Dog.bg Форуми : Джак Ръсел териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (275 Страници) +
  • « Първа
  • 225
  • 226
  • 227
  • 228
  • 229
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Джак Ръсел териер

#4521 Потребителят е офлайн   mimi05 Икона

• Група: Потребители

Публикувано: 18 May 2012 - 08:18 PM

Здр. и аз имам един от трези сладури ,казва се Майло и е само на 2 месеца . Като порода са очарователни и мн енергични :dog:

#4522 Потребителят е офлайн   kapanec Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Пчеларство,градинарство,животновъдство и др. тел:0878532677

Публикувано: 18 May 2012 - 09:53 PM

Показване на мнениетоbizzardy, в 18 May 2012 - 08:54 AM, написа:

Показване на мнениетоdesi79, в 18 May 2012 - 08:04 AM, написа:

Предполагам ,че ще спре с възрастта,но доколко полезно за бъбреците е това .Другото което може да направите е след 22ч да махате водата.Аз с малкото ми куче го правя и определено има ефект.Но това е само за през ноща.
Забелязала съм ,че сутрин пишка по често и въпреки,че я извеждам през 3 часа горе- долу,сутрин я извеждам със ставането ми и точно преди да изляза пак.Например,ставам в 7 и я извеждам. излизам в 9 и в 8,45 пак я извеждам.Опитайте различни варианти :smile:

Благодаря :) съгласна съм с предложенията ти и смятам да ги приложа /с изключение за времето, когато сме на работа-тогава няма как да го извеждаме/
:ae_085:

Кученцето ви е на такава възраст че е редно да не прави така ,проблема е във вас направете така че да разбере че това което прави не редно. за пример ще дам че ,миналата година когато Шона имаше бебета едното се задържа при нас до 3 месеца и 3 седмици и вечер от 22ч до сутринта 7ч нямаше пишкано или акано .Така беше и с Шона а преди това и с Лора на същата възраст ?

#4523 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 May 2012 - 10:59 PM

Показване на мнениетоkapanec, в 18 May 2012 - 08:53 PM, написа:

Предполагам ,че ще спре с възрастта,но доколко полезно за бъбреците е това .Другото което може да направите е след 22ч да махате водата.Аз с малкото ми куче го правя и определено има ефект.Но това е само за през ноща.
Забелязала съм ,че сутрин пишка по често и въпреки,че я извеждам през 3 часа горе- долу,сутрин я извеждам със ставането ми и точно преди да изляза пак.Например,ставам в 7 и я извеждам. излизам в 9 и в 8,45 пак я извеждам.Опитайте различни варианти :smile:

Благодаря :) съгласна съм с предложенията ти и смятам да ги приложа /с изключение за времето, когато сме на работа-тогава няма как да го извеждаме/

Кученцето ви е на такава възраст че е редно да не прави така ,проблема е във вас направете така че да разбере че това което прави не редно. за пример ще дам че ,миналата година когато Шона имаше бебета едното се задържа при нас до 3 месеца и 3 седмици и вечер от 22ч до сутринта 7ч нямаше пишкано или акано .Така беше и с Шона а преди това и с Лора на същата възраст ?

проблемът според мен е в недостатъчното извеждане през деня.Съответно за кучето е нормално да се изпишква в къщи.Няма как да го настроиш ,че през деня може а през ноща -не.За това смятам ,че вечерта ако не пие вода ,просто няма да му се припишка и ще си спи без да се буди до сутринта.
User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

#4524 Потребителят е офлайн   bizzardy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 May 2012 - 06:15 AM

Показване на мнениетоdesi79, в 18 May 2012 - 10:59 PM, написа:

Показване на мнениетоkapanec, в 18 May 2012 - 08:53 PM, написа:

проблемът според мен е в недостатъчното извеждане през деня.Съответно за кучето е нормално да се изпишква в къщи.Няма как да го настроиш ,че през деня може а през ноща -не.За това смятам ,че вечерта ако не пие вода ,просто няма да му се припишка и ще си спи без да се буди до сутринта.

И аз съм по-склонна да се съглася с Деси. Наиситна има дълги периоди да си стои у нас. От днес разходките му са в 7ч., в 9 ч., в 18ч. и в 23ч. Ще споделя как са подействали. Иначе ние му се караме-той знае че не е редно да пишка в къщи, но някак си не може да сдържа. Мисля че този нов режим ще помогне :))))
Приятна работна събота
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#4525 Потребителят е офлайн   rosko1996 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 May 2012 - 12:03 PM

Може ли да ви питам 1 въпросче колко струва не породист (нали без документи) ,джак ръсел ,защото след време искам да си купя ,сега имам пинчер ,но искам и джак ръсел и трябва да си събера пари,ако може кажете по колко сте си ги взели?
User's Signature

Качена снимка

#4526 Потребителят е офлайн   Ady :) Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 May 2012 - 06:29 PM

Здравейте сладурковци :)
Имам един въпрос , прави ми впечатление че Скипър много често се чеше зад ушите, по ребрата ,и то по такъв начин като че ли нещо ужасно много го дразни ... Когато ходихме до вета преди около 3 дни (за поставяне на първата ваксина) аз му споделих че се притеснявам за това , той го попрегледа и каза че няма никакви паразити ... Но според мен не е нормално толкова много да се чеше ... Моля споделете мнението си , някой от Вас имал ли е такъв проблем и как го е ришил .. или просто е нормално ?
User's Signature

#4527 Потребителят е офлайн   Evaneska Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 May 2012 - 11:51 AM

Показване на мнениетоteko, в 25 January 2007 - 04:46 PM, написа:

ето го и нашия малък баркли

Golqm sladur :)

#4528 Потребителят е офлайн   vazlan Икона

Публикувано: 25 May 2012 - 03:50 PM

Здравейте,
От 20.05.вече и моето семейство се сдоби с пет месечно Джаки с името Сара.
Понеже за първи път отглеждам тази порода,не съм много на ясно с ушите на сладура.
При нас те са изправени, на-повечето снимки са клепнали,как по принцип е нормално да бъдат.
Кучето ми е купено от Търновски развъдник без родословие,ако това е от значение.Храни се с Роял Канин.
Моля за отговор от ваша страна,и съвет какво трябва да се направи за клепването на ушичките.

#4529 Потребителят е офлайн   Stenben Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 May 2012 - 07:32 AM

Показване на мнениетоvazlan, в 25 May 2012 - 03:50 PM, написа:

Здравейте,
Понеже за първи път отглеждам тази порода,не съм много на ясно с ушите на сладура.
При нас те са изправени, на-повечето снимки са клепнали,как по принцип е нормално да бъдат.
Кучето ми е купено от Търновски развъдник без родословие,ако това е от значение.Храни се с Роял Канин.
Моля за отговор от ваша страна,и съвет какво трябва да се направи за клепването на ушичките.

По-назад в темата е изписано доста по въпроса но с 2 думи положението е следното,в периода когато кученцето сменя зъбите ушите на голяма част от животните се изправят и е необходимо да се мачкат.Тъй като вашето е вече на 5 месеца предполагам,че е сменило зъбите и има вероятност да не се получи с метода на мачкане.
Но ако не ви пречи по добре не го тормозете,аз също не знаех за това нещо и на 4,5месеца моя бандит ги вирна(но тук вмъквам,че и баща му е със прави и го отдавам до някъде на ген) но си го гледам така и вече съм свикнал.Колкото до въпроса дали по начало трябва да е с клепнали то отговора е да,но да не забравяме,че тази порода в България не е официално приета :ba_025:
User's Signature

bugsy-jack russel terrier

#4530 Потребителят е офлайн   vazlan Икона

Публикувано: 27 May 2012 - 09:22 AM

Показване на мнениетоStenben, в 27 May 2012 - 07:32 AM, написа:

Показване на мнениетоvazlan, в 25 May 2012 - 03:50 PM, написа:

Здравейте,

По-назад в темата е изписано доста по въпроса но с 2 думи положението е следното,в периода когато кученцето сменя зъбите ушите на голяма част от животните се изправят и е необходимо да се мачкат.Тъй като вашето е вече на 5 месеца предполагам,че е сменило зъбите и има вероятност да не се получи с метода на мачкане.
Но ако не ви пречи по добре не го тормозете,аз също не знаех за това нещо и на 4,5месеца моя бандит ги вирна(но тук вмъквам,че и баща му е със прави и го отдавам до някъде на ген) но си го гледам така и вече съм свикнал.Колкото до въпроса дали по начало трябва да е с клепнали то отговора е да,но да не забравяме,че тази порода в България не е официално приета :ba_025:

Благодаря за изчерпателния отговор.
На нас ни каза вета че това с щръкналите ушета се получава и от прекалено чиста кръв/роднинска връзка в поколенията/.

#4531 Потребителят е офлайн   GAG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 May 2012 - 09:51 AM

Търновски развъдник? Прекалено чиста кръв? Инбрийдинг ли имате предвид?
Просто няма такъв филм, какъвто описвате.
User's Signature

We make a Living by what we get... We make a Life by what we give...

#4532 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 May 2012 - 02:00 PM

Такааааа ... Обратно на въпроса за ушите! Та, стандартът на ДРТ изключва изправени уши! Стандартът е напълно ясен. Т.е. един ДРТ не следва да бъде с изправени уши. Това с мачкането на ушите ... ами, не знам, хората могат да правят и пробват каквото си решат, но не мисля, че това ще даде резултат, ако кучето е изправило ушите си (моето започна да ги изправя едно след друго и накрая и двете). Куче, което не отговаря на стандартите, не би следвало да се допуска до развъдна дейност, да не говорим, че дори и по закон вече тази развъдна дейност не се допуска извън развъдниците. В подфорумите на този форум има повече от достатъчно информация по този въпрос.
Колкото до търновския развъдник .... ами то развъдник е само ония, който може да Ви предостави родословие на кучето, с което да докаже произход, родители, порода и т.н. ... Този въпрос също е многократно разискван във форума.
С две думи - търновския развъдник най-вероятно си е ферма, която произвежда кученца на конвейр. А ушетата ... ушетата най-вероятно ще си останат изправени, особено след като бащата е с изправени уши ... Това се получава при кучаци с недоказан произход ... те затова и се водят породоподобни! :ab_041: Но пак са сладки ... и могат мноооооого да обичат ... и да имат най-прекрасния поглед на света!
Поздрави на всички за любимците им!

ПС. Това, че в Бг породата не е призната не го разбрах. Породата няма официален клуб, в който да се регистрират родословните животни, да се одобряват връзки и т.н. дейности на породните клубове, но породата си е призната в световен мащаб и си съществува с ясен и добре описан стандарт!
User's Signature

Качена снимка

#4533 Потребителят е офлайн   milah Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 May 2012 - 04:12 PM

Такаааа. аз да ви разкажа за нашия герой. Дотук е няколко на 0 за него - джапанките на детето, кабела на телевизията, зарядното на телефона. Обезопасили сме всичко, но героят все си намира какво да докопа. Иначе е разкошен. Повечето време си върши работите на балкона. Удивлява ме факта как посредата на играта, ляга и заспива :))).
User's Signature

Качена снимка

#4534 Потребителят е офлайн   bizzardy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 May 2012 - 04:30 PM

Показване на мнениетоmilah, в 28 May 2012 - 04:12 PM, написа:

Такаааа. аз да ви разкажа за нашия герой. Дотук е няколко на 0 за него - джапанките на детето, кабела на телевизията, зарядното на телефона. Обезопасили сме всичко, но героят все си намира какво да докопа. Иначе е разкошен. Повечето време си върши работите на балкона. Удивлява ме факта как посредата на играта, ляга и заспива :))).

:))))) Все едно аз говоря. Нашия сега е на 7 месеца и е в пика на белите. Чесно казано трудно издържам. Незнам ние ли грешим нещо или....Когато сме у нас е ангелче-нищо не пипва. Но през деня докато сме на работа сътворява невъобразими за мен неща. И у нас всичко е на макс обезопасено, но той някак си намира начин да сътвори беля. Преди беше на вълна диван и дървени неща, сега е на вълна кабели от около 2 седмици. Както и да ги крием все ги намира. Онзи ден беше съборил и голяма кутия с гримове и така се беше омазал-няма такова търкане в банята. Малко почвам да се притеснявам, защото тези бели не само, че не спират, но и се увеличават. То така не може да се живее-всеки ден се прибирам супер притеснена какво ще заваря. Пробвахме какво ли не, така че няма да питам за съвети-просто споделям. :(
User's Signature

#4535 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 May 2012 - 05:13 PM

От нашия опит мога да кажа, че този "юношески" бяс се поуталага ... След година и половина - две ... Или поне при нас така се получи. Сега е ангелче вкъщи и бяс навън
User's Signature

Качена снимка

#4536 Потребителят е офлайн   bizzardy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 May 2012 - 05:23 PM

Показване на мнениетоkatetol, в 28 May 2012 - 05:13 PM, написа:

От нашия опит мога да кажа, че този "юношески" бяс се поуталага ... След година и половина - две ... Или поне при нас така се получи. Сега е ангелче вкъщи и бяс навън

Две години...малееее, ужас. Дано по-рано стане при нас, въпреки че като гледам няма шанс.
User's Signature

#4537 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 May 2012 - 08:57 PM

Пробвайте да му изсушите нарязани на кубчета кремвирши за 3 часа на 100 градуса. После изрежете няколко дупки в едно малко 0,5 литра бутилче, с размер достатъчен, да минават кубчетата през него. Давайте му от време на време, когато излизате, такава бутилка. Тя би следвало да гарантира знимавка за известно време, а след това и малко сън. Един изчистен морков също върши чудеса :).
User's Signature

Качена снимка

#4538 Потребителят е офлайн   vlado_judasa Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 May 2012 - 09:25 PM

Дано да мине този период,че всеки ден като се приберем от работа се чудим какво ще заварим.
Днес ни направи първата по сериозна беля- дупка в дивана.
User's Signature

#4539 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 May 2012 - 09:38 PM

Обикновено малките кучовци правят бели от скука. Те са преизпълнени с енергия, която трябва да освободят някъде. Ако им е скучно, това освобождаване се превръща в опустошение ... Резервен вариант е, когато ви няма, да не осигурявате на кучан пълен достъп до дома. Оставяйте го например само в коридора, като, разбира се, му оставите играчка, нещо, на което да лежи и, разбира се, вода. Така кучан ще опустоши само онова, което забравите в коридора. Моето диване унищожаваше обувки ... Ама беше с усет и набарваше само скъпарските, а по-ефтините оставяше непокътнати ...
User's Signature

Качена снимка

#4540 Потребителят е офлайн   milah Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 May 2012 - 08:33 AM

Снощи сложихме едно месце в пласмасова бутилка. Няма такава игра. 2 часа беше абсолютна какафония у нас. Качена снимка Качена снимка Но после спа като къпан. Глас не му чухме. Качена снимка
Искам да питам: На каква възраст могат да се дават пресованите кокалчета на кученцата? Повечето, които видях за на възраст над 6 месеца и ме е страх да не му стане нещо, ако му взема такъв.
User's Signature

Качена снимка

• (275 Страници) +
  • « Първа
  • 225
  • 226
  • 227
  • 228
  • 229
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема