето е нормално да се изпишква в къщи.Няма как да го настроиш ,че през деня може а през ноща -не.За това смятам ,че вечерта ако не пие вода ,просто няма да му се припишка и ще си спи без да се буди до сутринта.
И аз съм по-склонна да се съглася с Деси. Наиситна има дълги периоди да си стои у нас. От днес разходките му са в 7ч., в 9 ч., в 18ч. и в 23ч. Ще споделя как са подействали. Иначе ние му се караме-той знае че не е редно да пишка в къщи, но някак си не може да сдържа. Мисля че този нов режим ще помогне :))))
Приятна работна събота
Публикувано: 19 May 2012 - 06:29 PM
Имам един въпрос , прави ми впечатление че Скипър много често се чеше зад ушите, по ребрата ,и то по такъв начин като че ли нещо ужасно много го дразни ... Когато ходихме до вета преди около 3 дни (за поставяне на първата ваксина) аз му споделих че се притеснявам за това , той го попрегледа и каза че няма никакви паразити ... Но според мен не е нормално толкова много да се чеше ... Моля споделете мнението си , някой от Вас имал ли е такъв проблем и как го е ришил .. или просто е нормално ?
Публикувано: 25 May 2012 - 03:50 PM
От 20.05.вече и моето семейство се сдоби с пет месечно Джаки с името Сара.
Понеже за първи път отглеждам тази порода,не съм много на ясно с ушите на сладура.
При нас те са изправени, на-повечето снимки са клепнали,как по принцип е нормално да бъдат.
Кучето ми е купено от Търновски развъдник без родословие,ако това е от значение.Храни се с Роял Канин.
Моля за отговор от ваша страна,и съвет какво трябва да се направи за клепването на ушичките.
Публикувано: 27 May 2012 - 07:32 AM
vazlan, в 25 May 2012 - 03:50 PM, написа:
Понеже за първи път отглеждам тази порода,не съм много на ясно с ушите на сладура.
При нас те са изправени, на-повечето снимки са клепнали,как по принцип е нормално да бъдат.
Кучето ми е купено от Търновски развъдник без родословие,ако това е от значение.Храни се с Роял Канин.
Моля за отговор от ваша страна,и съвет какво трябва да се направи за клепването на ушичките.
По-назад в темата е изписано доста по въпроса но с 2 думи положението е следното,в периода когато кученцето сменя зъбите ушите на голяма част от животните се изправят и е необходимо да се мачкат.Тъй като вашето е вече на 5 месеца предполагам,че е сменило зъбите и има вероятност да не се получи с метода на мачкане.
Но ако не ви пречи по добре не го тормозете,аз също не знаех за това нещо и на 4,5месеца моя бандит ги вирна(но тук вмъквам,че и баща му е със прави и го отдавам до някъде на ген) но си го гледам така и вече съм свикнал.Колкото до въпроса дали по начало трябва да е с клепнали то отговора е да,но да не забравяме,че тази порода в България не е официално приета

bugsy-jack russel terrier
Публикувано: 27 May 2012 - 09:22 AM
Stenben, в 27 May 2012 - 07:32 AM, написа:
vazlan, в 25 May 2012 - 03:50 PM, написа:
По-назад в темата е изписано доста по въпроса но с 2 думи положението е следното,в периода когато кученцето сменя зъбите ушите на голяма част от животните се изправят и е необходимо да се мачкат.Тъй като вашето е вече на 5 месеца предполагам,че е сменило зъбите и има вероятност да не се получи с метода на мачкане.
Но ако не ви пречи по добре не го тормозете,аз също не знаех за това нещо и на 4,5месеца моя бандит ги вирна(но тук вмъквам,че и баща му е със прави и го отдавам до някъде на ген) но си го гледам така и вече съм свикнал.Колкото до въпроса дали по начало трябва да е с клепнали то отговора е да,но да не забравяме,че тази порода в България не е официално приета

Благодаря за изчерпателния отговор.
На нас ни каза вета че това с щръкналите ушета се получава и от прекалено чиста кръв/роднинска връзка в поколенията/.
Публикувано: 27 May 2012 - 02:00 PM
Колкото до търновския развъдник .... ами то развъдник е само ония, който може да Ви предостави родословие на кучето, с което да докаже произход, родители, порода и т.н. ... Този въпрос също е многократно разискван във форума.
С две думи - търновския развъдник най-вероятно си е ферма, която произвежда кученца на конвейр. А ушетата ... ушетата най-вероятно ще си останат изправени, особено след като бащата е с изправени уши ... Това се получава при кучаци с недоказан произход ... те затова и се водят породоподобни!

Поздрави на всички за любимците им!
ПС. Това, че в Бг породата не е призната не го разбрах. Породата няма официален клуб, в който да се регистрират родословните животни, да се одобряват връзки и т.н. дейности на породните клубове, но породата си е призната в световен мащаб и си съществува с ясен и добре описан стандарт!
Публикувано: 28 May 2012 - 04:12 PM

Публикувано: 28 May 2012 - 04:30 PM
milah, в 28 May 2012 - 04:12 PM, написа:
:))))) Все едно аз говоря. Нашия сега е на 7 месеца и е в пика на белите. Чесно казано трудно издържам. Незнам ние ли грешим нещо или....Когато сме у нас е ангелче-нищо не пипва. Но през деня докато сме на работа сътворява невъобразими за мен неща. И у нас всичко е на макс обезопасено, но той някак си намира начин да сътвори беля. Преди беше на вълна диван и дървени неща, сега е на вълна кабели от около 2 седмици. Както и да ги крием все ги намира. Онзи ден беше съборил и голяма кутия с гримове и така се беше омазал-няма такова търкане в банята. Малко почвам да се притеснявам, защото тези бели не само, че не спират, но и се увеличават. То така не може да се живее-всеки ден се прибирам супер притеснена какво ще заваря. Пробвахме какво ли не, така че няма да питам за съвети-просто споделям. :(
Публикувано: 28 May 2012 - 05:23 PM
katetol, в 28 May 2012 - 05:13 PM, написа:
Две години...малееее, ужас. Дано по-рано стане при нас, въпреки че като гледам няма шанс.
Публикувано: 28 May 2012 - 08:57 PM
Публикувано: 28 May 2012 - 09:38 PM
Публикувано: 29 May 2012 - 08:33 AM

Искам да питам: На каква възраст могат да се дават пресованите кокалчета на кученцата? Повечето, които видях за на възраст над 6 месеца и ме е страх да не му стане нещо, ако му взема такъв.